Tang Dog Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Tang Dog

Tang Dog olarak bilinen, Çin kökenli köpekleri uzun yıllardır dünyanın dört bir yanında görmek mümkündür. İşte Tang Dog hakkında merak edilenler…

Artıları
  • Aile bireyleri ve diğer evcil hayvanlarla kolaylıkla anlaşabilir.
  • Çok zeki bir ırktır, etrafında olup bitenleri anlayabilir.
  • Sakin ve uyumlu yapısı nedeniyle farklı ortamlara uyum sağlayabilir.
  • Eğlenceli yapısıyla iyi bir arkadaş olur.
  • Açık hava maceraları ve iç mekan oyunları onlar için yeterlidir.
Eksileri
  • Tüy yapısından kaynaklı sıklıkla banyo ve taranma ihtiyacı duyar.
  • Fazla zeki oldukları için eğitimde zorluk çıkarabilir.
  • Yüksek kaliteli mamalar ile beslenmesi gerektiği için masraflı olabilir.
  • Boyutlarından kaynaklı küçük evlerde sıkılabilirler.
  • Tüy yapılarından kaynaklı tüy dökme eğilimi yoğundur.

Antik dönemlerden beri Çin’de yetiştirilen Tang Dog, orta boyludur. Hem bekçi köpeği şeklinde kullanılması hem de arkadaş canlısı özellikleri sayesinde birçok kişinin ilk tercihi olarak dikkat çekmektedir.

Tang Dog

Tang Dog

Çin’in en eski köpek ırklarından birisidir. Özellikle Tang Hanedanı döneminde yetiştirilmesinden ötürü adını da buradan almaktadır. Bu köpeklerin en temel özelliklerinden birisi oldukça kaslı olmalarıdır. Buna ek olarak koruma görevinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda sadık bir yapısı vardır. Detaylar burada.

Tang Dog Özellikleri

Tang Dog özellikleri ile alakalı olarak bu hayvanın ömrünün en az 10 yıl olduğunu unutmamak şarttır. Bunun yanı sıra tabi ki maksimum 14 sene yaşamaları da söz konusudur. Elbette bunun için tüm ihtiyaçlarının karşılanması ve buna ek olarak ona kaliteli bir yaşam sunulması gerekmektedir.

Bunun haricindeki diğer detaylar ise şöyledir;

  1. Dişilerin boyu en çok 60 cm olmasının yanı sıra erkeklerde ise bunun maksimum 65 cm olduğunu hemen ifade etmek şarttır. Ağırlıkları maksimum 35 kg şeklindedir. Bu köpek türü bekçi köpeği sınıfı içinde yer almaktadır. Genel olarak orta boylu bir köpek olduğunu söylemek son derece doğrudur. Aynı zamanda dişiler hem daha kısa hem de daha hafiftir. Zaten bu durum söz konusu tüm köpek türleri için geçerli bir istatistik bilgidir.
  2. Tang Dog ırkının vücut yapısına baktığımızda bunun son derece sağlam olduğunu görmekteyiz. Kas detayları anında öne çıkmaktadır. Kas kütlesi son derece dengeli bir biçimde olmasından ötürü bu durum hayvanın fiziksel anlamda çok estetik olduğunu net olarak göstermektedir.
  3. Bunun yanı sıra hem geniş hem de küt olmasıyla dikkat çeken bir kafatası yapısı mevcuttur. Hayvanın gözleri ise oldukça iri renklidir. Bakışlarının çok canlı olduğunu unutmamak şarttır. Buna ek olarak tabi ki en çok merak edilen konuların arasında göz rengi gelmektedir. İki değişik renk tonu karşımıza çıkarken bunlardan birisi kehribar ve diğeri ise kahverengidir.
  4. Genel olarak Tang Dog ırkının kulakları ise orta büyüklüktedir. Bunlar düşük askılıdır. Şeklinin ise üçgen olduğunu söylemek gerekmektedir.
  5. Hem geniş hem de siyah bir burunları öne çıkmaktadır.

Tang Dog alınır mı?

Tabi ki Tang Dog denildiği zaman bu türün en çok merak edilen özelliklerinden birisi tüy yapısıdır. İşte bunun sık bir dokuya sahip olduğunu görmekteyiz. Bunun yanı sıra orta boyludur. Aynı zamanda çok sık bir tabakası bulunmaktadır. Dış tüyler ise soğuğa karşı koruma sağlamaktadır. Buna ek olarak aynı durum su için de geçerlidir. Böylelikle izolasyon başarılıdır.

Tang Dog Karakteri

Tang Dog hakkında bilgi yazımızda aynı zamanda bu hayvanın tüm karakter özelliklerini de net olarak bilmek ve ifade etmek gerekmektedir. Bunların büyük bir kısmının olumlu olmasından ötürü en çok tercih edilen türlerin arasında yer almaktadır. Elbette insanlarla olan ilişkisine bakmak mühimdir. İşte bu konuda çok başarılı ve aynı zamanda pozitif oldukları görmekteyiz. İnsanlarla, diğer hayvanlarla ve tabi ki köpeklerle geçinme konusunda sorunları olmayan bir türdür.

Buna ek olarak aile ortamında büyümesi halinde çok sevgi dolu olmaları onları özel klan bir detaydır. İşte burada çok küçük yaşlardan itibaren eğitim verilmesi gerektiğini asla unutmayınız. Bu da onu aile dostu bir köpek yapmaktadır. Yapıları gereği Tang Dog ırkının çok enerjik olması öne çıkan bir detaydır. Bundan ötürü var olan egzersiz ihtiyaçlarının iyi bir biçimde karşılanması gerekmektedir. Günlük aktiviteler hayvanın sağlığı açısından bakıldığında önem arz etmektedir.

Bunun yanı sıra çok zeki bir tür olduğunu da unutmayınız. Tang Dog bakanlar da bunu ifade etmektedir. Eğitime açık bir köpek ırkıdır. Tang Dog bundan dolayı sabırlı bir biçimde hareket edildiğinde beklentileri sonuna kadar karşılamaktadır. Elbette burada tutarlı bir program izlenmesi mühimdir. Belli dönemlerde ise ödüllendirme yoluna gidilmesi gerekmektedir.

Tang Dog aynı zamanda sahibine en sadık köpek ırklarının arasında yer almaktadır. Bundan ötürü hem ailelerin hem de çocukların en iyi dostlarından birisi olduğunu rahatlıkla söylemek şarttır. Özellikle hayvanın çok koruyucu bir yönü de bulunduğundan işte bu durum ilgili türü özel kılmaktadır. Genellikle yabancılara karşı çok sıcak kanlı bir köpek türü değildir. Bundan dolayı söz konusu koruma görevi olduğunda bunda başarılı bir türdür.

Tang Dog bakımı

Tang Dog Kökeni

Dünyanın en eski köpek ırklarından birisi olarak dikkat çeken Tang Dog, binlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. Adını ise Çin’in kadim hanedanlarından birisi olarak bilinen Tang ailesinden almaktadır. Bunun yanı sıra iki farklı amaç için kullanıldığını rahatlıkla söylemek gerekmektedir. Bunlardan birisi avcılık olmasının yanı sıra diğeri ise koruma şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Özellikle ilgili hanedanlık döneminde bu köpeğin hem kutsal hem de değerli görülmesinden ötürü günümüze kadar gelmesini bilmiştir. Tang Dog ırkı o dönemde bölgede yaşayan daha farklı köpek türlerinin melezlenmesinin ardından elde edilmiştir. Bundan dolayı safkan bir köpek ırkı olmadığının altını da net olarak çizmek şarttır.

Buna ek olarak Tang Dog köpekleri birden çok amaç için tercih edilmiştir. İlk dönemlerde koruma ve avcılık bunların arasında öne çıkmaktadır. Ancak daha sonra yerel halkın da ilgi odağı olmasını başarmıştır. İşte bu yüzden bekçi köpeği denildiğinde akla gelen ilk ırklardan birisidir. Bu noktada tabi ki çobanlara yardımcı olduğunu da unutmamak şarttır.

Değerli bir köpek olmasının yanı sıra Tang Dog her zaman Çin’in önemli simgelerinden birisi olarak dikkat çekmektedir. İşte bundan dolayı hayvanın soyunun tükenmemesi için son dönemde alınan birtakım önlemlerin bulunduğunu söylemek şarttır. Bunların başında hayvanın ticaretinin yapılmaması ilk sırada gelmektedir. Ayrıca satın alınması neredeyse imkansız bir köpek türüdür.

Bu köpek devlet tarafından korunmaktadır. Çin’de öyle her yerde ve sokaklarda görülebilen bir ırk olmadığını net şekilde bilmek gerekiyor. Bundan dolayı mevcut köpek ırkı dünyanın en özel türlerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tang Dog boyutları

Apartmanda Bakılabilir mi?

Tang Dog apartmanda beslenir mi: Son derece sevimli olmasıyla dikkat çeken bu köpek türü hakkında apartman yaşamının uygun olup olmadığı merak edilmektedir. Irkın temel özelliklerinden birisi son derece sessiz olmasıdır. Özellikle havlama eğilimi olsa bile bunun çok yüksek olmadığının altını net olarak çizmek gerekmektedir.

Bunun yanı sıra hayvanın belli durumlarda havlaması çok normaldir. Tang Dog sahiplendirme yoluyla alınan veya para ödenerek edinilen köpek apartmanda beslenmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken birtakım hususların bulunduğunu hiçbir şekilde unutmamak şarttır.

Özellikle hayvanın enerji konusundaki ihtiyaçlarının karşılanması gerekmektedir. Bu durum köpeğin hem mutlu olması hem de bunun haricinde uyum göstermesi anlamına gelmektedir. Buna ek olarak bakım yapılırken birtakım oyunların da oynanması şarttır. İşte bu durum ırkın eğitimine çok büyük bir katkı sağlamaktadır.

Tang Dog bakanlar tarafından unutulmaması gereken bazı hususlar söz konusudur. Günlük olarak hayvanın en az 30 dakika egzersiz yapması şarttır. Bunun zaman zaman 60 dakika olmasının önünde ise hiçbir sorun yoktur. Elbette ilgili sürecin hem oyun hem de koşma veya yürüme şeklinde gerçekleştirilmesi mühimdir.

Bunun yanı sıra özellikle açık alanları çok sevmelerinden dolayı onun rahat bir biçimde koşması şarttır. Buna özel şartların sağlanması sürecin bir parçasıdır. Daha farklı bir şekilde ise uzun yürüyüşlere çıkmak gerekebilmektedir. Ancak bunların yapılması sırasında hayvanın belli aralıklarla kontrol edilmesi şarttır. Zihinsel uyarılma ise oyunlarla sağlanmak zorundadır. Bu da onun olası yıkıcı davranışlarının önüne geçmektedir.

Tang Dog cinsi

Evde Bakılır mı?

Tang Dog evde bakılır mı: Evde bakım için bu türün ideal olduğunu söylemek gerekmektedir. Bunun nedeni ise hayvanın sessiz yapısıdır. İşte bundan dolayı çok fazla havlamaz. Gürültü potansiyeli kesinlikle çok fazla değildir. Bunun sonrasında komşuları rahatsız etmesi gibi bir durum ise söz konusu değildir.

Aynı zamanda Tang Dog eğitimi rahatlıkla verilmektedir. Buna göre sosyalleşme ihtiyacının yüksek olduğunu unutmayınız. İşte buna çok küçük yaşlarda başlamak gerekmektedir. Bu hem diğer köpek türleri hem de insanlarla ilişkisini çok olumlu bir biçimde etkilemektedir.

Buna ek olarak Tang Dog adındaki köpeklerin her zaman mutlu olması onların sağlığı ve uzun ömrü açısından büyük bir önem arz etmektedir. İşte bunu sağlamanın yollarından birisi uzun süreli egzersizlerdir. Tabi ki bunun evin dışında yapılması gerekmektedir. Böylelikle onun ev içinde daha uyumlu bir köpek olmasını kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Tang Dog her zaman en çok ilgi gören ve son derece sevimli olması ile dikkat çeken türlerden birisidir. Bunun yanı sıra sağlıklı bir ırk olduğunun altını net olarak çizmek gerekmektedir. Buna rağmen doğuştan gelen birtakım hastalıklara yatkın olması düzenli veteriner kontrollerinin yapılması gerektiğini göstermektedir.

Tabi ki bunlardan birisi göz problemleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Katarakt sık şekilde görüşmektedir. Progresif retina atrofisi de mevcuttur. Bunun yanı sıra cilt problemleri arasında ise alerjiler görülmektedir. Kalça problemlerini işte bu anlamda unutmamak mühimdir. Veteriner kontrolleri hem düzenli hem de profesyonel bir biçimde yapılmak zorundadır.

Tang Dog fiyatları

Bakımı

Tang Dog bakmak zor mu: Her köpeğin belli kurallara göre tuvalet eğitimini alması çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu hem ilgili hayvan hem de onun sahibi açısından bakıldığında öne çıkan bir detaydır. Buna göre her zaman ilk olarak uygun bir alanın seçilmesi şarttır. İşte bu alanının insanların yaşadığı yere biraz uzak olması olası sağlık sorunlarının önüne geçmektedir. Tang Dog tuvalet eğitimi sırasında sabırlı bir şekilde hareket etmek gerekmektedir. Tutarlı bir programın uygulanması sayesinde sonuç alabilirsiniz. Ödüllendirmeyi de unutmayınız.

Tang Dog ilanları

Tang Dog yavru ya da yetişkin olarak bilinen türlerinde beslenme programı değişmektedir. Özellikle bunun porsiyon miktarı konusunda karşımıza çıkan bir kural olduğunu bilmek şarttır. Buna göre diyetin uygulanması noktasında denge kavramı öne çıkmaktadır. Mineral, karbonhidrat yeterli olmak zorundadır.

 

Tabi ki hayvanın günlük su ihtiyacının her zaman karşılanması gerekmektedir. Özellikle sindirim sisteminin daha iyi olması için posa bakımından zengin ürünlerin tercih edilmesi şarttır. Sağlıklı olarak bilinen atıştırmalıkların sürece dahil edilmesi hayvanın yaşam kalitesini başarılı bir biçimde artırmaktadır.

Tang Dog sahibi köpeklerin tüy bakımı konusunda karşılarına çok fazla bir sorun çıkmadığını hemen ifade etmek gerekmektedir. Buna göre genellikle haftada 2-3 kere bunun yapılması yeterlidir. Bu ırkın tüyleri hem orta yoğunluktadır hem de yoğundur. Bundan ötürü mutlaka kurallara uygun bir biçimde fırçalanması şarttır.

Tang Dog özellikleri

Bunun yanı sıra özellikle kullanılması gereken yöntemlerin arasında çıkış yönüne göre hareket etmek mühim bir detaydır. Bu sayede ilgili tüylerin parlak kalması daha kolaydır. Buna ek olarak çok nazik bir biçimde fırçalanması gerektiğini ise asla unutmayınız.

Bu ırkın yıkanması mümkündür ancak bunun çok sık şekilde yapılması birtakım sorunları da beraberinde getirmektedir. Bundan dolayı genellikle önerilen aralık minimum 6 ve maksimum ise 8 hafta şeklindedir. Özel olarak formüle edilen şampuanların haricinde herhangi bir ürünün kullanılmaması şarttır. Kulak ve göz temizliği de bu sürecin bir parçasıdır.

Tang Dog yavru

Yavru Fiyatları

Tang Dog fiyatları söz konusu olduğunda yüksek bir meblağın karşımıza çıktığını rahatlıkla söylemek gerekmektedir. Bunu etkileyen değişik faktörler mevcuttur. Buna göre en az 30.000 TL olmasının yanı sıra Tang Dog cinsi köpek fiyatları maksimum 50.000 TL’dir.

Tang Dog Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları