Mahratta Hound tazı kategorisinde en atletik vücuda sahip olan köpeklerdendir. Asya kıtasının bilinen ve sevilen karakteristik özellikleri ile de ön plana çıkan türlerindendir.
- Sahiplerine bağlıdırlar ve yakın bir bağ kurabilirler.
- Oyuncu ve neşeli bir mizaçları vardır, sahipleri için keyifli bir arkadaşlık deneyimi sunarlar.
- Diğer köpeklerle ve insanlarla iyi bir şekilde geçirebilirler.
- Tüy dökülme problemleri çok daha az görülür.
- İtaatkar bir yapıya sahiplerdir, sahiplenen komutlarını dinlemeye eğilim gösterirler.
- Yüksek enerji seviyelerine sahip olduğu için düzenli egzersiz ihtiyacına sahiptir.
- Diğer evcil hayvanlar ve küçük hayvanlara karşı avcılık içgüdülerini gösterebilirler.
- Uzun süreli ayrılık yaşayamazlar ve ayrılıklarda ayrılık kaygısı gösterirler.
- İyi bir sosyalizasyon sürecine ihtiyaç duyarlar, erken yaşlardan itibaren eğitilmeleri gerekir.
- Zeka ve bağımsızlık eğilimleri eğitim sürecini zorlaştırabilir.
Bağımsızlığına oldukça düşkün olsa da sahibi ile arasında dikkate değer bir bağ kuran bu köpeklerin ailesine düşkünlüğü ön plandadır. Özellikle bir hanenin üyesi olmaya oldukça yatkın ve heveslidir. Ona rahatça hareket edebileceği bir alan sunarsanız hem sizin ailenizin bir üyesi olabilir hem de av sırasında sizin en büyük yardımcınız olur.
Özellikleri
Mahratta Hound özellikleri Mastiff köpek ırkının karakteristiklerini yansıtır. Özellikle Hindistan temelli bir tür olduğu görülmektedir. Sadakati ve enerjisi ile dikkat çekmektedir.
- Maharashtra Dog olarak da bilinmektedir.
- Avcılıkta sıklıkla kullanılmaya da devam ediyor. Özellikle iz sürmede en hızlı sonuç elde edebilen türlerdendir.
- Büyük köpek türleri arasındadır. Bacak uzunluğu oldukça yüksektir.
Köpek bu özellikleri ile dikkat çekerken bedensel yapısının atletik duruşu da dikkat çeken özelliklerden bir diğeridir. Koşu hızı bakımından oldukça avantajlı bir konuma gelmesini sağlar.
Karakter Özellikleri
Mahratta Hound hakkında bilgi alınırken karakteristik özelliklerin bu köpek ile iletişim kurmayı kolaylaştırdığı fark ediliyor. Neşeli ve oldukça mutlu bir ruh halinde olan tazı türünün av sırasındaki başarısı ise kararlılığına bağlıdır. Sahibinin belirlemiş olduğu hedefe ulaşma konusunda büyük çaba sarf eden köpek türlerindendir. Sadakat ile bağlı olduğu ailesine karşı yönelmiş bir tehdit fark ettiği anda bertaraf edilmesi için büyük çaba sarf eder.
Fiziksel Özellikleri
Mahratta Hound boyutları 24 kilograma kadar ulaşabilmektedir. Kilo seviyesinin hayvanın egzersiz düzenine de oldukça bağlı olduğunun ayrıca belirtilmesi gerekir. Kilosunun artması bu türün koşu yeteneğinde kısıtlamaların meydana gelmesine neden olabilir.
Boyu 61 santime kadar ulaşabilmektedir. Bu boy seviyesine göre oldukça düşük bir kilo seviyesindedir. Tam da bu nedenle kategorisinin en atletik köpek türlerindendir. Mahratta Hound hastalıkları özerlikle fazla kilo alması durumunda kilo alımı ile sıklaşıyor.
Zeki mi?
Mahratta Hound köpeği algıları en açık olan tazılardandır.Zekasının gelişmiş seviyesi sayesinde av sürecini sahibi için oldukça kolaylaştıran türlerdendir. Hem sessizliği hem de hızı ile ideal bir av arkadaşı olacaktır. Zekası kadar çevikliği ile de ön plana çıkan bu türün, ailesi ile bağ kurarken sergilediği duygusal zekanın da takdire şayan olduğu anlaşılıyor.
Koku Yapar mı?
Kapalı alanlarda bakıldığı zaman ve gerekli olan bakım adımları ihmal edildiğinde koku sorunu meydana gelebilmektedir. Koku sorununun ortadan kaldırılması için belirli aralıklar ile köpeğin yıkanması, rutin kontrollerinin veteriner tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.
Apartmanda Bakılabilir mi?
Mahratta Hound apartmanda beslenir mi; apartman yaşamı için uygun değildir. Bu tür köpeklerin fiziksel aktivite ile var olduklarını unutmamanız gerekiyor. Bir tempo içerisinde kendilerini ifade edebilirler ve oldukça yüksek bir egzersiz ihtiyaçları mevcuttur. Tüm bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda apartman yaşantısının bu tür için uygun olmadığı anlaşılıyor.
Bahçede Beslenir mi?
Mahratta Hound evde bakılır mı; bahçeli bir eviniz varsa ve onun egzersiz rutinlerinde kısıtlamaların meydana gelmesine neden olmayacaksanız, bahçeli evde bakımına ilişkin biri sorun olmayacaktır. Bahçe kısmının boyutunun ortalamanın üzerinde olması gerekir.
Evde Bakılır mı?
Mahratta Hound çok havlar mı; daha ziyade kır evleri ve çiftliklerde bakılması uygun olan bu köpek türü havlama seviyesi ile sizin için zorluk çıkartmayacaktır. Yani evde bakımı oldukça zor olan bu köpeğin açık alanlarda çok mutlu olacağını siz de görebilirsiniz. Ayrıca ona ait rahatça hareket edebileceği bir alanının olması çok büyük öneme haizdir.
Evde Yalnız Kalır mı?
Hound evde yalnız kalabilir mi; apartman dairelerinde siz işe gittiğiniz zaman çok uzun saatler boyunca kısıtlı alanlarda tek kalması doğru olmayacaktır. Yani açık alanlarda yalnız kalmasının ise bir sorun teşkil etmeyeceğinden emin olun. Hatta bu açık alanın korunması konusunda size yardımcı dahi olur.
En Fazla Ne Kadar Büyür?
Mahratta Hound yavruları boy olarak 61 santime kadar çıkabilmektedir. Sonuç olarak yavruların oldukça kısa sürede ortalama boyutlarına ulaştığı görülmektedir. Yani köpek sahiplenirken bu faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. Ayrıca yavru olarak alınan o sevimli köpeklerin kısa süre içerisinde ideal köpek boyutlarına ulaşacağını bilmelisiniz.
Tüy Döker mi?
Mahratta Hound tüy döker mi; çok büyük bir tüy dökme sorunu yoktur. Belirli aralıklar ile tüylerin taranması durumunda tüy sorununun ortadan kalması sağlanıyor. Yani düzenli aralıklar ile tüylerin yıkanması, tıraş edilmesi de önem arz eder. Ayrıca tazı türlerinin çoğunda olduğu gibi bu türde de yağışlı havalarda büyük bir koruma sağlayan tüy yapısı dikkat çekiyor.
Mahratta Hound Kaç Yaşına Kadar Yaşar?
Mahratta Hound yaşam süresi 10 sene ila 12 sene seviyesinde değişim gösterir. Yaşam süresinin uzaması adına köpeğinizi belirli aralıklar ile veteriner kontrollerine götürmelisiniz. Ayrıca bu kontrollerde herhangi bir rahatsızlık fark edildiği zaman bunun erken tespit edilerek tedavi aşamasına geçilmesi daha kolay olur. Yani Mahratta Hound sahiplendirme aşamasında yavru köpeklerin tercih edilmesinin nedeni ailelerin köpekler ile daha uzun seneler zaman geçirmek istemesinden kaynaklanır.
Mahratta Hound Kaç Ayda Büyür?
Köpekler gelişimini 11-12 ay zarfında tamamlar. Mahratta Hound ilanları kapsamında kıyaslamalar yapılırken verilen yaş seviyesi ile bedensel gelişim analizinin uyumlu olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Yani beslenme yetersizlikleri olduğu zaman ideal boyutlara ulaşma süresinin çok daha uzun bir zaman aldığını bilmelisiniz.
Kaç Tane Yavru Yapar?
Mahratta Hound bakanlar yavru sayısının 6-8 arasında değişim arz ettiğini dile getirmektedir. Ayrıca yavruların bakım sürecinde büyük bir özen sergilenmesi gerekir. Yani bazı durumlarda anne köpeğin her yavruya eşit bakım verme aşamasında zorluk yaşayabildiği anlaşılıyor.
Mahratta Hound Kaç Günde Doğurur?
Mahratta Hound yavru dünyaya gelme süresinin sağlıklı bir gebelik süreci söz konusu ise 60-62 güne kadar değiştiği görülmektedir. Ayrıca bu süreç içerisinde de düzenli kontroller yapılması gerek. Ve böylelikle süreç uzman tarafından gözlemlenmesi şart.
Bakımı
Mahratta Hound bakmak zor mu; bakım süreci içerisinde kesinlikle düzenli sağlık kontrolleri ihmal edilmemelidir. Bunun yanı sıra bakımın en önemli parçalarından birinin de kesinlikle bu türe uygun sorunsuz şekilde hareket edebileceği bir egzersiz alanının sunulmasıdır. Mahratta Hound yorumları yakından ilgi ve yoğun bir egzersiz programı içermelidir. Ayrıca bu sorumlulukları alabileceğini düşünen kişilerin ancak köpek sahiplenmesi önerilmektedir.
Nasıl Eğitilir?
Mahratta Hound eğitimi oldukça kolay ve keyifli bir hale gelecektir. Mahratta Hound tuvalet eğitimi sürecinde de size asla zorluk çıkartmayacaktır. Eğitim adımlarının tamamlanmasında ödül sisteminden ziyade disiplinli ve kontrollü bir itaat sistemi geliştirilmelidir. Yani eğitim aşamasında zorluk yaşadığınız noktalarda, uzman eğitim ekiplerinden yardım alabilirsiniz.
Mahratta Hound Yavru Fiyatları
Mahratta Hound cinsi köpek fiyatları 16.000 TL ve 20.000 TL bandında değişim göstermektedir. Hound fiyat aralığı köpeklerin yaşları ve sahip oldukları temel eğitimlere göre değişir.