Tyrolean Hound Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Tyrolean Hound

Tyrolean Hound köpeği hakkında gerçek bilgiler burada! Tirol tazısı olarak da bilinen bu köpek hakkında tüm detaylar yazımızda.

Artıları
  • İyi bir eğitimle aile köpeği olabilir.
  • Diğer köpekler ve insanlarla iyi geçinme eğilimi bulunur.
  • İz sürme ve bekçilik görevlerinde başarılı özellikleri bulunur.
  • Eğitilebilir ve sahibine itaatkar davranır.
  • Av sürme konusunda başarılı içgüdüleri vardır.
Eksileri
  • Büyük boyutları nedeniyle ev ortamına uyum sağlamakta zorlanır.
  • Hipoalerjenik olmadığı için alerjisi olan kişiler tarafından tercih edilemez.
  • Sosyalleştirilmezlerse çekingen veya agresif davranışlar gösterebilirler.
  • Avcı oldukları için küçük hayvanları avlama eğilimleri bulunur.
  • Zeka ve enerji seviyeleri yüksek olduğunu için eğitim için zaman ister.

Tyrolean Hound köpeği Avusturya merkezlidir. 1800’lü yıllarda bir koku yani avcı köpeği olarak bilinmektedir. 1908 yılında ırk haline geldi. Ve bugün resmi olarak tanınan cinslerden biridir.

Tyrolean Hound

Tyrolean Hound

Tyrolean Hound Özellikleri

Tirol tazısı köpeği orta boy köpeklerden biridir. Tirol tazısı özellikleri ise:

Tyrolean Hound alınır mı?

  • Sevecen ve uysal bir köpektir ve her zaman dikkatlidir.
  • Bekçi köpeği olurken aile üyelerinin tamamıyla ilgilidir.
  • Koku alma duyusu çok gelişmiş olduğu için göremediği nesneleri dahi kokusundan alabiliyor.
  • Doğada yaşamaya alışkındır ancak evcil hayvan olarak da beslenmektedir.

Tirol tazısı bakanlar köpeğin mesafeli ancak çok sıcak kanlı olduğunu paylaşmaktadır.

Tirol Tazısı Karakter Özellikleri

Bu köpek mizaç olarak çok ideal değildir ancak iyi huyludur. Avlanmayı çok sever ve av sırasında enerjisini çok yüksek tutar. Bir tehlikeyi bir tavşan veya kendisinden daha büyük hayvanları avlamak için kullanılabilir. Kalabalık olarak avlanmayı sevmediği gibi tek başına çok daha yeteneklidir. İyi bir bekçi köpeği olduğu kadar saldırgan olmaması da karakter özelliğidir. Kendisine karşı büyük bir tehdit görmediği sürece saldırma eğilimi göstermez. Biraz inatçı olabilir ancak inatçılığın mı sizi sevdiği için kıracaktır.

Tyrolean Hound bakımı

Tyrolean Hound Fiziksel Özellikleri

Orta boyutta bir köpek olmasının yanında çok farklı tüy renkleri bulunabiliyor. Yumuşak tüyleri vardır ve dış kürkleri daha kabadır. Gözleri koyu kahve renklidir ve derin bakmaz. Burnu siyah renkli olurken, uzun olması koku almasını kolaylaştırıyor.

Tyrolean Hound boyutları

Sırtta biraz eğimli olmasının yanında hafif ve daha zayıf bir fiziğe sahip. Tüyleri siyah, kahverengi, kırmızı veya beyaz olabilir. Tüy uzunluğu orta seviyede olurken kaplaması ise yoğundur. Bunun yanında tüyleri her zaman düze çok yakındır.

Tyrolean Hound Zeki mi?

Av köpeğe olanların tamamı zeki köpeklerdir. Bu köpeği diğerlerinden daha zeki yapan ise kalabalık halde değil, tek başına avlanmasıdır. Tirol Tazısı yorumları köpeğin zekasını ölçen zihinsel aktiviteler uygulanmasını tavsiye ediyor.

Tyrolean Hound cinsi

Tyrolean Hound Koku Yapar mı?

Kaplama yoğunluğu yoğun olduğu için ve tüyleri de uzuna yakın olduğu için bir tık köpek kopabiliyor. Ancak bu bulunduğu her ortamı rahatsız eden ve yoğun köpek kokusu yaydığı anlamına da gelmemektedir. Temiz olduğundan eminseniz onun çok fazla kokusunu almayacaksınız. Doğaya alışkın olduğu için çamura batabilir veya kirlenir ve bu kir üzerinde kalır ise koku yapar.

Tyrolean Hound Apartmanda Bakılabilir mi?

Tyrolean Hound apartmanda beslenir mi; beslenebilir.  Ancak bu tamamen bir tercih olacaktır. Çok enerjik bir saat ve olmadığı sürece ona uyum sağlamakta zorlanır. Aile sahibine yakın davranışlar göstermez ise apartman yaşamı için çok uygun olmayabilirler. Çünkü ev içerisinde serbestçe dolaşmak isteyecek ve dolaşırken de çok fazla eşyaya zarar verebilecektir. Bu yüzden küçük bir daire de onunla yaşamak doğru bir fikir olmayabilir.

Tyrolean Hound fiyatları

Bahçede Beslenir mi?

Tyrolean Hound hakkında bilgi en iyisi onun bahçede beslenmesidir.  Bu köpeğin enerji seviyesi çok yüksek ve enerjisinin mutlaka atmalıdır. Bahçede beslenmesi daha uygun olduğu için tasmasız da bahçede koşmak ve enerji harcamak isteyecektir. Özellikle bahçeniz geniş ise korunaklı bir hale getirerek onun serbestçe dolaşmasını sağlayabilirsiniz. Günde en az bir saat egzersiz yapması gerekiyor ve bu egzersizi yapmazsa yıkıcı tavırlar sergileyebilir. Çünkü enerjisini bu sefer sizin üzerinizde veya çevresinde atmaya çalışacaktır. Bundan dolayı kulübesi olan geniş bir bahçede beslemek çok doğru olur.

Evde Bakılır mı?

Tyrolean Hound evde bakılır mı; bakılır.  Ancak bu onunla geçirdiğiniz zaman dilimine bağlıdır. Tüm gün sizinle evde durmasını beklerseniz, evde bakamazsınız. Ancak iç mekanda yaşarken zaman zaman onu dış mekana çıkartarak hareket etmesini sağlamamız gerekiyor. Tyrolean Hound çok havlar mı; çok fazla havlama alışkanlığı yok. Tyrolean Hound yavru olarak alınmaktadır. Ve ev hayatına alıştığında ise başarı şansınız daha yüksektir.

Tyrolean Hound ilanları

Evde Yalnız Kalır mı?

Tyrolean Hound evde yalnız kalabilir mi; kalabilir. Ve sahibiyle sürekli yan yana olmak istememektedir. Yalnızlığı sever, bağımsız hareket etmekten çok hoşlanır. Bu yüzden de sürekli sizin yanınızda olmaya çalışmaz ve siz yokken mutsuz olmaz. Ancak evde yalnız kalmasını istiyorsanız mutlaka  bir alan tanımanız gerek. Örneğin bahçeli bir eviniz varsa bahçeye girer çıkar. Açık alana çıkmasına izin veriyorsanız mutlaka orada enerjisini atması gerekir. Bunun dışında tüm gün evde kalmasını bekliyorsanız kalamaz ve çok fazla huysuzlaşır.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Tyrolean Hound boyutları ile orta boy köpek cinslerinden biri. Erkeklerin en fazla büyümesi 50 cm olur.  Ortalama boyu erkeklerde 40 ila 48 cm arasındadır. Dişiler ile erkeklerde bir yükseklik farkı bulunmamaktadır. Ağırlığı ise erkeklerde ortalama 15 kg ile 22 kg arasında. Dişiler de vücut ve ağırlık olarak aynı ölçülere sahip olur.

Tyrolean Hound özellikleri

 Tüy Döker mi?

Tyrolean Hound tüy döker mi baktığımızda yoğun bir tüy dökme problemi yoktur. Ancak hiç tüy dökümü yapmadığını da söyleyemeyiz. Tüyleri az bakım gerektirir ve haftada iki veya üç kez tüylerini fırçalarsanız tüy dökme sorunu aşılmaktadır. Yılın herhangi bir zamanında tüy dökme zamanı yok. Her zaman tüy döker.  Ve sizde iyi bir bakımla tüylerin saçılmasını engellersiniz.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Tyrolean Hound yaşam süresi 16 yıldır. Tyrolean Hound ilanları bu nedenle çok fazla tercih edilmektedir. Yaşam standartları yüksek ve yaşlılık döneminde de enerjisinden bir şey kaybetmemektedir.

Tyrolean Hound yavru

Kaç Ayda Büyür?

Tyrolean Hound yavruları büyümesi için 12. Ay doldurulmalıdır. Orta büyüklükte bir köpek ve tam  boyutuna ulaşması için bir yaşına yaklaşması şarttır.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Yavru sayısı ortalama 6 ile 8 tane olur. Fiziksel özelliklerine göre daha azdır. Yavru sayısı köpeğin yetişkinlik seviyesine göre değişmemektedir.

Tyrolean Hound Kaç Günde Doğurur?

Dişinin yavrularını dünyaya getirmesi için 50 günden daha fazla doğum beklenmektedir. Doğumu sırasında zorlanmamaktadır. Ve bu nedenle siz bu konuda bilgiliyseniz evde doğum yapmasını dahi sağlarsınız.

Tyrolean Hound Bakımı

Tyrolean Hound bakmak zor mu; değil. Ancak diğer bekçi köpeklerine göre farklı bir bakım rutini oluşturulması gerek. Tüylerini her hafta iki kez fırçalayın ve temizliğine dikkat edin. Sürekli doğaya kaçacağından kene veya diğer böceklere karşı dikkatli olmanız şart. Diş ve kulak temizliği bir hafta aralıklar ile yapılması gerek.  Tyrolean Hound hastalıkları yok ve bu nedenle rutin bakım yapmanız yeterlidir.

Nasıl Eğitilmektedir?

Tyrolean Hound eğitimi kolay yapılmaktadır. Ayrıca eğitim esnasında biraz inatçıdır. Bu nedenle net davranın. Tyrolean Hound tuvalet eğitimi ise kısa sürede verilmektedir. Çünkü bazı konularda çok disiplinlidir.

Yavru Fiyatları

Sahiplendirme oranı barınaklar açısından düşüktür. Tyrolean Hound cinsi köpek fiyatları en az 7.000 TL olur. Tyrolean Hound fiyat aralığı ise 7.000 TL ile 15.000 TL arasındadır.

Tyrolean Hound Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları