Bask Çoban Köpeği Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Bask Çoban Köpeği

Bask Çoban Köpeği, Basque Shepherd Dog İspanya kökenli bir tür olarak karşımıza çıkıyor. Türün özellikleri ve fiziksel durumu hakkında bilinmesi gereken hususlar burada!

Artıları
  • Kendine verilen sorumluluğu kolaylıkla hayata geçirebilen türler arasındadır.
  • Sorumluluk odaklı yaşantıyı sevse de eğlenceye düşkünlük boyutu da mevcuttur.
  • Bulunduğu bölgenin farklı köpekler ile paylaşılmasından hoşlanmaz.
  • Lokasyon bilgisine ilişkin çok yüksek bir kabiliyet sergiler.
  • Yön bulma duyusu kadar organizasyon yeteneği de yüksektir.
Eksileri
  • Farklı köpekler ile iletişim kurmada zorluk yaşayabilir.
  • Diğer köpeklere karşı agresif tutum takınabilir.
  • Egzersiz ihtiyacının karşılanmaması durumunda, eklemlerinde sorunlar yaşanabilir.
  • Hedef odaklı bir yaşam döngüsü olmadığı durumlarda sıklıkla psikolojik sorunlar yaşayabilir.
  • Hayvanlara yaklaşan tehlikelere karşı çok sinirli karşılık verir.

Bask Çoban Köpeği, Landrace türünün bir alt grubu olarak tanımlanmaktadır. Açık kahverengi tüyleri ve canlı bakışları ile ailenizin en sevilen üyelerinden biri olmaya adaydır. Enerjik ve oyuncu yapısı ile sıradan hayatınıza keyif katacaktır. Ayrıca bu türün diş hastalıklarına yatkınlığı da bilinmektedir. Yani bu nedenle belirli aralıklar ile ağız sağlığının kontrol edilmesi gerekir. Sonuç olarak düzenli kontroller ile bir sorun varsa dahi bunun tespiti kolaylıkla sağlanıyor.

Bask Çoban Köpeği

Özellikleri

Heyecanlı ve atik yapısı ile dikkatini toplamakta zaman zaman zorluk çekse de doğru eğitim adımları ile bu konuya çözüm getirmek de mümkündür.

  • Kahverengi ya da kehribar renginde gözlere sahiptir. Yuvarlık yapıda olan gözlerin hassasiyeti yüksektir. En ufak detaylar bile gözünden kaçmayacaktır.
  • Yani çoban köpeği kategorisinde yer alsa da bu kategorinin en cana yakın olan üyeleri arasındadır.
  • Burnu oldukça hassastır.  Ayrıca en hafif kokuları dahi takip eder.

Bask Çoban Köpeği

Genel olarak açık kahverengi tüylere sahip olsa da alt gruplarında kızıla çalan kahverenginin de ayrıca mevcut olduğunu belirtmek gerekir.

Karakter Özellikleri

Basque Shepherd Dog köpeği Euskal Artzain Txakurr olarak da bilinmektedir. Yani çok arkadaş canlısı olan bu köpeğin evin diğer köpekleri ile anlaşmasında da sorun yaşanmayacaktır. Agresif bir yapıda olmadığı ve oldukça oyuncu olduğu için anlaşmasının diğer köpek türlerine göre çok daha kolay olacağını belirtmek gerekiyor.

Fiziksel Özellikleri

Basque Shepherd Dog boyutları 65 santime kadar çıkabilmektedir. Yani dişlerde bu boyun daha kısa olduğunu bilmelisiniz. Sonuç olarak kilosu ise 30-36 kilogram aralığındadır. Bu verilen sınır maksimum aralıktır.

Bask Çoban Köpeği ilanları

Basque Shepherd Dog hakkında bilgi alınırken boy ve kilo kategorisindeki gelişimin köpeğin beslenme düzenine göre direkt olarak etki altında kalabileceğini de belirtmek gerekiyor. Yani yeterli miktar olarak belirlenen sınırın üzerinde bir besleme yapıldığı zaman kilo alma sorunu da yaşanmaktadır.

 Zeki mi?

Basque Shepherd Dog eğitimi zeka seviyesinin oldukça arzu edilmektedir. Kısa sürede tamamlanmaktadır. Eğitimde verilebilen tüm bilgilerin köpek tarafından kısa sürede kavranması için gerekli olan tüm önlemler eksiksiz olmalıdır. Ayrıca zeka seviyesinin canlılığının korunması için zihin egzersizleri konusunda da köpeğiniz ile iletişim içerisinde olmanız istenmektedir.

Koku Yapar mı?

Basque Shepherd Dog özellikleri tüyler bakımından kokuya neden olabilen bir özellikte değildir. Fakat bu türde dikkat edilmesi gereken husus ağız sağlığıdır. Yani ağız sağlığının ihmal edilmesi durumunda enfeksiyona oldukça açık yapıda olduğu görülmektedir. Ayrıca bu durum nefes kaynaklı koku sorunlarının yaşanabildiğini kanıtlamaktadır.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Basque Shepherd Dog çok havlar mı; havlama seviyesi bakımından bazı eğitimler ile ortalama seviyededir. Yani bir apartman dairesinde yaşamaya çok da uygun bir tür değildir. Ayrıca Basque Shepherd Dog apartmanda beslenir mi; apartman dairse bu enerjik köpek için çok kısıtlayıcı bir alternatif olur.

Bahçede Beslenir mi?

Basque Shepherd Dog evde bakılır mı; küçük evlerde bakım için uygun bir köpek değildir. Yani enerjik yapısı ve egzersiz ihtiyacı ile ön plana çıkan bir tür olduğu için bahçeli evler daha uygun olacaktır.

Evde Bakılır mı?

Basque Shepherd Dog tuvalet eğitimi verme süreci zorlu olmasa dahi, kısıtlı alana tıkılıp kalmanın bu tür için büyük sorun yaratabileceğini bilmeniz gerekiyor. Ayrıca evde bakım aşamasında bahçeli olan dairelerde bu türün daha mutlu olabileceği bir ortam oluşturulabilir.

Evde Yalnız Kalır mı?

Basque Shepherd Dog bakanlar türün evde tek başına bırakılmasında apartman dairelerinde sorun yaşandığını, bahçeli olan geniş konutlarda ise bir aksaklık ile karşılaşmadıklarını belirtmektedir. Yani Basque Shepherd Dog evde yalnız kalabilir mi; yalnız kalma sürecinin sonrasında onunla zaman geçirerek iletişiminizi kuvvetlendirmeye ve köpeğinizin de sosyalleşme ihtiyacını karşılamaya önem vermelisiniz.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Basque Shepherd Dog sahiplendirme ilanlarında köpeğin mevcut boyutları hakkında bilgi verilmelidir. Yani yetişkin köpek almak isteyen kişilerin yaşına göre bedensel durumunun standartlara ne kadar uygun olduğunu kontrol etmesi daha doğru olacaktır. Ayrıca bu türün boyunun 65 santime kadar çıkabildiği verilen örneklerden de anlaşılmış, tescil edilmiştir.

Bask Çoban Köpeği boyutları

Tüy Döker mi?

Basque Shepherd Dog hastalıkları ve genetik yatkınlıkları analiz edildiği zaman tüy dökme konusunda herhangi bir sorun çıkartacak olumsuz yatkınlığının olmadığı görülmektedir. Orta seviyede tüy dökme eğilimi vardır. Basque Shepherd Dog tüy döker mi; tarama işlemlerinin düzenli olarak yapılması durumunda tüy dökme sürecine ilişkin herhangi bir sorun meydana gelmeyecektir.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Basque Shepherd Dog yaşam süresi ile alakalı inceleme yapıldığı zaman maksimum 15 yaşına kadar yaşayabildikleri görülmektedir. Kronik rahatsızlıklardan korunma için rutin sağlık kontrollerinin yapılmasına büyük önem verilmektedir. Veteriner kontrollerinin kesinlikle aksatılmaması lazımdır.

Bask Çoban Köpeği bakımı

Basque Shepherd Dog Kaç Ayda Büyür?

Basque Shepherd Dog yavru klasmanından yetişkin klasmanına ortalama 11 ya da 12 aylık bir süreç içerisinde geçiş yapmaktadır. Bu sürece ilişkin dış faktörlere ve değişkenlere göre sürelerde +- 15 günlük değişimler yaşanmaktadır.

Basque Shepherd Dog Kaç Tane Yavru Yapar?

Doğum sonrasında yavruların bakımı ile yakından ilgilenilmesi gerekir. Basque Shepherd Dog yavruları ayrı ayrı veteriner kontrolünden geçirilmelidir. Tek bir doğum ile 4den 6ya kadar yavru sayısına ulaşılabilmektedir. Basque Shepherd Dog ilanları analiz edildiği zaman özellikle bu detayı dikkate almalısınız. Annelerinden erken ayrılan yavruların hastalıklara karşı direnci çok daha düşük seviyededir.

Bask Çoban Köpeği alınır mı?

Basque Shepherd Dog Kaç Günde Doğurur?

Gebelik sürecinin ortalama 60 günlük bir periyot içerisinde tamamlanması beklenmektedir. Hamilelik sürecinde köpeğin hareketlerinde ya da genel dengesinde normal sürecin dışında bir durum fark etmeniz durumunda bunu anında yetkililere bildirmelisiniz. Veterineriniz sorunun neden kaynaklandığı ile alakalı tahlilleri kısa sürede uygulamaya koyar.

Basque Shepherd Dog Bakımı

Basque Shepherd Dog bakmak zor mu; bakımının büyük bir sorumluluk arz ettiğini unutmamalısınız. Bu sorumluluğu yerine getirebilen kişilerin bu tür köpekleri sahiplenmeleri gerekir. Bakımın sadece bedensel kontroller ile bitmediğini ona gerekli olan ilgiyi ve sevgiyi vermeyi de kapsadığını unutmamalısınız.

Bask Çoban Köpeği yavru

Basque Shepherd Dog Nasıl Eğitilir?

Bu köpeklerin eğitim sürecinde çok kararlı olmalısınız. Sadece bu çoban köpeklerinde değildir. Köpek türlerinde de eğitim sürecinde en ufak bir esneklik olmamalıdır. Köpeğin o eğitimi başarılı tamamlama olasılığının büyük ölçüde ortadan kalktığı görülmektedir. Basque Shepherd Dog yorumları da bu yöndedir. Bu nedenle eğitim sürecinde hem tekrarlara önem vermelidir. Hem de kesinlikle sıkı ve kesin ifadeler ile eğitimi sürdürmeniz gerek.

Bask Çoban Köpeği özellikleri

Basque Shepherd Dog Yavru Fiyatları

Basque Shepherd Dog fiyat aralığı son dönemlerde oldukça büyük artış göstermiştir. Genel olarak yavru köpekler tercih edilmektedir. Hayvan severin tercihlerini yetişkin ve gerekli olan tüm eğitimleri alan köpeklerden yana da kullanmaktadır. Yani Basque Shepherd Dog cinsi köpek fiyatları 32.000 TL’den başlar 42.000 TL seviyesine kadar yükselmektedir.

Bask Çoban Köpeği Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:
Renkler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları