Kombai Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Kombai

Kombai, Hint menşeili bir köpektir. Tamil Nadu bölgesinde keşfedilmiş ve günümüze dek uzayan safkan bir köpektir. Tazı, av köpeği ve işaretçi olarak tanımlanır.

Artıları
  • İnsan ilişkilerinde en başarılı olan köpeklerdendir.
  • Sahibi ile hem derinden hem de eğlenceli bir ilişki kurar.
  • Zaman kaybetmeden yeni ortama adapte olur, uyum konusunda asla sorun yaşamaz.
  • Yeni komutları severek yerine getirir, takdir almayı sever.
  • Farklı köpekler ile sosyalleşmekten hoşlanır.
Eksileri
  • Ailesi dışında; yabancı kişilere alışması zor olur.
  • komutları yerine getirirken uzun süreli eğitimlerde sıkılganlık gösterebilir.
  • Sosyalleşme sürecinde gerekli ilgiyi göremezse sinirli olabilir.
  • Egzersiz ihtiyacı yüksektir. Açık alana gereksinim duyar.
  • Komutların yerleşmesinde sorun yaşanıyorsa profesyonel destek gerekebilir.

Varlığını 15. yüzyıldan itibaren sürdüren bu cins aynı zamanda çok sempatik ve neşeli ev hayvanları olarak kullanılıyor. Güney Hindistan’dayerli bir köpek olarak günümüzde de hala popülerdir. Özellikle yaban domuzu, bizon ve geyik avlamakta profesyonel şekilde kullanılıyor.

"</p

Tüy Döker mi?

Kombai hakkında bilgi veren tüm makaleler ve içeriklerde tüy dökme potansiyelinin fazla yüksek olmadığını söylüyor. Genellikle mevsimsel olarak tüy atımları olur. Ancak haftada 2 kez taramak onların fazla ortalama tüylerini dolaşmasına katkı sağlar.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Kombai yaşam süresi en fazla 14 sene ve ortalama olarak 13 sene şeklinde yansıtılmaktadır. Ancak Hindistan dışındaki diğer ülkelerde yaşam formlarına ve yaşadıkları konuklara bağlı olarak da 12 seneye kadar yaşadıkları kabul edilebilir.

Kaç Ayda Büyür?

Kombai av köpekleri diğer av köpeklerine oranla orta seviyede gelişim gösterir. İlk 12 ay boyunca genellikle fiziksel özellikleri gelişmemiş olur. 15 aydan itibaren 2 yaşına kadar olan süreçte de tam manasıyla büyüdüğü kabul edilir.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Hint av köpeklerinin yavrulamaları e 4 ila 6 arasındadır.

Kaç Günde Doğurur?

Kombai yorumları bu ırkın doğum sürelerinin 58 ile 64 gün aralığında olduğunu söylüyor. Dünyaya getirilen yavru sayısına bağlı olarak ortalama 60 günde doğum yaparlar.

Bakımı

Kombai bakmak zor mu, maliyeti yüksek midir? Genellikle beslenmesi için çok fazla bütçe ayırmana gerek yoktur. Bakım için de yılda bir defa veterinere götürmen yeterli olacaktır. Bakımı çok zor değildir. Haftada onu taraman ve doğru tırnak makasları, bakım fırçaları kullanmam yeterli olacaktır.

Nasıl Eğitilir?

Kombai eğitimi kolay olduğundan dolayı yeni başlayanlar ilk kez av köpeği sahiplenecekler için de tavsiye edilmektedir. Oldukça sevecen, söz dinleyen itaat eden zeki canlılardır. Birkaç makale okuman bile onu eğitmene yardımcı olur.

Yavru Fiyatları

Kombai cinsi köpek fiyatları, 2023 senesinde genel olarak 6.000 TL ile 9.500 TL arasında farklılık göstermektedir. Kombai fiyat aralığı belirlenirken genel olarak yaşı, cinsiyeti, özellikleri, rengi kombinasyonu ve hangi merkezde üretildiği, yetiştirildiğini bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Kombai Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:
Renkler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları