Mayorka Çoban Köpeği Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Mayorka Çoban Köpeği

Mayorka Çoban Köpeği sadakat ve sahibe bağlılık denildiği zaman akla ilk gelen isimlerdendir. Majorca Shepherd Dog ailesini korumak ve kendine verilen sorumluluğu yerine getirmek için büyük çaba sarf eder.

Artıları
  • Eğitim sürecinde öğrenme yetenekleri sayesinde karmaşık komutları dahi öğrenebilirler.
  • Sahiplerine ve ailesine karşı son derece sadık ve koruyucu bir yapıya sahiptir.
  • Hem aktif hem de sakin olabilen yapısı sayesinde farklı durumlara uyum sağlayabilir.
  • Tüy bakımı kolaydır ve tüy dökülme problemi yaşanmaz.
  • Çeşitli fiziksel aktivite ve işler için uygun bir atletik vücuda sahiptir.
Eksileri
  • Mutlaka erken yaşlardan itibaren sosyalleştirilmesi gerekir.
  • Yüksek enerjiye sahip olduğu için gün içerisinde yoğun fiziksel aktivite gereksinimi vardır.
  • Bağımsız bir doğaya sahiptir ve sahiplerine karşı inatçı olabilirler.
  • Yüksek seslere ya da yabancı seslere karşı duyarlı olarak aşırı havlama eğiliminde olabilirler.
  • Büyük bir fiziksel yapıya sahip oldukları için küçük evlerde ya da apartmanlarda yaşamaya uyum sağlamakta zorlanabilir.

Verilen sorumluluk ile var olan köpek türlerindendir. Herhangi bir gaye ve sorumluluğu olmadığı zaman günlük hayatında da oldukça hevessiz ve içe kapanık bir yapıya büründüğü tür hakkında yapılan yorumlardan da anlaşılmaktadır. Koruyucu ve güven veren yapısı ile kendine emanet edilen hayvanların muhafazasında hata yapmadan görevini yerine getirir.

Mayorka Çoban Köpeği

Mayorka Çoban Köpeği

Özellikleri

Mayorka Çoban Köpeği özellikleri analiz edilirken bu türün AKC tarafından tanınmış olduğunu bilmelisiniz. Türün özelliklerinin sorunsuz şekilde listelenmesi bakımından bu tanıma önem arz eder.

Mayorka Çoban Köpeği alınır mı?

  • Foundatıon Stock Servıce kategorisinin bir parçası olarak değerlendirilmektedir.
  • Özellikle aileye bağlılık ve aile fertleri ile iyi geçinme konusunda kusursuz bir tablo ortaya koymaktadır. Çocuklar ile iletişimde de 5 üzerinden 5 alır.
  • Çocuklu ailelerin gönül rahatlığı ile sahiplenebileceği seçeneklerdendir. Diğer köpekler ile ortalama bir ilişkisi vardır. Bulunduğu bölgeyi sahiplenme konusunda iç güdüleri oldukça yüksek olduğu için diğer köpekler ile bu konuda bir sorun yaşanmaktadır.

Bu türün tarihi yapısı incelendiği zaman uzun yıllardır Karpat Dağları bölgesinde varlığını sürdürdüğü anlaşılıyor. Yabancıların fark edilmesi ve yabancılara güven duyulmaması gerektiği prensipleri ile yaşamına yön veren bir karakterdedir.

Karakter Özellikleri

Mayorka Çoban Köpeği hakkında bilgi alınırken ailesine sadakatinin onun en belirleyici özelliği olduğu görülüyor. Yabancılara karşı oldukça korumacı bir yapısı vardır. Bir alanı benimseyerek o bölgenin tüm sorumluluğunu kendinde hisseden köpeklerdendir. Bu sadık ve çalışkan yapının yanı sıra sahibi ile zaman geçirmekten de oldukça hoşlanır. Onunla sosyalleşmeye ve zaman geçirmeye de bir süre ayırmanız gerekir.

Mayorka Çoban Köpeği bakımı

Fiziksel Özellikleri

Mayorka Çoban Köpeği boyutları oldukça iri köpek gruplarına dahildir. Bu nedenle sürülerin ona emanet edilmesi oldukça mantıklıdır. Sonuç olarak boyu 73 santime kadar uzayabilmektedir. Yani ağırlığının ise 58-60 kg arasında değişim arz ettiği bilinmektedir. Ayrıca çok iri olduğu için beslenme düzenine de çok dikkat edilmesi gerekir. Dengesiz bir beslenme düzeni mevcut olursa Mayorka Çoban Köpeği hastalıkları kategorisinde bir yoğunlaşma söz konusu olduğu yapılan istatistiki çalışmalarda anlaşılmaktadır.

Mayorka Çoban Köpeği boyutları

 Zeki mi?

Mayorka Çoban Köpeği zekası en yüksek olan türler arasındadır. Korumacılık ve zekanın bir araya geldiği ve aynı zamanda sadakat ile buluştuğu nadir örnekler kategorisindedir. Ayrıca zeki ve oldukça sorunsuz bir yapıda olan bu hayvanın lokasyon bulmaya dair de duyuları gelişmiş seviyededir.

Koku Yapar mı?

Bu köpek açık alan bakımına uygun olduğu için kokuya dair bir kıstas ele alınması mantıklı olmayacaktır. Yani bakımı düzenli koşullarda yapılırsa koku oluşmasına ilişkin sorun yaşanmayacağından emin olabilirsiniz.

Mayorka Çoban Köpeği cinsi

Apartmanda Bakılabilir mi?

Mayorka Çoban Köpeği apartmanda beslenir mi; asla apartman yaşantısına ayak uydurabilecek bir köpek türü değildir. Ayrıca bunun tam aksine açık alanlar ve bağımsız bir yaşantı için yaratılmıştır. Yani apartmanda bakılması durumunda hem fiziksel hem de psikolojik manada oldukça sınırlanmaktadır.

Bahçede Beslenir mi?

Mayorka Çoban Köpeği evde bakılır mı; bahçeli evlerde dahi bakılmasının çok tavsiye edilmediği kır evleri ve çiftlik evleri için daha uygun bir köpek türü olduğu düşünülmektedir. Sonuç olarak küçük bir bahçeye sahip olan müstakil evler için de uygun bir tür olmayacaktır. Her çoban köpeğinde olduğu gibi bu türde de sorumluluklarına sıkı sıkıya bağlı olan ve hatta sorumlulukları ile varlık gösteren bir yapının söz konusu olduğu unutulmamalıdır.

Mayorka Çoban Köpeği fiyatları

Evde Bakılır mı?

Mayorka Çoban Köpeği çok havlar mı; havla sorunu yoktur. Sadece tehlike ve uyarı anlarında havlayarak bir alarm vazifesi görmektedir. Ayrıca evde bakımına ilişkin havlama konusunda uygun değildir.

Evde Yalnız Kalır mı?

Mayorka Çoban Köpeği evde yalnız kalabilir mi; açık alanlarda bir hayvan sürüsünün sorumluluğunu tek başına alabilir ve yalnız kalmakta da asla sıkıntı yaşamamaktadır. Fakat kast ettiğiniz eğer bir dairede tek başına kalması ise buna asla uygun olmadığını bilmelisiniz. Yani kesinlikle sınırlılıklara tahammül edebilen bir köpek türü değildir.

Mayorka Çoban Köpeği hastalıkları

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Mayorka Çoban Köpeği yavruları sevimli küçük hallerinden iyi bir bakım ve zaman ile 73 santime kadar ulaşabilmektedir. Sonuç olarak sahiplenme sürecinde köpeklerin gelebilecekleri maksimum boy ve kilo seviyesi konusunda hassas davranmalısınız.

Tüy Döker mi?

Mayorka Çoban Köpeği tüy döker mi; ortalama bir tüy dökme seviyesi mevcuttur. Yani bu köpekte de diğer köpek türlerinde olduğu gibi mevsimsel olarak tüy dökümünün hız kazanabildiğini bilmeniz gerekir. Ayrıca tüy dökme sürecinde kişilerin doktorlarının da tavsiyesi ile vitamin desteğine başlaması mümkündür. Bu şekilde hem tüy dökme sürecinin daha kolay geçmesi hem de köpeklerin genel sağlığına katkı yapılması mümkündür. Yani tüy bakımında en önemli unsur taramadır. Ayrıca gerekli olan tarama adımlarının yerine getirilmemesi durumunda tüylerde düğümler oluşması gibi sorunlar yaşanabilmektedir.

Mayorka Çoban Köpeği ilanları

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Bir ailenin en sadık dostlarından biri olan nitelikteki Mayorka Çoban Köpeği yaşam süresi 12-14 seneye kadar uzar. Bu köpeğin ortalama yaşam süresidir. Bunun üzerine çıkan ya da karşılaşmış olduğu saldırılar nedeni ile daha öncesinde hayatını kaybeden vakalar da tabi ki olabilmektedir. Mayorka Çoban Köpeği sahiplendirme aşamasında tüm bu ihtimallerin farkında olmalısınız.

Kaç Ayda Büyür?

Büyüme süresinin ortalama 10-11 ay içerisinde tamamlanması beklenmektedir. Mayorka Çoban Köpeği ilanları ve köpeğe ilişkin tanımlayıcı bilgilere göz atarken özellikle bulunduğu yaşa ilişkin spesifik ve net veriler bulunmalıdır.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Doğum sonrası dünyaya gelen yavru sayısının 8-10 adettir. Mayorka Çoban Köpeği bakanlar zaman zaman bu sayının 6ya kadar düşebildiğini de eklemek gerekir.

Kaç Günde Doğurur?

Mayorka Çoban Köpeği yavru doğum aşamasının 60-63 gün aralığında tamamlanmaktadır. Ayrıca yavru haldeyken sorunsuz bir biçimde bakılması ve beslenmesi durumunda yetişkin hale hızla geçer.

Mayorka Çoban Köpeği özellikleri

Bakımı

Mayorka Çoban Köpeği bakmak zor mu; açık alanda bakımı asla zor olmayan köpek türlerindendir. Yani Mayorka Çoban Köpeği yorumları bakımın beslenme düzeni ve düzenli sağlık kontrollerini yerine getirmenizin sonrasında ayrıca bir yükü olmadığını yansıtıyor!

Nasıl Eğitilir?

Mayorka Çoban Köpeği eğitimi zeka seviyesi oldukça yüksek olan bu hayvanda eğitim kolaylıkla tamamlanır. Eğitim sürecinin anında tamamlanması için çok hassas davranmanız gerekir. Disiplinli bir ilişki kurulması eğitimin başarılı sonuç vermesine en büyük katkı sunan hususlardandır.

Mayorka Çoban Köpeği yavru

Eğitim verilirken ortamda yer alan uyarıcıların olabildiğince az olması gerekir. Ne kadar az uyarıcı olursa köpeklerin eğitime odaklanması da o kadar kolay olacaktır. Ayrıca Mayorka Çoban Köpeği tuvalet eğitimi sırasında da disiplin faktörüne ve eğitimin pekiştirilmesine, komutların canlı tutulmasına önem verilmelidir.

Yavru Fiyatları

Mayorka Çoban Köpeği cinsi köpek fiyatları 30.000 TL alt fiyat aralığından başlamaktadır. Yani Mayorka Çoban Köpeği fiyat aralığı 40.000 TL seviyesine kadar da uzanabilmektedir

Mayorka Çoban Köpeği Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Ömrü:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları