Sardinian Shepherd Dog Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Sardinian Shepherd Dog

Sardinian Shepherd Dog, Sardunya Çoban Köpeği veya Fonni köpeğine yakın bir pencereden bakmaya ne dersiniz? Sardunya çoban köpeği hakkındaki tüm gerçekler yazımızda.

Artıları
  • Sürü sorumluluğu almada en başarılı olan ırklardandır.
  • Neşeli ve heyecanlı bir yapısı vardır.
  • Hareket kabiliyetinin yüksek olması ve algılarının açık olması kendine emanet edilen sürülerin korunmasını kolaylaştırır.
  • Farklı bölgelere ayak uydurmada yeteneklidir.
  • Gebelik süreci genelde sorunsuz devam eder.
Eksileri
  • Apartman dairelerinde bakılmak için uygun bir ırk değildir.
  • Tüy dökme sıklığı yüksektir. Bakım gerektirir.
  • Beslenme düzeninin dengeli olmaması durumunda, kilo almaya yatkın bir hali vardır.
  • Sevecen ve atılgan olmasının yanı sıra sahibini paylaşmaya yatkın değildir.
  • Beslenme düzeninde alerjik reaksiyon gösterebilecek besinlere karşı çok hassas olunmalıdır.

Sardinian Shepherd Dog köpeği isminde de anlayabileceğiniz üzere İtalya Sardunya ana vatanıdır. Sonuç olarak 19. Yüzyılın ortasına kadar tarihini bildiğimiz bu köpek bugün resmi olarak tanınıyor. Ayrıca adaya özgü olmasının yanında bugün çok az kurucu tarafından geliştirimi yapılmaktadır.

Sardinian Shepherd Dog

Sardinian Shepherd Dog

Dog Özellikleri

Sardunya çoban köpeği ailenizden biri olur. Sardunya çoban köpeği özellikleri ile bilinmesi gerekenler:

Sardinian Shepherd Dog alınır mı?

  • Sardunya çoban köpeği çoban köpeklerinden biridir ve avcı özellikleri çok gelişmiştir.
  • Besi köpeği olarak da kullanılabilir.
  • Ailesine karşı her zaman çok iyidir ve ayrıca çok bağlıdır.
  • Yabancılara karşı her zaman mesafesini korur ve böylelikle bunu da ailesinin zarar görmemesi için yapar.
  • Ruhu çok baskındır ve bu yüzdende canları bir şey istemiyor ise asla yapmaz.

Sonuç olarak Sardunya çoban köpeği bakanlar köpeğin sanki onların sahibi olduğunu söylerken gardiyan görevi gördüğünü söylüyor.

Karakter Özellikleri

Sardunya çoban köpeği ilanları gördüğünüzde hangi türünü alırsanız alın sadık bir köpek alacaksınız. Çok çalışkan olması ile birlikte karakterinde hizmet etmekte var. Onu hizmet etmek için eğitirseniz evinizde bir yardımcıdan farkı olmayacaktır. Karakter olarak ağırbaşlı ve saldırgan köpeklerdir. Sardunya çoban köpeği yavru iken ailenin diğer üyeleri ile de tanıştırılmalıdır. Aksi durumda her zaman onlara karşı biraz daha mesafe tanıyacaktır. Koruduğu insanlara körü körüne bağlıdır ve sizi korumak için kendisinin zarar görmesini önemsemez.

Sardinian Shepherd Dog bakımı

Sardinian Shepherd Dog Fiziksel Özellikleri

Köpeğin gri, siyah, benekli, kahverengi veya beyaz olabilen kaba bir kürkü vardır. kehribar göz rengi ve karakteristiktir. Tüyleri rengi ne olursa olsun, tipik bir kaba dış tabakanın yanı sıra yünlü ve yoğun bir astara sahiptir. Baş ve arka kısımdaki tüyleri tipik olarak daha kısa ve azdır. Yüzün göz çevresinde daha uzun tüyleri ve ağız ile çene çevresinde sakal benzeri bir uzunluğu vardır. Erkek köpeklerin boyun çevresinde yele oluşturan daha uzun ve kalın bir kürkü bulunuyor.

Sardinian Shepherd Dog boyutları

Sardinian Shepherd Dog Zeki mi?

Sardunya Çoban Köpeği zeki bir köpektir. Kendine has bir düşünme sistemi vardır. Onunla zihinsel eğitimlerde yaptığınızda zekasını daha fazla geliştirmeniz mümkündür. Sardunya çoban köpeği eğitimi sırasında zekası ile komutlarınızı kolay bir şekilde algılayacaktır.

Sardinian Shepherd Dog Koku Yapar mı?

Çok fazla kokan ve kokusu ile en ünlü köpeklerden biri değil. Ancak size 0 koku yayan bir köpek olduğunu da söylememiz doğru değildir. Tüyleri iyi temizlenmediğinde yaydığı koku biraz daha fazlalaşıyor. Koku yapmaması için mutlaka iki ayda bir köpek şampuanı ile yıkayabilirsiniz.

Sardinian Shepherd Dog cinsi

Sardinian Shepherd Dog Apartmanda Bakılabilir mi?

Sardunya çoban köpeği apartmanda beslenir mi; beslenir. Sahibine çok bağlı olduğundan söz ettik ve sahibi için gerekirse canını bile verir. Bundan dolayı da siz nerede yaşıyorsanız oda orada yaşayacaktır. Apartman dairesi çok küçük ise o zaman ona yaşaması için uygun bir alan vermeniz gerekecektir. Apartmanda beslerken onu dikkat etmeniz gereken en büyük şey havlamasıdır. Sardunya çoban köpeği çok havlar mı; canı istediğinde havlıyor. Tek anlaşma yolu bu olduğu için size karşı sesini sık sık duyurmaktan hiç çekinmeyecektir.

Sardinian Shepherd Dog Bahçede Beslenir mi?

Sardunya çoban köpeği sahiplendirme sonrası onu bahçede bakmak isterseniz uygun olabilir. Çünkü bu köpek doğal bir bekçi yani avcı köpeğidir. Bundan dolayı da bahçede bizim ülkemizdeki hava şartlarında 4 mevsim yaşayabilir. Ancak açık alanda değil mutlaka kapalı bir alan sunmalısınız. Büyük bir barınak ve beslenmesini de barınak içerisinde tutabilirsiniz. Av köpeği olmasından dolayı barınağının bir kısmını çitlerle çevirmeyi düşünebilirsiniz.

Sardinian Shepherd Dog fiyatları

Sardinian Shepherd Dog Evde Bakılır mı?

Sardunya çoban köpeği evde bakılır mı; bakılır. Sonuç olarak av yaşantısına çok uygundur. Ayrıca evde bakmak isterseniz onun evin tüm üyelerine aynı duyguları besleyeceğini kabul etmelisiniz. Ancak bir tane gözdesi olarak ise bu onunla en çok ilgilenen ve bakımını sağlayan kişi olacaktır.

Sardinian Shepherd Dog Evde Yalnız Kalır mı?

Sardunya çoban köpeği evde yalnız kalır mı; kalır. Evde tek başına kalmak ile derdi en az olan köpeklerden biridir. Bağımsız olmayı sever ve yeterli alan sunarsanız o zaman kalır. Ayrıca yeterli alandan kasıt uyuması, beslenmesi ve aktivite yapması için gereken alandır. Eğer küçük bir apartman dairesinde tüm gününü tek başına geçirmesini bekliyorsanız bu mümkün olmaz. Sonuç olarak yaşam alanı sunduğunuzdan eminseniz uzun saatler tek başına sorunsuzca kalır.

Sardinian Shepherd Dog hastalıkları

Sardinian Shepherd Dog En Fazla Ne Kadar Büyür?

Sardunya çoban köpeği boyutları en fazla 65 cm. Erkek köpekler için omuzdan yüksekliği ortalama 56 cm ile 60 cm arasında oluyor. Dişiler için ise bu yükseklik 52 cm ile 56 cm arasında. Ağırlığına baktığımızda ise erkekler 40 kg kadar çıkarken dişiler maximum 32 kg olur. Büyümesini istiyorsanız yavru iken düzenli beslenmelidir.

Sardinian Shepherd Dog Tüy Döker mi?

Sardunya çoban köpeği tüy döker mi; döker. Ayrıca tüy tabakası kısadır ve çok kalın değildir. Bu nedenle de kısa ve uzun tüylü olanlardan hangisine sahipseniz tüy dökümü ona göre değişiyor. Sonuç olarak tüy dökümü uzun tüylü olanlarında daha fazladır ve mevsimler olarak yoğun tüy dökümü yaşanır.

Sardinian Shepherd Dog ilanları

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Sardunya çoban köpeği yaşam süresi 18 yıl ile sınırlı. Sonuç olarak Sardunya çoban köpeği yorumları üzerinden köpeğin en fazla 18,5 yıl yaşadığı görülmektedir. Ayrıca Sardunya çoban köpeği hastalıkları konusunda şanslı ve genetik rahatsızlığı yok.

Kaç Ayda Büyür?

Sardunya çoban köpeği yavru büyümesi için 14 ay doldurulmalıdır.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Dişi ve sağlıklı bir köpek 8 ile 12 tane yavru yapabiliyor.

Kaç Günde Doğurur?

Sardunya çoban köpeği yavruları dünyaya 59 günde geliyor. Ancak bu sürenin kesin olmadığını ve köpekler arasında da kişisel farklılıklar olduğunu unutmayınız.

Sardinian Shepherd Dog özellikleri

Sardinian Shepherd Dog Bakımı

Sardunya çoban köpeği bakmak zor mu; değil. Bakımını bir çocuk dahi yapar. Yani Sardunya çoban köpeği hakkında bilgi bakımı için haftada bir kez taramanız yeterli. Ayrıca dişlerini düzenli fırçalamanız gerek ve kuyruğunu sık sık kontrol etmeniz şart. Diş sağlığını yeterli düzeyde yapmazsanız ağız kokusu problemi yaşanmaktadır. Sonuç olarak bu nedenle haftada iki en az bir kere ağız bakımı yapılması gerek. Son detay ise tüylerinin zaman zaman kırpılması gerektiğidir.

Sardinian Shepherd Dog yavru

Sardinian Shepherd Dog Nasıl Eğitilir?

Eğitimi konusunda siz istediğiniz için her zaman istekli olacaktır. Sonuç olarak Sardunya çoban köpeği tuvalet eğitimi verirken onu kırmadan disiplinli hareket etmelisiniz.  Ayrıca aksi durumda inatlaşacak ve eğitim sürecini uzatacaktır.

Sardinian Shepherd Dog Yavru Fiyatları

Sardunya çoban cinsi köpek fiyatları en az 8.000 TL olur. Ayrıca Sardunya çoban köpeği fiyat aralığı ise 8.000 TL ile 14.000 TL arasında tutulmaktadır. Sonuç olarak güncel fiyatların değişmesinden biz sorumlu değiliz ve piyasa koşullarına göre artış gözlenmektedir.

Sardinian Shepherd Dog Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:
Renkler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları