Shiloh Shepherd Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Shiloh Shepherd

Shiloh Çoban Köpeği, Amerikan menşeili bir çoban köpeğidir, devasadır, güçlüdür, çeliktir. Aynı zamanda çok sevimlidir. Sürünün önde gidenini biraz daha tanımak ister misin?

Artıları
  • Bir bölgenin hakimiyetini üstlenme sürecinde oldukça hakimiyet sahibidir.
  • Güçlü bir bedensel yapısı vardır.
  • Bulunduğu alanı sahiplenir ve oranın korunması için büyük çaba sarf eder.
  • Sevgi dolu olduğu kadar hareketli ve korumacıdır.
  • Bireyselliğine düşkün bir hayvan olduğu için bakıma ilişkin sorun yaşanmayacaktır.
Eksileri
  • Hareketli olduğu için egzersiz rutininin çok düzenli bir biçimde yerine getirilmesi gerekir.
  • Sınırlı alanlarda bakılmaya mecbur kalındığında köpeğin atletik yapısında düşüş yaşanır.
  • Köpekler ile aynı alanda liderlik kavgasına tutuşabilir.
  • Evde tek bırakılmaya uygun değildir, fakat açık alanlarda tek başına kalabilir.
  • Gebelik sürecinde genelde yavrularına yabancıları yaklaştırmaz.

Çoban köpekleri familyasına ait olan ve fakat Amerikan köpek kulüpleri tarafından resmi şekilde tanımlanmayan bir köpektir. Menşei Amerika Birleşik Devletleri, 9 Nisan 1995 tarihi ise soyunun kayıtlara geçtiği dönemdir. Soyu Alman Kurdundan gelen Shilo Çoban köpekleri oldukça atak ve caydırıcıdır.

<yoastmark class=

Shiloh Shepherd Özellikleri

Shiloh Shepherd özellikleri safkan ırkının özelliklerini taşıyor. Güçlü gövdesiyle diğer özelliklerini şöyle sıralayalım;

Shiloh Shepherd alınır mı?

  • Devasa boyutlarda yer alır. Ortalama 13 yıl yaşar.
  • Maksimum kapasiteye geldiklerinde 60 kiloya ve boyları 77 santime kadar çıkar.
  • Siloloh ya da Shiloh Çoban Köpeği Ablalarıyla bilinmektedir.
  • Göz renkleri arasında; ela, yeşil amber, mavi, kahverengi gri seçenekleri var. Burunları siyahtır.
  • Orta uzunlukta ve orta yoğunlukta olan pürüzsüz tüyleri siyah renkli olabildiği gibi siyah, altın rengi, gri, gümüş, beyaz seçenekleriyle de var.
  • Sağlıklı, sevecen, iyi huylu çok fazla saldırma huyu olmayan bir cinstir.
  • Sezileri, içgüdüleri kuvvetli olan bu cins sürüleri güderken oldukça vahşi olur.
  • İşitme potansiyeli yüksek, koku alma duyusu çok gelişmiş olduğundan tehlikeyi önceden sezer ve önler.
  • Yırtıcı ve vahşilere karşı oldukça güçlüdür ve atılmak için saniye bile beklemez.
  • Bağımsız ruh haline sahip, lider ve yönetici vasıflarını edinmiş bu canlı yalnız takılmaktan çok zevk alır.
  • Apartmanda ev yaşamına uygun değildir.
  • Bahçelerde, bağlarda, çiftlik evlerinde ve özellikle sürüleri güderken mutludur.

Shiloh Çoban Köpeği Karakter Özellikleri

Şilo çoban köpeklerinin mizacı yumuşak iyi huylu insanlara karşı iyidir. Çocukları sever, yaşlılara ve diğer insanlara karşı iyi davranır. Salya potansiyeli koku potansiyeli gibi özellikleri olmadığı için genellikle sevilir.  Sosyalleştirme ihtiyaçlarını kendileri giderirler.

Shiloh Shepherd bakımı

Shiloh Shepherd sahiplendirme başlıklarında yetiştiricinin ve eğitimini kimden alındığı önem taşır. Zira son derece nazik olan bu cins, kötü koşullarda ve kötü eğitim periyotlarında tabi tutulduklarında son derece hırçın ve saldırgan olabilirler.

Nazik, sevecen, sevgi dolu ve üretkendir. Eğitim seviyeleri yüksek olup dışa dönük ve oyun sever, arkadaş canlısı türlerdir.

Shiloh Shepherd Fiziksel Özellikleri

Shiloh Çoban Köpeği iri kemikleri, güçlü yapısıyla ön plana çıkıyor. Hem bacakları ve ayakları güçlü hem de kaslı vücuduyla oldukça ürkütücüdür. Boyutları zaten devasa olan bu cinsin göğüs kafesi onun potansiyelini gösteriyor. Vahşi hayvanlarla savaşa girdiğinde beden hakimiyeti sağlayıp genellikle yenilmezdir.

Shiloh Shepherd boyutları

Oldukça sağlıklı bir genetiğe sahip olup iklim koşullarını tolere eder. Yetişkin erkeklerin ağırlığı 45 ve 60 kiloya kadar yetişkin kadınların ağırlığı ise 35 ve 45 kilo ağırlığındadır. Dişiler ortalama 65 ve 71 santime kadar uzuyor. Erkekler ise 70 ve 76 aralığında uzuyor.

Shiloh Shepherd Zeki mi?

Shiloh Shepherd yavruları zekidir. Bu nedenle her söyleneni yapmazlar. Genelde komutlarda seçici davranırlar. Bağımsız ve hizalayan oldukları için onları eğitmek için ya kendini sevdirmen gerekiyor ya da profesyonel olman gerekiyor.

Shiloh Shepherd cinsi

Koku Yapar mı?

Shiloh Shepherd yavru koku genellikle bağırsak ve sindirim sistemiyle ilgili olur. Çoban köpekleri genellikle kırsal kesimlerde ailelerin yemek artıklarıyla beslenebildikleri, yal yedikleri için dışkılama ve gazda koku olabiliyor.

Shiloh Shepherd fiyatları

Kuru mamalar ve ırkına uygun beslenme periyotlarında oldukları zaman son derece temiz ve kokusuz canlılardır. Nefes kokusunu önlemek için diş temizliğinin yapılması gerekiyor.

Shiloh Shepherd Apartmanda Bakılabilir mi?

Shiloh Shepherd apartmanda beslenir mi, apartmanda yaşamak onu mutlu eder mi? Elbette bu soruya evet yanıtı vermek çok daha mantıklı olmayacaktır. Çoban ve sürü köpeği ve devasa boyutlarda bir canlı olduğu için apartmanda bakmaya uygun değildir.

Shiloh Shepherd hastalıkları

Bahçede Beslenir mi?

Şilo çoban köpekleri bahçeyi sever bahçede oynamaktan, bahçede yaşamaktan memnun olur. Açık havalar onların gerçek yaşam alanlarıdır. Shiloh Shepherd hastalıkları oluşmaması için yıllık veteriner kontrolleri yapıldığında bahçede sıcak ve soğuk iklime yüksek dayanımla mutlu şekilde yaşar.

Evde Bakılır mı?

Shiloh Shepherd evde bakılır mı, insanlara saldırgan davranıyor mu? Amerikan çoban köpekleri insanlara karşı sevecen ve sosyal davranır. Evde bakmaya çok uygun değildir. Büyük bir evin bahçe alanın varsa ve yavruluk döneminden itibaren edinmişsen eve alışmaktadır. Fiziksel ihtiyaçları yüksek olup günlük bir saatini onu dışarıda gezdirmek için ayırman gerekir.

Shiloh Shepherd ilanları

Evde Yalnız Kalır mı?

Shiloh Shepherd evde yalnız kalabilir mi, hoşgörüsü ne kadardır? Çoban köpekleri, bahçe ve çiftliklerde uzun süre yalnız kalabilir. Hem beslenme açısından hem kendine yetinme açısından sorun olmaz. Ancak evde yalnız kalamaz. Sonuç olarak 2 saat bile onlar için çok uzun bir süredir.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Shiloh Shepherd bakanlar çoğu zaman çok atletik bir canlıya dönüştürebiliyor. Sadece çoban yardımcısı olarak değil, refakatçi, bekçi ve sportif köpek yetiştirmeye kendini adayanlar tarafından daha uzun boy ve daha yüksek kilolar görülebiliyor.

Shiloh Shepherd özellikleri

Ancak obeziteye dikkat etmek gerekir. Maksimum uzunlukları76 santim belirtirken 83 santime kadar çıkabilenler görülmektedir. Aynı zamanda kilogram olarak en fazla 59 orantısı iyi bakıldığı zaman 65’lere kadar çıkar. Ancak sağlık kontrolleri yapılmalıdır.

Tüy Döker mi?

Shiloh Shepherd hakkında bilgi ve bakıcılarının tavsiyeleriyle hangi fırçanın kullanarak tımar edilmesi öğrenilmektedir. Tüy dökme potansiyelleri yoktur. Haftada bir tımar yeterlidir.

Shiloh Shepherd yavru

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Shiloh Shepherd yaşam süresi ne kadardır? Sağlık koşullarına ve beslenme desteğine bağlı olarak değişir. Diğer cinslere oranla günlük 10 ölçeğe kadar kuru mamalar bitirmektedir. Sonuç olarak Protein değerlerinin yüksek ve kaliteli içeriklerle hazırlanmış olması gerek. Ayrıca yaşam süreleri maksimum 14 sene olarak belirlenmektedir.

Kaç Ayda Büyür?

Shiloh çoban köpeklerinin büyüme periyotları devasa boyutlarda olduğu için gözle görülen bir belirginlikte ve hızlı şekilde tamamlanır. İlk 6 ayda genellikle yavrudur ve 12 aya kadar tüy dökülüp yenileri çıkması, kemiklerinin şekillenmesi oluşmaktadır. 12- 18 arası gelişim dönemidir ve 18- 24 sonrası yetişkin sayılmaktadır.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Amerikan çoban köpekleri tek seferde 12 adet yavruya kadar dünyaya getirmektedir. Ayrıca en düşük oran ise 6 olarak belirtilmektedir.

Kaç Günde Doğurur?

Shiloh Shepherd yorumları ve veterinerlerin değerlendirmeleri genellikle 60 ve 63 gün aralığında doğum yapıldığına dairdir.

Bakımı

Shiloh Shepherd bakmak zor mu? Soruların için bu köpeklerin daha çok sevgi ve az bakım gerektirdiğini söyleyelim. Ağız, pati, göz ve kulak bakım rutindir. Yıkanmaları 6 haftada 1 bile yapılmaktadır.

Nasıl Eğitilir?

Shiloh Shepherd eğitimi çoban köpeği olarak yapılan ise şayet çiftlikte kendiliğinden bile eğitime uyum sağlar. Ev yaşantısı için biraz zordur ve profesyoneller tarafından eğitilmesi gerekir.

Yavru Fiyatları

Shiloh Shepherd cinsi köpek fiyatları, 19.000 TL ile 26.000 TL’ye arasında ırkın özelliklerini ne kadar taşıdığına bağlıdır. Shiloh Shepherd fiyat aralığı cinsiyeti, yaşı ve cinsiyetiyle, eğitime ve aşılarının tamamlanmasına göre belirlenmektedir.

Shiloh Shepherd Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:
Renkler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları