Yavru Köpekler Ne Zaman Banyo Yapabilir? - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Yavru Köpekler Ne Zaman Banyo Yapabilir?

Home » Yavru Köpekler Ne Zaman Banyo Yapabilir?

Köpeklerde banyo dikkat ve özen gerektiren süreçtir Yavru köpekler ne zaman banyo yapabilir doğru zamanlama ile birlikte doğru ekipmanlar nelerdir yazımızda okuyabilirsiniz.

Gerek hijyen gerekse genel sağlık açısından yeni doğan köpeklerdeki banyo süreçleri doğru zamanda doğru şekilde yapılmalıdır. Nazik yaklaşım sergileyerek çok daha sağlıklı temizlenmesini sağlayıp mutlu yaşam sürmesini destekleyebilirsiniz.

Yavru Köpek Banyosundaki Temel Bilgiler

Yetişkinlere göre çok daha hassas cilde sahiptir. Bu nedenle yavrularda temizlik ihtiyacı özenli şekilde karşılanmalıdır. Yavru köpekler ne zaman banyo yapar konusu ele alındığında aşırı banyonun zararlı olduğunu bilmekte fayda vardır. İnce ciltlerinden dolayı daha fazla yağ üreten yavrularda kuruma eğilimi söz konusudur.

Sık olmayan düzenli aralıklarla suyla temas etmesini sağlamak kuruma eğiliminde çözüm bulmanıza yardımcı olur. Yıkama sıklığını ayarlamak için cinsinin, yaşam tarzının ve yaşının önemi olduğunu unutmayın. Genel anlamda değerlendirildiğinde yeni doğmuş bir köpeği ayda birkaç kez yıkamak yeterlidir.

İlk doğduklarında temizlikleri  8 ila 10 haftalık olduktan sonra başlar. İlk deneyiminde sakinleştirmek güven vermek dikkatli ve sevgi dolu yaklaşmak hatta ödüllendirmek gibi davranışlar ile teşvik edebilirsiniz.

Yavru Köpeklerin İlk Banyosu

<yoastmark class=

Henüz suyla tanışmayan köpeklerin ilk banyosu dikkatli şekilde planlanmalıdır. Türüne ve boyutuna bağlı olarak planlamayı kendiniz geliştirebilirsiniz. En az 8 haftalık olduktan sonra yıkanan köpek, yetişkinlere göre daha az ihtiyaç hisseder. Yavru köpekler ne zaman banyo yapabilir bunun ortalaması 10 hafta şeklinde verilir. İlk deneyimde dikkat etmeniz gereken detaylar şunlar;

  • Yavruya uygun şampuan seçimi.
  • Suyun hafif ılık olması.
  • Temizlik öncesi tarama, sonrası kurutma.
  • Göz kulak temizliği ile birlikte tırnak kesimi.

Dikkatli şekilde yıkanan yavrular nazik şekilde kurulanmalıdır. Kurulama aşamasında ıslatılan bir havlu ya da saç kurutma makinesi kullanırsınız. Ancak makine kullandığınızda düşük hızda ve sıcaklıkta olmalı.

Gözleriyle kulaklarını temizlerken nazik davranmalı tırnaklarını her temizleme sürecinde düzenli olarak kesmeniz gerekir. Bir yavrunun alışkanlık kazanması zaman alır bu yüzden sabırlı davranarak olumlu tavırlarla motive etmeye çalışın.

Yavru Köpeklerde Banyo Püf Noktaları

Yavruların yıkanmasında hem kullanılan teknikler hem de püf noktaları dikkatle takip edilmelidir. Sık yıkanma gerek cildin gerekse tüylerin doğal yağlarını bozduğundan dolayı sadece ihtiyaç duyulduğunda yıkanmalıdır. Yavru köpekler ne zaman banyo yapar sorusuyla birlikte hazırlık sürecini de önemseyin.

Yıkama işlemine başlamadan önce şampuanını, yumuşak fırçasını, havlusunu, kurutma makinesini hazırlayarak uygun bir alan belirleyin. Suyun sıcaklığını kontrol ettikten sonra alıştırmak için ilk olarak ayaklarını temas ettirin bu davranış endişesini ortadan kaldırır.

Özel olarak formüle edilen köpek şampuanlarında pH seviyeleri farklıdır bu yüzden temizleme sürecinde doğru şampuan seçimini önemseyin. İyice ıslattıktan sonra şampuanı uygulayarak nazikçe masaj yapın ve tüm vücuduna yayın. Ardından kalıntılarını temizlemek adına iyice durulayın böylelikle cilt tahrişinin önüne geçmiş olursunuz.

Gözleriyle kulaklarını temizlerken su kaçmasını önlemeye çalışın. Temizlenmeyi kabullenmesi için yıkandıktan sonra onu ödüllendirin böylelikle yıkanma zamanı geldiğinde sakin ve rahat temizleyebilirsiniz.

Yavru Köpeklerde Banyo Sonrası Bakım

Yetişkinlere göre yavrularda yıkama sonrası bakım biraz daha hassasiyet ister. Su sıcaklığının ayarlanması, şampuan seçimi, dikkatli durulama vücut ısısını korumak için hızlı kurutma dikkat edilmesi gereken detaylardır.

Yavru köpekler ne zaman banyo yapabilir sorusunun cevabını öğrendikten sonra yıkamanın ardından yapacağınız bakımı da aynı özenle gerçekleştirmelisiniz. Kuruladıktan sonra tüylerini düzenli şekilde fırçalayarak hem dökümünü azaltıp hem de sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Yavrularda tırnaklar hızla büyür bu yüzden kesmek ya da törpülemek gerekir İşlemi yaparken dikkatli davranın. Çünkü yanlış tırnak kesimi zarar verir. Gözleri ile kulakları hassas olduğundan dolayı göz çevresindeki lekeleri temizleme için veterinerin tavsiye ettiği temizleyiciler ya da göz damlası kullanılmalıdır.

Kulaklarını nemli pamuk ped ile nazik şekilde temizlersiniz. Dişlerini fırçalamak ağız sağlığını korumada etkilidir uygun diş fırçalarıyla diş macunları tercih etmelisiniz. Köpeği temizledikten sonra parazit kontrolünü yapmada genel sağlığını korumak için aşılarını düzenli yaptırmalısınız.

Tüm ihtiyaçlarında olduğu gibi yavruların temizlenmelerinde de cinsine ve yaşına bağlı olarak değişimler görülebilir bu yüzden veterinerin önerilerine her zaman dikkat etmelisiniz. Herhangi bir sağlık sorunu ya da bakımı konusunda şüpheleriniz oluşursa uzman yardımı almalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları