Kai Ken Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Kai Ken

Kai Ken, vahşi dağ köpeği soyundan gelir. FCI tarafından resmi şekilde tanımlanmış olup, Asya Spitz gruplandırmasında yer alıyor. Bu av köpeğini daha fazla tanımak ister misin?

Artıları
  • Sevimli görüntüsü ile dikkat çekerken aileye bağlılığı ile de ön plandadır.
  • Sosyalleşmekten oldukça hoşlanan köpek türleri arasındadır.
  • Sizinle beraber zaman geçirmekten oldukça hoşlanır. Beraber eğlenceli aktivitelerde bulunabilirsiniz.
  • Zeka seviyesi çok yüksektir. Komutlar kısa sürede algılanır.
  • Zeka seviyesi kadar konum bulma becerilerinde de gelişmiştir.
Eksileri
  • Özgürlüğüne düşkündür, belirli alanlar ile sınırlı tutulduğu zaman kendini baskı altında hisseder.
  • Açık alanlarda yaşaması bu köpek türü için çok daha mantıklı bir karar olacaktır.
  • Sportif faaliyetlerini ihmal etmesi durumunda gergin bir ruh hali olacaktır.
  • Ailesi ile zaman geçirmekten hoşlansa da bireyselliğinden de taviz vermez.
  • Mevsim geçişlerinde tüy dökmeye oldukça yatkın olur.

Menşei çok eski çağlardan bu yana devam eden bu köpek Japon genlerine sahiptir. Kaplan Köpek, Tora Inugibi isimleriyle de bilinmektedir. Orta sınıfta bir av köpeği olarak Japonya menşelidir.

<yoastmark class=

Kai Ken Özellikleri

Kai Ken özellikleri geleneksel av köpeği formundadır. Sevimli, itaatkâr hızlı ve iz sürme konusunda çok başarılıdır. Diğer özellikleri şöyle;

  • Orta sınıf bir av köpeğidir fakat evde bakıma da uygundur.
  • Erkeklerde ağırlık 20 ve 24 kilo, dişilerde ise 16 ve 20 kilo arasındadır.
  • Omuzdan yükseklikleri kadınlarda 45 52 santim erkeklerde 50 ve 57 santim arasındadır.
  • Ortalama ömürleri 14 sene sayılan bu cins 12 ila 16 yıla kadar yaşayabiliyor.
  • İyi huylu eğitimde başarılı sonuçlar veren sevgi düzeyi yüksek ve iletişimi iyi bir canlıdır.
  • Yaşlılar ve aile bireylerine karşı son derece nezaketli davranır.
  • Çevik ve hızlı davranışlarıyla bilinir, atiktir ve engebeli alanlarda rahattır.

Özellikleri

Çevikliği ile bilinen bu cins oldukça zeki bir canlıdır. Öğrenme kapasiteleri yüksek ve sahiplerine karşı özel bir bağ besteler aynı zamanda aile bireylerinin her birine de saygı gösterir ve bunlardan bir tanesini sahip olarak algılandığından dolayı en çok onun sözünü dinler. Son derece dikkatli davranan bir köpek ırkı olup sadakat derecesi de oldukça yüksektir. Akıllı davranışları bulunan ve ev içerisinde genellikle enerjisiyle, pozitif tavırlarıyla oldukça karakteristik yanlarının sunar.

Kai Ken alınır mı?

Kai Ken sahiplendirme Ilanlarında genellikle sevecen ve iyi eğitime yanıt veren bir cins olduğu söylenir. Ancak yavru döneminden itibaren sosyal etkileşimin gerekli olduğu da belirtilir. Havlaması seviyesi çok yüksek değildir, fakat risk durumlarında sinyal olarak veya paniklemeyin anlarında avlayabilir. Oyunculuğu sever sahipleriyle ve çocuklarla oyun oynamaktan keyif alır. Özellikle bahçede av niteliğinde topları yakalayıp getirmekten koşup toplamaktan çok keyif alır. Bekçilik potansiyeli çok fazla yoktur ancak bölgesel alanları iyi kavrar ve nispeten koruma yapar.

Fiziksel Özellikleri

Kai Ken köpeği ırksal özellikler ile çok eski tarihlerden bugüne dek fazla değişmemiş bir safkandır. Özellikle kürkü son derece yumuşak ve çift katmanlıdır. Post yapısı yoğun olup kalın kıl köklerine sahiptir. Genel olarak renkleri siyah, samur renginde kırmızı veya brindle şeklinde olabiliyor.

Kai Ken bakımı

Gözleri kahverengi, burun renkleri genel olarak siyahtır. Postalarında benekli formülleri veya düz siyah seçenekleri görülebiliyor. Orta uzunlukta tüyleri genel anlamda yoğundur ve düzdür, dalgalı bir türü bulunmuyor

Zeki mi?

Kai Ken yavruları ve yetişen eğitim alan türlerinin tamamı zeki olarak sınıflandırılmaktadır.  Kavrama, anlama, karmaşık komutları yerine getirme davranışları tekrar etmede hızlı öğrenme gibi başarıları olduğu söylenir.

Koku Yapar mı?

Kai Ken yavru kokusu fazla yüksek değildir. Düşük seviyelerde koku salımı olan bu cinste genellikle dışkılama esnasında yediklerine ve mamasına bağlı olarak koku görülebiliyor. Tüylerinden kaynaklı çok fazla koku oluşmaz. Rutin olarak diş bakımını yapmam gerekiyor.

Kai Ken boyutları

Apartmanda Bakılabilir mi?

Kai Ken apartmanda beslenir mi, ne kadar sürede ev hayatına alışabilir? Bu cins güncel yaşam hayatına alışmaktadır. Fakat tam manasıyla bir daire dostu olarak değerlendirilmemektedir. Fiziksel ihtiyaçları günlük 60 dakika ortalamasındadır. Özellikle bahçelerde, sosyal etkileşim alanlarında parklarda olmaktan keyif alırlar. Kış mevsimlerinde de özellikle onu sıcak ortamlarda dolaştırman veya evde 25- 35 metrekarelik bir alan ayırarak ona özel oyun alanı dizayn etmen daha konforlu olmasını sağlar.

Bahçede Beslenir mi?

KaiKen Bahçede yaşama için çok tavsiye edilmemektedir. Bahçede oynamayı sever. Çiftlik evlerinde gayet keyiflidir fakat iklim koşullarına karşı çok yüksek korunumu olmadığı için de tamamen bahçede beslenme için tavsiye edilmemektedir. Çeşitli yatkınlıkları dolayısıyla Kai Ken hastalıkları görülmektedir. Özellikle büyük sınıf hayvanlarla aynı ortamlarda olduğu zamanda tasmasını çıkartmamak önemlidir.

Evde Bakılır mı?

Kai Ken evde bakılır mı diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşır mı? Kayken köpekleri genellikle kediler ve diğer köpeklerle de iyi anlaşır. Ancak en iyi uyum sağladığı çocuklardır. Daire dostluğu seviyesi orta düzey dolup yaşlılar ve diğer kişilere karşı da orta seviyelerde davranır. Genellikle bekçilik fonksiyonu, koruyuculuk özellikleri gibi fonksiyonları yoktur. Evde bakıma da eğitim verildiği sürece uyarlanmaktadır.

Kai Ken cinsi

Evde Yalnız Kalır mı?

Kai Ken evde yalnız kalabilir mi çok fazla uyur mu? Bu ırkın genellikle uyku eğilimi orta seviyelerdedir. Egzersiz ihtiyaçları da orta seviyelerdedir. Yalnızlığı da yine orta düzeylerde tolere edebiliyor.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Kai Ken bakanlar ırkın büyüme potansiyellerinin en fazla 24 kiloya kadar olabileceğini söyler. Kilo almaya çok fazla eğilimleri yoktur ancak yine de fazla beslemekten kaçınılmalıdır. Yükseklikler özellikle erkeklerde 56 santime kadar çıktıkları görülmektedir. Kadınların boy standartları 51 santimdir.

Tüy Döker mi?

Kai Ken hakkında bilgi kaynaklarını inceleyerek sende hangi tür bakım ürünlerini hangi tırnak makasını kullanmam gerektiğini öğrenebilirsin. Tüy dökmeleri orta seviyeden bir tık daha üstte. Çünkü çift katmanlıdır genellikle ortalama havaları ve iklimleri sever. Çok sıcak ve çok soğuklarda hem tüy dökme problemi hem de hastalıklar görülmektedir. Ancak bu cins hipoalerjenik değildir.

Kai Ken hastalıkları

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Kai Ken yaşam süresi resmi kayıtlarda maksimum 16 yıl olarak belirtiliyor. Ancak türlerine ve hangi ülkede hangi koşullarda yaşandığına bağlı olarak 12 ila 15 yıl aralığında belirtilmektedir.

Kaç Ayda Büyür?

Japon av köpeklerinin büyüme potansiyelleri 12 aydan sonra oluşmaya başlar. 15 ve 18 ay gelişim süreçlerdir. 18 ila 24 ay ise çiftleşmeye hazır oldukları yani büyümelerinin gerçekleştiği dönem olarak bilinmektedir.

Kaç Tane Yavru Yapar?

KaiKen Av köpekleri doğum periyotları genellikle yılda bir kez olarak uygulanır. Tek seferde 2 veya 4 yavru ya kadar genel ortalamada 3 yavru olarak belirtilmektedir.

Kai Ken ilanları

Kaç Günde Doğurur?

Kai Ken annelerinin hamileliklerde doğurma süreleri 58 ve 61 gün arasında değişmektedir. Kaçıncı doğumunu yaptığına bağlı olarak Kai Ken yorumları genellikle 2 ay tamamlandıktan sonra doğurduğunu söyler.

 

Bakımı

Kai Ken bakmak zor mu, taraması kaç günde bir yapılır? Mevsimine bağlı olarak ve tüy dökme mevsimlerine göre periyotlar belirlenmektedir. İlkbahar ve sonbaharda haftada 4-5 kez tarama ya da tıraş ettirmen gerek. Standart zamanlarda ise haftada 2 onlar için yeterli olur.

Kai Ken özellikleri

Nasıl Eğitilir?

Kai Ken eğitimi yeni başlayanlar için önerilmiyor. İlk kez bir evcil hayvan sahipleneceksen bu senin için doğru bir cins olmamaktadır. Zira av köpeği standartlarında olduğu için ya önceden eğitim almış bir köpek ya da senin deneyimli olman gerekiyor.

Kai Ken yavru

Yavru Fiyatları

Kai Ken cinsi köpek fiyatları, türlerine göre 1.600 $ ile 1.750 $ arasında değişkenlik gösterir. Kai Ken fiyat aralığı 2.023 güncel fiyatları genellikle 35.000 TL ile 41.000 TL’ye kadar, yaş ve ırk özelliklerine, nerede eğitildiğine bağlı olarak farklı seçeneklerde sunuluyor.

Kai Ken Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:
Renkler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları