Stephens Stock Cur Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Stephens Stock Cur

Stephens Stock uzun kulakları, masum bakışları ve dik kuyruğu ile içinizi ısıtan bir köpek. Bu sevimli arkadaşımıza ve onun özelliklerini daha yakından tanımak için bir mercek uzatalım.

Artıları
  • Av köpekleri kategorisinde duyularına en çok güvenilen köpekler arasındadır.
  • Bilhassa koku takibinde çok başarılıdır.
  • Uzun metreler boyunca takip yapabilir ve kolay kolay yorulma emaresi göstermez.
  • Sevecenlikte ön plandadır. Ailesinde düşkündür.
  • Diğer köpekler ile de ilişki, kurabilir, Bir evin ikinci köpeği olabilir. </li
Eksileri
  • Açık alanlarda egzersiz yapmaya ihtiyaç duyar.
  • Ailesi tarafından egzersiz konusunda ihmal edilirse, bedensel atletik yapısı sıkıntıya uğrar.
  • Hareket kabiliyetinin sınırlanmaması için sıkı bir egzersiz rutini oluşturulmalıdır.
  • Özgür ruhlu olduğu için kendini baskı altında hissetmeyeceği bir yaşam alanı oluşturulmalıdır.
  • Genetik yatkınlıklar nedeni ile veteriner kontrolleri yakından takip edilmelidir.

Stephens Stock köpeği Amerika’da tarihsel olarak ortaya çıkmış olan bir köpek cinsidir ve genellikle avcılık ve çiftlik işlerinde kullanılmıştır. Dağlık bölgelerde yaşayan insanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere yetiştirilmiş bir cinstir ve “Mountain Cur” adını bu dağlık bölgelerden almıştır. Tarih boyunca göstermiş olduğu bağlılıktan kaynaklı bu cins değerli bir çalışma köpeği olarak biliniyor.

<yoastmark class=

Stephens Stock Özellikleri

Stephens Stock özellikleri bu köpeğin sevimli görünüşünün yanında birçok becerisinin de olduğunu gösteriyor. İşte birbirinden can alıcı özellikleri;

Stephens Stock Cur alınır mı?

  • Bu köpekler atletik bir vücuda sahip ve son derece enerjiktirler.
  • Bir diğer isimleri olarak “Mountain Cur” ismine sahiplerdir ve bu ad ile de bilinirler.
  • Tüyleri farklı renk ve desenlere sahip. Genellikle siyah ve kahverengi tonları daha çok görülmektedir.
  • Bucinsler genellikle sağlıklı bir cins olarak kabul edilmektedir. Stephens Stock hastalıkları olarak pek fazla genetik hastalığı yok.

Stephens Stock Karakter Özellikleri

Bu köpeklerin karakter özellikleri ise kendileri kadar sevimli. İşte karakter özellikleri;

Stephens Stock Cur bakımı

  • Mountain Cur, sahiplerine son derece sadık ve koruyucu olma eğilimindedir.
  • Bu cinsin doğal olarak cesur ve dikkatli bir karakteri vardır, bu da onları bekçilik görevlerinde etkili kılar.
  • Stephens Stock bakanlar bu köpeklerin oldukça zeki olduklarını ve eğitimi kolay uyum sağladıklarını belirtiyor.

Fiziksel Özellikleri

Stephens Stock hakkında bilgi olarak sunabileceğiniz fiziksel özellikleri;

Stephens Stock Cur boyutları

  • Boyutları 41 cm 58 cm arasında değişen orta ırk köpek türüdür.
  • Atletik yapıları var ve son derece dik görünen bir vücut yapısı vardır.
  • Tüyleri kısa ve sıkıdır. Aynı zamanda sıklıkla beyaz ve siyah renklerinin karışımı olacak şekilde görülmektedir. Bu köpeklerin genellikle göğüs bölgesinde beyaz detaylar var.

Zeki mi?

Bu köpeklerin zeka düzeyi yüksek olarak kabul edilmektedir. Çünkü av yetenekleri ve çalışma yetenekleri sayesinde zekice davranışlar sergiler. Ayrıca bu köpekler eğitim sırasında konutlarda kolay bir şekilde öğrenebiliyor. Stephens Stock çok havlar mı; bekçi özelliğine sahip oldukları için koruma içgüdüsüyle havlayabilirler.

Koku Yapar mı?

Stephens Stock yavruları iyi bir şekilde bakıldığı zaman herhangi bir koku yapmıyor çünkü tüyleri zaten kısa ve sık olduğu için koku yapmasına neden olan kir birikimi gibi problemler oluşmuyor. Ayrıca köpeğinizin koku yapmamasını istiyorsanız mutlaka iyi bir mamayla beslemeniz gerekir.

Stephens Stock Cur cinsi

Apartmanda Bakılabilir mi?

Stephens Stock apartmanda beslenir mi; bu köpeklerin daha çok bahçeli ya da büyük evlerde bakılması tavsiye edilmektedir. Çünkü enerji düzeyleri çok yüksek bir ve geniş bir alanda egzersiz yaparak bu enerjilerini atabilirler. Eğer köpeğinizi apartmanda beslemek istiyorsanız mutlaka günlük enerji ihtiyacını karşılayacak aktiviteleri sağlamalısınız.

Bahçede Beslenir mi?

Bu köpekler bahçede de beslenmeye uygundur. Ancak köpeğinizi bahçede beslemek istiyorsanız bahçe alanınızın büyük olması gerekir bahçede enerjilerini atarak doğal davranışları sergileyebilirler. Bu aslında onların daha mutlu olmasını sağlayacaktır. Stephens Stock yorumları bu köpeklerin bahçede resme bildiğini doğruluyor.

Stephens Stock Cur fiyatları

Evde Bakılır mı?

Stephens Stock evde bakılır mı; bu köpekleri evde besleme mümkündür. Ancak yeterli enerjinin karşılanması önemlidir. Eğer köpeğinizin yeterli olarak enerjisini karşılamasını sağlayamazsanız hem hastalıklar oluşmaktadır. Hem de köpeğiniz sıkılarak istenmeyen davranışları yapmaya başlar.

Stephens Stock Cur ilanları

Stephens Stock tuvalet eğitimi de bu köpeklerin ev ortamına alışması konusunda daha yardımcı olmasını sağlıyor.

Evde Yalnız Kalır mı?

Stephens Stock evde yalnız kalabilir mi; bu köpekler sosyal oldukları için evde yalnız kalmamaları tercih edilmektedir. Olabildiğince kısa süreli yalnızlıklar yaşatmalısınız. Ayrıca köpeğimizi belirli bir süre için evde yalnız bırakmanız gerekiyorsa mutlaka ilgilenebileceği oyun ve oyuncaklar bırakmalısınız.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Stephens Stock boyutları genellikle orta boyuttadır. Yetişkin boyutları dişi ve erkek bireylerde değişir. Ancak erkekler ortalama 45-60 cm arasında, dişiler ise 40-55 cm arasındadır.

Tüy Döker mi?

Stephens Stock tüy döker mi; köpekler kısa tüy yapısına sahip olduğu için diğer köpeklere oranla daha az tüy dökme eğilimi gösteriyor. Ancak mevsim geçişlerinde yaşanan bazı tüy dökmeleri olur.

Stephens Stock Cur özellikleri

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Stephens Stock yaşam süresi genellikle 10 ila 15 yıl arasında değişir. Cümlenize göstermiş olduğunuz bakın onun neredeyse 5 yıl kadar daha fazla yaşamasına yardımcı oluyor. Bu nedenle köpeğinizin veteriner kontrollerini ihmal etmemeli ve ona uygun bir ortamı sunarak enerji ihtiyacını karşılamalısınız.

Stephens Stock Cur yavru

Kaç Ayda Büyür?

Bu köpekler ilk doğum anından itibaren hızlı bir şekilde büyümeye başlar ve yaklaşık sekizinci aya geldiklerinde yetişkin boyutlarına yaklaşmış olacaklardır. Tamamen yetişkin boyutlarına ulaşmaları ise12-18 ay sürebiliyor. Stephens Stock sahiplendirme için genellikle köpekler yetişkin boyutlarına ulaşmadan sahiplendirme sağlanıyor.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Stephens Stock yavru sayısı dişinin yaşına ve genetik faktörlerin yanında çevresel faktörlere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu köpeklerin ortalama yavru sayısı 6 ila 8 olarak beklenmektedir. Ancak köpeğinize sahip olabileceği yavru sayısını net bir şekilde öğrenme için veterinere danışmanız gerekir.

Stephens Stock Kaç Günde Doğurur?

Köpeklerini beklenen ortalama doğum süresi 60 ile 63 gün arasında olacaktır. Bu köpekler deen fazla 68 güne kadar doğum yapar. Stephens Stock fiyat aralığı köpeklerin doğum süresiyle doğrudan bağlantılı olmasa da doğum sırasında yaşanan durumlara bağlı olarak değişiklik gösterebilecektir.

Stephens Stock Bakımı

Bu köpekler düzenli egzersiz ve aktiviteye ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle mutlaka gün içerisinde aktiviteler düzenleyerek köpeğinizin enerjisini atmasını sağlamalısınız. Ayrıca kısa tüy yapısı nedeniyle tüy bakımı çok daha kolay olacaktır ancak düzenli tırnak kesimi, kulak temizliğinde diş temizliği sayesinde köpeğinize sağlıklı bir bakım sağlayabilirsiniz.

Stephens Stock bakmak zor mu; stephens Stock köpekleri aktif ve enerjik yapılara sahiptir. Düzenli egzersiz ve aktivite sağlamak önemlidir. Eğer enerji ve zaman ayırabileceksenizbakımı kolay olur.

Stephens Stock ilanları içindeki detaylarda köpeğinizin nasıl bir bakıma ihtiyaç duyacağı mevcut. Köpeğinizin önceden de sevdiği şeyleri ona yeni evinde sunarak çok daha mutlu bir ortamda bulunmasını sağlayabilirsiniz.

Stephens Stock Nasıl Eğitilir?

Stephens Stock eğitimi beklediğimizden daha kolay olur. Çünkü bu köpekler zeki ve işbirlikçi yapılarıyla bilinmektedir. Pozitif bir ortam oluşturarak sabırlı bir şekilde eğitim vermeniz durumunda başarılı sonuçlara ulaşabilirsiniz. Erken yaşta sosyalleşmeleri önemli olacaktır.

Temel komutlar, sosyalleşme ve itaat kolları sayesinde köpeğinizin başarılı bir eğitime sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Stephens Stock Yavru Fiyatları

Stephens Stock cinsi köpek fiyatları genellikle 10.000 TL ve 25.000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bu köpekler bulunması nadir köpeklerden olun olduğu için özellikle ülkemizde yüksek fiyatlara sahip olur. Ayrıca köpeğin yavru ve safkan olması fiyatları etkileyecektir.

Stephens Stock Cur Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları