Biewer Terrier Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Biewer Terrier

Biewer Terrier en küçük köpek ırklarından birisi olarak bilinir. Her zaman canlı olarak tanımlanmış kişilikleri sayesinde çok hareketledirler. Ailelerin en yakın dostlarının arasında bulunurlar.

Artıları
  • Terrier kategorisinde yer alan en cana yakın ve insana düşkün ırklar arasındadır.
  • Ailesi ile arasında özel bir bağ mevcuttur. Sosyalleşmekten hoşlanır.
  • Kendini sahibine adaması ile bilinir. Komutları yerine getirmekten bu nedenle hoşlanır.
  • Koku duyusundaki hassasiyeti üst seviyededir.
  • Sahibi ile empati kurma yeteneği çok yüksektir.
Eksileri
  • Tüylerinin bakımına büyük özen gösterilmelidir.
  • Düzenli olarak tarama adımlarının tamamlanmaması durumunda köklerde sorun yaşanabilir.
  • Tüylerin parlaklığının korunması için beslenme düzeninin de buna uygun olarak ayarlanması lazımdır.
  • Köpeklerin ailesi ile ayrı kaldığı zamanlarda agresif tutum takınabildikleri biliniyor.
  • Eğlenceye düşkünlüğü sebebi ile zaman zaman odaklanmakta sorun yaşanabilir.

Biewer Terrier olarak bilinen tür, 1980’li senelerin son dönemlerinde ortaya çıkmıştır. Ayrıca bu açıdan bakıldığında yeni bir ırktır. Yani üç renkli olmasının yanı sıra oyuncak boyutludur. 2007 senesinde ise ilk defa AKC olarak bilinen Amerikan Kennel Club tarafından tanınarak onaylanmıştır. Sonuç olarak detaylar yazımızda!

<yoastmark class=

Özellikleri

Biewer Terrier özellikleri merak edilen bir konu olmasının yanı sıra bunun adına şu detayları sıralamak gerekiyor;

  • Biewer hastalıkları arasında ishal nöbetleri öne çıkar. Bazılarında ise diş sorunları görülür. Yaygın olan bir diğer problem ise sık sık renk değişikliği şeklinde kendisini gösteren yumuşak dışkıdır. Bundan dolayı ilgili köpeğin alınmasının ardından veteriner kontrollerini de çok düzenli bir biçimde yerine getirmek mühimdir.
  • En küçük köpek ırklarından birisi olmasından dolayı ilgi toplar.
  • Bu türün anavatanı ise Almanya olarak dikkat çeker.
  • Genel olarak erişebileceği maksimum boy 23 cm’dir. Ağırlığı ise en fazla 4 kg olabilir. Bundan ötürü ev yaşamı için en uygun olan köpek türlerinin arasında karşımıza çıkar.
  • Karakterine baktığımızda ise tüm küçük köpeklerde olduğu gibi sevecen, neşeli ve tabi ki canlı olduğunu görmekteyiz. Çocuklarla ve aileleri ile olan uyumu üst düzeydir. Dikkatli olmalarının yanı sıra cesur karakterleri de söz konusudur.
  • Bakımının ise hem özenli hem de düzenli bir biçimde yapılması şarttır.
  • Enerjik olan yapısından dolayı Biewer Terrier köpeklerinin gün içinde çok fazla olmasa da egzersiz yapması mühimdir.

Bu özellikleri sayesinde ilgi gören bir köpek türüdür.

Karakter Özellikleri

Biewer Terrier her zaman en oyunbaz köpeklerin arasında yer alırken tabi ki enerjik olduklarını da ifade etmek lazım. Sevecen olan bu ırk, yeni kişilerle tanışma konusunda sorunsuzdurlar. Buna ek olarak hem uyarıcı hem de koruyucudurlar. Sadık olmaları onları özel kılarken sevgi dolu yapılarından ötürü birçok kişinin hem satın alma hem de sahiplenme hususunda ilk tercihlerinden birisidir.

Fiziksel Özellikleri

Biewer Terrier hem küçük boyutlu hem de sevimli bir ırk olarak dikkat çeker. Genel fiziki özellikleri arasında en az 2 en çok ise 4 kilo olması öne çıkarken 18 cm ile 23 cm arasında farklılık gösteren omuz yüksekliği söz konusudur. Dengeli vücut yapısı vardır. Kemik yapısının çok sağlam olduğunu ifade etmek gerekiyor. İpeksi ve uzun tüyleri dikkat çeker. Siyah, altın sarısı, beyaz gibi renklere sahiptir. Uzun kuyruğu son derece gürdür.

Zeki mi?

Biewer Terrier zeka seviyesi 5 yıldız üzerinden 4 şeklindedir ve bu da ırkın mevcut konuda çok başarılı olduğunu net bir biçimde gösterir. Farklı birçok eğitimi alabilirler. Yeni şeyleri öğrenmek onlar için harika bir deneyimdir. Biewer Terrier hakkında bilgi olarak bu veriler dikkat çeker.

 

Biewer Terrier Koku Yapar mı?

İlgi gören ve aynı zamanda koku sorunu olmayan bir ırk olmasının yanı sıra hem bakımına hem de temizliğine dikkat edilmesi şarttır. Böylelikle tüylerinin ipek gibi görünmesini bile rahatlıkla sağlamış olursunuz. Biewer Terrier sahiplendirme yöntemi veya satın alma yoluyla bu harika köpeği almak çok zor değildir.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Biewer apartmanda beslenir mi; Biewer Terrier apartmanda bakılabilecek en uygun ırkların arasında bulunur. Küçük bir ırk olması ve evde yaşamı sevmesi bunun temel gerekçeleri arasında bulunur.

Biewer Terrier çok havlar mı: Biewer Terrier havlama seviyesi genel olarak orta seviyededir. Biewer Terrier ilanları içinde de ilgili durumun net bir biçimde ifade edildiğini görmek mümkündür.

Bahçede Beslenir mi?

Biewer Terrier köpeği bahçede beslenme için uygun değildir. Ayrıca nedeni ise hayvanın oldukça küçük olmasıdır.

Evde Bakılır mı?

Biewer Terrier evde bakılır mı: Biewer Terrier her zaman kurallara uyulması halinde evde bakıma uygun bir köpek türü olarak karşımıza çıkar.

Evde Yalnız Kalır mı?

Biewer Terrier evde yalnız kalabilir mi; son derece sosyal bir yapıya sahip olmasından dolayı Biewer Terrier evde çok uzun bir süre boyunca yalnız kalmazlar.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Biewer Terrier boyutları söz konusu olduğundan bunun maksimum 23 cm olduğunu söylemek gerekiyor.

Tüy Döker mi?

Biewer Terrier tüy döker mi; Biewer Terrier her ne kadar uzun tüylere sahip olsa bile bunların dökülme seviyesinin çok yüksek olmadığını görmekteyiz. Elbette bakımın çok düzenli bir biçimde gerçekleştirilmesi önemlidir.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Biewer Terrier yaşam süresi birçok ırka göre daha uzun olması ile dikkat çeker bu ise en az 12 en çok 16 yıl şeklindedir.

Kaç Ayda Büyür?

Biewer Terrier yavru sağlıklı bir biçimde en az 6 en çok ise 12 ay içinde büyümüş olur. Eğer yavru olarak Biewer Terrier aldıysanız beslenmesine dikkat etmeniz şarttır.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Biewer Terrier yavruları toplamda en az 2 olmasının yanı sıra bunun bazı türlerde 5 olduğunu eklemek gerekiyor.

Kaç Günde Doğurur?

Her ne kadar Biewer Terrier türleri arasında bireysel farklılıklar söz konusu olsa bile hamilelin en az 58 ve en çok ise 68 gün arası olarak karşımıza çıkar.

Bakımı

Biewer Terrier bakmak zor mu; bu ırkın tüyleri son derece uzun olmasının yanı sıra aynı zamanda ipeksi olması ile dikkat çeker. Yani Biewer Terrier bakanlar bundan dolayı haftada birkaç kere bunları taramak zorundadırlar. Sonuç olarak hatta zaman zaman duruma göre tıraş edilmesi de gerek.

Biewer Terrier yorumları sayesinde yıkamanın çok önemli olduğunu rahatlıkla ifade etmek lazım. Bundan dolayı onun cildine hiçbir şekilde zarar vermeyecek bir şampuan markası seçilmelidir. Banyonda sonra kurutma makinesi yerine havlu kullanımı mühimdir. Bu daha mantıklıdır. Biewer Terrier son derece enerjik bir ırk olmasından dolayı günlük olarak egzersizleri yerine getirilmelidir.

Nasıl Eğitilir?

Biewer Terrier eğitimi söz konusu olduğunda şunlara dikkat edilmelidir;

  • Erken başlanması önemlidir.
  • Kısa oturumlar şeklinde gerçekleştirilmesi gerekiyor.
  • Yani aynı zamanda sosyalizasyon unutulmamalıdır.
  • Ayrıca zamanlamaya doğru bir biçimde karar vermek mühimdir.
  • Sonuç olarak olası bir davranışsal sorun çıktığından profesyonel destek alınması gerek.

Biewer Terrier tuvalet eğitimi her zaman büyük bir öneme sahip olmasının yanı sıra bunun için dikkat edilmesi gereken temel husus sabırlı olmaktır. Elbette bir diğer detay ise gerek ödül kullanımı gerekse de hayvan yer gösterilmesidir. Yani bu sayede tuvalet alışkanlığının kazandırılmasının önünde bir sorun yoktur.

Yavru Fiyatları

Biewer Terrier cinsi köpek fiyatları çok yüksek değildir ve genellikle devasa rakamlar karşımıza çıkmaz. Ayrıca 6000 TL ve 8000 TL olarak ifade edilen Biewer Terrier fiyat aralığı mevcuttur. Yani kararınızı işte bunun sonrasında vererek satın almayı yerine getirebilirsiniz.

Biewer Terrier Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları