German Hound Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » German Hound

Alman Tazısı fiziksel özellikleri, davranışları, bakarken dikkat edilmesi gerekenler ve nasıl beslenebileceği hakkındaki tüm detaylar yazımızda…

Artıları
  • Gelişmiş koku alma duyuları sayesinde avcılık yapmak için yeteneklidir.
  • Eğitimde başarılı olmaları sadık ve itaatkar olmaları sayesinde daha da güçlüdür.
  • Zekidir ve yeni komutları hızla öğrenme yeteneğine sahiptirler.
  • Enerjik köpeklerdir ve uzun süre aktif kalabilirler.
  • Sahiplerini ve evlerini korumak için içgüdüsel olarak eğilim gösterebilirler.
Eksileri
  • İyi eğitilmezlerse sorunlu davranışlar geliştirebilirler.
  • Erken yaşta sosyalleşmezse çekingen veya agresif davranışlar sergileyebilirler.
  • Avcılık içgüdüleri yüksektir, küçük evcil hayvanlar veya sokak hayvanlarıyla sorunlar yaşar.
  • Sahiplerine aşırı derecede bağlı olduğundan kıskançlık eğilimleri gösterebilirler.
  • Yoğun tüy dökerler bu yüzden sürekli bakım gerekir.

German Hound, geçmişte av köpeği olarak kullanılmış orta boydaki türlerden biridir. German Hound cinsi köpek fiyatları hem av köpeği arayanlar hem de evde bakabileceği arkadaş canlısı bir köpek arayanlar için 17000 TL ile 25.000 TL arasında ve uygundur. Sürekli olarak havlayan bir tür olmaması, sahibini ve komşuları rahatsız etmemesini sağlıyor. Tavşan avlarının vazgeçilmezlerinden biri olan bu türü günümüzde binlerce aile apartman dairesinde beslemektedir.

German Hound

German Hound

German Hound Özellikleri

Kalıtsal German Hound hastalıkları çok nadiren görülen vakalardır ve bu nedenle uzun ömürlü türler arasında yer almaktadır. İşte German Hound köpeğinin bazı özellikleri;

German Hound alınır mı?

  • Günümüzde nadiren av için de kullanılmaktadır.
  • Son derece dost canlısı, anlayışlı ve söz dinleyen bir türdür.
  • İstediği bir şey olduğunda bunun yapılması konusunda son derece ısrarcı bir tutum içerisine girebilir.
  • Oyun oynamaya başladığınızda, oyunun bitmemesi için çok istekli olduğunu görebilirsiniz.
  • Uzun yürüyüşleri ve koşuları çok sever.
  • Kulübeli ve bahçeli evlerde baktığınızda çok daha rahat olduğunu görebilirsiniz.
  • Çok yüksek enerjilidir.
  • Eğitime uygunluk açısından diğer birçok türden daha kolay öğrenme özelliğine sahip olduğu için kolaylıkla eğitilmektedir.
  • Tüyleri kısadır ve çok az dökülmektedir.

Alman Tazısı Karakter Özellikleri

Karakteristik özellikleri açısından German Hound hakkında bilgi edinmek istediğinizde, oyun düşkünü ve dost canlısı bir tür olduğuna dair yorumlara ulaşabilirsiniz. Çevreye karşı çok yüksek duyarlılığa sahip olmasına karşın, iyi bir eğitimle birlikte sahibinin sözünden çıkmayan bir tavra ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Georgian Shepherd bakımı

German Hound Fiziksel Özellikleri

Alman Tazısı özellikleri arasında onu dikkat çekici kılan şeylerin başında düşük kulakları, tazı gibi görünmesini sağlayan uzun ağzı, sivri kuyruğu ve orta boyu gelmektedir. Bu türün 40 ile 50 santimetre arasında boyu, 15 ile 23 kilogram arasındadır.

German Hound Zeki Mi?

Oyun konusunda son derece ısrarcı bir tür olması, tüm gün oyun oynamak için can atabileceğini gösteriyor. Eğer yemek ve oyun ödülleriyle eğitmeye çalışırsanız, özellikle birinci yaşına kadar çok eğitimli bir köpek haline getirebilirsiniz. German Hound evde bakılır mı; Evet, apartman dairelerinde ve müstakil evlerde bakmaya uygun türlerden biridir. Havlamaması konusunda gerekli eğitimi verdiğinizde evde de bakabilirsiniz.

German Hound Koku Yapar Mı?

Hayır, sürekli olarak arayış içerisinde olan ve dışarıda özellikle çamurlu ortamlara giren türlere kıyasla daha sakin ve asil bir tavra sahiptir. Düzenli olarak tuvalet için dışarıya çıkarttığınızda veya kulübesini temizlediğinizde herhangi bir koku sorunuyla karşılaşmazsınız.

Georgian Shepherd boyutları

German Hound tuvalet eğitimi verilirken ilk 6 ay sabırlı olmak son derece önemlidir. Tuvaletini nereye yapması gerektiği, tuvaletinin geldiğini nasıl belli edebileceği gibi durumlar için bu türün eğitimine çok küçükken başlanması önerilmektedir.

German Hound Apartmanda Bakılabilir Mi?

Evde bakılması mümkündür. Köpekler arasında küçük türler ve komşuları rahatsız etmeyen tür olmasına özen gösterilnektedir. German Hound apartmanda beslenir mi; evet, gereken ilgiyi tam olarak gösterir. Ayrıca ihtiyaçlarını karşılarsanız, apartmanda da bakmanız mümkündür.

Georgian Shepherd cinsi

Çok ses çıkartan bir köpek olmamasına rağmen ilgi istemesi, ısrarcı olması ve oyun oynamayı sevmesi nedeniyle dışarıda çok daha rahat hissediyor. Apartmanda bakabilirsiniz fakat her gün en az iki kez, bir saatin üzerinde gezdirmeniz ve oynatmanız tavsiye ediliyor. Komşularınızı rahatsız edebileceğinden şüpheleniyorsanız, German Hound’un söz dinleyen ve çok ses çıkartmayan bir tür olması nedeniyle gönül rahatlığıyla evde bakabilirsiniz. Düzenli olarak gezdirmeye, sıkıldığında ve ihtiyaçlarını gidermek istediğinde dışarı çıkartmaya özen göstermeniz yeterlidir.

German Hound Bahçede Beslenir Mi?

German Hound yorumları incelendiğinde, bu köpeğin özellikle bahçede çok mutlu olduğu anlaşılıyor. Eşeleyecek bir toprağa temas etmesi, geniş bir bahçede sahibiyle yakalamaca oynaması, German Hound için günün en eğlenceli vakitlerinden biridir. Bahçeli evde gönül rahatlığıyla besleyebilirsiniz.

Georgian Shepherd fiyatları

German Hound Evde Bakılır Mı?

German Hound bakanlar genellikle parka yakın evde oturan apartman sakinleridir. Yaptıkları yorumlar incelendiğinde, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez dışarıya çıkartmaları halinde bu köpeğe evde de bakılabildiği anlaşılmaktadır. German Hound çok havlar mı; Hayır, ısrarcı ve oyun oynamayı çok seven bir köpek olmasına rağmen sahibini ikna etmek için fiziksel temasa girmeyi daha çok sever. Havlamak yerine bakışlarıyla ve evin içerisindeki koşularıyla sizi yerinizden kaldırmayı başaracaktır.

German Hound Evde Yalnız Kalır Mı?

Tazı ve av köpeği olarak yetiştirilmektedir. Ayrıca yıllardır bu amaçlarla beslenmektedir. Uzun süre boyunca yalnız bırakmak doğru değildir. Bahçeli eviniz yoksa 1 günden uzun süre boyunca köpeğinizden ayrı kalmamanız tavsiye edilmektedir. German Hound evde yalnız kalabilir mi; evet. 1 güne kadar herhangi bir sorun yaşamadan bahçeli evinizde yalnız bırakmanız mümkündür. Fakat apartmanda çok uzun süre yalnız kalamaz. Bir süre sonra çok havlayacağı için komşularınızı rahatsız eder.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

German Hound ilanları incelendiğinde, 40 ile 50 santimetre boyunda, küçük türlerden biraz daha büyük bir tür olduğunu görebilirsiniz. German Hound boyutları ile ilgili bilgiler; 15 kilo ile 23 kilo arasında yetişkinlik ağırlığına ulaşan bu köpek ırkı için maksimum uzunluk 53 santimetre olacak şekilde kayıtlara geçmiştir Ortalama köpek boyutlarında olması, cana yakınlığı ve evde beslemeye uygun karaktere sahip olması nedeniyle yoğun ilgi gösterilen türler arasında yer alır.

Tüy Döker Mi?

Çok uzun ve yoğun tüylere sahip türlerden biri olmaması nedeniyle German Hound köpeği evde beslemeye uygun köpekler arasında gösterilmektedir. Bebekler tarafından hem oyuncu olması hem de cana yakınlığı nedeniyle sevilirken, ebeveynler tarafından da tüy dökmemesi nedeniyle tercih edilmektedir. Ortalamanın altında tüy döker. German Hound cinsinin kısa tüyleri var. Düzenli olarak taranması ve yıkanması gerekir.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

German Hound yaşam süresi için 9 ile 15 yıl arası yaşam süresi olduğunu söyleyebiliriz. Çoğunlukla kalıtsal bir hastalığa sahip değildir. Genetik olarak güçlü bir köpektir. Çoğu kişi tarafından bu köpeklerle 15 yıla varan dostluk yaşanmaktadır.

Kaç Ayda Büyür?

German Hound yavru olduğu dönemde sahibine çok bağlı ve sürekli olarak hareketleri takip eden bir mizaca sahiptir. Aranızdaki bağı ilk aylarda kuvvetlendirmeniz, karşılıklı güven duygusunu geliştirmeniz ve sürekli olarak oyunlar oynamanız son derece önemlidir. Ödül ve ceza ilişkisini kurmanız, sözlerinizi dinlemeye alıştırmanız halinde son derece iyi bir dost olacaktır. İyi bir eğitimle ve bakımla birlikte 8 ay içerisinde hem tuvalet eğitimli hem de sahibiyle gezmeye alışmış bir köpek haline gelecektir.

Kaç Tane Yavru Yapar?

German Hound sahiplendirme sayfalarında köpeğinin yavrularını diğer hayvan severlerle paylaşmak isteyen kişiler, 8 adede kadar yavrularının olduğunu söylemektedir. Genellikle 4 yavrunun tek bir doğumda dünyaya geldiğini görmekteyiz. Nadiren 8’e varan yavru sayısına ulaşılabiliyor.

Kaç Günde Doğurur?

Hamile bir German Hound’un yavruları genellikle 70. Gün civarında dünyaya gelmektedir. German Hound yavruları ve hamilelik ortalama 20. Günde kendini belli eder hale geliyor. Hamileliğin 70 günü ile 85. Günü arasında doğum gerçekleşiyor.

Bakımı

German Hound tüy döker mi; Çoğu türe kıyasla daha az tüy döker. Evde gönül rahatlıkla beslemeniz mümkündür. Düzenli olarak taramanız, yıkamanız gerekir. Bakımlarını yapmanız halinde herhangi bir topaklanma veya tüylerde aşırı uzama durumlarıyla karşılaşmazsınız. German Hound bakmak zor mu; Hayır. Günde bir saat ile iki saat arasında dışarıda vakit geçirir. Sabırlıysanız rahatlıkla bakmanız mümkündür. Yavruluk döneminde çok hareketli olan bu tür, büyüdükçe daha olgun ve asil olur.

Georgian Shepherd özellikleri

Nasıl Eğitilir?

İlk üç ay içerisinde size güvenmesini sağlamanız mümkündür. Sabırlı davranıp onunla oyun oynamaya özen gösterin. Ayrıca eğitimine yavaş yavaş başlayın. Yani tüylerini kendiniz kesin. Bunun dışında tırnakları ve patileri dahil her bakımını özenle yapın.

Georgian Shepherd yavru

Oyun vaktiyle, bakım vaktini birbirinden ayırt etmesini sağladığınızda çok daha rahat bir şekilde banyo yapar.  Ayrıca German Hound eğitimi ilk aylarda başlar. Sonuç olarak eğitimi sakin bir şekilde yapılması gerek. Yani herhangi bir travma oluşmamaktadır.

Yavru Fiyatları

Yoğun ilgi gösterilmektedir. Arkadaş canlısı ve kolay bakılabilen köpek türlerinden biridir. German Hound fiyat aralığı 17000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir. Ayrıca köpeğin renkleri ve yaşı gibi detaylar nedeniyle fiyat farklılık gösteriyor.

German Hound Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları