Mcnab Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Mcnab

Mcnab çoban köpekleri sınıflamasında empati yeteneği en yüksek seçeneklerden bir tanesidir. Sevimli görüntüsünün yanı sıra görev odaklı yaşamı ile de dikkat çekiyor!

Artıları
  • Çeşitli görevleri hızlıca öğrenebilir ve enerjilerini verimli bir şekilde kullanabilirler.
  • Çalışma ve görev yapma yetenekleri yüksektir.
  • Güçlü bir sahiplik bağı geliştirirler ve sahipleriyle zaman geçirmekten keyif alırlar.
  • Tehlikeli durumlarda uyarıcı olabilir ve sahiplerini koruma eğilimi gösterebilirler.
  • Hızlı öğrenme yeteneklerine sahip oldukları için birçok komut öğrenme konusunda başarılı olabilirler.
Eksileri
  • Enerji seviyeleri yüksek olduğu için düzenli fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyarlar.
  • Tüy dökülme görülebilir ve mutlaka tüy bakımı yapılmalıdır.
  • Zeka seviyelerine rağmen inatçı olabilirler.
  • Aşırı koruyuculuk içgüdüleri nedeniyle yabancılara karşı dikkatli olabilirler.
  • Düşük enerji ile bir yaşam tarzına uygun değildir, gün içerisinde geniş alanlara ihtiyaç duyar.

McNab Border Collie olarak da anılan ırk; insan ilişkilerinde oldukça başarılıdır. Diğer köpekler ile ilişkilerinde ise hakimiyet sorunu çıkabilir. Bulunduğu bölgenin sahiplenme sürecinde oldukça hırslıdır. Bu nedenle bir hanenin ikinci ya da üçüncü köpeği olarak sahiplenilmesinin çok tavsiye edilmediğini de bilmelisiniz.

Özellikleri

Mcnab özellikleri incelenirken bu türün ismini onu keşfeden ve sınıflamaya dahil eden Alexander McNab isimli kişiden aldığı görülmektedir.

Mcnab alınır mı?

  • Grup içerisinde değerlendirilmektedir. Koku hassasiyeti ve görüş hassasiyeti oldukça yüksektir. Bulunduğu ortamda tehditleri kısa sürede algılayabilmektedir.
  • Göz rengi ela- kahverengi ya da kehribar olur. Oldukça şirin ve cana yakın bir görüntüsü vardır. Sosyallikten de oldukça hoşlanmaktadır.
  • Siyah ve kızıl kahve tüy rengine sahip olur. Farklı iklim koşullarına adaptasyonda başarılı olan türlerdendir. Bulunduğu alana yabancı hissetmeden kolaylıkla alışmaktadır.

İnsan ilişkilerinde olduğu kadar kendine verilmiş olan görevin icra edilmesinde de başarı sergileyen ırklardandır. Türün özellikleri spesifik olarak belirlenmiş olsa da henüz bu köpek türünün AKC tarafından tanınmadığını vurgulamalıyız.

Karakter Özellikleri

Mcnab hakkında bilgi toplarken ve araştırma yaparken bu türün özellikle cana yakınlık ve insan ilişkilerindeki başarı nedeni ile tam not aldığı anlaşılıyor. Sempatik olmasının yanı sıra enerjik ve aksiyondan hoşlanan yapısı ile durağan hayatların bu köpek türü için uygun olmadığını bilmelisiniz. Bu tür karakter özelliklerinden biri olan sadakati ile de bir hanenin bakmaktan memnun olacağı köpek gruplarındandır.

Mcnab bakımı

Fiziksel Özellikleri

Mcnab boyutları 64 santime kadar erişebilmektedir. Kilosunun ise 29 kilograma kadar çıktığı gözlemlenmektedir. Bunun standart seviye olduğunu ve hareket sıklığına göre kiloda değişimlerin söz konusudur.  Ve bilinç ayrıca ırkın dişi olan üyelerinin minyon olmaya eğilimlidir.

Mcnab boyutları

Mcnab hastalıkları kategorisinde günlük hayatı zorlaştıracak ve ömürlerini spesifik olarak kısaltacak bir dezavantajın mevcut olmadığı anlaşılmaktadır. Yine de genel sağlıkta bir sorun fark edildiği zaman bunun anında veterinere bildirilmesi gerekir.

Zeki mi?

Mcnab köpeği sahibinin vermiş olduğu komutları anında algılayan parlak bir zekaya sahiptir. Zekasının sadece analitik boyutu değil aynı zamanda duygusal boyutunun da oldukça gelişmiş olması dikkat çeken hususlar arasındadır.

Mcnab cinsi

Zekasının geliştirilmesi için yavru halinden yetişkin haline kadar farklı dönemlere uygun olan analitik oyunlara rutininizde yer bulmalısınız. Bu şekilde daha keskin bir zeka seviyesine ulaşması sağlar.

Koku Yapar mı?

Evde bakılması durumunda tüylerinin düzenli aralıklar ile yıkanması, taranması ve tıraş edilmesi gibi adımlara dikkat edilmelidir. Bu adımların herhangi birinin atlanması durumunda sorunlar yaşanabilmektedir. Koku sorunu yaşanmaması için özellikle enfeksiyona karşı da hassas olmalısınız. Özellikle kulak enfeksiyonlarında yaygın şekilde koku sorunu yaşanır.

Mcnab fiyatları

Apartmanda Bakılabilir mi?

Mcnab apartmanda beslenir mi; özgür ruhlu bu hayvanın apartman dairelerinde beslenmesi tavsiye edilmemektedir. Çobanlık etmek, sorumluluk almak ve özgür bir şekilde dolaşmaktan hoşlanan ırklardandır. Özellikle sınırlandırıldığını hissettiği zaman agresif hareketler de sergiler.

Bahçede Beslenir mi?

Bahçeli olan hanelerde bakımı görece daha kolay olmasına rağmen; yine de bu türün istediği özgür ortamın sağlanmasında yetersiz kalacağını da bilmenizi gerekiyor. Mcnab evde bakılır mı; bahçenin çok geniş olması; egzersiz rutininin oturtulması koşulu ile bakılmaktadır. Köpek sahibi olmanın bu tür sorumlulukları beraberinde getireceğini bilmelisiniz. Köpeği sahiplenmeden önce onun yaşam beklentilerinin sizinki ile uyum içerisinde olmasına dikkat etmelisiniz.

Mcnab hastalıkları

Evde Bakılır mı?

Havlamasının genelde uyarı amacı güttüğü görülmektedir. Mcnab çok havlar mı; evde bakan kişilerin havlamaya ilişkin büyük bir sorun yaşamayacakları tahmin edilmektedir. Yine de her ihtimale karşı havlama konusunda eğitimlerin varlığından da söz etmeliyiz. Bu kategoride sorun yaşlandığı zaman uzman eğitimcilerden destek alarak sorunun önüne geçer.

Evde Yalnız Kalır mı?

Apartman dairelerinde bu hayvanın tek bırakılmasının hem eşyaların muhafazası hem de hayvanın sağlığı için çok tavsiye edilmediği bilinmektedir. Mcnab evde yalnız kalabilir mi; evde yalnız kalır. Buna dair aksaklık meydana gelmemesi için onun için tehlikeli olan tüm eşyaların ortadan kaldırılmasına büyük önem verin. Bunun yanı sıra eve döndüğünüz zaman köpeğiniz ile uzun uzun sosyalleşmeli ve ona zaman ayırmalısınız.

Mcnab ilanları

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Mcnab yavruları boy olarak yetişkinlik seviyesine geldiği zaman 60 santimi aşmaktadır. Boyut bakımından ortalama olan köpek türleri arasında kendini göstermektedir. Boyutun kendi yaş aralığı ile uyumlu olmaması durumunda bu aksaklığın neden kaynaklandığını veterinerinize danışmalısınız.

Tüy Döker mi?

Mcnab tüy döker mi? Tüy dökme sorununun rahatsız edici boyutta olmayacağı bilinmektedir. Buna rağmen bazı mevsim değişimlerinde tüy dökümünün hız kazanabildiği de bilinmektedir. Tüy döküm süreçlerinin daha kolay atlatılması için köpeklerin vitamin ile beslenmesinin desteklenmesi ve tüy bakımının – taranmasının daha büyük özenle yapılması önerilmektedir. Sonuç olarak bu tüy döküm mevsimlerinde tüylerin bazı noktalarında kelliklerin oluştuğu fark edilirse anında uzmana danışılmalıdır. Ayrıca bu tür kellikler normal değildir.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Mcnab yaşam süresi 15 seneye uzanabilmektedir. Sonuç olarak bakımın kalitesi ve özeninin direkt olarak tüy kalitesi üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olabileceğinin de altının çizilmesi gerekiyor. Yani yaşın Mcnab sahiplendirme yapılan ailenin köpeğe gösterdiği özene göre değişim arz ettiğini bilmelisiniz.

Kaç Ayda Büyür?

Mcnab ilanları köpeğin tam doğum tarihi hakkında bilgi içermelidir. Köpeklerin ortalama 11-12 ay içerisinde yavru halden yetişkin hale bedensel manada geçişinin tamamlanması beklenmektedir. Yani bu gelişimin geriden geldiğini fark ederseniz durumu anında veterinerinize bildirmeniz gerekiyor.

Mcnab özellikleri

Kaç Tane Yavru Yapar?

Gebelik süreci zor geçmeyecektir. Yani gebelik sürecinin ortalama 4-6 adet yavru ile sonuçlandığı bilinmelidir. Mcnab bakanlar bu sayıda zaman zaman değişimler olabileceğini ve net değişmez bir sayıdan bahsetmenin oldukça zor olduğunu ifade etmektedir.

Kaç Günde Doğurur?

Gebelik sürecinin bu türde 60-63 gün içerisinde sonuçlanması beklenmektedir. Mcnab yavru doğum aşamasının sonrasında yavruların bakımı ve gelişimlerinin takibine ilişkin dikkatli olmalısınız. Sonuç olarak köpeklerin eşit ve kafi miktarda beslenip beslenmedikleri konusunda çok dikkatli olmanız önerilmektedir.

Mcnab yavru

Bakımı

Mcnab bakmak zor mu; tüylerin bakımı, düzenli tıraş, eğitim adımları ile birebir ilgilenme, sağlık sorunları ile mücadele etme gibi birçok aşamada bakıma ilişkin sorun yaşamadan süreç tamamlanmaktadır.

Mcnab yorumları ve çok daha fazlasına ilişkin dikkat etmeniz gereken hususların başında sağlık rutin kontrolleri gelir. Yani bu rutin kontrollerin genel sağlığın korunması adına ne derece önemli olduğu bir kere daha anlaşılıyor.

Nasıl Eğitilir?

Mcnab eğitimi sabırla ve disiplinle verilmelidir. Ayrıca eğitim verilirken özellikle daha başarılı sonuçlar elde edilmesi için etrafta bulunan uyarıcıların sayısının oldukça düşük seviyede olması gerekmektedir. Yani uyarıcılar ne kadar az olursak köpeklerin odaklanmasının da o kadar kolay olacağını bilmeniz gerekiyor. Mcnab tuvalet eğitimi sürecinde eğitimin başarı ile sonuçlanmasını sağlar.

Yavru Fiyatları

Mcnab cinsi köpek fiyatları 18.000 TL ve 25.000 TL sınırlarında yükselip alçalmaktadır. Bu yavru köpeklerin kaçıncı aylarında oldukları, eğitim alıp almadıkları önemlidir. Yani Mcnab fiyat aralığı üzerinde değişimlerin meydana gelebildiğini bilmeniz gerek.

Mcnab Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları