Bergamasco Shepherd Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Bergamasco Shepherd

Bergamasco Shepherd, çok eski bir çoban köpeği ırkı olmasının yanı sıra ilk defa İtalya’nın Bergamo bölgesinde ortaya çıkmıştır ve günümüzde halen Bergamasco çoban köpeği birçok değişik işte kullanılır.

Artıları
  • Ayırt edici ve sevimli bir görünüme sahiptir.
  • Bulunduğu bölgede hakimiyeti elinde tutmaktan hoşlanır.
  • Kendi sorumluluğunda olan hayvanların korunması konusunda oldukça hassastır.
  • Atletik ve oldukça atik bir yapıya sahiptir.
  • Sorumlulukların yerine getirilmesinden keyif alır.
Eksileri
  • Diğer köpekler ile orta seviyede anlaşabilir, kendi bölgesini paylaşmaktan haz etmez.
  • Kapalı alanlarda bakıldığı zaman özelliklerini yitirebilir ve kendini baskı altında hissedebilir.
  • Sorumluluk verilmediği zaman sıkıntılı bir ruh haline geçiş yapabilmektedir.
  • Kendine emanet edilen sürü ya da bölge için kendini riske atabilir.
  • Karmaşık olan komutların yerleştirilme sürecinde uzmanlardan destek almak gerekebilir.

Antik dönemlere kadar uzanan bir geçmişe sahip Bergamasco çoban köpeği, özellikle sert iklimlere başarılı bir biçimde uyum sağlaması ile dikkat çeker. Sığır, koyun sürülerini korumak için kullanılan bir türdür. Bunun yanı sıra tüy liflerinin 3 farklı şekilde olması bu ırkı daha farklı kıldığından merak edilenler yazımızda!

"</p

Karakter Özellikleri

Bergamasco Shepherd ırkının karakter özelliklerine baktığımızda kararlı olduğunu görmekteyiz. Bundan farklı olarak hem sabırlı hem de huzurludur. Aynı zamanda sessiz bir köpek olarak dikkat çeker. Sevgi düzeyi ise çok yüksektir. Bergamasco çoban köpeği ilanları ile bu harika türe sahip olmak söz konusudur.

Fiziksel Özellikleri

Bergamasco çoban köpeği hakkında bilgi verirken tüylerinin hem ince hem de yoğun olduğunu görmekteyiz. Göz rengi kahverengidir. Burun ise siyah olması ile dikkat çeker. Tüy renkleri farklılık arz ederken bunların arasında gümüş, gri ve son olarak siyah vardır. Tüyleri çok uzundur. İpli olan yapısı bu türü özel kılar. 58 ile 62 cm arasında farklılık gösteren omuz yüksekliği söz konusudur. Ağırlık ise en az 32 en çok 38 kg’dır.

Bergamasco Shepherd ilanları

Zeki mi?

Bergamasco Shepherd çok zeki bir köpek olmaması ile dikkat çeker ve genel olarak orta düzeyde bir zekası vardır. Isırma kuvvetinin de düşük olduğunu ifade etmek gerekiyor.

Koku Yapar mı?

Bergamasco Shepherd oldukça farklı ve uzun bir tüy yapısına sahiptir. İşte bu durum kokma ihtimalini yükseltir. Çok düzenli bir biçimde bakım yapılmasının sonrasında ise böyle bir şey ile hiçbir şekilde karşı karşıya kalmamış olursunuz.

Bergamasco Shepherd hastalıkları

 Apartmanda Bakılabilir mi?

Bergamasco çoban köpeği apartmanda beslenir mi: Bergamasco çoban köpeği apartmanda beslemek için çok uygun bir ırk değildir.

Bergamasco çoban köpeği çok havlar mı: Bergamasco çoban köpeği çok fazla havlamaz ve bu özelliği ile dikkat çeker.

Bahçede Beslenir mi?

Bergamasco çoban köpeği bahçede ilgili şartların oluşturulması durumunda sorunsuz bir biçimde beslenir.

Evde Bakılır mı?

Bergamasco çoban köpeği evde bakılır mı; Bergamasco çoban köpeği evde bakım denildiğinde sadece müstakil yani bahçeli olanların buna uygun olduğunun altını net olarak çizelim.

Evde Yalnız Kalır mı?

Bergamasco çoban köpeği evde yalnız kalabilir mi; Bergamasco çoban köpeği sosyal özellikleri sayesinde evde çok fazla yalnız kalabilecek bir ırk değildir.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Bergamasco çoban köpeği boyutları en çok 62 cm’dir. Gerekli bakımın ve beslenmenin kurallara uygun bir biçimde yapılması şarttır.

Tüy Döker mi?

Bergamasco çoban köpeği tüy döker mi; Gerek kıvırcık gerekse uzun tüylere sahip bir ırk olmasından ötürü tüylerinin dökme seviyesi ortadır. Özellikle düğümlenme olarak bilinen sorunların karşınıza çıkmaması için tarama işlemlerini çok düzenli bir biçimde yapmanız gerekiyor.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Bergamasco çoban köpeği yaşam süresi en az 13 en çok ise 15 yıl olarak dikkat çeker. Tabi ki bu süre zarfında hayvanın sağlıklı bir biçimde ömrünü sürmesi ne kadar iyi bakım yaptığınızla yüzde yüz alakalıdır.

Kaç Ayda Büyür?

Bergamasco çoban köpeği büyüme süresi genel olarak çok uzun değildir. Tabi ki hem bireysel farklılıklar hem de beslenmeye bağlı bir biçimde minimum 12 ve maksimum ise 18 aydır.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Bergamasco çoban köpeği yavruları oldukça sevimli olmalarının yanı sıra bunların sayısı minimum 6 ve maksimum ise 10 şeklinde dikkat çeker. Yılda bir kere doğururlar.

Kaç Günde Doğurur?

Bergamasco çoban köpeği yavru hamilelik süresi farklılık gösterse de en az 60 gündür. En çok ise bunun 64 gün olduğunu rahatlıkla söylemek lazım.

Bakımı

Bergamasco çoban köpeği bakmak zor mu; Bergamasco çoban köpeği bakmak zor olmasa da şunları unutmamak gerekiyor;

  • Bergamasco çoban köpeği bakanlar tüy bakımına özen göstermeliler. Bundan dolayı haftada 2 veya 3 kere bunların taranması halinde dökülme ve düğümlenme engellenmektedir.  Parmaklarınızı kullanın veya özel tarakları tercih edin.
  • Sık sık banyo yapmasına gerek olmayan bir ırktır. Bundan dolayı sadece çok kötü bir biçimde kokmaya başladığında buna başvurman mühimdir.
  • Bergamasco çoban köpeği yorumları sayesinde de anlıyoruz ki kulak bakımları mühimdir. Nedeni ise bu ırkın kulaklarının düşük asılı olmasıdır.
  • Tırnak bakımı kesme şeklinde yerine getirilmelidir. Fakat bunun çok kısa olması tavsiye edilen bir durum değildir.
  • Diş bakımı bir diğer husus olarak dikkat çeker.

Gerekli hallerde veterinerlerden yardım almaktan hiçbir zaman çekinmeyiniz. Böylelikle sevimli dostumuzu mutlu edebilirsiniz.

Nasıl Eğitilir?

Her zaman Bergamasco çoban köpeği eğitimi insancıl bir şekilde verilmelidir. Cezanın bu eğitim süreci içinde olmaması lazım. Bundan farklı olarak sosyalizasyon ilgili aşamada uygulanmalıdır. Bu sayede sonuç alabilirsiniz.

Bergamasco Shepherd yavru

Bergamasco çoban köpeği tuvalet eğitimi zaman alabilir. Bu yüzden ırka sahip olan kişilerin her şeyden önce sabırlı olmalarında fayda vardır. Hayvana zaman tanınmalıdır. Tuvalet alanının belirlenmesi ilgili sürecin en önemli parçasıdır. Elbette bir rutinin oluşturulması da bu noktada gerekiyor.

Bergamasco Shepherd özellikleri

Yavru Fiyatları

Bergamasco çoban köpeği cinsi köpek fiyatları kesinlikle düşük değildir. Özellikle bütçe konusunda sorunsuz olan kişilerin bu sevimli hayvana sahip olmaları daha mantıklıdır. Bergamasco çoban köpeği fiyat aralığı 27.000 TL ve 54.000 TL olarak hem en düşük hem de en yüksek meblağlar şeklinde ifade edilmiştir.

 

Bergamasco Shepherd Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları