Kurdish Mastiff Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Kurdish Mastiff

Kurdish Mastiff, sürünü ve tüm hayvanlarını güvenli şekilde emanet edebileceğin devasa bir ırktır. Hem bekçi hem çoban olarak kullanabilir, sadakati ve zekasından faydalanabilirsin.

Artıları
  • Koruma ve çoban köpeği olarak anılmaktadır.
  • Bedensel gücü en yüksek olan köpek türlerinden bir tanesidir.
  • Kas sistemi oldukça yüksek olduğu için tehlikeleri bertaraf etmede ustadır.
  • Koşu hızı çok yüksektir.
  • Farklı ortamlara adaptasyon kabiliyeti üst seviyededir.
Eksileri
  • Yabancı kişilere karşı sert olabilir.
  • Bulunduğu bölgenin farklı hayvanlar ile paylaşılmasından hoşlanmaz.
  • Kendini tehlike altında hissettiği zaman şiddete başvurabilir.
  • Kesinlikle egzersiz düzeninin kısıtlanmaması gerekir.
  • Bulunduğu alana adaptasyonu kolay olsa da çok soğuk iklimlerde yaşamakta zorlanabilir.

Mezopotamya’dan geldiği düşünülen bu ırkın 5.000 yıldan fazla geçmişi var. Kayıtları Asur ve Babil’den kalma bir ırk olduğunu düşünmektedir. Aynı zamanda Pishdar köpeği olarak adlandırılmaktadır. Asurlu çoban ismiyle de pek çok köpek kulübü tarafından tanınmaktadır.

<yoastmark class=

Özellikleri

Kurdish Mastiff özellikleri ile özellikle Irak’ta popüler bir köpektir. Yerli olarak kabul edilir ve genellikle şöyledir;

Kurdish Mastiff alınır mı?

  • Çok amaçlı kullanılabiliyor.
  • Savaş köpeği ve kişisel koruma olarak kullanılıyor.
  • Doğal zeki olarak tanımlanır.
  • Vahşi hayvanları alt etme konusunda oldukça başarılı.
  • Yalnızlığı tolere edebilir ve yüzlerce hayvana sahip çıkabilir.
  • Hem alan koruması hem bölgesel koruma hem de insan ve hayvan korumasında oldukça başarılıdır.
  • Devasa sınıfta yer alır.
  • Kürk yapısı 2 katmanlıdır.
  • Alt kısım oldukça yoğun ve dolgun üst kısım yine dolgun kısa ve orta uzunlukta tüylerle kaplıdır.
  • Çok geniş bir kafatası, büyük kütlesi ve uzun bacakları vardır.

Karakter Özellikleri

Kurdish Mastiff sahiplendirme düşünenlerin sayısı çok fazla değildir. Zira çok yaygın bulunan bir cins olmadığı için de genellikle zor bulunuyor. Kürt mastif köpeklerinin mizacı, tıpkı bedenleri gibidir. Bedenleri güçlü olduğu için otomatik olarak özgüvenleri de fazla yüksektir.

Cesurla, sadık, sevecen ve yabancılara karşı hem şüpheci hem de saldırgan davranırlar. Havlama seviyeleri yüksektir. Özellikle gece saatlerinde sürekli yüksek ve gür sesleriyle havlarlar.

Kurdish Mastiff bakımı

Kadim bir köpek olarak değerlendirilen bu cins, yırtıcı hayvanlara karşı çiftlik hayvanı olarak bekçi, korumacı ve sürü güden olarak kullanılıyor. Bu nedenle lider korumacı bir karakter özelliğine sahiptir.

Fiziksel Özellikleri

Kürt Mastiff köpeği heybetli, güçlü ve oldukça cesurdur. Vahşi hayvan kategorisinde yer alır ve yırtıcıdır. Ancak sahibine ve ailesine karşı son derece nezaketli ve sadakati yüksek seviyelerdedir. Fiziksel olarak bu cinsel erkeklerde 69 ve 90 santime kadar uzaya biliyorlar. Dişi masraf köpeklerinde ise uzunluklar 74 ila 81 santime kadar çıkar. Ağırlıklar genel olarak sağlıklı beslendikleri zaman erkeklerde 80 ve 90 kg arasında dişi köpeklerinde ise 59 ve 71 kilo arasında olabiliyor.

Zeki mi?

Kurdish Mastiff yavruları orta seviyede zeki olarak değerlendirilirler. Genel anlamda girişkence cesur canlılar olarak özellikle savaşırken çok zeki davrandıkları söylenir. 5.000 yıllık tarihi geçmişleri olduğundan dolayı adeta bilge davranırlar ve vahşi hayvanları alt etme konusunda profesyoneldirler. Genellikle girdikleri savaşta yenilmezler.

Kurdish Mastiff boyutları

Koku Yapar mı?

Kurdish Mastiff yavru koku potansiyelleri diğer cinslere göre biraz daha yüksek olur. Zira onların kocaman ağızlarının temizlenmesi, günlük diş bakımının periyotlarında uygulanması biraz zor olur. Ayrıca çok yüksek beslenme potansiyeli olduğu için farklı gıdalarda tüketmektedir. Mutlaka taranması ve alt yapısında enfeksiyon oluşmaması koku olmasını da önler.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Kurdish Mastiff apartmanda beslenir mi; kesinlikle apartmana uygun olmayan bir cins olduğunu söyleyelim. Devasa yapısıyla sadece açık alanlar için idealdir.

Kurdish Mastiff cinsi

Bahçede Beslenir mi?

Kürt mastif köpekleri bahçede beslemek için idealdir. Üstelik çift katmanlı postları olduğu için soğuk ya da sıcak hava koşullarına oldukça dayanıklıdırlar. Bacakları sağlam kemik yapısı güçlüdür.

Çok fazla Kurdish Mastiff hastalıkları görülmemektedir. Ancak çiftlik hayvanlarıyla olduğu zaman mutlaka bakterilere diğer hayvanların hastalıklarına karşı da koruma gerekir.

Kurdish Mastiff fiyatları

Evde Bakılır mı?

Kurdish Mastiff evde bakılır mı nasıl bir ortamı hazırlanmalıdır? Mastif köpekleri eve uygun değildir, apartman yaşamına da uygun değildir. Bazı çoban köpekleri eve uyarlanabiliyor. Fakat bu köpekler sadece dağlar, engebeli araziler, bahçeler ve çiftlikler için uygundur. Evlere yaşamda uygulanamaz.

Evde Yalnız Kalır mı?

Kurdish Mastiff evde yalnız kalabilir mi, yalnızlığa karşı müsamahaları ne kadardır? Kürt mastif köpekleri genel anlamda yalnızlığı sorun etmez. Bekçilik görevlerinde çok ideal oldukları için bazen günlerce ve haftalarca da alan korumasında yalnız kalabiliyorlar. Ancak onların evde olması düşünülemez.

Kurdish Mastiff hastalıkları

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Kurdish Mastiff bakanlar onların beslenmesinde herhangi bir kilo alma ya da obezite sorunu olmayacağını söylüyor. Zira enerjisi ve egzersiz seviyesi yüksek olduğu için hızlı yakabilen ve hızlı gelişen bir canlı. Genel olarak en fazla 90 santime kadar ve 90 kiloya kadar çıkan bildikleri söylenir.

Tüy Döker mi?

Kurdish Mastiff hakkında bilgi veren çok fazla kaynak yoktur. Zira bu tür çok popüler bir cins değil. Sadece kuzey Irak’taki Kürdistan bölgesinde yetiştirildiği söyleniyor. Köylüler ve çiftçiler için yardımcı olarak vahşi hayvanlara korumacı şeklinde kullanılmaktadır. Genel anlamda çok cesur çevik ve sağlamdır. Bedeniyle bile ürkütür tüy dökme potansiyeli de orta seviyelerdedir. Diğer çoban köpeklerine nazaran biraz daha fazla tüye sahiptir ve yılda 2 kez dökülmektedir.

Kurdish Mastiff ilanları

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Kurdish Mastiff yaşam süresi 2 farklı periyotta sunuluyor. Genellikle alanlarda savaşan köpek olarak tanımlanan bu cinsin sürüyü koruma için yabani hayvanlara karşı kullanıldığı da bilinmektedir. Bedenini fazla kullandığı durumlarda ortalama 7 sene yaşar. Şayet sadece bekçilik görevinde ve çoban köpeği olarak kullanılırsa da ortalama yaşları 8 ile 10 arasında değişir.

Kaç Ayda Büyür?

Devasa sınıfta yer alan bu köpeklerinin büyümesi oldukça hızlıdır. İlk 6 ay ile 12 ay arasında bedeni oldukça şekillenmektedir. ilk tüyleri dökülmekte ve yenileri çıkmaktadır. 15 ve 18 aylar arasında da gelişim süreçleri devam eder. Tam olarak 24 ayda görünümüne genellikle kavuşur.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Kürt mastif köpekleri tek seferde en fazla 7 ila 10 yavruya kadar doğurmaktadır. Onları sağlıklı şekilde devam ettirebilme için yılda sadece bir defa hamile kalması sağlanması şart. Ve ideal olan 24 aydan sonra çiftleştirmek.

Kaç Günde Doğurur?

Kurdish Mastiff yorumları doğum süreçlerini genellikle 2 aya vardığını söylüyor. Yavru sayısına bağlı olarak 58 gün ve 62 gün arasında doğurur. Bir de annenin kaçıncı doğumunu yaptığını ve dünyaya gelecek yavruların kaç adet olduğuna bağlı olarak süreci birkaç gün farklılık gösterebiliyor.

Kurdish Mastiff özellikleri

 Bakımı

Kurdish Mastiff bakmak zor mu, bakım maliyetleri yüksek midir? Beslenmesi için standart çoban köpeklerine göre biraz daha fazla tüketir. Günde 10 ila 12 ölçek yüksek proteinle kuru mamalarla beslenmektedir ya da genellikle ev yemeklerini tüketmektedir. Bakım için tüy bakımı, ağız ve diş bakımı yıllık bir defa kontrolü mutlaka olması gerek. Ayrıca kulak göz bakımı gibi seçeneklerde mevcuttur. Devasa bir hayvan olduğu için sadece onu kontrol edebilecekler bakımını yapar.

Nasıl Eğitilir?

Kurdish Mastiff eğitimi çok zor değildir. Zira açık alanlarda, arazilerde ve sürülerde genellikle otomatik olarak görevlerini alan bir cinstir. Ancak apartmanda evde ofiste yaşamaz. Yeni başlayanlar için sadece yavruluktan itibaren tavsiye edilmektedir. Yetişmiş bir mastifi bir acemi genellikle çok fazla zapt edemez.

Kurdish Mastiff yavru

Yavru Fiyatları

Kurdish Mastiff cinsi köpek fiyatları, 9.500TLt ile 17.000 TL arasında farklılık gösteriyor. Elbette bu kaç aylık olduğuna veya kaç yaşında olduğuna bağlıdır. Irksal özelliklerine bağlı olarak Kurdish Mastiff fiyat aralığı eğitimi, kilosu ve boyuna göre belirlenmektedir.

Kurdish Mastiff Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları