Greek Shepherd Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Greek Shepherd

Yunanistan, Greek Shepherd köpeği Helen Çoban Köpeği olarak da anılmaktadır. Hayvanların kontrolünün sağlanması ve hanenin sahiplenilmesinde adından sıklıkla söz ettiren türler arasındadır.

Artıları
  • Ailelerini ve mülklerini korumak için istekli ve etkili bir şekilde çalışabilirler.
  • Eğitilebilirlikleri, doğru yönlendirme ve pozitif takviyelerle artırılabilir.
  • Sağlam bir yapıya sahiptir ve zorlu hava koşullarına dayanabilirler.
  • Duyarlı kulakları ve gözleri sayesinde, çevrelerinde olan bitenleri hızla fark edebilirler.
  • Tehlike algıladıklarında havlayarak uyarıda bulunabilirler.
Eksileri
  • Bağımsız bir doğaya sahip olabilir bu da eğitimde tutarlılık gerektirebilir.
  • Erken yaşlarda iyi sosyalleştirilmeleri gerekir.
  • Zeka ve öğrenme kabiliyetlerine rağmen bazen inatçı olabilirler.
  • Yetersiz egzersiz, istenmeyen davranışlara yol açabilir.
  • Aşırı koruyucu olduklarından dolayı misafirleri veya diğer hayvanları kabul etmede sorunlar yaşayabilir.

Bu köpek türü aynı zamanda Central Asian Shepherd Dog olarak da biliniyor. Bir diğer deyiş ile sadece Helen coğrafyasında bulunmuyor. AKC tarafından yapılan gruplamada Foundation Stock Service kategorisinde değerlendirilmiştir. Bir ailenin parçası hissetmede oldukça mahir ve istekli olan bu köpek türünün bağlı olduğu aileyi memnun etmek için sorumluluk üstlenmekten kaçmayacağını görebilirsiniz. Türe özgü özellikler arasında sahibin korunması içgüdüsü, itaat ve sevgi de ön plandadır.

<yoastmark class=

Özellikleri

Greek Shepherd köpeği keçi ve koyunların güdülmesi sırasında kişilere en büyük desteği sunacak olan türlerdendir.

Greek Shepherd alınır mı?

  • Kendine güvenli ver komutları algılamada muhteşem bir zihne sahip olan bu türün tam bir görev köpeğidir.
  • İşine ne kadar sadık olursa ailesinden sevgi almaya da o kadar istekli olduğunu belirtmeliyiz.
  • Bu nedenle sahibi ile sosyalleşmekten oldukça memnun kalan türlerden biridir.
  • Daha öncesinde bir köpek sahiplenen kişilerin bu köpeğin bakımında çok daha rahat edecekleri ve komutların yerleşmesinde daha sorunsuz bir eğitim verebilecekleri tahmin edilmektedir.

Sahiplenme, sadakat, sorumluluk gibi kavramların vücut bulma halidir. Eğitim süreci de çok kolay olduğu için en sıradan ailelerde dahi yer bulmakta zorluk çekmez!

Karakter Özellikleri

Sadakati, cesareti, kendine güveni ve bağımsızlığı ile bilinen Greek Shepherd hakkında bilgi alırken onun özgür ruhlu bir köpek türü olduğunu gözden kaçırmamalısınız. Bu nedenle sınırlı alanlarda bakılmaya kalkışıldığı zaman fiziksel ve karakter bağlamında sorunlar yaşanabilmektedir.

Greek Shepherd bakımı

Fiziksel Özellikleri

Yunanistan Çoban Köpeği boyutları 68 santime kadar çıkabilmektedir. Boyunun uzun olduğu ve orta boyutta köpekler kategorisinde yer aldığı görülmektedir. Kilosu ise 50 kg seviyesine çıkabilmektedir. Tabi ki kilosu köpeğin ne kadar aktif bir yaşantıya sahip olduğuna göre de değişim arz edebilen hususlardandır. Greek Shepherd hastalıkları ve fiziksel yatkınlıkları incelendiği zaman performansını etkileyebilen herhangi bir sorunun olmadığı anlaşılmaktadır.

 Zeki mi?

Bu köpek türünün hem duygusal zekası hem de komutları anlamadaki analitik zekası takdir toplamaktadır. Ortamdaki tehditlerin anlaşılmasına dair asla sorun yaşamadan harekete geçebilen bir uyarı mekanizmasını zihninde barındırmaktadır. Zekasını kendine verilen sorumluluğu hayata geçirmek için özenle kullanabilen köpek türlerindendir.

Greek Shepherd boyutları

Koku Yapar mı?

Greek Shepherd özellikleri ve karakteristikleri de tescillediği üzere bu köpek dışarıda bakılması gereken türlerdendir. Bu nedenle evde bakıldığı zaman kendi alışkanlıklarını evin içerisine getirmesi mümkündür. Ortalama bir salya seviyesi vardır. Kimi aileler için bu durum da sorun teşkil eder.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Greek Shepherd apartmanda beslenir mi; dar alanlarda, kısıtlanmış dairelerde bakımı mümkün değildir. Hem egzersiz ihtiyacı hem de genel olarak bağımsız ruhunun apartmanda beslenme için uygun olmayacağını bilerek süreci yönlendirmeniz gerek.

Greek Shepherd cinsi

Bahçede Beslenir mi?

Greek Shepherd evde bakılır mı; evinizin bir bahçesi varsa ve boyutu da bu köpeğin özgürce zaman geçirebileceği kadar geniş ise tercih edebilirsiniz. Fakat araziye çıkışının sorunsuz olduğu kırsal alanlarda bu köpek türünün çok daha mutlu olacağını da bilmeniz gerekiyor.

Greek Shepherd fiyatları

Evde Bakılır mı?

Hem evdeki eşyalara zarar verme hem de bu eşyalar neticesinde kendisinin zarar uğrayabilmesi nedeni ile evde bırakılması olumlu sonuçlar doğurmayacaktır. Tek bırakıldığı zaman kavlama seviyesinde de artış olacaktır. Greek Shepherd çok havlar mı; uzun saatler tek başına kaldığı zaman havlama seviyesi kat ve kat artmaktadır.

Evde Yalnız Kalır mı?

Greek Shepherd yorumları dairelerde yalnız kalındığı zaman sonucun oldukça olumsuz olduğunu bir kere daha ispatlamaktadır. Yalnız kalması durumunda özellikle can sıkıntısı ve bağımsızlık duygusunun bastırılması nedeni ile sorun meydana gelebiliyor. Greek Shepherd evde yalnız kalabilir mi; evde yalnız kalma konusunda olumlu sonuçlar doğuracak bir köpek türü değildir.

Greek Shepherd hastalıkları

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Greek Shepherd yavruları yetişkin hale geldikten sonra 50 kilograma kadar çıkabilmektedir. Bu köpeklerin hareketsizlik sorunu ile karşılaşması durumunda çok daha sık bir biçimde kilo alma vakaları ortaya çıkabilmektedir. Kilo alma sürecinin de özellikle hareket kabiliyetinde düşüşleri de beraberinde getirebileceğini unutmamalısınız.

Tüy Döker mi?

Greek Shepherd sahiplendirme aşamasında tüy dökmenin bir kıstas olarak ele alınmaması gerekir. Bu köpek türü dışarıda bakıma uygun olan bir seçenektir. Bu nedenle tüy dökmenin sizin yaşam alanınızın sterilliği ile bir alakası olmayacaktır.

Greek Shepherd ilanları

Greek Shepherd tüy döker mi; tüy dökme süreci içerisinde hayvanın normalden daha fazla tüy kaybına uğradığını fark ederseniz durumu veterinerinize bildirmelisiniz. Bu şekilde yaşanan sorunun neden kaynaklandığına dair de bilgi sahibi olmanız sağlanır. Bazı durumlarda hormon sorunları aşırı tüy kaybına nende olabiliyor.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

12-13 seneye kadar uzayabilen Greek Shepherd yaşam süresi bazı noktalarda tehdit altına girebilmektedir. Örneğin sürünün korunması için vahşi hayvanlar ile mücadele etmek zorunda kaldığı durumlar yaygındır. Bu tür durumlarsa köpeğin standart yaşam aralığına ulaşmadan hayatını kaybetmesi söz konusudur.

Kaç Ayda Büyür?

Bu köpeklerin büyüme hızı oldukça yüksek seviyededir. Greek Shepherd ilanları kategorisinde yavru olarak belirtilen bir köpeğin ortalama 10-11 aylık bir süre içerisinde yetişkin boyutlarına ulaşması beklenmektedir.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Greek Shepherd bakanlar gebelik sürecinin sonrasında 8 yavruya kadar doğumun meydana gelebildiğini dile getirmektedir. Bu aşamada bazı köpeklerde yavru sayısının artması ile beraber bakım vermenin zorlaştığına dair de uyarılar yapılıyor.

Greek Shepherd özellikleri

Kaç Günde Doğurur?

Gebelik sürecinin tamamlanması ve Greek Shepherd yavru dünyaya gelişi ortalama 60-63 gün içerisinde ortaya çıkacaktır.

Bakımı

Greek Shepherd bakmak zor mu; bakım süreci içerisinde özellikle size yükü olmayacak bu türün en önemli kıstası bağımsızlıktır. Ona sorumluluklar vermekten ve sorumlulukları yerine getirmesinden yana bir sorun yaşanmayacaktır. Fakat bu köpek türünün tamamen kısıtlı ortamlarda tutulmasının karakterine ve fiziki özelliklerine ilişkin sorunları beraberinde getirebildiğini bilmelisiniz.

Greek Shepherd yavru

Nasıl Eğitilir?

Sorumluluk ve komutlara itaat kategorisinde tam puan alan Greek Shepherd eğitimi çok kolay şekilde tamamlanır. Greek Shepherd tuvalet eğitimi ve giriş seviyede eğitimlerin verilmesine dair asla bir sorun yaşanmayacaktır. Eğitim süreci içerisinde bu köpek için anahtar kelime disiplin olmalıdır. Disiplinli bir sürecin takip edilmesi durumunda sorun yaşanmadan, kavramların ve komutların hayvanın zihninde oturması sağlanır. Zorluk yaşadığınız durumlar olursa bu köpeklerin eğitiminde tecrübeli olan eğitimci gruplardan ayrıca yardım talep edebilirsiniz.

Yavru Fiyatları

Greek Shepherd cinsi köpek fiyatları kategorisinde kişilerin 10.000 TL ile 15.000 TL arasında bir ödeme yapması durumunda bu nitelikli köpeğe sahip olması sağlanır. Ayrıca Greek Shepherd fiyat aralığı yavrulara ve yetişkin köpeklere göre değişim arz edebilmektedir. Yani yavrulara da yetişkin köpeklere de oldukça geniş bir talebin olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları