Schillerstövare Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Schillerstövare

Schillerstövarehem avlanmada hem de aile hayatında son derece başarılı bir ırktır. Günümüzde hala avcılık için tercih edilen bu köpekler oldukça sadıktır.

Artıları
  • Av sırasında en yaygın görev alan köpeklerdendir.
  • Duyularının oldukça gelişmiş olması avcıların işlerini büyük oranda kolaylaştırmaktadır.
  • Hareketli ve atletik bedenleri ile uyum kabiliyetleri yüksektir.
  • Bağımsızlığına düşkün bir ırk olduğu için bakım konusunda zorlanmayacaksınız.
  • Hedefe odaklıdır ve verilen sorumluluğu üstlenmekten çok hoşlanır.
Eksileri
  • Hedef odaklı olmasına rağmen, etrafta çok fazla uyaran olduğu zaman kafası karışabilir.
  • Bir bölgede diğer köpekler ile iş birliği yapmaktan hoşlanmamaktadır.
  • Hareketlerinin hızının korunması için egzersiz düzenine dikkat edilmesi lazımdır.
  • Çok sıcak iklimlerde yaşamakta zorluk çeker.
  • Mevsim değişim süreçlerinde tüy döküm hızı artacaktır.

Bu köpek cinsinin anavatanı İsveç’ tir, bu ülke dışında ender rastlanan orta boy av köpeğidir. Dost canlısı ve sevgi dolu olmaları aileler için harika seçim olur. Schiller Hound olarak da isimlendirilen ırk İngiliz Harrier tazısı ve Alman, İsveç tazılarının birleştirilmesiyle üretilmiştir. 1886 tarihinde ilk tanıtan çiftçi Per Schiller’ dir. 1907′ de İsveç Kennel Kulübü tarafından lisanslandırılmıştır.

Schillerstövare

Schillerstövare

Özellikleri

Özenli, hareketli, sağlam ve atletik olan köpekler İsveç’in en iyi avcı ırklarındandır. Schillerstövare özellikleri;

Schillerstövare alınır mı?

  • Sahibine bağlı bu avcılar aynı zamanda iyi bir ev hayvanı olur.
  • Aile köpeği olmasında sosyalleşme ve eğitim programının yavruluk döneminde uygulanması zorunludur.
  • Her yaşam alanında yaşayan sevimli köpek asla avcılık yeteneğini kaybetmez.
  • Şiller Tazısı hakkında bilgi alırken sağlık durumları ve eğitimleri sorulmalıdır.
  • Schillerstövare sahiplendirme, anavatanı olan İsveç sınırları dışında oldukça zordur.
  • Çocuklar ile iyi anlaşırlar ama asla çocuklarla yalnız bırakılmamalılar.

Karakter Özellikleri

Schillerstövare ilanları üzerinden köpek seçimi yapılmadan özellikleri incelenmelidir. Bu ırkın sizin amacınıza ve yaşadığınız yere uyum sağlayıp sağlayamayacağınızı anlamanızı sağlar.

Yabancılara karşı mesafeli durur ama saldırgan hareketlerde bulunmamaktadır. Kuvvetli sevgi ila güçlü sadakatleri ev hayvanı olarak seçilmelerini sağlar. Eğitimsiz Schillerstövare, çocuklar yahut öteki evcil hayvanlarla yaşamaya uygun değildir. Schillerstövare yorumları, eğitimden sonra daha uysal olduklarını gösterir. Bu yüzden bu ırkı evinize alacaksanız eğitimli olmasına dikkat etmelisiniz.

Schillerstövare bakımı

İzleme ve tehlikeyi algılamada başarı olan bu köpekler aynı zamanda bekçilik için uygun değiller. Baskın ve bağımsız bir karakteri bulunan köpeğinize liderin kim olduğu öğretmeniz gerekir. Aksi halde onu denetim altında tutmanız oldukça zordur. Açık alanları sevdikleri için kırsal alanlardaki geniş bahçeli evler ya da çiftlikler köpeğinizin ideal yaşam alanlarıdır. Bahçelerde çitlerle önlem alınması köpeğinizin av peşine düşerek uzaklaşmasını önler.

Arkadaş canlı olan köpekler her zaman ilgi isterler, çocuklara nazik yaklaşır. Enerjilerinin yüksek olması çocuklarla oyu arkadaşı olmalarını sağlar. Fakat hızlarını kontrol edememe ihtimalleri yüzünden küçük çocuklar bir arada bırakılmamalıdır. Sevilen huyları arasında canlılık, zekâ, nazik olmaları ila sevgi dolu olmaları yer alır. Çok hassas köpekler değildir, misafirler ya da rutininde değişiklik yapma onları duygusal açıdan kötü etkilemez.

Schillerstövare Fiziksel Özellikleri

Bu ırk sert ve kısa tüylerle kaplı ceketlere sahiptir. Baş, bacak ve kulak tüyleri çok daha yumuşaktır. Tüylerin rengi açık kahverengi, siyah, bronz ve siyah karışımı ila zencefil tonlarındadır. Sarkık ve uzun kulakları, uzun kuyruğu, güçlü bacakları, atletik ve dayanıklı bir vücudu vardır.

Schillerstövare boyutları

Gözleri uyanık bakar ve kahverengidir, koklama duyuları gelişmiş olan köpeklerin burun delikleri geniştir. Vücutları dikdörtgen formdadır, sağlam sırtları derin göğüsleri var. Asil görünümlü köpekler oldukça sevimli ve güzeldir. Yüksek enerjileri her gün düzenli antrenmana ihtiyaç duymalarını sağlar. Eğer yeterli çalışma yapılmaz ise köpeğiniz bütün gün mutsuz ve huysuz olur.

Schillerstövare cinsi

Schillerstövare çok havlar mı; evet, yüksek sesle havlar. İhtiyaçlarını havlayarak belirtir, egzersizleri yetersiz gelirse ya da dışarı çıkmak isterse devamlı havlamaya başlar. Bu yüzden sese toleransı olmayan komşularla sorun yaşayabilirsiniz. Schillerstövare fiyat aralığı İsveç dışında nadir bulundukları için belirlenemez. Eğer bu ırka sahip olmak istiyorsanız ülkesindeki yetiştiricilere ulaşmanız gerekir. Bunun dışında yurt dışından köpek alma için gereken koşulları sağlamalısınız.

Schillerstövare Zeki mi?

Oldukça zeki olan ırklar arasındadır dolayısıyla Schillerstövare yavru eğitimlerden sonra kusursuz bir ev arkadaşı olur. Ancak eğitimi deneyimli birinin vermesi gerekir çünkü bu köpekler bazen fazlasıyla inatçı olabilirler.

Schillerstövare fiyatları

Schillerstövare Koku Yapar mı?

Çok kokan köpekler değildir, kendi kokuları vardır ancak çevreyi rahatsız edecek kadar yoğun kokmazlar. Yağmurda kalmaları, gaz sorunu, çeşitli deri rahatsızlıkları ila yetersiz bakım kokmalarına neden olur.

Schillerstövare Apartmanda Bakılabilir mi?

Schillerstövare apartmanda beslenir mi; hayır, apartmanda bakmaya uygun değildir. Koşacakları ve rahatça dolaşabilecekleri geniş alanlara ihtiyaç duyarlar.

Schillerstövare hastalıkları

Schillerstövare Bahçede Beslenir mi?

Bahçede besleyebilirsiniz ama aileye bağlı olmaları nedeniyle sizden çok uzak kalamazlar. Bu yüzden arada eve girmelerine izin vermeniz mutlu ve sağlıklı olmalarını sağlar.

Schillerstövare Evde Bakılır mı?

Schillerstövare evde bakılır mı; evet, evde yaşamaya uyum sağlarlar. Ancak bahçeli evler yahut çiftlik evleri doğaları için çok daha uygun yaşam alanlardır.

Schillerstövare ilanları

Evde Yalnız Kalır mı?

Schillerstövare evde yalnız kalabilir mi; hayır, evde yalnız kalamazlar. Yanlarından aileden biri kalmalı ya da belirli aralıklarla gelip kontrol etmelidir.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Schillerstövare boyutları, dişi ve erkeler için aynı, yükseklik 53-61 cm ve ağırlık 18-25 kg olarak belirtilmektedir.

Tüy Döker mi?

Schillerstövare tüy döker mi; orta seviyede tüy döker. Haftada bir kere ya da iki defa fırçalamanız yeterlidir. Mevsim geçişlerinde tüy dökülmesi artar bu yüzden tarama sıklaştırılmaktadır.

Schillerstövare Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Schillerstövare yaşam süresi yaklaşık 10 yıl ila 12 yıl olarak belirtilmektedir. Ama düzgün bakım köpeklerin ömürlerini uzatır.

Schillerstövare özellikleri

Kaç Ayda Büyür?

Schillerstövare yavruları genellikle 12 aylık olmadan yetişkin boyutlarına erişir. Ancak cinsel olgunluğa erişmeleri için 18 aylık olmaları gerekir.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Schillerstövare köpeği, sağlıklı bir doğumda tek seferde ortalama 3-7 yavru yapar.

Kaç Günde Doğurur?

Sağlıklı bir Schillerstövare herhangi bir sorun olmazsa 63 ila 67 gün içerisinde doğurmalıdır. Bu zamanlarda doğum olmazsa veterinere başvurmaktadır.

Schillerstövare yavru

Bakımı

Schillerstövare bakmak zor mu; hayır, çok zorlayıcı bir bakımları bulunmaz. Tüylerinin kısa olması ve sert yapıları sebebiyle uygun fırçalarla haftada bir ya da iki defa tarama gerekir. Tırnakları yürüyüş ve koşular sırasında kendiliğinden törpülenmez ise kesilmeleri gerekir. Tırnak kesimi ayda bir yapılır, işlem sırasında kan damarlarına dikkat edilmesi gerek. Schillerstövare bakanlar, köpek kötü kokmaya başladığında ya da dışarda pis bir şeye bulaştıklarında yıkar. Sık aralıklarla banyo dostunuzun ceketinde yer alan doğal yağ dengesini bozar.

Köpek bakımında unutulmaması gereken maddelerden bir veteriner kontrolleridir. Böylece Schillerstövare hastalıkları konusunda önceden tedbir alınmaktadır. Aslında çok sağlıklı olan bu ırkın genetik açıdan yatkın oldukları sağlık sorunları vardır. Söz konusu sorunlar içerisinde şişkinlik, kalça displazisi, alerji, kiraz göz ve glokom benzeri yer alır.

Schillerstövare Nasıl Eğitilir?

Schillerstövare eğitimi tüm ırklarda olduğu gibi yavru iken başlar. Böylece sosyalleşmeleri ve kontrolleri çok daha kolay olur. Ülkesinde hala avcılıkta kullanılan köpek aynı zamanda dünyanın çeşitli ülkelerinde ev hayvanı olarak kullanır. Bu yüzden eğitimlerin erken verilmesi son derece önemlidir.

İnsanlara yakın olan bu ırk sahibini mutlu etme için son derece isteklidir. Dolayısıyla komutlara uyar ama sert davranma yerine olumlama benzeri taktiklerle Schillerstövare tuvalet eğitimi verilmelidir. Ayrıca eğitim periyotlarının kısa tutulması köpeğin sıkılmasını önler. Ödül oyunları, övgü ve ödül bisküvileri hızlı sonuç almayı sağlar.

Schillerstövare Yavru Fiyatları

Schillerstövare cinsi köpek fiyatları net olarak belirlenememiştir. Bu köpek ırkına sahip olma için Avrupa ya da anavatanlarından yetiştiricilerle görüşmeniz gerekir.

Schillerstövare Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları