Perro Majorero yarı düşük ya da tamamen yana düşük kulaklarıyla dikkat çeken ve son derece centilmen bir köpek ırkıdır. Bu köpek ırkına bir büyüteç uzatalım.
- Koruyucu köpek olarak ve bekçi köpeği olarak kullanılmaktadır.
- Algılarının çok keskin olması nedeni ile kolaylıkla değişkenleri takip edebilir.
- Harika bir gözlemcidir, çevresinde olup bitenleri kısa sürede fark eder.
- Ailesini benimser ve onlara zarar gelmemesi için çaba sarf eder.
- Hareket kabiliyeti ve atletik yapısı ile dikkat çeker.
- Ailesinde yer alan diğer köpekler ile liderlik yarışına girebilir.
- Disiplinli bir eğitim süreci oluşturulmazsa kaytarabilir.
- Tehdit hissettiği zaman ya da sıkıldığı zaman havlama seviyesinde büyük bir artış meydana gelir.
- Kısıtlı alanlarda kaldığı zaman oldukça sıkılır ve gerginleşir.
- Eğitim sürecine ilişkin profesyonel ekiplerden destek almak verimli olacaktır.
Perro Majorero köpeği İspanya’nın Kanarya Adaları’nda, özellikle Fuerteventura adasında köken alan bir çoban köpeği cinsidir. Bu cins, başta sürü koruma ve çobanlık görevleri için yetiştirilmiştir. Sürülerin ve mülklerin korunmasında kullanılırlar. Günümüzde de genellikle koruma amaçlı tercih ediliyorlar.
Perro Majorero Özellikleri
Majorero Köpeği özellikleri olarak sunabileceğimiz genel ve bu köpek ırkına ait olarak belirlenmiş özellikler şöyle;
- Bu köpekler sert iklim koşullarına ve çevresel faktörlere dayanıklı köpeklerdir.
- Perro Majorero hastalıkları olarak genetik hastalıklar bulunmuyor ancak yeterli bakın gösterilmezse tüylerinde ya dişlerinde problem oluşması mümkün.
- Bu köpekler son derece cesur köpek ırkları arasında yer alıyor. Hem görünüşüyle hem de davranışlarıyla oldukça cesur olduğunu gösteriyor.
Perro Majorero Karakter Özellikleri
Bu köpeklerin karakter özellikleri hakkında ise söyleyebileceğimiz detaylar aşağıdaki gibidir;
- Sahibi ve ailesine karşı son derece bağlı köpeklerdir. Onları korumak için ellerinden gelen her şeyi yaparlar.
- Zekidirler ve öğrenmeyi çok severler. Görevleri yerine getirmek için komutlardan ziyade akıllarını da kullanır.
- Bağımsız bir doğaya sahip oldukları için lider eğitim almaları gerek. Yani eğitimlerde sizin lider olduğunuzu göstermeniz beklenmektedir.
Majorero Köpeği bakanlar bu köpeklerin iyi bir eğitim alması durumunda çok iyi karakter özelliklerine sahip olabildiğini belirtmiş.
Perro Majorero Fiziksel Özellikleri
Majorero Köpeği hakkında bilgi olarak sunabileceğimiz fiziksel özellikle detayları ise şöyle;
- Bu köpekler orta boy ırk köpeklerdir. Erkekleri 55 cm 64 cm arasında oluyor. Dişiler ise 53 cm ile 61 cm arasında oluyor. Yani aslında 2 cins arasında çok fazla bir boy değişikliği olmuyor.
- Ağırlık olarak ise bu köpekler 20 ile 35 kg arasında olabiliyor. Erkekler daha çok 25 ile 35 kg arasındayken dişiler daha çok 20 kg ile 30 kg arasında olabiliyor.
- Kısa ve sık tüy yapısına sahiptir. Genellikle kahverengi siyah ve beyaz renklerinin birleşimi ile tüy renkleri oluşur.
Perro Majorero Zeki mi?
Bu köpekler oldukça zeki ve öğrenmeyi seven köpek ırkıdır. Ancak kimi zaman bağımsız davranmak ister. İyi bir eğitimin verilmesi durumunda daha çok olumlu davranış göstermeye meyilli olacaktır. Majorero Köpeği çok havlar mı; bu köpekler koruyucu bir yapıya sahip oldukları için yeterince iyi bir eğitim almazlarsa havlarlar.
Perro Majorero Koku Yapar mı?
Bu köpeklerin tüyleri sık ve kısa olduğu için daha az koku yapma eğilimindedir. Göstereceğiniz bir haz tüy bakımı ile köpeğiniz hiçbir şekilde koku yapmayacaktır. Majorero Köpeği yavruları iyi bir şekilde bakılırsa rahatsız edecek bir kokuya sahip olmaz.
Perro Majorero Apartmanda Bakılabilir mi?
Majorero Köpeği apartmanda beslenir mi; bu köpekler apartman dairelerinde bakmak için uygun olabilir. Ancak köpeğinizi apartmanda bakmak istiyorsanız mutlaka günlük gerekli enerji harcamasını sağlamanız gerekir.
Perro Majorero Bahçede Beslenir mi?
Bu köpekler bahçede beslenebilirler ancak sahipleri ve aileleriyle sosyal etkileşime çok önem verirler. Bu nedenle köpeğiniz bahçede olsa dahi onun için hem enerji atacağı alanlar oluşturabilmeniz hem de beraber vakit geçirmeniz gerekir. Majorero Köpeği yorumları bu köpeklerin bahçede de olsa sahipleriyle çok yakın olmak istediklerini belirtiyor.
Perro Majorero Evde Bakılır mı?
Majorero Köpeği evde bakılır mı; bu köpeklerin evde bakılması mümkün ancak mutlaka yeteri kadar fiziksel aktivitenin sağlanması gerekir. Ayrıca köpeğinizi evde bakarken zihinsel uyarı sağlamak da önemlidir. Onunla oyunlar oynayarak köpeğinizin mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.
Majorero Köpeği tuvalet eğitimi sayesinde de bu köpeklerin ev ortamına çok daha kolay bir şekilde uyum sağlayabileceği düşünülmektedir.
Perro Majorero Evde Yalnız Kalır mı?
Majorero Köpeği evde yalnız kalabilir mi; Perro Majorero köpekleri uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Yalnızlık nedeniyle endişe veya davranış sorunları geliştirebilirler. Eğer uzun süre evde yalnız kalacaklarsa uygun önlemler alınmalıdır. Onları yalnız bırakmadan önce mutlaka oyun ortamı düzenlemelisiniz.
Perro Majorero En Fazla Ne Kadar Büyür?
Majorero Köpeği boyutları erkeklerde genellikle 55-64 cm arasında, dişilerde ise 53-61 cm arasında olur. Tabii bu durum köpeğinizin genetik faktörlere bağlı değişiklik gösterir.
Perro Majorero Tüy Döker mi?
Majorero Köpeği tüy döker mi; bu köpekler tüy döker. Özellikle mevsim geçişlerinde tüy dökme oranı artar. Köpeğinizin tüy dökümünü kontrol altına almak istiyorsanız düzenli olarak tüylerini taramak etkili bir yöntem olacaktır.
Perro Majorero Kaç Yaşına Kadar Yaşar?
Majorero Köpeği yaşam süresi genellikle 10 ila 14 yıl arasındadır. Köpeğinize iyi bir bakım sunmanız durumunda 14 yıl ve daha uzun süre yaşaması beklenmektedir. Ancak yaşam süresi yalnızca bakım ile orantılı değildir. Köpeğinizin genetik faktörleri de yaşam süresini etkiler.
Perro Majorero Kaç Ayda Büyür?
Köpeklerin büyüme hızı her bir köpeğe göre değişiklik gösterebiliyor. Köpeğinizin genetik faktörlerin tamamen normal olduğu düşünüldüğünde ortalama olarak yetişkin boyutuna ulaşması 12 ile 18 ay arasında olacaktır.
Perro Majorero Kaç Tane Yavru Yapar?
Majorero Köpeği yavru sayısı genellikle 4 ile 6 arasında değişiyor. Köpeğinizin yaşı ve diğer bireysel unsurlara bağlı olarak doğum sayısında farklılıklar görülebiliyor.
Majorero Köpeği sahiplendirme için genellikle yavru sayısı göz önünde bulunduruluyor ve kimi zaman yavrularını tamamı kimi zaman da birçoğu sahiplendirme için ilan açabiliyor.
Perro Majorero Kaç Günde Doğurur?
Köpeklerin gebelik süresi genellikle 9 hafta sürüyor bu nedenle bu köpeklerde 9 hafta içerisinde doğum yapıyor. Majorero Köpeği fiyat aralığı doğum süresine çok bağlı olmasa da doğum sırasında yaşanan olan diğer faktörler fiyatlandırma konusunda aktif rol oynar.
Perro Majorero Bakımı
Majorero Köpeği bakmak zor mu; bu köpeklerin bakımının sağlanması için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Bu noktalara baktığınız zaman aslında bu köpeklerin bakımının çok zor olduğu söylenemez.
- Köpeğinizin tüyleri için çok sık bakım yapmanıza gerek yoktur ancak düzenli olarak fırçalamak tüy dökümünü kontrol etme konusunda yardımcı olacaktır.
- Köpeğinizin günlük egzersiz ve aktivitesi ile enerji seviyesini dengelemelisiniz.
- Düzenli olarak veteriner kontrolleri, aşılar ve parazit önlemleri alınarak köpeğinizin sağlıklı bir yaşam sürmesine dikkat etmelisiniz.
- Köpeğinizin diş ve kulak sağlığına dikkat etmelisiniz. Düzenli olarak temizleme yapmak çok daha sağlıklı bir hayata yardımcı olacaktır.
Perro Majorero Nasıl Eğitilir?
Majorero Köpeği eğitimi için pozitif takviye yöntemleri ile verilen eğitimlerim tercih edilmesi gerekir. Erken yaşlarda temel itaat komutları ve sosyalleşme sağlamak iyi huylu bir yetişkin köpek yetiştirmenin temelidir. Köpeğinize ne kadar erken eğitim sağlarsanız dişleriniz o kadar kolay olur.
Majorero Köpeği ilanları arasından dilerseniz zaten eğitimli olan köpekleri tercih eder dilerseniz de eğitime hazır köpekleri sahiplenmektedir.
Perro Majorero Yavru Fiyatları
Majorero Köpeği cinsi köpek fiyatları10.000 TL ile 50.000 TL arasında olabiliyor. Bu durum köpeğin bulunabilirliği, saf kan olması, Sahilden giren kişinin beklentileri, eğitimi ya da sahip olduğu özelliklere bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.