Menşei (Anavatanı) Yunanistan Olan Köpekler - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Yunanistan

Home » Yunanistan
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.8/5
Bilgilendirme
Alopekis

Alopekis Pro Helenistik dönem denildiği zaman akıllara gelen ilk ırklardan biri olmaktadır. Teselya Bölgesi’nde bulunan Paleolitik Dönem kalıntılarına bakıldığı zaman Alopekis izlerine yaygın şekilde rastlanmaktadır. Alopekis kelimesinin etimolojik kökenine bakıldığı zaman Küçük ve Tilkiye Benzer anlamlarının ortaya çıktığı görülür. Bu türün Tüysüz Anadolu Köpeği gibi bazı alt ırklarının maalesef ki yok olduğu bilinmektedir.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.8/5
Bilgilendirme
Kokoni

Kokoni Malta’nın en bilinen köpek türü olmasının yanı sıra; bu adanın simge hayvanlarından biridir. Helenistik bir arka planının olduğu yapılan genetik araştırmalarda anlaşılmaktadır. Yunan sanat eserlerine bakıldığı zaman o dönemlerden kalma kalıntılarda bu ırkın sıklıkla resmedildiği farklı örnekler bulmak mümkündür.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.0/5
Bilgilendirme
Greek Shepherd

Greek Shepherd ırkının bulunduğu Yunan coğrafyasının özellikle küçükbaş hayvanlar konusunda zengin olması bu ırkın güdülmesi konusunda bir ihtiyacın ortaya çıkmasına sebebiyet vermiştir. Bu ırkın ortaya çıkışında Yunanistan’a Anadolu’dan gelen Türklerin yanlarında getirdiği çoban köpeklerinin büyük etki sahibi olduğu öne sürülmektedir.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
2.8/5
Bilgilendirme
Greek Harehound

Greek Harehound Helen Tazısı olarak da anılan bu ırkın özellikle ataklık konusunda çok önemli bir yere sahip olduğu bilinmektedir. Bu ırkın farklı birçok coğrafyada görülüyor olmasının nedeni antik dönemlerde Yunanlılar ile yapılan deniz ticaretlerinden kaynaklanmaktadır. Bu ticaretler nedeni ile sadece bir bölgeye ait olmayan yayılım alanı çok daha geniş olan bir ırk haline gelmiştir.

Menşei Yunanistan olan köpekler, zarif görünümleri ve sadık karakterleriyle bilinen özel bir ırk olarak dikkat çekerken Yunan tarihinin de oldukça önemli bir parçası olmasını bilmişlerdir.

Yunan mitolojisinde ve tarihinde önemli bir rol oynayan buraya özel köpekler, değişik amaçlar için kullanılmıştır. Yunanistan’ın zengin kültürel mirasını yansıtan bu köpekler hem oyuncu olmaları hem de sadakatleri sayesinde bilinirler. Kökenlerinden gelen sağlamlık ve dayanıklılıktan ötürü uzun ömürlüdürler. Farklı detaylar adına hemen tıklayınız.

Batı uygarlığının temelini atmasıyla dikkat çeken Yunan medeniyet, antik dönemlere kadar uzanır. Birçok felsefeci ve düşünür buradan çıkmıştır. Hem Roma hem de Bizans hakimiyetinde kalan bu coğrafya, yüzlerce yıl boyunca Osmanlı Türk Devleti tarafından yönetilmiştir.

Ege Denizi kıyısında yer alan Yunanistan, bu sayede birçok adaya sahiptir. Avrupa’nın doğu ucunda bulunur. Turistik anlamda beklentileri karşılamasından ötürü dünyanın birçok yerinden gelmiş olan turistlere de ev sahipliği yapar. Aynı zamanda zeytin üretiminde önemi bir devlettir. Elbette söz konusu ülkede var olan köpek ırkları, köpeklere dair kültür ve diğer detayları çok iyi bir biçimde bilmek lazım.

Menşei Yunanistan olan köpekler arasında yer alan türlerin ilk defa ne zaman ortaya çıktıkları merak konusudur. Tabi ki bunun yanıtı alabilmek için binlerce sene öncesine yolculuk etmek gerekiyor. Tarihi kalıntılara baktığımızda milattan önce 6000 yılında Yunanistan sınırları içinde köpeklerin bulunduğunu anlamaktayız. Yani ilk olarak evcilleştirme ilgili tarihte gerçekleştirilmiştir. Bundan 3000 yıl sonra ise Yunanların köpekleri arkadaşlık, bekçilik için kullanmaları işin boyutunu değiştirmiştir.

Menşei Yunanistan Olan Köpekler

Modern anlamda köpeklerin yetiştirildiği tarih ise yaklaşık olarak 300 sene önce başlamıştır. Popülerlik de aynı zaman dilimi içinde artmıştır. İşte bunun sonrasında bu ülkeye özel olan köpek ırkları dünyanın birçok farklı bölgesinde ilgi görmüştür. Günümüzde de bu durum aynı şekilde devam eder.

Menşei Yunanistan olan köpekler, bu ülkenin dini ve kültürel hayatında da çok önemli bir yere sahip olmasından ötürü ayrıntıları dikkat çekicidir. Buna göre özellikle Tanrıça Hermes, ticaret ve seyahatten sorumlu bir tanrıça olmasının yanı sıra bunun çift köpek şeklinde tasvir edildiğini görmekteyiz. Buna dair günümüze kadar ulaşmış olan birçok farklı kanıt vardır. İlgili deliller tabi ki bununla sınırlı değildir.

Aynı zamanda Hades için de benzer bir durum söz konusudur. Hades, en önemli Yunan tanrılarından birisidir ve ateşten sorumludur. Bunun bekçisi ise üç başa sahip olan bir köpektir. Adı ise Kerberos olarak dikkat çeker. Birçok antik dönemden kalma tarihi kalıntının üzerinde işte bunun figürlerinin bulunması Yunan kültüründe köpeklerin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu net olarak gösterir.

Tüm bunların yanı sıra köpeklerin, yine antik dönemlerde daha değişik ritüellerde de kullanıldığını söylemek şarttır. Her ne kadar bu milletin köpek sevgisi yüksek olsa bile ilgili hayvanı tanrılara kurban olarak sunmaktan da çekinmişlerdir. Yunanlılar bir taraftan köpekleri sevseler de onları tanrıları için acımasızca öldürerek kurban etmişlerdir.

Yine antik dönemlerden günümüze kadar uzanan mezar tasvirlerine baktığımızda birçoğunda bizi köpek görselleri karşılar. Bunun nedeni ise çok uzun bir süre boyunca merak edilmiş olsa da gerekçesinin köpeklerin ölülerin dünyasında önemli bir role sahip olduğudur. Bundan farklı olarak savaşlarda da bu hayvanlar kullanılmıştır.

Menşei Yunanistan olan köpekler, Yunanistan’ın kırsal bölgelerinde, sürülerin korunması ve yönlendirilmesi için yaygın bir biçimde, üstelik antik çağlardan beri kullanılır. Günümüzde ilgili alışkanlığın artık bir gelenek olmasından ötürü bunun devam ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Özellikle Kritiko İlio ve Yunan Çoban Köpeği bu bunun en güzel örnekleri arasında bulunur. Böylelikle olası kurt saldırılarının önüne de geçilir.

Yunanistan’ın tarihinde avcılık en önemli aktivitelerin arasında yer almasından ötürü bu sırada köpeklerden faydalanmak oldukça normaldir. Menşei Yunanistan olan köpekler arasında bulunan bazı köpek cinsleri, avcılar için avın izini sürmek denildiğinde başarılı performans göstererek onların beklentilerini en sonuna kadar karşılamışlardır. Bunun yanı sıra kuşları yakalamak ya da tavşanları avlamak daha farklı görevleri olarak dikkat çekerler. İşte bunun da bir kültürel öğe olmasından ötürü günümüzde de aynı olduğunu unutmamak lazım.

Muhafız ve bekçi köpekleri ise köylerde ve çiftliklerde karşımıza çıkarlar. Menşei Yunanistan olan köpekler, evleri ve mülkleri yabancılardan korumak adına tercih edilmesinin yanı sıra aynı durum içinde bulunduğumuz bu dönemde de geçerlidir. Bu köpekler, yabancılara karşı hem uyarıcı hem de koruyucu özellikleri sayesinde dikkat çekerler.

Tören ve inançlar sırasında bu köpeklerin tercih edilmesi ise özellikle insani anlamda çok kabul edilebilecek bir durum olmasa bile Yunan kültürünün bir parçasıdır. Çünkü Antik Yunan’da, bazı köpekler tanrıların ya da törenlerin ayrılmayan bir parçası olarak görülmüştür. Bundan dolayı da genellikle siyah renkli köpekler Dionysos’a kurban edilmek için acımasız bir biçimde katledilmiştir.

Tüm bunların yanı sıra bu ülkeye özel olan değişik karakter ve fiziki yapıları sayesinde öne çıkan ırkları tanımak gerekiyor. Genel anlamda ortak paydaları arasında dayanıklı olmaları her daim öne çıkar.

Ellinikos Ichnilatis (Greek Harehound) bunlardan birisidir. Yunan avcılık kültüründe yer alan bu ırk, genellikle değişik türden tavşanların avlanması sırasında tercih edilir ve ilgili konuda da çok başarılıdır. Cretan Hound (Kritikos Lagonikos) ise Yunanistan sınırları içinde bulunan Girit Adası’na özgü bir türdür. Bunun da temel özelliği av sırasında avcılara her anlamda yardım etmektir. Devam eden ilgili gelenekten dolayı halen bu özelliğini çok başarılı bir biçimde korumasını bilmiştir.

Greek Shepherd ise bu ülkenin klasik çoban köpeğidir. Bundan dolayı hem tarih boyunca hem de günümüzde sürü yönetimi ve koruma amacıyla kullanılır. Bugün bile genellikle çiftçiler ve köylülerin yanlarından eksik etmedikleri son derece dayanıklı ve aynı zamanda sadık bir ırktır.

Thessalian Greyhound Yunanistan’ın Thessaly bölgesine özgü bir tür olarak karşımıza çıkmasının yanı sıra birçok yerli Yunan köpeği gibi avcılık için en ideal ırklardan birisi olarak dikkat çeker. Genel anlamda koku alma ve bunun sonrasında iz sürme gibi iki temel konuda çok iyi olduğunu söylemek şarttır. Karst Dog Yunanistan’ın Epirus bölgesinde yetiştirilir. Hem bekçilik hem de koruma denildiği zaman akla gelir. En son olarak ise Cretan Bulldog ya da bir diğer tabirle Cretan Molossus adındaki köpekten bahsetmek lazım. Girit Adası’na özgü olan bu ırk, son derece güçlüdür. Bundan dolayı koruma amacı ile tercih edilir.

Günümüzde Yunanlıların hatırı sayılır bir kısmının köpek beslemeye devam ettiğini görmekteyiz. Elbette bu noktada farklı birçok amaç karşımıza çıkar. Şehir hayatında köpekler, insanların en yakın dostları olmasını bilmişlerdir. Apartmanların yanı sıra bahçeli evlerde de beslenirler. Buna ek olarak tabi ki kırsal bölgelerdeki köpek potansiyeli daha yüksektir. Avcılık, koruma, sürü yönetimi, çobanlara yoldaş olma ve daha birçok değişik amaç için tercih edilirler. Neredeyse tüm ülkelerde olduğu gibi askeri amaçla yani güvenlik adına kullanılması da her zaman söz konusudur.