Brie Çoban Köpeği Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Brie Çoban Köpeği

En sevimli çoban köpeklerinden birisi olan Brie çoban köpeği, Fransa kökenli bir tür olarak dikkat çekerken adını ise Brie olarak bilinen özel bölgeden almıştır. Günümüzde birçok farklı amaç için kullanılır.

Artıları
  • Briardlar zeki oyunlarıdir ve komutları hızla yürütürler.
  • Ailelerine son derece sadık ve koruyucu olabilirler. Evlerini ve aile üyelerini korumak için çaba sarf edebilirler.
  • Oyun oynamaktan keyif alabilirler ve çocuklara sadık arkadaşlar olabilirler.
  • Kökenleri geldiğinde çobanı olarak yetiştirilmişlerdir.
  • Aktiviteler ve egzersizlerle birlikte biriktirdiklerimi mutlu ve sağlıklı yaşayabilirler.
Eksileri
  • Briardlar kalın ve uzun tüylere sahiptir ve tüy dökerler.
  • Briardlar, bazen bir bağımsız mizaç sergileyebilirler ve eğitimde ısrarcı olabilirler.
  • Yeterli sosyalleşme olmadan yetiştirilirse, yabancılara karşı şüpheci veya çekingen davranabilirler.
  • Yetersiz egzersiz durumunda sıkılabilirler ve olumsuz davranışlar sergileyebilirler.
  • Ailesine karşı çok koruyucu davranır ve bu nedenle sık sık sorun çıkarır.

Tarihsel anlamda çoban köpeği olarak uzun yıllardan beri görev yapan Briard ırkının 14.yüzyıla kadar uzandığını görmekteyiz. Hem sevimli hem de sadık olmasından ötürü günümüzde de en çok tercih edilen köpek ırklarından birisi olarak dikkat çeker. İnsan canlısı olan Briard, aynı zamanda Fransız polisi ve ordusu tarafından da kullanılır. Sevimli dostumuzu daha yakından tanıyalım.

Brie Çoban Köpeği

Brie Çoban Köpeği

Briard Özellikleri

Brie çoban köpeği özellikleri en çok merak edilen konuların arasında yer alırken şunları sıralamak gerekiyor;

  • Kaslı ve büyük bir köpek türü olarak dikkat çeker.
  • Erkekler en az 58 cm en çok ise 69 cm omuz yüksekliğine sahiptir.
  • Dişi olanlarda ise bunun 56 ile 64 arasında farklılık gösterdiğini görmekteyiz.
  • Tüyleri sert, dalgalı ve aynı zamanda uzundur. İki katmandan oluşan tüyleri söz konusudur ve bunlardan alt kısımda bulunanlar daha yumuşaktır. Üst kısımdakiler ise serttir.
  • Briard bakanlar tarafından da ifade edildiği üzere bu köpekler cesur, akıllı, koruyucu ve aynı zamanda sadıktırlar.
  • Yüksek enerji seviyeleri mevcuttur. Bundan dolayı düzenli bir şekilde egzersizleri yapılmalıdır.
  • Aileler ile yakın bir şekilde bağ kurabilirler.
  • Briard hakkında bilgi verirken bu köpeklerin aynı zamanda çocuklarla iyi ilişkilerinin bulunduğunu da söylemek gerekiyor.

Karakter Özellikleri

Brie çoban köpeği karakter özellikleri arasında sevecen ve sadık olmaları her zaman öne çıkar. Bu da insan dostu olduklarını gösterir. Aynı zamanda sosyalleşme konusunda hiçbir sıkıntıları yoktur. Bu durum hem diğer hayvanlar hem de insanlar için geçerlidir. Ancak bunun geliştirilmesi, köpeğin yavru olduğu zamanlarda sağlanmalıdır.

Koruyucu da olan bu ırk hem öğrenmeye açık hem de akıllıdır. Bundan dolayı günümüzde halen en çok sahiplenilen veya satın alınan köpek türlerinden birisidir. Briard çok havlar mı; bu köpekler çok olmasa da havlarlar ve bunun nedenleri arasında koruma iç güdüsü, sosyalizasyon eksikliği, enerji ihtiyacı gibi parametreler mevcuttur.

Fiziksel Özellikleri

köpeklerin erkek olanları en az 27 en çok ise 41 kiloya sahiptir. Dişilerde bu biraz daha düşük olmasının yanı sıra 23 ile 32 kg arasında değişir. Son derece kaslı ve aynı zamanda dengeli olan bir vücutları vardır. Geniş göğüsler, kaslı ve düz sırtları dikkat çeker. Bu da köpeklerin çok dayanıklı ve güçlü olduğunun kanıtları arasında yer alır. Yüksek yerleşmiş olan kuyrukları kesilmemiştir. Uç kısmının kıvrık bir biçimde aşağıya doğru bükülü olduğu birçok örneği vardır.

Brie Çoban Köpeği hastalıkları

Briard Zeki mi?

Brie çoban köpeği yavru olduğu zaman diliminden itibaren çok iyi bir şekilde eğitildiğinde kesinlikle zekasını işlevsel olarak kullanılabilen bir köpektir. Irk olarak zeki olması dikkat çekici bir özelliğidir. Bu sayede karmaşık olarak bilinen görevleri yerine getirebilir. Aynı zamanda değişik becerileri öğrenebilme potansiyeli de vardır.

Briard Koku Yapar mı?

Briard koku yapan bir köpektir ve bunun temel nedenlerinden birisi ise sahip olduğu uzun tüylerdir. Bundan dolayı gerekli bakımın ve hijyen aşamalarının tamamlanması olası kötü kokuların önüne geçebilmek için mantıklıdır.

Brie Çoban Köpeği fiyatları

Briard Apartmanda Bakılabilir mi?

Brie çoban köpeği apartmanda beslenir mi: Briard yorumları arasında dikkat çeken görüşler ve aynı zamanda köpeğin karakteri göz önünde bulundurulduğunda bu ırk apartmanda beslemek için uygun değildir. Enerjik bir ırk olması, büyüklüğü ve yetişme tarzı bunun temel sebepleri arasında bulunur.

Briard Bahçede Beslenir mi?

Briard köpeklerin genellikle bahçede beslenmeleri daha mantıklıdır. Elbette bunun için gerekli ortamın oluşturulması şarttır. Bahçenin büyük olması, yeterli alanın verilmesi, egzersiz için lazım olan şartların yaratılması, sosyal ihtiyaçlarının karşılanması önemlidir.

Brie Çoban Köpeği cinsi

Briard Evde Bakılır mı?

Brie çoban köpeği evde bakılır mı; Briard evde beslemek için çok da uygun bir tür değildir. Çoban köpeği ırkına mensup olmasından dolayı geniş bahçelerde bakılması onun için daha mantıklı olacaktır.

Briard Evde Yalnız Kalır mı?

Brie çoban köpeği evde yalnız kalabilir mi; Briard köpekler yalnız kalabilirler ve bu konuda bir sorun söz konusu değildir. Ancak ev yerine bahçede bunun olması onun ruh sağlığı açısından büyük bir öneme sahiptir.

Brie Çoban Köpeği boyutları

Briard En Fazla Ne Kadar Büyür?

Brie çoban köpeği boyutları, dişiler ve erkekler için farklılık gösterir. Erkek köpeklerde omuz yüksekliğinin en çok 69 cm ve dişilerde ise 64 cm olduğunu söylemek gerekiyor.

Briard Tüy Döker mi?

Briard tüy döker mi; Briard tüy döken bir köpek ırkıdır ancak bu çok yoğun değildir. Genellikle bu yılda 2 kere olur. İlkbahar ve sonbahar aylar onların tüy dökme mevsimi olarak dikkat çeker.

Brie Çoban Köpeği bakımı

Briard Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Briard yaşam süresi farklılık gösterse de en az 10 en çok ise 12 yıldır. Özellikle sağlık durumunun göz önünde bulundurulması, kontrollerinin yapılması sayesinde hayvanın ömrünün uzatılması mümkündür. Briard hastalıkları şöyledir;

  • Kaçla displazisi bunların arasında öne çıkar ve hareket kabiliyetini sınırlar.
  • Deri altında ya da iç organlarda sarcoma adı verilen tümörler oluşabilir.
  • Katarakt, sindirim sorunları diğer hastalıklardır.

Brie Çoban Köpeği alınır mı?

Briard Kaç Ayda Büyür?

Briard köpekleri 1 ya da 2 yaşına geldiklerinde büyüme süreçlerini başarılı bir şekilde tamamlamış olurlar. Elbette bunu etkileyen birçok parametre söz konusudur. Erkek olan köpekler daha hızlı şekilde büyürler. Egzersiz ve aktivite büyük öneme sahiptir. Briard ilanları sayesinde sevimli bir yavruyu sahiplenebilirsiniz.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Briard yavruları son derece sevimli olmalarının yanı sıra bunların sayısı 6 ile 10 arasında farklılık gösterir. Üreme süreci kesinlikle uzman bir veteriner gözetiminde olmak zorundadır.

Brie Çoban Köpeği yavru

Briard Kaç Günde Doğurur?

Briard gebelik süresi 63 gündür ve bu da yaklaşık olarak 9 hafta demektir. Ancak bireysel anlamda farklılıklar olabilir. Bu yüzden 58 ve 68 gün aralığından bahsetmek daha mantıklıdır. Briard sahiplendirme işlemleri sayesinde doğum sonrasında sevimli yavrulardan bir ya da birkaç tanesini alabilirsiniz.

Brie Çoban Köpeği özellikleri

Briard Bakımı

Briard bakmak zor mu; Briard bakımı sırasında özellikle tüy taraması en çok dikkat edilmesi gereken detaydır. Haftada 2 veya 3 kere yapılması şarttır. Ancak ilkbahar ve sonbahar gibi mevsimlerde daha sık bir biçimde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu köpekler sık bir banyoya ihtiyaç duymazlar. Çünkü aşırı derecede yıkanması tüylerine zarar verir. Bundan ötürü 2 veya 3 ayda bir yıkanması mantıklıdır.

Briard Nasıl Eğitilir?

Briard eğitimi belli kurallara göre yapılmalıdır. Bu hayvanın zeki olması büyük bir avantaj sağlar. Özellikle küçük yaştan itibaren ve kurallara göre uygun olarak gerçekleştirilmesi şarttır. Briard tuvalet eğitimi için sıkı gözetim, sık sık dışarı çıkarma, aynı bölgeyi tercih etme, iyi davranışı övgü ve ödül ile takviye etme gibi yöntemleri kullanabilirsiniz. Olası hata durumunda bunların sıkıştırılmadan düzeltilmesi de mühimdir. Sabırlı olduğunuz vakit köpeğiniz başarılı bir biçimde tarafınızca eğitilmektedir.

Briard Yavru Fiyatları

Briard cinsi köpek fiyatları genel manada en çok dikkat çeken hususların arasında bulunurken bu ise Briard fiyat aralığı şeklinde minimum 27.000 TL maksimum ise 45.000 TL’dir.

Brie Çoban Köpeği Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları