Kamchatka Sled Dog Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Kamchatka Sled Dog

Kamchatka Sled Dog, Rus Laykası ya da Rus kızak köpeği olarak bilir. Adeta bir kurt köpeği gibi görünür, çevik ve sportmendir. İklim koşulları ve yabani hayvanlar onu yıldıramaz.

Artıları
  • Bedensel gücü oldukça yüksek köpek ırklarındadır.
  • Cesareti ile parçası olduğu ailenin korunması adına gerekli tüm girişimlerde bulunur.
  • Kızak çekme konusunda uzun saatler boyunca yorulma emaresi göstermeden performans sergileyebilir.
  • Kuvvetli Olmasının yanı sıra egzersiz yaparken görev odaklı olması da memnun etmektedir.
  • Dahil olduğu aileye gelen tehditleri kısa sürede tespit edebilecek niteliktedir.
Eksileri
  • Kapalı alanlarda yaşamaya alışması oldukça zordur.
  • Tüylerinin düzenli aralıklar ile bakıma tabi tutulması gerekir.
  • Tüyleri düzenli aralıklar ile taranmazsa dökülme seviyesinde hızlanma olacaktır.
  • Beslenme düzeni oldukça yoğun olmalıdır. Aksi takdirde performansında düşüş olabilir.
  • Diğer köpekler ile anlaşmada büyük ölçüde zorluk yaşar.

Kamçatka Husky, Kamçatka Kızağı Laika, Koryak Köpeği olarak bilinen eski kökenli bir köpektir. Rusya menşeili ve 18. Yüzyıldan bu yana ırkını sürdürür. Kamçatka Yarımadası kayıtlı bu cins, Itelmen ve Koryak halklarının sadık köpekleri olarak bilir.

<yoastmark class=

 Özellikleri

Kamchatka Sled Dog özellikleri, Rusya’da yapılan Kampçata kızak yarışlarında daha popüler hale gelmektedir. Genel olarak şöyledirler;

Kamchatka Sled Dog alınır mı?

  • Ataları kızak köpeklerinden geliyor.
  • İşçi sınıfı köpekleridir.
  • Sadık ve vefalıdırlar.
  • Kış şartları ve soğuk hava koşullarına karşı oldukça sağlamdırlar.
  • Bedenleri oldukça kaslı, güçlü ve yük çekme konusunda da çok başarılılar.
  • Cesur hızlı davranan, günümüzde de sosyalleşmeyi kolaylıkla başaran cinslerdir.

Karakter Özellikleri

Kamçata kızak köpekleri karakter olarak oldukça sağlamdır. Koruyuculuk özellikleri ve işçi özellikleriyle harmanlanmış bir cinstir. Birlikte oldukları kişilere karşı son derece duyarlıdırlar. Asil hayvanlar olarak nitelendirilirler ve zekidirler. Oyun oynamayı da severler, ilgi görmek hoşlarına gider ve ilgi aldıkça da daha fazla ilgi gösterme ve komutlarını yerine getirmeleri, daha özenli ve istekli davranırlar.

Kamchatka Sled Dog bakımı

Kamchatka Sled Dog sahiplendirme tavsiyeleri ise günümüzde şehir hayatına uyumlamakla özdeşleştirilir. Çok aşırı sıcak iklimlere uygun değildir. Ancak soğuk hava şartlarında özellikle yoğun kar yağışında dışarı çıkıp oynamaktan karlar arasında zıplamaktan büyük keyif alırlar. Günlük enerji ihtiyaçları giderdiği zaman seninle son derece uyumlu yaşayabilir. Yavru döneminden itibaren sahiplenildiğinde genellikle sahibinin davranışlarına uygun davranır. Çocuklara ve yaşlılara karşı da genel anlamda naziktir.

Fiziksel Özellikleri

Kamçatka Kızak Köpeği güçlü omuzu ve ayak yapılarıyla tanınıyor. Ayakları çok sağlam basan ve özellikle kaymasını engelleyen özel tırnakları, pati altlarıyla bilinmektedir. Kürkleri 2 katmanıdır. Alt kısım çok yoğun ve kısa, üst kısımda orta uzun hafif daha seyrektir. Genel anlamda parlak ve yumuşak bir kürk yapısına sahiptir. Ağız ve burun kısımları öne doğru sivri hafif çıkıntılıdır.

Kamchatka Sled Dog boyutları

Kulakları sivri dik ve kısa tam tepe noktalarında yer alır. Gözleri hafif, badem şeklinde olan bu köpeklerin renkli farklılık gösterir. Genellikle gri ve krem rengi kombinasyonu yoğun olarak bulunmakla birlikte taba rengi, beyaz rengi, siyah beyaz karışık renkleri gibi farklı formülleri bulunuyor.

Genellikle kehribar ve kahverengi göz renkleri olur, bazılarında ise mavi ve yeşil renk gözleri de görmek mümkündür. Orta sınıfta bir köpek boyutlarındadır. Atletik kasları ve kemikleri de çok sağlamdır ve ruhsal olarak çok fazla yatkın olduğu hastalıklar ve sağlık problemleri de bilinmemektedir.

Dog Zeki mi?

Kamchatka Sled Dog yavruları zeki canlılardır. Eğitim konusunda başarılı sonuçlar alabileceğin ve komutları en 20- 25 tekrardan sonra ezber haline dönüştürecek çok akıllı hayvanlardır.

Kamchatka Sled Dog cinsi

Koku Yapar mı?

Kamchatka Sled Dog yavru sempatisiyle dünyanın pek çok yöresinde de yetiştirilmeye devam ediliyor. Nesil çok yaygın değil fakat oldukça popülerdir. Çok sevilen Rus köpekleri arasında yer alıyor. Son yıllarda da geleneksel olarak düzenlenen kızak yarışlarıyla ön plana çıkan ve pek çok köpek kulübü tarafından resmi şekilde kabul edilen bir cinstir. Bu resmi kayıtlarda da orta seviyede ve koku salınımı olduğu söylenir. Ancak soğuk iklim canlıları oldukları için genellikle mikrop, bakteri barındırmaz ve fazla korkmazlar.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Kamchatka Sled Dog apartmanda beslenir mi, ne kadar zamanda apartman yaşamına uyarlanabilir? Bu köpekleri yavruluk aylarından itibaren edinirken çok özenli bakman gerekiyor. Özellikle soy kütüğü ve nerede dünyaya geldiği, kim tarafından yetiştirildiği gibi bilgiler onun sağlıklı şekilde hayata devam etmesini belirleyen ana faktörlerdir.

Kamchatka Sled Dog fiyatları

Bir apartman yaşamına uyarlanan ancak çok yüksek enerji dengelemesi gerekmektedir. Günde 65 ila 80 dakika arasında fiziksel ihtiyacı vardır.

Bahçede Beslenir mi?

Kamçatka kızak köpekleri bahçede mutlu olur. Ancak çok büyük ırklar çevrede var ise onlar için çok sağlıklı olmamaktadır. Genel anlamda çok sıcak olmayan ülkelerde bahçelerde mutlu olur ya da onun sıcaklık ve soğukluk dengesini sağlayan çağdaşlaştırılan köpek kulübeleri ile bahçede rahatlıkla yaşar. Böylelikle Kamchatka Sled Dog hastalıkları konusunda onu korursunuz.

Kamchatka Sled Dog hastalıkları

Evde Bakılır mı?

Kamchatka Sled Dog evde bakılır mı eve uyumluluk seviyesi ne düzeydedir? Kızak köpeklerinin evde bakıma uygun olmadığının bilmelisin. Genel anlamda çok düşük seviyede eve uygulanan köpeklerdir. Ancak Rusya’da aile köpeği olarak son yıllarda oldukça popüler olarak tercih ediliyor. Eğitim ve ihtiyaçlarını karşıladığı sürece evde bakabilirsin.

Kamchatka Sled Dog ilanları

Evde Yalnız Kalır mı?

Kamchatka Sled Dog evde yalnız kalabilir mi tolerans seviyesi nasıldır? Rus kızak köpeklerinin evde uzun süre yalnız kalmaması, diğer cinsler de olduğu gibi tavsiye edilendir. Sevgi ve ilgi seven aynı zamanda çok yüksek hareketler olmasa bile sahibinin kucağında dizlerinin kıyısında olmaktan keyif alan bir köpektir. Özellikle alıştıktan sonra aile bireylerinden hiçbiri evde olmuyor olsa yalnızlıktan sıkılmaktadır.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Kamchatka Sled Dog bakanlar tarafından yorum ve değerlendirmeler genellikle hızlı gelişim gösterdiğini söylüyor. Özellikle beslenmesi, kaliteli mamalar ve ek gıdalar ile yapılıyorsa genellikle 12 aydan sonra büyüme periyoduna girer. 15 ila 18 aydan sonra da büyüdüğü kabul edilmektedir.

Tüy Döker mi?

Kamchatha kızak köpeklerinin tüy dökme potansiyeli orta seviyelerdedir. Her ne kadar dolgun hacimli ve parlak olsa da fazla dökülmeye meyilli değildir. İlkbaharda bir kez ve yılın sonbaharında bir kez olmak üzere döküldüğü Kamchatka Sled Dog hakkında bilgi kaynaklarında yer alır.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Kamchatka Sled Dog yaşam süresi12 ila 15 yıl arasında ifade edilmektedir. Genel ortalamaları 13 yıl olarak bilinmektedir.

Kaç Ayda Büyür?

Rusya kızak köpeklerinin büyümesi 18 aydan sonra görülmektedir. Çiftleştirmek için 2 yıldan sonrası daha uygun olur.

Kamchatka Sled Dog özellikleri

Kaç Tane Yavru Yapar?

Kamçatka bölgesinin vefalı kızak köpekleri tek seferde 3 ila 6 yavruya kadar doğurmaktadır. Ancak bu çok sağlıklı olan anneler için belirlenen rakamdır. Genel ortalamalar da yılda bir kez 5 yavrudur

Kaç Günde Doğurur?

Kamchatka Sled Dog yorumları doğum periyotlarının 4 aşamadan ibaret olduğunu ve doğum sürelerinin de 60 gün olduğunu söyler.

Dog Bakımı

Kamchatka Sled Dog bakmak zor mu, maliyeti ne kadardır? Kamçata köpeklerinin bakımları genellikle tüy bakımları ve genel ağız diş sağlığı bakımlarından ibarettir. Yılda bir kez profesyonel şekilde tıraş ettirmen önerilmektedir. Veteriner kontrolleri de yine yılda bir kez önerilmektedir. Tüy bakımları haftada 2, yıkama sıklığı 6 haftada bir idealdir.

Nasıl Eğitilir?

Kamchatka Sled Dog eğitimi Rusya’da kurulan profesyonel çiftliklerde yapılmaktadır. Yavru yaşlarından itibaren edildiğinde ev formatlarına ve kendi komutlarına göre eğitebilirsin. Yeni başlayanlar için tavsiye edilebilen bir cinstir.

Kamchatka Sled Dog yavru

Yavru Fiyatları

Kamchatka Sled Dog cinsi köpek fiyatları, çok yaygın bulunan bir tür olmadığı için biraz daha yüksektir. Genellikle Türkiye’de fazla yetiştirilmiyor ve ithal edildiği için ortalama20.000 TL ile 30.000 TL arasında değişir. Kamchatka Sled Dog fiyat aralığı göz renkleri ve kürk renklerine bağlı olarak yaşına ve cinsiyetine göre farklıdır.

Kamchatka Sled Dog Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları