8 Yıl arşivleri - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

8 Yıl

Home » 8 Yıl
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.8/5
Bilgilendirme
Newfoundland

Newfoundland ırkını diğer köpek ırklarından ayıran en temel özelliğin kesinlikle muhteşem bir yüzücü olmasından ileri geldiği anlaşılmaktadır. Bu ırkın çok ilginç şekilde arama kurtarma ekiplerinin vazgeçilmez parçalarından biri olduğu görülüyor. Bu alanda eğitilmeye çok uygun olan köpeğin ayak kısımlarının yüzmeye oldukça elverişli olması en temel avantajdır.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.5/5
Bilgilendirme
Shar Pei

Shar Pei tarihi arka planı ile dikkat çeken ve özellikle ayrı bir yere sahip olan ırklardandır. Irkın tarihi milattan önce 2000 senesine kadar dayanmaktadır. Irkın bu derece nitelikli yapısı dikkat çekmektedir. Bu ırkın Chow Chow ırkı ile genetik bakımdan benzerlikleri olduğu düşünülmektedir. Çin İmparatorluğu’nun soylularında sıklıkla tercih edilmiştir.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.3/5
Bilgilendirme
Chow Chow

Chow Chow ırkının bilhassa Moğolistan odaklı ve buna ek olarak Kuzey Çin Bölgesi kapsamında varlık gösterdiği düşünülmektedir. Ortaya çıkma sürecinin Çin’de hüküm süren Han Hanedanı dönemine denk geldiği tahmin edilmektedir. Bu ırka oldukça benzeyen tasvirlerin o döneme tarihlenmesi en temel kanıtlar arasında yer alır.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.3/5
Bilgilendirme
St. Bernard

St. Bernard köpeği İsviçre’nin sembol köpekleri arasında başı çekmektedir. Muhteşem bedensel özellikleri ile o coğrafyanın zorlu koşullarına en kısa sürede ayak uydurabilen ırklardandır. Bu ırkın ortaya çıkmasında Talhund ırkının büyük katkısı vardır. Manastır köpekleri olarak da bilinmektedir. Son dönemlerde ise arama kurtarma köpeği olarak tercih edilmektedir.

Ömrü 8 Yıl Olan Köpekler

Ömrü 8 Yıl olan köpekler sizinle çok uzun zaman geçirebilen canlılardır. Üstelik egzersizler, kaliteli mamalar ve onlara olan sevginiz yaşam sürelerini uzatır.

Popüler köpek cinslerinin bazıları ortalama 8 sene yaşar. Önemli olan bakımlarını düzgün yapmak, beslenme düzeni sağlamaktır. Bunlar sağlandığında 8 yıldan çok daha uzun süre yaşayan örnekler vardır.

Ömrü 8 Yıl olan köpekler Newfoundland, Shair Pei, Chow Chow, St. Bernard, Napolitan Mastiff, Norwegian Lundehund oluşur. Tüm köpekler genel olarak dayanıklıdır ama atalarından aldıkları DNA ile gelen hastalıkları mevcuttur. Cinsler, genetiklerinde var olan rahatsızlıkların tamamına yakalanabilir.

Evinizin yeni üyesinin ömrünün uzun olmasını sağlamanın çeşitli yolları var. Ancak hepsinden önemlisi onları gerçekten sevdiğinizi hissettirmek ve iyi bakmaktır. Sahiplendiğiniz canlının da kendine has özellikleri olduğunu unutmamalısınız. Ona göre bakım ve beslenme düzeni oluşturmalısınız.

İlk beslenme konusuna değinilelim, köpeklerin beslenmesinde proteinlerden yağ asitlerine çeşitli besin değerleri önemlidir. Ömrü kaç yıl olursa olsun köpeğin yaşına, cinsiyetine, büyüklüğüne, ırkına uygun şekilde beslenmelidir. Bunun en doğru seçenek devamlı gittiğiniz veterinerden tavsiye almaktır.

Deneyimli de olsanız ilk defa hayvan besliyor da olsanız mutlaka veterinere gitmelisiniz. Bu sayede onlar hakkında en doğru bilgileri edinirsiniz. Aynı evin için daha dengeli, sağlıklı ve uzun yıllar geçirebilirsiniz.

Su, köpeklerin sağlığı bakımında önemlidir. Gün için çok su tüketen hayvanınız yanında sürekli temiz su olmalıdır, kabı kolayca ulaşacağı yerde durmalıdır.

Uzun yaşamda önemli detaylardan biri yiyecek miktarına dikkat etmedir. Tavsiye edilen miktar ne ise günlük o kadar verilmelidir. Burada öğün ile porsiyon kontrolü yapılması gerekir.

Günlük besin ihtiyacını ayarlarken köpeğinizin hareketlilik düzeyine ve kilosuna dikkat edilir. Hassasiyet gösterilmesi gereken onun yeterli besini almasıdır. Aksi halde aşırı kilolar ile yetersiz beslenmenin sebep olduğu sağlık problemleri yaşar.

Ömrü 8 Yıl Olan Köpekler

Ömrü 8 Yıl olan köpekler için ciddi sağlık sorunlarından biri obezitedir. Diyet mamalarla kontrol edilebilir. Bunun dışında ırkların çeşitli hastalıkları vardır. Ortopedik problemler, kalp rahatsızlıkları, kanser, mide burkulması benzeri sorunlar yaygın görülür.

Bazı cinslerde mide burkulması fazla karşılan hastalıklardandır. Mide şişer bükülür, ölüm riski yaratabilir. Duruma neyin sebep olduğunu bilmeme, genetik yatkınlık nedeniyle ciddiye alınması gereken bir sorundur. Örneğin egzersizin hemen ardından yemek vermeniz bu riski azaltan minik önlemlerdendir.

Ömrü 8 Yıl olan köpekler arasındaki iri cinsler hızlı gelişim evrelerine sahiptir. Dolayısıyla 4 veya 8 aylıkken pek çoğunda kemik hastalıkları görülebilir. Eklem problemlerinde egzersizler kadar yemekte önemlidir. Bu nedenle köpeğinizi ideal oranlarda kaliteli besinlerle doyurmanız gerekir.

Kuru mamanın yanında yaş mamada verebilirsiniz. Ayrıca ara sıra vereceğiniz ödül mamalarının zararı olmaz. Ancak aşırıya kaçmamalısınız, bir de mamaların dostunuzun ulaşamayacağı yerlerde muhafaza etmeniz gerekir. Yoksa siz fark etmeden beslenmeye devam eder.

Ayrıca yaklaşık 8 sene yaşayan köpeklerde dirsek displazisi, patella çıkığı, troid, alerji benzeri sağlık problemleri görülebilir. Patella yani köpeklerde diz kapağı çıkığı yaygın olabilmektedir.

İltihaplanma, kıkırdak hasarı, bağ yırtığı, ağrı yaratan problemlerdir. Sorunun yaşandığı bölge kaval kemiğiyle uyluk kemiğinin bağlantı noktasıdır. Normal şartlarda dizkapağı, uyluk kemiği sonundaki olukta bulunur. Rahatsızlıkta köpeğimizin dizkapağı olması gereken yerden dışarı çıkmış şekildedir.

Tüm yaşlarda görülen hastalığın belirtileri içinde dizini yalama, bacağını sıra dışı şekilde bükme, dizkapağına dokunulduğu zaman rahatça hareket etmesi yer alır. Üstelik hayvan topallamaya başlar, genç köpeklerde belirti göstermeyebilir. Dolayısıyla veteriner kontrollerinin önemi bir kez daha anlaşılır.

Bu problemin tedavisinde patella seviyeleri önemlidir. Derecesine göre veterineriniz ameliyat önenir. Genellikle dizkapağını yerine yerleştirme için cerrahi müdahale yapılır. Ancak çok geç kalınmış ise ampütasyon/ bacağın kesimi tavsiye edilir. Ampütasyon işlemi ırklarda nadiren uygulanan tedavi şeklidir.

Ömrü 8 Yıl olan köpekler kanser de sıklıkla görülen hastalıklardan biridir. Dokularda büyüme, vücutta ortaya çıkan şişlikler, kist veya çıban bu sorunun semptomları içindedir. Ayrıca kusma, kötü kokma, yutma zorluğu, iyileşmeyen lezyonlar ile öksürük belirtileri meydana gelir.

Üstelik bazı ırklarda kanamalar kanser belirtisi olabilmektedir. Kemik kanserinde köpeğimiz yürümede zorluk yaşar. Darbe almadığı halde bir anda topallamaya başlarsa onu veterinere götürmeniz şarttır.

Bunlar kesin kanser belirtileri olmayabilir ama dostunuzu düzenli şekilde muayene ettirmeniz gerekir. Böylece erkenden onun hastalığını öğrenerek tedaviye başlarsınız. Dolayısıyla önceden belirttiğimiz gibi günlük bakımlar esnasında bu belirtiler tespit edilebilir. Köpeğinizle ilgilendiğiniz sürece daha sağlık ve uzun yaşamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bakımlar sırasında parazitleri de fark edersiniz.

Evcil olmaları onlarda parazit olmayacağı anlamına gelmez. İç veya dış parazitlere yakalanma ihtimalleri daima vardır. Sorunun belirtileri değişkendir, hareketsizlik, ishal, mat tüyler, yavrularda gelişim geriliği, aşırı yeme veya yemeği reddetme, gaz problemi yaşama bunlardandır.

Ömrü 8 Yıl olan köpekler parazit sorunu tedavisi basittir. Aşı ile problem ortadan kaldırılır, bunun için yavruluk döneminde başlayarak veterinerin tavsiye ettiği aşı takvimine uymalısınız. Aşı yapılamayan ırklarda ilaç formu da verilir. İlk aşının 7. ayda yapılması sonrasında ise 2-3 ay arayla tekrarlanması şarttır.

Ayrıca parazit temizlik nedeniyle ortaya çıkar. Ev arkadaşınızın temizliğine dikkat etmezseniz sıklık tekrarlar. Bu sebeple haftalık ağız ve diş bakımını yapmalısınız. Ona uygun ürünleri kullanarak dişlerini fırçalamanız gerekir.

Evde çiş peti kullanıyorsanız sık değiştirmelisiniz. Bu hem köpeğiniz hem de sizin sağlığınız için önemlidir. Bakım sırasında kulak içini, tüylerin altını parazit ve kötü kokuya karşı kontrol etmelisiniz.

Kısaca dostunuzla çok vakit geçirmek için ona en iyi şekilde bakmalısınız. Dengeli beslenmesi amacıyla kaliteli mamalar, farklı tatlara aşinalık kazanması hedefiyle değişik et ürünleri içeren mamalar vermelisiniz.

Fakat bunları yaparken daima veterinere danışmalısınız. Yoksa ona daha çok zarar verebilirsiniz. Yavruların beslenmesinde onlara özel geliştirilen kuru ile yaş mamalar kullanmalısınız.

Kuru mama, yavrunun dişlerinde tartar oluşmasını engeller. Ama sürekli kuru mama vermeniz kabızlık yapabilir. Dolayısıyla arada onun için yararlı yaş mama vermelisiniz. Mamaya yeni başladığınız zaman yedi gün köpeğinizi izlemeniz önerilir.

Bu sürede kızarıklık, ishal, yemeği reddetme gibi davranışlar gözlemlerseniz mamayı bırakmanız gerekir. Farklı mamaları denemeden evvel hangi ürünlerin ona iyi geleceğini öğrenmelisiniz.

Yaşına, cinsiyetine, boyutuna uygun besleme ile egzersiz düzeni dostunuzun çok uzun yıllar boyu sizinle yaşamasını sağlar. Ona uygun ayarladığınız takvim daha kaliteli hayat sürdürmesine yardım eder. Özellikle yaşına ve kişiliğine uygun rutinler çok iyi sonuç verir.