Kunming Kurt Köpeği Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Kunming Kurt Köpeği

Kunming, Çin kayıtlı bir melezidir. Yerli kurt köpeğinin farklı bir versiyonu olarak güçlü ve atiktir. İdeal bir arkadaş, refakatçi ve oyun köpeği olarak düşünülebilir.

Artıları
  • Bulunduğu alanda yaşanan gelişmeleri anında algılayabileceği çok hassas duyulara sahiptir.
  • Muhteşem bir uyum kabiliyeti vardır.
  • Bireysellikten hoşlanan bir köpek ırkı olduğu için bakımı zor değildir.
  • Uyarı maksadı ile havlar bu nedenle çok gürültücü değildir.
  • Ailesine kolaylıkla ayak uydurur, onları benimser.
Eksileri
  • Bir alanda farklı köpekler ile zaman geçirmek onlar için çok uygun olmaz.
  • Karmaşık kavramları ve komutları içeren eğitimler verildiği zaman profesyonel destek almak gerekebilir.
  • Sosyalleşmekte isteksiz davrandığı dönemler olabilir.
  • Tüy dökme mevsimlerinde tüy bakımına önem verilmeli ve bakım düzenli yapılmalıdır.
  • Yeni ortamlara kısa sürede ayak uydursa da yabancıları zor benimser.

Çin’in Yunnan Eyaletindeki Kunming şehrinde ilk olarak ortaya çıkan bu cins FCI tarafından tanıyor. Çin Kennel Club tarafından resmi olarak kabul edilmiştir. Genellikle bu ırkın Tibetli Mastifflerden geldiği düşünülmektedir. Bazı çalışmalarda Chow Chow soyundan geldiğini söylüyor.

<yoastmark class=

Özellikleri

Kunming özellikleri genel olarak şöyle tanımlanır;

Kunming Kurt Köpeği

  • Çin menşeine sahip orta sınıf bir köpektir.
  • Tüyleri genellikle mavi, altın rengi, amber ela ve kahverengidir.
  • Burun kaplamalarında yoğun olarak siyah görülmekle birlikte pembe, kırmızı, gri tenli ve kahverengi olanlarda bulunuyor.
  • Postları genellikle krem, beyaz, gümüş rengi, sable, kırmızı, siyah ten ve gümüştür.
  • Orta yoğunlukta olan tüyleri yine orta seviyelerdedir.
  • Yumuşacık tüyleri kabarık görüntüsüyle bilinir.
  • Meraklı, araştırmacı, istekli ve heyecanlı bir türdür.
  • Sadakati yüksek, sevecen ve insanlara karşı genel anlamda sosyaldir.
  • Yavruluktan itibaren mutlaka sosyalleştirme ihtiyaçları vardır.
  • Enerjileri yüksek, egzersiz seviyeleri oldukça yüksektir.
  • Arkadaş köpeği sınıfında yer alır ve genel anlamda da sportiftir.
  • Kafasının üzerinde duran kulakları diktir ve iç kısmı kahverengidir.
  • Boynu hafif uzun ve dik duruşuyla bilinir.
  • Atak davranır, hızlı ve çevik bir köpek türüdür.

Karakter Özellikleri

Çinli kurt köpekleri karakter özellikleri, sempati toplar niteliktedir. Hem seviyeli sevgi hem de istekli bir heyecanla birlikte sunmayı başarırlar. Özellikle sahiplerini sevdikleri ve iyi muamele gördükleri zaman gayet söz dinleyen ve fakat asil duran bir canlı haline dönüşür. Yetiştirilme tarzına bağlı olarak karakter özellikleri de oluşabiliyor.

Kunming sahiplendirme düşünenlerin hangi şartlarda baktıkları ve eğitimini nasıl verdikleri de onun genel mizacını belirleyen ana haklardır. Bir tür melez olan bu ırk Convince kurt köpeği olarak tanınır.

Fiziksel Özellikleri

Kunming köpeği fiziksel özellikleri tam olarak 1 Nisan 1992 senesinde resmi kayıtlara geçmeye başlamıştır. Çinli kurt köpeği menşeine sahip bu cins kurt köpeğine benzer. Yerli Çinli köpekleriyle kurt köpeğinin birleştirilmesinden üretilmiştir. Duruşu adeta bir kurt köpeği gibidir. Genel anlamda bedeni tek renk fakat boynundan aşağıya doğru olan kısım taba rengi ve bu da ona 2 renkle kombinasyon sağlar.

Hızlı, süratli ve atik hayvanlardır. Kürtlere çift katman ve genel anlamda pürüzsüzdür. Daha çok siyah renginde, pas renginde ve samana dönük farklı versiyonları var.

Zeki mi?

Kunming yavruları hem zeki hem inatçıdır. Akıllı davranışları olan bu cinsler herkesin sözünü dinlemedikleri için eğitimde biraz inatçı olabiliyorlar. Ancak istekli ve şayet ona sevgi dolu yaklaşırsan ve pozitif ödüllendirme er ile eğitirsen ne kadar zeki bir canlı olduğunu fark edebilirsin. Bağımsız davranışlarıyla ideal akıl örneğini sunar.

Koku Yapar mı?

Kunming yavru koku potansiyeli yediklerine bağlı oluşmaktadır. Ancak bu cinslerin hangi ülkede hangi iklimlerde yaşadığı da koku potansiyelini genel olarak belirliyor. En nihayetinde Asya ve özellikle Çin’de tüketilen besinler genellikle sıra dışı ve kokuya oluşturmaya yatkın olduğu için dışkılama ve gaz atımlarında koku olabiliyor. Türkiye’de beslendiği zaman genellikle protein yüksek kuru mamalarla beslendiğinden dolayı çok fazla koku görülmemektedir.

Kunming Apartmanda Bakılabilir mi?

Kunming apartmanda beslenir mi, uygulanabilirlik özelliği ne seviyelerdedir? Çin refakatçi köpekleri apartmanda bakmaya çok uygun değildir. Bu cinsler daha çok doğada iç içe olmaktan hoşlanmaktadır. Bir apartmana uygulamaları sadece profesyoneller tarafından olur.

Bahçede Beslenir mi?

Kunming hastalıkları ve veteriner tarafından önerilen sağlık testlerini yaparak sahiplenmen daha nitelikli olacaktır. Özellikle yavrularda genellikle yapılan testler daha sonradan ırksal yatkınlıkları olan sağlık problemlerinin olup olmayacağı hakkında küçük de olsa bilgiler verir. Genel anlamda iklim koşullarına karşı toleransı yüksek ve bahçede beslenmeye uygun canlı olarak tanımlanır.

Evde Bakılır mı?

Kunming evde bakılır mı ve şehir yaşamına uygun bir cins midir? Bu türler daha çok doğaya alışkın. Evde bakım için hem tavsiye olmaz hem de uygun değillerdir. Evinde bahçen varsa ve onun sürekli egzersiz yapabileceği hava alabileceği bir alan varsa, elbette sana uygun olur. İlgilenmeniz ve çokça gezdirmeniz gerekmektedir.

Evde Yalnız Kalır mı?

Kunming evde yalnız kalabilir mi konularında daha çok bekçi köpeği görevinde olmadığını, arkadaş köpeği olduğundan dolayı yalnızlığı fazla sevmediğini söylenmektedir. Özellikle ev şartlarına uygun olmadığından dolayı da yalnız kalmak onun hırçınlaştırmaktadır.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Kunming bakanlar büyüme potansiyellerin kontrol altında olmasını tavsiye ediyor. Bu cins genellikle en fazla ağırlık 38 kiloya kadar çıkabilirken, yükseklik en fazla 69 santime kadar olabiliyor.

Tüy Döker mi?

Kunming hakkında bilgi edinilen tüm kaynaklar, tüy dökme potansiyellerinin yorucu olmadığını söylüyor. Birkaç farklı rengi bulunan bu cinsin senelik bahar aylarında yani 2 kez tüy dökme mevsiminde giderler. Yoğun bir tüy dönemleri neredeyse bulunmamaktadır.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Kunming yaşam süresi kontrolleri yapıldığı durumlarda 14 yıla kadar yaşam sürebilirler. Genel olarak ortalamaları da 13 sene olarak bilinmektedir. Genel anlamda sağlıklı cinstir.

Kaç Ayda Büyür?

Büyüme periyotları normal seviyelerde olan bu cins genellikle 18 aydan sonra büyümeye ve gelişmeye başlar ve çiftleşmeleri 18 ila 24 aydan sonra uygundur.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Sağlıklı bir Çin köpeği senede bir kez doğum yapar ve 5 ila 8 yavruya kadar doğuma müsaittir.

Kaç Günde Doğurur?

Kunming yorumları ve yetiştiricileri tarafından normal doğum süreçlerinin genellikle 59 gün ve 62 gün arasında olduğunu söylüyor. Elbette yavru sayısına ve annenin genel sağlık durumuna bağlı olarak 64 güne kadar da çıkar.

Bakımı

Kunming bakmak zor mu, beslenme periyotların nasıldır? Çok yoğun tüketimi olan bir canlı değildir. Günde 3 veya 4 ölçek protein değeri yüksek kuru mamalarla beslenebiliyorlar. Bakım açısından da yine tüy dökümleri çok fazla değildir. Irksal hastalıkları yatkınlığı genellikle bulunduğu için testleri ve veteriner kontrolleri ihmal edilmemelidir.

Özellikle; Bloat, Canine Diabetes Mellitus, Dejeneratif Miyelopati, Epilepsi, Ekzokrin Pankreas Yetmezliği, Göz Problemleri, Kalp Problemleri, Kalça Displazisi, İntervertebral Disk Hastalığı, OsteokondrosiBu tür edilebilen hastalıklar arasındadır. O yüzden tüm bakım ve temizleme periyotları uygulanmalıdır.

Nasıl Eğitilir?

Kunming eğitimi yeni başlayanlar veya deneyimler için önerilmektedir, çok zor değildir. Genel anlamda olumlu yönde ve baskın olmayan eğitim metotlarına uyum sağlar. Zekâ seviyesi orta düzeylerde olduğu için amacına uygun şekilde yetiştirilmelidir. İlk andan itibaren eğitim aksatır olmadığı sürece itaatkâr bir ırk olur.

Yavru Fiyatları

Kunming cinsi köpek fiyatları, 750dolar ve 1.150 $ arasında farklılık gösteriyor. Kunming fiyat aralığı Türkiye 2023 güncel seçenekleri arasında genellikle. 15.000 TL ile 30.000 TL fiyat seçenekleri var. Yaşı, cinsiyeti, genel görünümü buna etkendir.

Kunming Kurt Köpeği Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları