Dışarıda Yaşayan Küçük Köpek Cinsleri Listesi - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Dışarıda Yaşayan Küçük Köpek Cinsleri

Home » Dışarıda Yaşayan Küçük Köpek Cinsleri
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Minyatür Schnauzer

Minyatür Schnauzer ırkının atalarının soyunun 1500lere kadar dayandığı biliniyor. Bu ırkın özellikle bir dönem Avrupa şehirlerinde oldukça büyük sorunlardan olan sıçan sayısındaki artışa karşı aktif bir silah olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır. Atik yapısı ile farelerin yakalanmasında tereddüt etmeden harekete geçebilmektedir. Bu ırkın temel gen stoku incelendiği zaman özellikle Continental kısmının baskın geldiği görülüyor.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Pomeranian

Pomeranian Spitz ırk sisteminin parçası olan köpekler arasında yer alır. Bu ırkın asıl şaşırtıcı olan noktası ise atalarına nazaran oldukça küçük beden ölçülerine sahip olmalarıdır. Bu ırkın İngiltere Kraliyet ailesi tarafından severek ilgilenilen köpek ırkları arasında yerini aldığı düşünülmektedir. Hatta ırkın gelişim süreci içerisinde yapılan gen çaprazlamaları ile bu küçük boyutu aldığı bilinir.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Avustralya Teriyeri

Avustralya Teriyeri ırkının Rough Coated Terrier ırkı ile aynı gen haritasına sahip olduğu bilinmektedir. Avrupalı yerleşimcilerin Avustralya’da sayılarının artması ile beraber kendi isteklerine ve ihtiyaçlarına uygun ve bilhassa dayanıklı bir köpek ırkına ihtiyaç duydukları görülmüştür. Mevcut Avustralya ırkları ile melezlenen Terrier ırkı sonucunda ortaya çıkmıştır. Bilhassa hava koşullarına dayanıklılığı ve cesareti sebebi ile sıklıkla tercih edilmektedir.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.0/5
Bilgilendirme
Griffon Bruxellois

Griffon Bruxellois ırkının geçmişinin 1400lü yıllara dayandığı bilinmektedir. 1400lerden bu dönemlere kalan sanat eserlerinde bu ırkın yaygın şekilde resmedildiği anlaşılmaktadır. 1800lerde ise kullanım alanının özellikle farelerin yaymış olduğu tehlikelere karşı fare yakalama alanında sıklıkla kullanılan atik hayvanlardan biri halini almıştır.

Köpekler evimizin vazgeçilmez arkadaşları ancak her zaman evde bize eşlik mi etmeliler? Dışarıda yaşayan küçük köpek cinsleri ile dilerseniz köpeğinizi bahçede besleyin.

Dışarıda yaşayan küçük köpek cinsleri, dış mekan koşullarında rahatlıkla yaşayabilen ve enerjik yapılarıyla her zaman fiziksel aktiviteye ihtiyacı duyan köpeklerdir. Basabilir miyim işte bahçede yaşayabilen köpekler hakkında bazı özelliklere bakalım.

Bahçede yaşayabilecek olan köpek türleri arasında Beagle oldukça dikkat çekici bir yapıya sahip. Dost canlısı, meraklı ve enerjik bir köpek cinsidir. Orta boyutlarda olan bu köpekler keskin koku alma yetenekleriyle bilinirler.

Bahçede keşif yapmaktan keyif alırlar ve aktif bir yaşam tarzına sahiptirler. Sosyal köpekler oldukları için diğer köpekler ve insanlarla kolay bir şekilde geçinirler. Avcı içgüdüleri nedeniyle iz sürmeye yönelebilirler ve bahçe yaşamında bulunmak onları tatmin edecektir.

Bir diğer dışarıda yaşayan küçük köpek cinsleri arasında yer alan köpek Cavalier King Charles Spaniel. Bu köpekleri sevecen, sadık ve neşeli bir köpek cinsidir. Küçük boyutları ve yumuşak tüyleri ile tanınırlar. Bahçede oyun oynamak ve etrafı keşfetmekten hoşlanırlar. Bu nedenle bahçe yaşamında olmak onları mutlu edecektir.

Ayrıca bahçede yaşayabileceği bilinen bir diğer tür ise Papillon oluyor. Zarif ve enerjik bir köpek cinsidir. Büyük kulakları ve kelebek kanatlarına benzeyen kulak tüy desenleri ile oldukça karakteristik bir görünüme sahip.

Bu köpekler de başladığı aktif olmayı severler ve hem zeka oyunları hem de eğlenceli aktiviteleriyle meşgul edilmek isterler. Insanlara karşı sevecendir ancak eğitimde tutarlılık ve sabır gerekebilir.

Dışarıda yaşayan küçük köpek cinsleri iyi bir bakım sağlamak önemli bir durumdur. Bu köpeklere bahçede bakarken mutlaka dikkat etmeniz gereken durumları şöyle özetleyebiliriz;

  • Bahçede yaşayan küçük köpekler de düzenli olarak egzersize ihtiyaç duyacaktır. Günde en az birkaç sürücü sadece yürüyüş yapmak ve onlarla oyun oynamak köpeğinizin enerjisini azaltmasına yardımcı olacaktır.
  • Köpeğinizin bahçede bulunduğu durumda mutlaka sosyalleştirme gerekir. Diğer köpeklerle ve insanlarla beraber olmaları, onlarla etkileşim sağlamaları sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır.
  • Bahçede yaşayan köpekler için güvenli bir barınak sağlanması gerekir. barınağın yağmur, güneş ve rüzgardan koruma sağlaması gerekir. Böylece köpeğiniz onları haksız edebilecek durumlarda barınağına saklanarak kendini güvence altına alabilir.
  • Aynı zamanda bahçe çevresinin güvenliğini sağlamak ve çit çekerek onların daha iyi bir ortamda olmasını amaçlamak gerekir.
  • Dışarıda yaşayan köpeklerin tüy bakımının çok daha özenli yapılması gerekir. Çünkü dışarıda köpeklerin daha fazla teması demek tüylerini etkilenmesi görülebilir. özellikle uzun tüylü cinslerde tüy düğümleri ve dökümleri engellenmelidir.
  • Dışarıda yaşayan küçük köpek cinsleri sık sık hastalıklara yakalanabilirler. Bahçede yaşayan köpeklerin düzenli veteriner kontrollerine gitmeleri önemlidir. Aşılar, genel sağlık kontrolleri ve parazit önlemleri alınarak köpeğinizin sağlıklı bir yaşama sahip olmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Köpeğin yaşadığı bölgenin hava koşulları da önemli. Soğuk havalarda köpeğin sıcak tutulması ve sıcak havalarda serinletici önlemler alınması gerekebiliyor. Köpeğinizin tüy yapısını da yakından tanıyarak gerekli hava durumlarında nasıl bir önlemler alabileceğinizi bilmeniz gerekir.

Sonuç olarak bahçede yaşayan ve dışarıda yaşayabilen küçük köpek türlerinin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürebilmeleri için öncelikle bahçede yaşama uygun sağlayabilecek bir köpek duru bulmak gerekir. Ayrıca bu köpeklerin fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarını karşılayarak onların sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlayabilirsiniz.

Dışarıda yaşayan küçük köpek cinsler dış etkenlere karşı daha dayanıklı olsalar da bu köpekler sahipleriyle beraber yakın temasta bulunmaktan çok hoşlanırlar. Bu nedenle mümkünse köpeğinizi bahçe ortamında yetiştirirken onunla iletişim kurmalı ve birlikte zaman geçirmeyi atlamamalısınız.

Tüm bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda köpeğinizi doğru eğitimler sayesinde bahçe ortamına uyum sağlatabilir, enerjisini atabileceği uygun bir ortam sunabilirsiniz. Ancak köpekleri sahiplendi dikten sonra mutlaka nelere gerek duyduğunu göz önünde bulundurmalı ve buna yönelik bir ortam sağlamalısınız.