Küçük Köpek Cinsleri Listesi - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Küçük Köpek Cinsleri

Home » Küçük Köpek Cinsleri
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.8/5
Bilgilendirme
Russian Tsvetnaya Bolonka

1950’lerde Ruslar evde bakılacak güzel bir cins üretmek için çaba sarf ettiler ve Bolonka ortaya çıktı! Bu dekoratif ırkı üretmek için pek çok hayvan çiftleştirildi ve sonuç mükemmel oldu. İlk atası Tin Tin adında bir lapdog. Tin Tin küçük ırklarla çiftleşti. Bu nedenle Rus renkli Lapdog’u da denen bir cinstir.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.5/5
Bilgilendirme
Papillon

Papillon ırkının en ilginç özelliklerinden biri uzun yüzyıllar boyunca Avrupa’da soyluların en sık tercih ettikleri köpeklerden biri olmalarıdır. Özellikle soylu kadınların hayatlarının en temel eşlikçilerinden biri oldukları bilinmektedir. Avrupa’ya damgasını vurmuş olan ressamlardan Rembrandt’ın resimlerinde bu ırka rastlamak mümkündür. Irk bakımından Fransa ile bağlantıları kuvvetli olsa da özellikle türün tam ortaya çıkışında İtalya ve İspanya’nın yeri reddedilemez.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.5/5
Bilgilendirme
Japanese Chin

Japanese Chin ırkının menşei hakkında tartışmalar devam etmektedir. Bu ırkın özellikle Çin kaynaklı mı Japon kaynaklı mı olduğunun sıklıkla tartışmalara konu olur. Bugünkü manası ile bilinen Chin ırkının Japon soyluların hayatına entegre olmuş ve bu bölgede bilinen köpeklerden biri olduğu görülmektedir.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Amerikan Eskimo Köpeği

Amerikan Eskimo Köpeği olarak anılsa da bu köpek ırkının yaygın şekilde bilinen Eskimo halkı ile bir bağlantısı yoktur. Amerika’ya gelen özellikle Amerika’nın Orta Batı kısmında yaygın şekilde etkisi hissedilen Alman göçmenlerin etkisi ile bilinirliği artmış olan bir ırktır. Özellikle tarım alanında yaygın şekilde kullanılan bir ırk olarak ortaya çıksa da daha sonrasında şov dünyasının bu köpeği keşfetmeye başlaması ile tarım alanlarında kullanımı azalmıştır.

Köpekler uzun yıllardan beri insanların en yakın arkadaşı olmaya devam ediyor. Kimi köpekler daha çok koruma için tercih edilirken küçük köpek cinsleri evinizde en yakın dostunuz oluyor. Haydi bu köpekleri yakından tanıyalım!

Köpekler insanların en sadık ve sevgili dostlarından biridir. Evimize her zaman neşe katan ve koruma arkadaşlık görevlerini üstlenen bu sevimli varlıklar farklı büyüklükte ve özelliklerde olabilirler.

Küçük köpek cinsleri özellikle şehir yaşamında tercih edilen ve yapılarından kaynaklı birçok avantaj sunan köpek cinslerinden biridir. İşte küçük köpek cinslerinin tercih edilmesinin altında yatan nedenler, bakım ipuçları ve bazı özellikleri.

Bu köpeklerin tercih edilmesi altında yatan nedenler arasında;

  • İlk olarak bu köpeklerin boyutları geliyor. Küçük köpekler genellikle daha küçük yaşam alanlarına kolaylıkla uyum sağlar. Bu nedenle de apartmanlarda ya da küçük evler yaşayan insanlar için en doğru seçenek olacaktır.
  • Küçük köpek cinsleri taşınabilir bir yapıya sahiptir ve seyahat etmeyi seven kişiler küçük köpeklerden yana tercih yapar. Böylece köpeğiniz siz nereye giderseniz oraya gelebilir ve seyahatlerdeki stres azalabilir.
  • Küçük bedenleri nedeniyle bu köpekler çok daha az mama tüketirler. Bu da uzun vadede bu köpeklerin aslında çok daha ekonomik bir seçenek olmasına neden olacaktır.

Ayrıca köpeklerin bakım süreci de köpeklerin cinsine göre değişiklik gösterir. Köpeklerin benzer özelliklere sahip olması da onların aslında benzer bakım şartlarını gerektirdiği anlamına doğrudan gelmese de büyük oranda benzerlik olacaktır.

İşte küçük köpek cinsleri bakım ipuçları arasında şu durumlardan bahsetmemiz mümkün olacaktır;

  • Bakım olarak dikkat edilmesi gereken nokta öncelikli olarak düzenli egzersiz oluyor. Bu köpekler her ne kadar küçük yapıya sahip olsalar da düzenli egzersize ihtiyaç duyarlar. Günlük yürüyüşler ve oyun zamanları sayesinde köpeğinizin sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz.
  • Ayrıca küçük cinslerin yemek pozisyonlarına dikkat etmek önemlidir. Aşırı kilo almak kolaylıkla onlarda sağlık sorununa yol açabilir ve bu köpeklerin mutlaka kaliteli köpek maması ile beslenmesi gerekir.
  • Ayrıca küçük köpeklerin ağız yapısı küçük olduğu için diş sağlığı sorunlarına daha yatkın olabiliyorlar. Bu durumda tabii ki iyi bir diş bakımı köpeğinizin sağlıklı olması için gerekli bakımdır. Doğru diş bakımı için mutlaka veterinerden bilgi almalısınız.
  • Son olarak ise küçük köpeklerin erken yaşlarda diğer köpekler ve insanlarla sosyalleştirilmesi gerektiğidir. Böylece sosyal davranışlar ve uyum konusunda çok daha başarılı olabilirler.

Küçük köpek cinslerinin özellikle aslında sahip oldukları türe göre değişiklik gösteriyor. Örneğin günümüzde sıklıkla tercih edilen Chihuahua köpek cinsi dünyanın en küçük köpeği olarak kabul edilen bir cinstir. Bu köpekler karakter özelliği olarak sadık, cesur, enerjik ve oldukça sevimli bir ırktır.

Bir diğer popüler küçük köpek cinsi ise Pomeranian köpeği oluyor. Oldukça kabarık tüylere sahip olan bu köpek cinsi dolgun görünümü ile dikkat çeker. Canlı, zeki ve oyun sever olan bu köpekler oldukça eğitilebilir yapıya sahiptir.

Yorkshire Terrier köpek cinsi ise uzun ipeksi tüyleriyle tanınan ve oldukça enerjik olan bir köpek türüdür. Bu köpek türü de küçük köpekler arasında yer alıyor. Enerjik, sevgi dolu ve zeki olan özelliklerinin yanında küçük boyutlarına rağmen oldukça cesur bir kişiliğe sahiptir.

Küçük köpek cinsleri arasında en çok tercih edilen köpeklerden biri ise Shih Tzu oluyor. Uzun tüyleri ve arkasında karakteristik bir kıvrım bulunan bu köpek cinsi sakin ve aile dostu yapısıyla dikkat çeker. Ancak bu köpeklerin tüy yapısından kaynaklı mutlaka düzenli taranması gerekir.

Sonuç olarak küçük köpek cinslerinin uyumlu yaşam tarzları ve taşınabilirlikleri nedeniyle sıklıkla tercih edildiğini görüyor ve özellikle apartman daireleri için en iyi seçenek olduğunu söylüyoruz. Ancak her köpek gibi onlar da yakından sevgi ve ilgi isterler. Doğru bakım şartlarını sunmalı ve mutlaka veteriner kontrolleri sağlanmalıdır.