Kanni Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Kanni

Kanni, bir Hint köpeğidir. Sevecen, cesur, iyi huylu, dikkatli ve arkadaş canlısıdır. Safkan ve avcı özellikleriyle dünyada popülerdir.

Artıları
  • Hareket kabiliyeti en yüksek seviyede olan köpek ırkları arasındadır.
  • Koku alma yetisi oldukça iyidir. Çevresinde yaşananları bu nedenle kolaylıkla kavrayabilir.
  • Çevresindeki tehlikeleri fark eder ve korumacıdır.
  • Uzun av süreçlerinde dahi sorun çıkartmadan eşlik edebilecek köpek türleri arasındadır.
  • Ailesi ile zaman geçirmekten hoşlanır.
Eksileri
  • Farklı köpekler ile anlaşmakta sorunlar yaşayabilmektedir.
  • Hareket kabiliyetinin yüksek olması nedeni ile egzersiz ihtiyacı oldukça fazladır.
  • Egzersiz yapması için geniş açık alanlara erişimi olmalıdır.
  • Odaklanması kolay olsa da uyarıcıların sayıca fazla olduğu ortamlarda sorun yaşayabilmektedir.
  • Bireyselliğe önem veren türlerdendir.

Maiden’s Beastmaster Adıyla bilinen bu ırk Hindistan menşeine sahiptir. Ancak çok eski bir köpek olduğu için ilk ne zaman ortaya çıktığı, hangi türlerden meydana geldiği tam olarak bilinmiyor. Hindistan ve civar ülkelerde avcılık için kullanılan sadık ve kaliteli davranışları olan bir köpek türüdür.

"</p

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Kanni yaşam süresi geniş bir açı sunar ancak genel olarak 14 ile 16 sene arasında yaşadıkları bilinmektedir. Çok konforlu, çok sağlıklı, en iyi kalitedeki bir cinsin dahi 17 sene yaşadığı çok fazla kayıtlara geçmemiştir.

Kaç Ayda Büyür?

Kanni köpeklerinin büyümeleri genellikle diğer cinslere göre biraz daha yavaştır. Çiftleştirmek için mutlaka 2 sene beklenmelidir.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Hindistan av köpeği yavrulaması senede bir defa yapılır. Genel olarak yılda 5 yavru ortalama olarak da 4 ila 7 yavruya kadar dünyaya getirebiliyorlar. Ancak doğurduğu bu yavrulara ilk aylarında düzenli ve özenli şekilde bakmak onların pek çoğunun hayatta kalabilmesini sağlayacaktır.

Kaç Günde Doğurur?

Kanni yorumları doğum ve büyüme periyotları hakkında ayrıntılı bilgi verir. Resmi kaynaklara göre, Kanni köpeklerinin ortalama doğum süresi 60 ile 64 gün arasında değişiklik gösterir. İlk doğum ve takip eden bir kaçıncı doğuma göre günlük periyotları farklılık gösterir.

Kanni Bakımı

Kanni bakmak zor mu, yetişkin almak daha mantıklıdır. Profesyonel eğitim almış bir yetişkin Kanni köpeği ile ilgilenme çok daha kolaydır. Ancak sen yavruluk döneminden itibaren edinmek ve yetiştirmeyi düşünüyorsan, bunun için özel zaman çaba ve emek vermen gerek. Genel şartlarda bir adet köpek ile mutlu olacaksan bakımı kolaydır ve seni yormaz.

Nasıl Eğitilir?

Kanni eğitimi çok zorlayıcı değildir. Ancak ilk defa evcil hayvan sahiplenecekler ya da apartmana uyarlayacaklar için tavsiye edilmemektedir ve eğitim için profesyonel destek alınması önerilmektedir.

Yavru Fiyatları

Kanni cinsi köpek fiyatları, oldukça uygundur. Genellikle av köpekleri arasında en düşük fiyatlı cinslerden biri olarak bilinmektedir. Ortalama 120- 150 $ civarında yavru satın alınmaktadır. Kanni fiyat aralığı 2023 güncel listelerinde genellikle 3.000 TL ile 6.000 TL arasında farklılık gösterir. Ayrıca yaşı, rengi ve eğitimine bağlı olarak artış gösterir.

Kanni Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:
Renkler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları