Guatemalan Dogo Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Guatemalan Dogo

Ciddi yüz yapısı, yukarı doğru kalkık ve yarısı inik kulakları sayesinde tamamen kendine özel görünüşe sahip olan Guatemalan Dogo, özellikleriyle sizi büyüleyecek. İşte bu köpek türüne ait tüm detaylar!

Artıları
  • Sahibine son derece bağlıdır ve ailesini koruma içgüdüsü yüksektir.
  • Güvenlik görevlisi veya aile koruma köpeği olarak kullanılır.
  • Eğitime ve komutlara hızla tepki verebilir.
  • Atletik ve fiziksel olarak dayanıklı bir ırktır, aktif bir yaşam tarzını benimsemekten keyif alır.
  • Doğru sosyalleştirildiğinde çocuklarla iyi anlaşabilen ve aile içinde sevecen bir köpek olabilir.
Eksileri
  • Yeterli fiziksel ve zihinsel aktiviteye ihtiyaç duyar.
  • Doğru sosyalleştirme sağlanmadığında agresif davranışlar geliştirme riski taşıyabilirler.
  • Yanlış ellerde veya kötü bir eğitimle yetiştirildiğinde agresyon eğilimi gösterebilirler.
  • Genetik sağlık sorunları görülebilir.
  • Egzersiz ihtiyaçlarını karşılamadan sıkılabilirler ve olumsuz davranışlar sergileyebilirler.

Guatemalan Dogo köpeği, Guatemala kökenli bir büyük ırk köpek türüdür. Bu köpekler çok büyük boyutlarda olur ve erkekler genellikle dişilere oranla daha iridir. Orta Amerika kökenli bir molos türü olarak bilinen bu köpek türü oldukça sevimli bir görünüme sahip.

<yoastmark class=

Özellikleri

Guatemalan Dogo özellikleri olarak bahsedeceğimiz genel özellikler şöyle başlıyor;

Guatemalan Dogo alınır mı?

  • Bu köpekler düz ve geniş kafatası, kuvvetli çene yapısı ve kısa bir burun ile dikkat çekiyor.
  • Genellikle suratlarında bulunan ciddi ifade onların ciddi bir köpek olarak değerlendirilmesine neden olur.
  • Kısa tüylere sahip olan bu köpekler parlak ve kaslı bir görünüme sahip.

Karakter Özellikler

Karakter özellikleri olarak dikkat çeken Guatemalan Dogo hakkında bilgi işte şöyle;

Guatemalan Dogo bakımı

  • Bu köpekler son derece sadık ve koruyucu bir karaktere sahiptirler. Ailelerine karşı çok bağımlıdırlar.
  • Yabancılara karşı koruyucu olabilirler ve sosyalleşmeleri erken yaşta başlanmalıdır.
  • Çok enerjik ve aktiftirler. Gün içerisinde oyun oynamaya ve egzersiz yapmaya bayılırlar.

Fiziksel Özellikleri

Bu köpek ırkının fiziksel özellikleri hakkında söyleyebileceğimiz noktalar ise şöyle;

Guatemalan Dogo boyutları

  • Renkleri genellikle beyaz, siyah ya da ikisinin karışımı olarak karşımıza çıkıyor.
  • Ortalama ağırlıkları erkeklerde 40 ile 45 kg arasında değişirken dişilerde35 ila 40 kg arasında değişiyor.
  • Bu köpeklerin boyutları ise erkekler de 65 santimetreye kadar çıkabilirken dişilerde 60 cm oluyor. Ayrıca en düşük boyutları da genellikle erkeklerde 60 cm dişilerde 55 cm oluyor.
  • Guatemalan Dogo hastalıkları olarak çok fazla bir genetik hastalığı bulunmuyor. Ancak her köpeklerin yakalayabildiği kalça displazisi ya da büyük olduğu için eklem problemleri ileride oluşmaktadır.

 Zeki mi?

Bu köpekler genellikle zeki ve öğrenmeye istekli köpek cinsidir. Eğitim ve sosyalleştirme ile yeteneklerini gösterir. Ancak birçok ırka karşılaştırıldığı zaman tüm ırklardan zeki bir köpek diyemiyoruz. Guatemalan Dogo yorumları kapsamında bu köpeklerin tutarlılık ile iyi sonuçlar elde edebildiğin belirtilmektedir.

Guatemalan Dogo cinsi

Koku Yapar mı?

Bu köpeklerin tüyleri çok kısa olduğu için koku yapma eğilimi daha az bulunuyor. Ancak köpeğinizin koku yapmasına neden olan faktörler genellikle beslendiği mama ve tüy bakımı oluyor. Guatemalan Dogo bakanlar hem tüy bakımı hem de mamaya dikkat edilmesi durumunda bu köpeklerde herhangi bir koku oluşmadığını belirtiyor.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Guatemalan Dogo apartmanda beslenir mi; bu köpekler büyük ve enerjik bir köpek kırık olduğu için apartmanda yaşamaya çok uygun değildir. Geniş bir bahçesi olan alanda çok daha rahat bir şekilde yaşayabiliyorlar.

Guatemalan Dogo fiyatları

Bahçede Beslenir mi?

Bu köpekler hem büyük hem de hareket etmeyi çok sevdiği için bahçe onu çok mutlu edecektir. Ancak köpeğinizi bahçede besliyorsanız yine yeteri kadar hareket edebileceği bir alan olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca bu köpekler sosyallikten hoşlandığı için köpeklerinizle mutlaka vakit geçirmelisiniz. Guatemalan Dogo bakmak zor mu; bu köpeklerin enerji ihtiyacı karşılandığı zaman bakım o kadar zor olmuyor.

Evde Bakılır mı?

Guatemalan Dogo evde bakılır mı; köpeğinizin isterseniz evde bakabilirsiniz ancak bazı zorluklarla karşılaşmanız mümkün olacak. Öncelikle evinizin köpeğinizin rahatça hareket edebileceği bir alana sahip olması gerekir. Ayrıca köpeğinizin her zaman aktif olabileceği oyuncakları ve egzersizleri evde bulunması gerek.

Guatemalan Dogo hastalıkları

Evde Yalnız Kalır mı?

Guatemalan Dogo evde yalnız kalabilir mi; eğer bu köpeği yavruyken yalnızlık eğitimi vermeye başlarsanız köpeğiniz artık yetişkin olduğu zaman yalnız konusunda problem yaşamayabilir. Ancak köpeğinizin yine de 12 saatten çok daha uzun süre yalnız bırakılması tavsiye edilmez.

Guatemalan Dogo ilanları

Guatemalan Dogo tuvalet eğitimi karşılanması durumunda yalnız kalma konusunda çok daha başarılı olur.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Guatemalan Dogo boyutları olarak dişi ve erkeklerde değişiklik görülmektedir. Erkekler maksimum 65 cm kadar uzayabiliyor. Dişilerde ise ortalama olarak en yüksek büyüme 60 cm civarındadır.

Tüy Döker mi?

Guatemalan Dogo tüy döker mi; bu köpeklerin tüyleri kısa ve sık olduğu için çok sık bir tüy dökme bulunmuyor. Ancak mevsim geçişleri ya da düzensiz tüy bakımına nedeniyle köpeğinizin tüyleri dökülmektedir.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Guatemalan Dogo yaşam süresi genellikle 10 yıl kadar oluyor. Köpeğinize iyi şartlar sunmanız doğrultusunda ise 12 yıla kadar yaşaması mümkün. İyi bir bakım, sağlıklı yaşam ve benzeri hususlarla desteklendiğinde daha uzun yaşama sahip olur.

Kaç Ayda Büyür?

Guatemalan Dogo yavruları doğumdan sonra genellikle 12 ay içerisinde büyüme sürecini tamamlar. Ancak kimi zaman bu köpekler 12 aydan sonra da büyümeye devam edebiliyor mu 18. ayda büyümeleri duyuruyor.

Guatemalan Dogo özellikleri

Kaç Tane Yavru Yapar?

Bu köpek ırkı büyük bir köpek olduğu için 10 yavruya kadar doğum yapabiliyor. Ancak tabii ki köpeğinizin doğuracağı yavru sayısı genetik faktörler ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. Genellikle 6 ila 10 arasında yavru beklenmektedir.

Guatemalan Dogo fiyat aralığı köpeğin sahip oldu yavru sayısına göre değişiklik gösterir. Bunun için daha fazla yavruya sahip olan kişilerden sahiplenme mantıklı olur.

Kaç Günde Doğurur?

Bu köpekler klasik bir hamilelik sürecine sahiptir be ortalama 8 ila 9 hafta içerisinde doğum yapar. Guatemalan Dogo yavru doğurma süreci ise genellikle 6 ila 12 saat arasında değişebiliyor. Ancak her hamilelik ve doğum süreci köpeğinizin durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Guatemalan Dogo yavru

Guatemalan Dogo sahiplendirme için köpekler doğduktan birkaç ay sonra sahiplendirme yapılabiliyor.

Bakımı

Köpeğinizin bakım için dikkat etmeniz gereken noktalar var. Bu köpeklerin tüyleri kısa olsa da bakım gerçekleştirilmesi son derece önemli. Guatemalan Dogo ilanları kapsamında köpeğinizin ne tür detaylara sahip olduğunu öğrenebilirsiniz.

Haftalık tarama ile ölü tüylerin uzaklaştırılması köpeğiniz için yeterli olacaktır. Ayrıca köpeğinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesi için mutlaka veteriner kontrolüne uygun bir şekilde diyet oluşturulması gerekir. Sık sık da veteriner ziyaretleri gerçekleştirilerek köpeğinizin sağlık durumu kontrol edilmelidir.

Nasıl Eğitilir?

Guatemalan Dogo eğitimi için ayıracağınız süre beklediğimizden daha kısadır. Özellikle bu köpekler yavru iken eğitilmeye başladıklarında hızlı bir şekilde eğitim alabiliyorlar.

Eğitim sırasında pozitif ödüllendirme yöntemleri kullanılması gerek ve mutlaka sevgi dolu bir yaklaşım uygulanması gerek. Eğer eğitim konusunda problemler yaşıyorsanız profesyonellerden destek alabilirsiniz.

Guatemalan Dogo çok havlar mı; bu köpekler korumaya yönelik köpekler olduğu için yabancılarla karşılaşmaları durumunda havlayabilirler. Havlama durumunun önüne geçilmesi için mutlaka köpeğinize küçük yaştan itibaren ses kontrolü eğitimi verilmesi önemli olacaktır. Aksi takdirde havlama konusunda problem yaşayabilirsiniz.

Yavru Fiyatları

Guatemalan Dogo cinsi köpek fiyatları genellikle 3.500 TL ile 12.000 TL arasında değişiyor. Ayrıca bu köpeklerin farklı özelliklerine bağlı olarak da fiyatlarında değişiklikler görülmesi mümkün. Genellikle fiyatları sahiplenen kişiler belirliyor.

Guatemalan Dogo Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları