Canadian Eskimo Dog Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Canadian Eskimo Dog

Kanada Eskimo Köpeği,Canis lupus familiaris adıyla bilinir. Sempatik, neşeli, dayanıklı ve cesareti yüksek bir ırktır. Kanada köpeği olarak nam salan bu tür, popüler salon köpekleri haline dönüşüyor.

Artıları
  • İklim şartlarına mükemmel uyum sağlayan dayanıklı ve güçlü bir köpek ırkıdır.
  • Dayanıklılığı onları kutup hücrelerinin zorlu yaşam koşullarına karşı dayanıklı hale getirir.
  • Bu ırk, sahiplerine son derece sadık ve bağlı bir tavır sergiler.
  • Köpekleri, zeki ve hızlı öğrenme yetenekleri ile tanınır.
  • Doğal bir koruma yeteneği taşırlar. Ailelerini ve mülklerini koruma konusunda istekli ve dikkatli davranabilirler.
Eksileri
  • Bu ırk genellikle yabancılara karşı çekingen veya agresif olabilir.
  • Yüksek enerji seviyelerine bileşenlerine ve yeterli fiziksel aktivite sağlanmazsa, bu enerjiyi olumsuz davranışlarla boşaltabilirler.
  • Bağımsız bir mizaç taşırlar ve liderlik gerektirebilirler.
  • Bu ırkın kalın tüyleri vardır ve dökülen mevsim tüylerinde tüy dökümü düzeltmeleri yaşarlar.
  • Zeka ve sıcaklık, eğitimi zorlaştırabilir. Uygun eğitim yöntemleri ve disiplini gereklidir.

Eskimo köpeği, 4.000 yıl öncesinden günümüze kadar gelmiştir. Inuit veya Eskimo halklarının dostu olarak tanınır. 60’lı yıllarda yok olma tehlikesi olsa da yeniden popülasyon canlandırılmıştır.

<yoastmark class=

Canadian Eskimo Dog Özellikleri

Canadian Eskimo Dog özellikleri, ırksal yatkınlıkları ve becerileriyle değerli ırklardan biridir. Eskimo köpekleri;

Canadian Eskimo Dog alınır mı?

  • Özellikleri; Zeki, Akıllı, Cana Yakın, Atik, Sadık, Cesur
  • Erkeklerde ağırlık 30 ila 40 kg, kadınlarında ise 17 ila 30 kg civarında.
  • Beyaz, Siyah, Siyah Beyaz, Karaciğer Rengi, Kırmızı, Gri orijinal renkleri var.
  • Kızak çekmek ve Eskimoların avlanmasında çok başarılı köpeklerdir.
  • Erkek türlerin uzunluğu 56 ila 70 cm, dişilerdeki yükseklik ise 49 ila 60 cm civarında olur.

Kanada Eskimo Köpeği Karakter Özellikleri

Canadian Eskimo Dog yaşam süresi ve ırksal özelliklerine bağlı olarak karakteri de zamanla şekillenmiştir. Genel anlamda sürü odaklı canlılar olarak bilinirler. Sürüleri korumak, sahiplerini korumak üzere gayet cesur davranırlar. Genellikle de birlikte olduğu hayvanları ve insanları korumak amacıyla gayet meydan okuyucu davranırlar.

Canadian Eskimo Dog bakımı

Sosyal ilişkileri de kuvvetli olan bu türler, insanlarla gayet memnundurlar ve genellikle arkadaş canlısı olarak tanımlanırlar. Bakmakla yükümlü oldukları sürünün dışındaki diğer köpeklere de çok yumuşak davranmazlar. Güçlü, sağlam karakterleri bulunmakla birlikte sadakatleri yüksek ve işçi sınıfı köpeği olduklarının bilinciyle genellikle verilen görevleri yerine getirir, itaat ederler ve sahiplerini memnun ettikçe gururlanırlar.

Canadian Eskimo Dog boyutları

Canadian Eskimo Dog Fiziksel Özellikleri

Kanada Eskimo Köpeği, yüzüyle iklimsel özelliklerini yansıtır. Kar, buz, soğuklar gibi ve iklim koşullarına ideal formatta bürünen Eskimo köpeklerinin yüz kısımları özellikle orta bölgede adeta küçültülerek toplanmaktadır.

Canadian Eskimo Dog cinsi

Göz, burun ve ağız birbirine yakındır ve soğuk havalarda koşmasına uygun şekilde fazla dik açılar bulundurmaz. Ancak kulakları oldukça diktir. Ses alma, koku alma konusunda ve yön belirleme konusunda da gerçek profesyonellerdir.

Zira ilk oluşum anlarından itibaren kızak çekme, dağlık arazilerde patikalarda yol alma üzere görevlendirilen köpekleri oldukları içinde bedenlerinin her uzvunu gerçekten başarıyla kullanmaktadır. Genellikle günlük egzersiz ihtiyaçlarını 40 dakika 45 dakika tutarak ev yaşamına da alıştırmanız mümkündür.

Salya eğilimleri fazla yüksek değildir ve horlama alışkanlıkları da fazla yoktur. Ortalama yaşam süreleri 10 ila 15 yıl olmakla birlikte genellikle 12 seneye kadar yaşadıkları bilinir. Oldukça enerjik, dinamik ve aktif canlılardır. Eğitim düzeyleri, söz dinlemeler konusunda biraz inatçı olabilirler.

Canadian Eskimo Dog fiyatları

Havlamaya da çok fazla meyilli değiller. Riskli durumlar, heyecanlanma, üzüntü veya ihtiyaç hallerinde de orta seviyede havlama eğilimi gösterirler.

Canadian Eskimo Dog Zeki mi?

Canadian Eskimo Dog yavruları, zeka seviyeleri ilk aylardan itibaren eğitime hızlı yanıt verebilir. Ancak çok parlak değil. Orta seviyelerde bir köpek zekasına sahip oldukları da söylenir.

Canadian Eskimo Dog Koku Yapar mı?

Canadian Eskimo Dog yavru koku yapar mı? Neden koku oluştururlar? Eski Mo köpekleri genel anlamda soğuk iklim canlıları oldukları için kokmazlar. Zira soğuk hava şartları, onların bakteri barındırmaz yapıya sahip olmalarını sağlamıştır. Buna bağlı olarak da zamanla evrim, genel anlamda sağlık durumlarının dirayetli, güçlü ve çok fazla ırksal yakınlıklar hale dönüştürmüştür. Çevik, atik ve dinamik canlılardır.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Canadian Eskimo Dog apartmanda beslenir mi, ne kadar sürede eğitilebilir? Kanada Eskimo köpekleri apartman yaşamına uyarlanabilir, iklim koşullarına uygun olduğu için dünyanın pek çok ülkesinde sıcak veya soğuğu tolere eder.

Ancak aşırı sıcak iklimler onlar için çok uygun değildir. Zira enerjileri ve ataklıkları yerine dingin ve fazla hareket etmeyen bir köpek haline dönmesine neden olur.

Canadian Eskimo Dog Bahçede Beslenir mi?

Canadian Eskimo Dog sahiplendirme tavsiyeleri arasında elbette bağlar, bahçeler, tarlalar, araziler gibi açık alanların daha uygun olduğu belirtilmektedir. Soğuk iklimlerde mutlu olan bu köpekler, özellikle kar yağışının olduğu şehirlerde oyun oynamaktan çok keyif alırlar. Bahçede yaşamaya uygunlardır.

Evde Bakılır mı?

Canadian Eskimo Dog evde yalnız kalabilir mi, kaç saat yalnız kalabilir? Eskimo köpekleri yalnızlığa aldırış etmezler. Koskoca sürüyü tek başlarına idare edebilme ile tek başlarına da yön bulma, kavrama, iz sürme, keşif gibi pek çok yeteneklere sahiptir.

Ancak bu ev formatlarında değildir. Köpeklerde de klostrofobi benzeri çeşitli davranışlar görülebiliyor. Kapalı ortamlarda ve sevgisiz ve ilgisiz uzun süre kalması onun hastalanmasına üzülmesine neden olur.

Canadian Eskimo Dog Evde Yalnız Kalır mı?

Canadian Eskimo Dog bakanlar ve onu beslemek isteyenler genellikle ne kadar süre yalnız kalabileceği konusunda bilgi alırlar. Resmi kayıtlara göre sosyal yönlerinin gelişkin olduğu ve insanlarla arasının gayet iyi olduğu bilinmektedir. Bu nedenle evde şehir yaşamında çok uzun süre yalnız bırakmamak önemlidir. Ayrıca günde 1 saat egzersiz ihtiyaçlarını da karşılamayı ihmal etmemelisin.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

4 bin yıldan fazla tarihe sahip olan Kanada Eskimo köpeklerinin genel olarak ağırlıkları en fazla 40 kiloya kadar çıkar. Büyümeleri ise yaşa bağlantılı olarak en fazla 15 yıla kadar devam eder.

Eskimo Dog Tüy Döker mi?

Kanada Esi Mo köpeklerinin tüyleri genellikle fazla dökülmemektedir. Orta seviyeden biraz daha az tüy dökme ve tüy bakımı var. Ancak tüyleri oldukça sağlamdır. Su, soğuk hava geçirmez nitelikte 2 katmanlı yapısı oldukça kalitelidir. Yumuşak fırçalarla karın bölgesine baş ve boyun bölgesine masajlar yapman onu rahatlatır. Fırçalamak da haftada 2 defa yeterli olur.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Canadian Eskimo Dog hakkında bilgi edindikçe onun daha sağlıklı yaşamasını sağlarsın. Böylelikle konforunu sağlar ve onun daha uzun süre hayatta kalmasına da destek vermiş olursun. Yaşadığı ortamdan beslenme ve iklim koşullarına dek yaşamı farklı süreçler göstermektedir. En az 10, en fazla 15 yıl aralığı resmi kayıtlarda geçer.

Kaç Ayda Büyür?

Canadian Eskimo Dog yorumları, bebek bakımlarına özen gösterilmesi ve özellikle enfeksiyonlara karşı tedavilerin yapılması yönündedir. Eskimo köpekleri doğduktan sonra hızla büyümeye başlarlar.

Irksal yatkınlıkları yönünde de çok fazla sağlık problemleri görülmemektedir. Genellikle 12 aydan sonra gelişim sürecine geçerler. 15 aydan sonra da formlarını alıp 18 aydan itibaren yetişkinliğe geçmiş olurlar.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Canadian Eskimo Dog hastalıkları doğduğunda anlaşılır mı? Kaç yavru yapar? İlk sahiplenirken bu tür için önerilen testleri yaptırmadan sağlıklı bir pet edinmene destek sağlar. Bu ırk genellikle tek seferde 3 ila 8 yavruya kadar doğurabiliyor. Yılda bir kez doğrudur.

Kaç Günde Doğurur?

Canadian Eskimo Dog evde bakılır mı, yavrulama süreci evde geçirilir mi? Eskimo köpeklerinin yavrulaması 2,5 aya kadar değişkenlik göstermektedir. Kaçıncı doğum veya anne yaşına bağlı olarak 60 ve 63 gün arasında doğum gerçekleşmiş olur.

Canadian Eskimo Dog yavru

Bakımı

Canadian Eskimo Dog bakmak zor mu soruların için ilk bebeklik aylarında özel bakım gerektirdiğini söyleyelim, iklim koşulları, içinde bulunduğu sepetinden, beslenme mamalarına, köpek sütüne ve kozmetik ürünlerine dek pek çok bakım gerekmektedir.

Ancak yetişkinlikten sonra klasik veteriner kontrolleri dışında çok fazla bakıma maliyet ve zaman harcamaya gerek yoktur.

Nasıl Eğitilir?

Canadian Eskimo Dog eğitimi için biraz uğraşmak gerek. Ancak ilk defa Eskimo köpeği edinecekler içinde tavsiye edilmektedir. Zira pek çok bilgi materyali var. Apartman ve ev koşullarına özellikle yavru aylarından itibaren uyum sağlar.

 Yavru Fiyatları

Canadian Eskimo Dog cinsi köpek fiyatları, 2.000 $ ve 3.500 $ arasında değişkenlik gösterir. Canadian Eskimo Dog fiyat aralığı, 6.500 TL 9.500 TL arasındadır.  Ve profesyonel eğitim alan profesyonel çiftliklerde eğitilen köpeklerde de 12.000 TL’ye kadar farklılık göstermektedir.

Canadian Eskimo Dog Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Ömrü:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları