East Siberian Laika Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » East Siberian Laika

Doğu Sibirya Laika, East Siberian Laika tüylü kuyruk yapısı, farklı renklerdeki özellikleri ve son derece sevimli surat ifadesiyle yeni ev sahiplerini bekliyor. Son derece sadık olan bu köpek türü hakkında işte tüm merak edilenler.

Artıları
  • Dost yanlısı köpeklerin bakımları zahmetsizdir.
  • Çalışkan olan ırk kusursuz bekçi köpeği olarak öne çıkar.
  • Soğuğa karşı dayanıklı kuvvetli köpeklerdir.
  • Sevecen yaklaşıldığında sakinleşir çocuklara iyi davranabilir.
  • Genellikle sağlıklıdır, sıklıkla veterinere gitmeleri gerekmez.
Eksileri
  • Bağımsız, otoriter karakteri ara sıra söz dinlememesinin nedenidir.
  • Bölgesini koruma dürtüsü, öteki hayvanlara karşı agresif olmasını sağlar
  • Avcı iç güdülerini muhafaza en köpek, küçük ev hayvanlarını av olarak algılar.
  • Günlük koşu ila yürüyüş yapması gerekir.
  • Tüm ırklar gibi bazı hastalıklara yakalanma ihtimalleri yüksek.

East Siberian Laika hakkında bilgi kapsamında bu köpeklerin Sibirya’nın doğusu ve Rusya kökenli köpekler olduğu görülmektedir. Tarihsel olarak avcılık, bekçilik ve kızak köpeği olarak kullanılmıştır. Son derece sevimli ürün tene sahip olan bu köpek türü orta ırk köpekler arasında yer alıyor.

<yoastmark class=

Özellikleri

East Siberian Laika özellikleri olarak genel özelliklerine baktığımızda aşağıdaki durumların tamamından bahsetmemiz mümkün;

East Siberian Laika

  • Bu köpekler av köpeği olarak da kullanılabildiği için son derece yetenekli köpeklerdir.
  • Kökenleri ve tüy yapılarından bağlı olarak soğuk alanlarda yaşamayı tercih ettikleri söylenmektedir.
  • Yüksek enerji seviyelerine sahip oldukları için düzenli olarak egzersiz yaptırılması son derece önemli.

Karakter Özellikleri

Bu köpeklerin karakter özelliklerine baktığımız zaman bahsedeceğimiz durumlar ise şöyle;

  • Bağımsız karaktere sahipler. Köpeğinizi yetiştirirken liderlik ve net sınırlar oluşturmanız gerekmektedir.
  • East Siberian Laikatuvalet eğitimi gibi eğitimleri alma konusunda herhangi bir zorluk yaşamaz. Kolay uyum sağlarlar.
  • Sahiplerine ve ailelerine karşı son derece hem sağlık hem koruyucudur. Sahiplerini çok sahiplenirler ve yabancı kişilere karşı dikkatli olmayı tercih edebilirler.

Fiziksel Özellikleri

East Siberian Laika köpek ırkının fiziksel özelliklerine baktığınızda ise şu durumlardan bahsetmemiz mümkün;

  • Doğu Sibirya Laika boyutları olarak genellikle 50 cm ila yüksek 60 cm yüksekliğe ulaşabilirler.
  • Bu köpeklerin ağırlıkları ise yaklaşık olarak 18 ile 23 kg arasında değişebiliyor.
  • Tüy yapıları kalın, çift katmanlı ve suya karşı dayanıklıdır. Genellikle beyaz, kırmızı, gri ya da kahverengi tonlarında olabilirler.
  • East Siberian Laikayorumları kapsamında bu köpeklerin fiziksel özelliklerinin köpekten köpeğe değişebileceğini görüyoruz. Vermiş olduğunuz bilgiler genel bilgilerdir.

Zeki mi?

Bu köpekler oldukça zeki bir köpek türü arasında yer alıyor. Avcı olarak yetiştirildikleri için zekalarını kullanmayı yetenekleri gelişmiştir. Eğitimlere kolayca uyum sağlayabilirler. East Siberian Laika çok havlar mı; sahiplenici köpekleri oldukları için hem seslere karşı duyar hem de yabancı kişilere havlar.

Koku Yapar mı?

Bu köpekler çift katmanlı tüy yapısına sahip oldukları için tüylerin arasında kir tutma ihtimaline sahiptirler. Ancak yine de tüyleri su geçirmez olduğu için koku yapma ihtimalleri daha düşük olacak. East Siberian Laika ilanları kapsamında detaylı bilgi alarak köpeğinizin tüy bakımını sağlar ve koku probleminin önüne geçersiniz.

 Apartmanda Bakılabilir mi?

East Siberian Laika apartmanda beslenir mi; bu köpek türünün evde bakılması mümkün ancak evde bakmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Yüksek enerji seviyelerine sahip oldukları için düzenli egzersiz ihtiyaçlarının her gün karşılanması ve zihinsel uyarıların evde sağlanması önemli olacaktır.

Bahçede Beslenir mi?

Bu köpek ırkı bahçeli evlere de uyum sağlar. Hatta geniş bir bahçeye ya da açık alana sahip olan bahçeli bir evde bu köpekler çok daha mutlu olur. Çünkü hareket özgürlüğüne ihtiyaç duyarlar. East Siberian Laika cinsi köpek fiyatları genellikle bu köpeklerin daha önce nerede yetiştirilmiş olduğuna göre değişiklik gösterir.

Evde Bakılır mı?

East Siberian Laika evde bakılır mı; dilerseniz bu köpek ırkını evde bakmak için de tercih edebilirsiniz. Ancak eviniz için mutlaka uygun bir ortam oluşturmanız gerekir. Köpeğinizin evdeyken eğlenebileceği farklı birçok zihinsel uyarım sayesinde ev yaşamında çok daha mutlu olmasını sağlarsınız.

East Siberian Laika sahiplendirme için köpek daha önceden evde besleniyor ise sahiplendikten sonra evde beslemeniz daha kolay olur. Çünkü ev kurallarına açık olur.

Evde Yalnız Kalır mı?

East Siberian Laika evde yalnız kalabilir mi; bu köpekler kısa süreli yalnızlığı tolere edebilirler. Ve 12 saate kadar ev ortamında yalnız kalmaları onlar için büyük bir problem oluşturmamaktadır. Ancak yine de ne kadar çok uzun süre köpeğinize evde yalnız bırakırsanız duygusal olarak o kadar çok etkilenmektedir. Bu nedenle olabildiğince evde yalnız bırakmamanız tavsiye edilmektedir.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Bu köpek ırkı hızlı bir şekilde büyümeye başlar. East Siberian Laika yavruları kısa süre içerisinde 60 cm yüksekliğe kadar ulaşır. Ayrıca bu köpeklerin ulaşabileceği maksimum ağırlık ise genellikle23 kg oluyor.

East Siberian Laika Tüy Döker mi?

East Siberian Laika tüy döker mi; bu köpekler çift katmanlı bir tüy yapısına sahiptir. Mevsimsel dönemlerde tüy dökülmesi ciddi olur. Aynı zamanda normal mevsim sürecindeyken de tüy dökülmesi görülmektedir. Tüy dökümüne probleminin önüne geçilmesi için iyi bir tüy bakımı önemli olur.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

East Siberian Laika yaşam süresi genellikle 12 yıl kadar uzun olabiliyor. Hatta ilk bakılması durumunda bu köpekler 15 yıla kadar yaşayabiliyor. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için iyi bir beslenmeleri ve mutlaka düzenli olarak hareket etmeleri bu köpekler için önemli olacak.

Kaç Ayda Büyür?

Eğer bu köpek ırkına sahip köpeğiniz varsabir yıl içerisinde köpeğimizin tamamen büyüdüğünü göreceksiniz. Bazen bu süre 18 ay kadar uzun olabiliyor.  East Siberian Laika bakanlar genellikle bir yaşından itibaren köpeğin yetişkin boyutuna ulaştığını belirtiyor.

Kaç Tane Yavru Yapar?

East Siberian Laika köpeği büyük bir ırk köpek olmasına rağmen genellikle 4 ile 6 arasında yavru yapabilirler. Tabii köpeğimizin sağlık durumu ve genetik faktörlere bağlı olarak bu sayıda farklılık görülebiliyor.

East Siberian Laika yavru sayısı köpeğinizin yaptığı farklı doğumlarda dahi değişiklik gösterir.

Kaç Günde Doğurur?

Bu köpekleri hamilelik süreci genellikle 63 gün sürer. 63 gün sonrasında artık köpeğin sağlıklı bir şekilde doğum yapar. Ancak bu durum çevresel ve genetik faktörlere bağlı değişiklik gösterir. East Siberian Laika hastalıkları konusunda özellikle de onlara dikkat edilmesi gerekir. Çünkü doğum köpeklerin ciddi bir sağlık problemi yaşamalarına neden olur.

Bakımı

Bu köpeklerin sağlıklı bir hayata sahip olması için mutlaka düzenli tüy bakımının yapılması ve sık sık tüylerinin taranması tavsiye edilmektedir. Köpeğinizin tüylerini gerekli olmadıkça yıkamanıza gerek yok. East Siberian Laika bakmak zor mu; köpeğinizin düzenli olarak kontrollerini yaptırırsanız ve egzersizini sağlarsanız bakımı çok zor olan bir köpek türü değil.

Nasıl Eğitilir?

East Siberian Laika eğitimi içine sabır önemli bir konu olur. Çünkü bu köpekler kendi istekleri doğrultusunda davranış göstermektedir. Ayrıca eğitime ne kadar erken bir yaşta başlarsanız o kadar başarılı bir sonuç alırsınız. Zeki olmalarından kaynaklı olarak eğitim süreçleri daha kolay olur.

Yavru Fiyatları

East Siberian Laika fiyat aralığı15.000 lira ve 25.000 TL arası değişiklik gösteriyor. Ayrıca bu köpek türünü bulma Türkiye’de biraz zor olur.

East Siberian Laika Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları