Pampas Deerhound Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Pampas Deerhound

Pampas Deerhound uzun burnu ve atletik görünüşü ile tamamen karakteristik özelliklere sahip. Bu sevimli Pampas Geyik avcısı/ tazısı köpek ırkı özelliklerine çok yakından bakış atalım.

Artıları
  • Koku takip etme yeteneği çok gelişmiştir.
  • Av sürecinde kısa bir zaman dilimi içerisinde süreci kavrar ve vurulan hayvanın bulunmasına yardımcı olur.
  • Oldukça atletik bir görünüme sahiptir.
  • Sahibinin komutlarını dinlemekten ve takdir almaktan hoşlanır.
  • Atletik bir köpek ırkı olduğu için uzun süren avlarda dahi yüksek performans sağlar.
Eksileri
  • Gebelik süreci zor geçen köpek ırkları arasındadır.
  • Beslenme düzeninin yakından takip edilmesi gerekir. Zaman zaman beslenme takviyeleri alması lazımdır.
  • Beslenme düzeninde ve egzersizlerinde dengesizlik olursa kilo alabilir.
  • Egzersiz için açık alanlara ihtiyaç duyar, apartmanda bakım için uygun değildir.
  • Bireysel yaşantısına düşkündür.

Pampas Geyik avcısı köpeği Brezilya’nın geniş düzlükleri ve çayırlıklarından gelen bir ırktır. Pampas bölgesinin zorlu arazisi ve iklimine uyum sağlama yeteneği ile tanınır. Geçmiş zamanlarda sığır yetiştirme ve avcılık amaçlarıyla geliştirilmiş çok yönlü çalışkan bir köpektir. Uzun kulaklı yapısı sayesinde aynı zamanda sevimli bir görünüşe sahip.

<yoastmark class=

Özellikleri

Pampas Geyik avcısı hakkında bilgi olarak sunacağımız en genel ve bu köpek ırkını ait öne çıkan özellikleri özetleyelim;

Pampas Deerhound cinsi

  • Bu köpekler geçmiş zamanlarda sığır yetiştirme ve avcılık amacıyla kullanılmış. Bu nedenle güçlü sürme içgüdülerine sahiptirler. Sığırları düdüğü ya da diğer hayvanları yönlendirme ve kontrol etme konusunda beceriklidirler.
  • Pampas Geyik avcısı hastalıkları konusunda bu köpeklerin çevik ve dayanıklı olduklarını görüyoruz. Genelde tek bir hastalığı bulunmuyor ancak ne ya da köpeğinizin sağlıklı olması için bakım standartlarını sağlamanız gerekir.
  • Kökeni bulunan bölgenin zorlu arazisi ve iklimine uyum sağlama yeteneğiyle bilinir. Adaptasyon yeteneği yüksektir.

Karakter Özellikleri

Bu köpekler kendilerine has karakter özelliklerine sahipler. İşte bu özellikleri inceleyelim;

Pampas Deerhound ilanları

  • Bu ırk zekidir ve çalışma görevini iyi anlar. Aynı zamanda özverili ve çalışkan köpeklerdir.
  • Sahiplerine karşı sadık olmalarıyla bilinirler ve aileleri ile güçlü bağlar kurarlar. Ayrıca kurucu olayı nedeniyle toprakları ve sürüleri iyi bir şekilde koruyabilirler.
  • Pampas Geyik avcısı bakanlar bu köpeklerin genellikle çalışkan ve işbirlikçi köpekler olduğunu söylüyor.

Fiziksel Özellikleri

Pampas Geyik avcısı özellikleri olarak sunabileceğimiz fiziksel özellikler ise genel yapısıyla aşağıdaki gibi;

  • Bu köpekler orta ırk köpeklerdir. Kimi zaman ise büyük köpek ırkına dahil olur. Boyları genellikle 60 ile 70 cm yüksekliğe ulaşabiliyor.
  • Ağırlık olarak ise 25 kg ile 40 kg ağırlığına kadar bu köpeklerin büyüdüğü görülmektedir.
  • Tüm renkleri farklılık göstermektedir. Açık kahverengi, siyah, çizgili ve diğer tonları içerir.
  • Orta boyutta kulakları vardır ve kulakları yarı düşük ya da tamamen düşük bir yapıya sahip olur.

Zeki mi?

Korumacılığı ve avcılığı ile bilinen bu köpek türü aynı zamanda zeki bir köpek cinsi olarak kabul edilmektedir. Çalışma yetenekleri ve görevleri anlama kapasiteleri yüksektir. Pampas Geyik avcısı çok havlar mı; bu köpekler koruma içgüdüsüne sahip oldukları için havlar.

Pampas Deerhound yavru

Koku Yapar mı?

Bu köpekler kısa tüylü yapıya sahip oldukları için uzun köpekli ırklara göre çok daha az koku yapma eğilimine sahip. İyi bir bakım ile herhangi bir koku problemiyle karşılaşmadan köpeğinizi besleyebilirsiniz. Pampas Geyik avcısı yavruları genellikle kokusuz olur.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Pampas Geyik avcısı apartmanda beslenir mi; bu köpeklerin apartmanda bakılması tavsiye edilmez. Ancak köpeğinize apartmanda bakmak istiyorsanız düzenli aktiviteler ve fiziksel hareket sayesinde köpeğinizin sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Pampas Deerhound alınır mı?

Bahçede Beslenir mi?

Bu köpekler bahçeli beslenme için uygunlar. Ancak köpeklerin çok hareketli olduğunu gözden çıkartmanız gerekir. Bu nedenle bahçenizin çevresinde mutlaka korunaklı olması önemli olacak. Pampas Geyik avcısı yorumları köpeklerin bahçede de ilgi ve güven istediklerini belirtiyor.

Evde Bakılır mı?

Pampas Geyik avcısı evde bakılır mı; hareketli bir köpek cinsi olmalarına rağmen evde bakılması mümkün. Ancak köpeğinizin evde olduğu süreçlerde ilgilenebileceğiniz zeka oyunları ve fiziksel aktiviteleri olması köpeğimizin hem sağlıklı hem de mutlu olmasına yardımcı olur.

Pampas Deerhound bakımı

Evde Yalnız Kalır mı?

Pampas Geyik avcısı evde yalnız kalabilir mi; bu köpekler evde yalnız kalmaya dayanıklı olabilirler. Ancak erken yaştan itibaren yavaşça alıştırarak yalnız kalmanın öğretilmesi gerekir. Köpeğinizi evde yalnız bırakırken mutlaka vakit geçirebileceği ve sıkılmayacağı aktiviteler sağlanmalıdır.

Pampas Deerhound boyutları

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Pampas Geyik avcısı boyutları maksimum olarak genellikle 70 cm yüksekliğe ulaşmaktadır. Ancak köpeğinizin genetik faktörleri ve cinsiyeti köpeğinizin ne kadar büyüyeceği konusunda önemli bir yere sahip. Köpekler bu rakamlardan biraz daha az ya da biraz daha fazla boyutlara sahip olur.

Tüy Döker mi?

Pampas Geyik avcısı tüy döker mi; bu köpekler mevsimsel olarak bazen yoğun tüy döker. Ancak genellikle kısa ve yoğun tüylere sahip oldukları için eş in aşırı tüy dökme eylemleri düşük. Ayrıca köpeğinizin tüylerini yapacağınız bakım ile bu tüy dökme oranının çok daha az olmasını sağlayabilirsiniz.

Pampas Deerhound fiyatları

Pampas Deerhound Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Diğer köpek ırkları ile karşılaştırıldığında Pampas Geyik avcısı yaşam süresi aslında standart bir yaşam süresine sahiptir. Yani bu köpekler ortalama olarak 10 yıl yaşaması beklenmektedir. Ancak köpeğinize sağlıklı bir ortam sunmanız durumunda 14 yaşına kadar yaşaması mümkün olacak.

Kaç Ayda Büyür?

Pampas Geyik avcısı yavru doğumundan itibaren ilk 6 ay içerisinde çok ciddi bir büyüme sağlar. Ancak yetişkin boyutlarına ulaşması 18 aya kadar sürer. Genellikle köpekler bir yaşından itibaren yetişkin boyutlarının büyük bir çoğunluğuna ulaşmış olur.

Pampas Deerhound hastalıkları

Kaç Tane Yavru Yapar?

Bu köpeklerin bir gebelikte ortalama olarak 6 ila 8 yavru yapması beklenmektedir. Ancak köpeğinizin genetik faktörlere bağlı olarak bu sayıda değişiklik görülmesi muhtemel. Pampas Deerhound sahiplendirme içinde köpek sayısı önemli bir kriter olur.

Kaç Günde Doğurur?

Köpeklerin gebelik süresi genellikle ortalama 63 gün yani 9 hafta sürüyor. Bu köpek ırkı da diğer köpekler gibi ortalama gebelik süresi içerisinde doğum yapan. Pampas Geyikavcısı fiyat aralığı köpeğin doğum şartlarına bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.

Pampas Deerhound özellikleri

Bakımı

Bu köpekler kısa ve yoğun yapısına sahip oldukları için tüy dökmeyi ile düşüktür ve çok sık bir tüy bakımı yapılmasına gerek yoktur. Haftalık bir kez yapılan tüy bakımı köpeğinizin sağlıklı olmasına yardımcı olur. Pampas Geyik avcısı bakmak zor mu; bu köpeklere aynı zamanda egzersiz konusunda dikkat edilmesi gerekir ve günlük yürüyüşten sayesinde enerjisini atması sağlanmalıdır.

Pampas Geyik avcısı tuvalet eğitimi ve diğer eğitimler sayesinde köpeğinizin çok daha bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca köpeğinizin veteriner kontrollerini hiçbir zaman es geçmemelisiniz. Beslenme konusunda da yine veterinerleri size önermiş olduğu beslenme programını ve mamaları kullanmalısınız. Ayrıca bu köpeklerin kulakları düşük olduğu için kulak temizliği deson derece önemli.

Nasıl Eğitilir?

Pampas Geyik avcısı eğitimi için pozitif takviye temelli eğitim yöntemleri kullanarak temel komutları öğretebilirsiniz. Bu köpekler Erten erken yaşlardan itibaren sosyalleştirme ve temel itaat eğitimi alırsak çok daha iyi davranışlar geliştirme potansiyeline sahiptir.

Pampas Geyik avcısı ilanları bazen köpekler eğitim aldığı halde açılmaktadır. Bu durumda köpeğinizin fiyatında değişiklik görülmektedir. Köpeğiniz önceden eğitim almış olsa dahi size itaat etmesi için mutlaka sizin de onunla vakit geçirerek eğitimleri tekrarlamanız ya da yeni şeyler öğretmeniz aranızdaki bağı güçlendirir.

Yavru Fiyatları

Pampas Geyik avcısı cinsi köpek fiyatları5.250 TL ile 7.500 TL arasında değişiklik gösterir. Ancak verilen bu fiyatlar genel bir fiyattır da detaylı fiyat bilgisini sahiplenilen kişiden alabilirsiniz.

Pampas Deerhound Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:
Renkler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları