Ca Mè Mallorquí Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Ca Mè Mallorquí

Ca Mè Mallorquí, İber Yarımadasında ilk ortaya çıkmıştır. Mayorca Adasının en sevimli ve en hızlı işaretçi köpek olarak tanınır. Puantiyeli elbise giymiş gibi güzel, hızıyla tazılar kadar atikler.

Artıları
  • Sahiplerine ve ailelerine karşı derin bir bağlılık duyması.
  • İyi sosyalleştirildiklerinde, diğer ırklarla ve insanlarla uyumlu bir şekilde geçinebilirler.
  • Bu ırk güçlü yapısı ve cesur mizaçları ile dikkatleri üzerine çeker.
  • Zeka seviyeleri sayesinde eğitilebilir bir ırktır.
  • Kısa tüy yapısı nedeniyle tüy dökümü değerleri düşüktür.
Eksileri
  • Enerjisi çok yüksektir ve apartmanda yaşarken zorlanabilir.
  • Yavru iken diğer köpeklere ve çocuklara karşı alıştırılmalıdır.
  • Doğru liderlik olmadan olumsuz davranışlar sergileyebilirler.
  • Serin ortamda yaşamadığında cilt hastalıklarına çok yatkındır.
  • Diğer hayvanlar ile canı sadece istediğinde anlaşır.

Ca Me Mayorka Köpekleri, 18. Yüzyıldan bu yana bilinmektedir. Özellikle avcılar tarafından 19 ve 20. Yüzyıllarda da sıkça kullanılmaktadır. Onun pratikliğinden, hızından, zekasından ve iz sürme tezlerinden çokça yararlanılmıştır günümüzde de ev formatlarına uyumlanmaya devam eder.

<yoastmark class=

Ca Mè Mallorquí Özellikleri

Ca Mè Mallorquí özellikleri neler, atik midir güçlü müdür? Sahiplenmeyi düşünüyorsanız işte bu köpek ırkının özellikleri şu şekilde;

<yoastmark class=

  • Erkeklerde uzunluklar genellikle 45 santim ile 61 santime kadar çıkabiliyor.
  • Dişi cinslerinde ise 49 santim ve 59 santim aralığındadır.
  • Ağırlık olarak erkek türlerinde 17 ila 23 kiloya kadar ölçü verirler. Dişilerde ise 15 ila 20 kilo standardı görülmektedir.
  • Genellikle kürkleri kısa tüylüdür ve parlak pürüzsüz bir yapıya sahiptir.
  • Hızlı koşucular, atik manevra kabiliyetleri olan çevik ve uzun bacaklarıyla da pek çok yer şekline meydan okuyabilen canlılardır.
  • Orijinal renkleri arasında en belirgini portakal ve beyaz kombinasyonudur.

Bunun yanı sıra da düz siyah renkleri mevcut olup, limon beyaz veya 3 renkli renk seçenekleri de mevcuttur.Tür, İspanyol ulusal hukuku kapsamında tanınmıştır.

Ca Mè Mallorquí bakımı

Majorca Pointer Karakter Özellikleri

Ca Mè Mallorquí yaşam süresi ve koşulları, zaman içinde de mizacını belirlemiştir. Oldukça cesur, girişken, atak ve koruma alanı çok yüksek seviyelerde savunan bir cinstir. Enerjisi daima yüksektir ve bekçilik görevlerinde de oldukça iyidir. Aynı zamanda mayorka çoban köpekleri olarak da tanınırlar.

İşaretçi köpeği, av köpeği gibi farklı isimlerde nitelendiriyorlar. Karakter olarak eğitilebilirlik seviyesi yüksek, aynı zamanda zeki canlılardır. Oyun oynamayı sever, özellikle top yakalamak, sürmek gibi özel yetenekleri vardır.

Ca Mè Mallorquí boyutları

Hassasiyet seviyesi çok yüksek değil. Sevgi düzeyde orta seviyededir. Ancak bağlı oldukları sahiplerine ve ailelerine karşı koruma güdüleri de oldukça gelişmiştir.Sosyal yönden geliştirme, diğer insanlarla da araları oldukça iyidir. Ancak diğer köpeklerle çok da iyi geçinemez. En nihayetinde lider ruhu vardır.Isırma potansiyeli ve kuvveti çok yüksek değildir.

Genel anlamda da zaten saldırgan değil, sadece işaretçi köpekleri olarak kullanılmaktadır. Yalnız kalma toleransı yüksektir ve kavga eden, dövüşen bir köpek cinsel kesinlikle değildir.

Ca Mè Mallorquí Fiziksel Özellikleri

Majorca Pointer, fiziksel özellikleriyle de resmi bir pek çok kayıt da geçmektedir. Genel olarak tanımlamaları şöyle yapılır;

Ca Mè Mallorquí cinsi

  • Göz renkleri; Ela, Amber, Kahverengi, Siyah, Mavi
  • Burun Rengi; Siyah, Kahverengi, Ciğer, Taba, Kırmızı, Mavi
  • Kürk; Açık kahverengi, Sable, Beyaz, Siyah, Ten, Gri, Kırmızı

Kürkü genellikle orta, uzun. Yoğun ve bakımlıdır. Çok fazla dökülmeler görülmemektedir. Ve genel anlamda sağlıklı bir yapıya sahiptir. Hızlı dönüşü zıplama, hoplama, koşma gibi yetenekler de oldukça gelişmiştir.

Ca Mè Mallorquí Zeki mi?

Ca Mè Mallorquí yavruları ve erişkin hale gelmiş dişi ve erkekler genellikle zekidir. Eğitime yanıt verirler ve özellikle sürüleri de eğitmek konusunda oldukça başarılardır. Ev ve apartman yaşantısı için eğitim konusunda da biraz inatçı olabilirler. Söz dinlemeleri için onları düzenli olarak dışarı çıkarman, parkta oynamaya bahçede eğlenmeye götürmen gerekiyor.

Ca Mè Mallorquí Koku Yapar mı?

Ca Mè Mallorquí yavru koku oluşumu genellikle ilk başlardaki köpek sütü beslenmesi ya da gıda takviyelerine bağlı olur. Yetişkinlerdeki kokular da genellikle ağız ve diş bakımı yapılmadığında tüy bakımı yeterince yapılmadığında oluşmaktadır. Ancak koku bırakması genellikle orta seviyededir, yüksek değildir.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Ca Mè Mallorquí apartmanda beslenir mi, şehir yaşantısı onu yorar mı? Öncelikle Mayorka tazılarının apartmanda bakmaya uygun olmadığını bilmelisin. Ev yaşantısına da uygun değillerdir. Bahçe varsa çiftlik varsa onlar gayet mutlu olurlar.

Ca Mè Mallorquí Bahçede Beslenir mi?

Ca Mè Mallorquí sahiplendirme önerileri için elbette bahçede bakım onlar için çok daha idealdir. Özellikle sürü hayvanları sığırlar veya küçük hayvanlara kol kanat germekten onları yönlendirmekten ve ava çıkmaktan çok keyif alırlar. Bahçe için uygun canlılardır. Kulübesinin de konforlu olduğu zaman gayet sağlıklı yaşarlar.

Evde Bakılır mı?

Ca Mè Mallorquí evde yalnız kalabilir mi, kentte yaşamaya alışkınlar mı? Daha çok çiftliklerde bağ evleri, orman evlerinde ve avcılığa giderken kullanılan bu köpekler yüzyıllardır evde bakıma çok uygun değillerdir. Uzun süreli yürüyüşler, fiziksel etkinlikler, aktiviteler ve oyunlarla şayet enerji dengelenmesine yaparsan evde de eğitilmektedir.

Ca Mè Mallorquí Evde Yalnız Kalır mı?

Ca Mè Mallorquí bakanlar, profesyonel yetiştiricileri ve eğitimcileri genellikle bu cinsin yalnızlığı tolere ettiğini, genellikle hoşgörülü olduğunu söylüyorlar. Ancak uzun süre değil özellikle diğer hayvanlara öncülük ettiği için de sadece insanlar değil, diğer canlılardan da izole yaşamalıdır.

Ca Mè Mallorquí En Fazla Ne Kadar Büyür?

Mayorka işaretçisi köpeği60 santime kadar büyüyebilir? Ağırlıklarında ise en fazla 23 kiloya kadar çıkabiliyorlar.

Ca Mè Mallorquí ilanları

Ca Mè Mallorquí Tüy Döker mi?

Sık, parlak ve kaliteli dokuma özelliklerine sahip tüyleri çok fazla dökülmüyor. Özellikle onun hızlı koşmasına uygun şekilde vücudundaki tüyler son derece derisiyle bütünleşik vaziyettedir. Yılda bir kez tüy dökülmektedir.

Ca Mè Mallorquí Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Ca Mè Mallorquí hakkında bilgi kaynakları ve resmi kuruluşlar tarafından kabul edilen protokollere göre ortalama ömürleri 12 sene olarak belirtilmektedir. Genellikle olarak 11 ila 13 sene yaşadıkları bilinmektedir.

Ca Mè Mallorquí Kaç Ayda Büyür?

Ca Mè Mallorquí yorumları bebeklikten yetişkinliğe geçiş aşamalarının genellikle 12 15 aylıkken olduğunu gösterir. Bir buçuk yaşından sonra 2 yaşına geçtiğinde ise çiftleşmeye başlar. Gerçek bir yetişkin olur.

Ca Mè Mallorquí Kaç Tane Yavru Yapar?

Ca Mè Mallorquí hastalıkları için veterinerler tarafından önerilen testleri yaptığın zaman ideal sağlıkta bir yavru sahiplenebilirsin. Tek seferde 4 ila 8 yavruya kadar doğururlar ve bu rotasyon genellikle yılda bir kez görülmektedir.

Ca Mè Mallorquí özellikleri

Kaç Günde Doğurur?

Ca Mè Mallorquí evde bakılır mı, kızgınlık dönemi ne kadar sürer? Genellikle tüm köpeklerde olduğu gibi 9 gün süren ilk kızgınlık dönemi toplam 4 aşamada tamamlanır. Doğurma evrelerinde genellikle ortalamalara 60 ile 64 gün sürer.

Ca Mè Mallorquí Bakımı

Ca Mè Mallorquí bakmak zor mu, yeni başlayanlar bunu yapabilir mi? Elbette mayorka av köpeklerinin bakımının kolay olduğunu söyleyelim. Özellikle dış alanlarda yaşadığı için genellikle çok fazla ilgi gerektirmez ancak onun sağlıklı şekilde hayatına devam etmesi için kulak, göz, pati, tüy bakımlarının düzgün olarak yapılması ve sadece önerilen mamalarla beslenmesi gerekiyor.

Ca Mè Mallorquí Nasıl Eğitilir?

Ca Mè Mallorquí eğitimi için çok fazla zaman ve emek harcamaya gerek yoktur. Zira av köpeği ve bir işaretçi olarak kullanılacaksa bu zaten genetik kayıtlarında mevcut olduğu bilgilerden ibarettir. Ev köpeği olarak yetiştirmek için de ilk geldiği anlardan itibaren alanını belirtmek, tuvalet eğitimini vermek kısa sürede olumlu sonuçlar almayı sağlar.

Yavru Fiyatları

Ca Mè Mallorquí cinsi köpek fiyatları, genellikle 90 £ civarındadır. Ca Mè Mallorquí fiyat aralığı, 2023 güncel değerlendirmeleri 7.500 TL ile 13.500 TL arasında değişiklik gösterir.

Ca Mè Mallorquí Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları