Saarloos Wolfdog  Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Saarloos Wolfdog 

Saarloos Wolfdog, melez bir ırktır. Hem yerel türler hem de Alman kurt köpeğinin karışımı olarak üretilmiştir. Özellikle çok sadık olmasından ötürü birçok insanın en yakın dostlarından birisidir. Hollanda kökenli bu türün diğer adı ise Saarloos kurt köpeğidir.

Artıları
  • İnsanlar ile uyumlu olan ve bekçilikten arkadaşlığa kadar birçok misyon yüklenebilen köpeklerdendir.
  • Kas sistemi oldukça güçlüdür.
  • Çevresinde olup biten her şeyi yakından takip eder ve değişimlerin farkına varır.
  • Hareketlerinin atikliği sayesinde tehdit gördüğü unsurları bertaraf etmesi daha kolay bir hal alacaktır.
  • Bir alana odaklanma ve uzun süre konsantrasyonunun bozulmaması konusunda çok yetkindir.
Eksileri
  • Baskı altında hissettiği zaman asabi olabilir.
  • Diğer köpekler ile uyumu oldukça düşük seviyededir, bireysellikten hoşlanır.
  • Dar alanlarda bakıldığı zaman özellikle egzersiz rutinlerinde eksiklik meydana gelir.
  • Seçkin ve cana yakın bir karakteri mevcuttur, fakat yabancılara kolay alışamaz.
  • Hareket kabiliyeti kısıtlanırsa, kilo almaya yatkın bir hal alır.

Hollanda sınırları içinde Leendert Saarloss tarafından yetiştirilmiş olan bu ırk, Avrupa gri kurdu ve Alman çoban köpeğinin çiftleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Ortaya çıktığı tarih ise 1930 yılıdır. Dikkatli, enerjik ve çevik olmalarının yanı sıra sahiplerine çok sadıktır. Detaylar ve diğer hususlar için tıklayınız.

Saarloos Wolfdog 

Saarloos Wolfdog

Saarloos Wolfdog Özellikleri

Elbette hemen Saarloos kurt köpeği özellikleri merak edilirken bunlar da şöyledir;

  • Hollanda ve Almanya ortak üretimi bir köpek ırkıdır. Bundan dolayı en temel özelliği melez olmasıdır.
  • Bunun yanı sıra Saarloos kurt tazısı olarak da bilinen bir ismi söz konusudur.
  • Son derece çalışkan olmasından dolayı birçok iş için sorunsuz bir biçimde kullanılır.
  • Büyük olmasının yanı sıra oldukça dayanıklıdır.
  • 1930 senesinde ilk defa üretilmiştir.
  • Tabi ki günümüzde daha çok bu türün tercih edilmesinin nedenleri arasında arkadaşlık ihtiyacı öne çıkar.
  • Kurda benzeyen bir görünümü söz konusudur.
  • Bunun yanı sıra dik olan kulakları öne çıkarken hayvanın egzersiz ihtiyaçları da vardır. İşte bunların başarılı bir biçimde her zaman karşılanması gerekiyor.
  • Sadık ve güçlü bir ırktır.

Saarloos kurt köpeği hastalıkları olarak tanımlayabileceğimiz sorunların arasında deri problemleri, diş sorunları ve kalpten kaynaklı olan rahatsızlıklar söz konusudur. Bundan dolayı hem bakımının iyi yapılması hem de veteriner kontrollerinin ihmal edilmemesi mühimdir. Saarloos kurt köpeği ilanları üzerinden tüm değişik ayrıntıları kolaylıkla görüntüleyebilir ve satın alabilirsiniz. Tabi ki sahiplendirme opsiyonu da söz konusudur.

Saarloos Wolfdog Karakter Özellikleri

Her zaman Saarloos kurt köpeği hakkında bilgi verirken dikkat çekici karakter özelliklerini de bilmek lazım. Enerjik bir tür olması hemen öne çıkar. Hem duyarlı hem de çok sosyaldirler. Onlara karşı olan tavırlarınızı rahatlıkla anlar. Bağımsız bir yapısı söz konusu olduğundan zaman zaman eğitim verme konusunda başarısızlıklar yaşar. Bunun yanı sıra açık alan ihtiyacının öne çıktığını unutmamak gerek.

Saarloos Wolfdog yavru

Fiziksel Özellikleri

Saarloos kurt köpeği son derece büyük bir köpektir. 65 ile 75 cm arasında farklılık gösteren boyları söz konusudur. Hem zarif hem de kaslıdır. Erkekler 35 ile 45 kg arasında iken dişiler için ise bunun minimum 27 ve maksimum 41 kg olduğunu ifade etmek gerekiyor. Üçgen şekle sahip orta büyüklükte başları vardır. Sonuç olarak kehribar renkli gözleri hemen dikkat çeker. Yani güçlü ağız yapılarını da unutmamak lazım. Çift katlı tüyleri ise oldukça yumuşaktır.

Zeki mi?

Saarloos kurt köpeği orta derecede zeki bir köpek ırkı olarak dikkat çekmesinin yanı sıra tabi ki gerekli eğitimlerin verilmesi gerekiyor.

Saarloos Wolfdog alınır mı?

Koku Yapar mı?

Saarloos kurt köpeği koku anlamında sahiplerini üzmez ve bundan dolayı sorunsuz bir ırk olarak karşımıza çıkar. Ayrıca banyo, tüy bakımı ve aynı zamanda diğer hijyen kontrollerinin sağlanması yeterlidir.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Saarloos kurt köpeği apartmanda beslenir mi; saarloos kurt köpeği binalarda bakabilmek için pek de uygun olan bir tür değildir.

Saarloos kurt köpeği çok havlar mı; orta düzeyde havlayan bir ırk olmasından dolayı kesinlikle çok sesli bir köpek türü değildir.

Bahçede Beslenir mi?

Saarloos kurt köpeği her zaman bahçede beslenmelidir. Ayrıca zaten sahip olduğu genetik gereği kapalı alanlar ve özellikle de apartmanlar bunun için uygun olmadığından farklı bir alternatifiniz de söz konusu değildir.

Saarloos Wolfdog bakımı

Evde Bakılır mı?

Saarloos kurt köpeği evde bakılır mı; Saarloos kurt köpeği evde bakımı eğer bahçe varsa olabilir aksi halde hayvanı zorlamanın hiçbir anlamı yoktur. Çünkü genel olarak bu ırk kapalı mekanları çok sevmez. Ayrıca kısa sürede sıkılmaları ve huzursuz olmaları söz konusudur.

Evde Yalnız Kalır mı?

Saarloos kurt köpeği evde yalnız kalabilir mi; Saarloos kurt köpeği her daim en sosyal köpek ırklarından birisi olduğundan evde tek başlarına kalmaları çok tavsiye edilen bir durum değildir.

Saarloos Wolfdog boyutları

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Saarloos kurt köpeği boyutları dişilerde en çok 65 cm ve erkekler için ise maksimum 75 cm şeklindedir.

Tüy Döker mi?

Saarloos kurt köpeği tüy döker mi; yüksek bir tüy dökme seviyesine sahiptir. Ayrıca bu ırk, bu yüzden zaman zaman sahipleri açısından sorun yaratmaktadır. Yani işte bunun önüne geçmenin en kolay yolu ise bakımının ve tarama işlemlerinin daha sık bir biçimde yapılmasıdır.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Saarloos kurt köpeği yaşam süresi 10 ile 12 sene arasında olmasından ötürü bunu sağlayabilme adına kesinlikle çok düzenli bir biçimde bakımının yapılması şarttır.

Saarloos Wolfdog cinsi

Kaç Ayda Büyür?

Saarloos kurt köpeği en az 18 aylık bir zaman dilimi içinde büyürken bazılarında bunun 24 aya kadar sarkması söz konusudur.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Saarloos kurt köpeği yavruları minimum 4 adettir. Ayrıca zaman zaman bazılarının 6 yavru yapabilmesi de mümkündür.

Saarloos Wolfdog fiyatları

Kaç Günde Doğurur?

Saarloos kurt köpeği yavru doğumunun en az 60 en çok ise 64 günlük bir zaman dilimi içinde tamamlanması söz konusudur.

Bakımı

Saarloos kurt köpeği bakmak zor mu; Saarloos kurt köpeği bakmak zor olmasa bile birçok farklı şeye dikkat etmek mühimdir. Sonuç olarak bunlar da şöyledir;

Saarloos Wolfdog hastalıkları

  • Saarloos kurt köpeği yorumları da gösteriyor ki bu ırkın tüyleri hem çift katmanlıdır hem de çok kalındır. İşte bu durum düzenli tüy bakımının yapılmasını bir zorunluluk haline getirir.
  • Bundan farklı olarak gerek diş gerekse ayrıca tırnak bakımı unutulmamalıdır.
  • Tabi ki egzersizler koşu şeklinde olmalıdır. Ayrıca yürüyüşler de geceleri yeterlidir.
  • Beslenmeye dikkat ederken her zaman onu rahatsız etmeyecek mamaları kullanmayı bir şart olarak kabul etmeniz mühimdir.
  • Son olarak Saarloos kurt köpeği bakanlar hayvanlarını düzenli bir biçimde veterinere de götürmek zorundadırlar.

Nasıl Eğitilir?

Saarloos kurt köpeği eğitimi kurallara uygun bir biçimde yapılmalıdır. Yani bu ırkın eğitime yatkınlık seviyesi orta derecede olması ile dikkat çeker. Sonuç olarak en basit komutlardan başlanması mantıklıdır. Bunlar ise gel, git, otur, kalk şeklindedir. Yani hayvanların eğitimi sırasında en fazla yapılan yanlış kesinlikle cezanın kullanılmasıdır. Ayrıca ceza olmadan sadece iyi tavırları teşvik ederek sonuç alabilirsiniz.

Saarloos Wolfdog ilanları

Sabır, söz konusu Saarloos kurt köpeği tuvalet eğitimi olduğunda ilk kriter olarak dikkat çekerken bundan farklı bir biçimde tutarlı olmak da şarttır. Her açıdan uygun bir yer hayvana gösterilmelidir. Yani buna ek olarak tabi ki iyi davranışların ödüllendirilmesi gerektiğini ise unutmayınız.

Saarloos Wolfdog özellikleri

Yavru Fiyatları

Saarloos kurt köpeği cinsi köpek fiyatları merak edilmesinin yanı sıra kesinlikle ucuz olmadığını hemen söylemek gerekiyor ve bu anlamda Saarloos kurt köpeği fiyat aralığı denildiğinde meblağın en az 55.000 TL olduğunu görmekteyiz. Ayrıca 65.000 TL ise üst sınır olarak dikkat çeker.

Saarloos Wolfdog  Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:
Renkler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları