Parazit Enfeksiyonları Nedir? Tedavisi Var mı? - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Parazit Enfeksiyonları

Home » Parazit Enfeksiyonları
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.3/5
Bilgilendirme
Estonian Hound

Estonian Hound Estonya’nın simge köpek ırkları arasındadır. Bilinirliği ve tanınırlığı olan tek ırk olduğunu söylemek de hatalı olmayacaktır. 20. Yüzyıla kadar Estonya’da avcılık sırasında özellikle İngiliz ırklı köpeklerin kullanıldığı biliniyordu. Fakat bölgeye Fin tazılarının gelmesi ile durumlar değişti. Bu Fin tazıları ve yerel köpeklerin çiftleştirilme adımlarının sonrasında Estonian Hound ırkı ortaya çıkmıştır.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.0/5
Bilgilendirme
Tazy

Tazy Asya’nın avcılıkta en sık kullanılan ırklarındandır. Türkiye’de de yaygın olarak kullanılmış ve tarihi bağlamda bu coğrafyada da önem arz etmektedir. 1500lerden Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemine kadar ava çıkılan süreçlerde eşlikçi hayvan olarak kullanılmıştır.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
2.0/5
Bilgilendirme
Cretan Hound

Cretan Hound ırkının Girit Adası’nın sembol hayvanlarından biri olduğu düşünülmektedir. Kaynaklar incelendiği zaman bu ırkın ortalama 3500 yıldır varlığını sürdürdüğü bilinmektedir. Çok hızlı koşabilen ve en ufak hedefleri dahi gözden kaçırmadan takip edebilen hayvanlar arasındadır. Özellikle Girit halkının bu ırka büyük önem verdiği ve köpekleri dışarı göndermekten sakındıkları da fark edilmektedir.

Parazit Enfeksiyonları

Parazit enfeksiyonları, köpeklerde mide ve sindirim sisteminde çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Tedavi edilmezse, diğer iç organlarda geri dönüşü olmayan hastalıklara zemin hazırlayabilir.

Parazit enfeksiyonları hastalığı olan köpekler ve ırksal özelliklerine dair tüm bilgileri alman için bu kategori hazırlanmıştır. Dünya üzerindeki tüm köpek cinsleri ve yatkın olan türlerine dair parazit enfeksiyonları ve parazit cinsleri için güncellenmiş dolu dolu bir menüdür. Kronik parazit enfeksiyonları olan köpekler ve parazitlere göre tedavi süreçlerini inceliyoruz. Küçük sınıf, orta veya büyük sınıf köpeklerde iç ve dış parazit türlerine göre sen de bilgi alabilirsin. Sana önerimiz; köpeğine tam zamanında iç ve dış parazit aşılarını eksiksiz yaptırmandır.

Parazit Enfeksiyonları Hastalığı Hangi Köpeklerde Var?

Parazit enfeksiyonları, birkaç farklı şekilde görülebilir. Genel olarak parazitler, 2 grupta adlandırılırlar. İç parazitler ve dış parazitlerdir. Her köpek cinsinde parazit oluşabileceği için özellikle yavruluk döneminde mutlaka parazit aşılarının yaptırılması ve daha sonraki yaşam evrelerinin tamamında parazit kontrollerinin uygulanması gerekiyor.

Yuvarlak solucandan kaynaklanan enfeksiyon türü olduğu gibi kancalı kurt enfeksiyonları da yaygın olarak görülmektedir. Ayrıca köpeklerde kancalı kurt veya tenya enfeksiyonları, bilinen hastalıklar arasındadır. En tehlikeli olan parazit enfeksiyonlarından biri de kalp kurdu enfeksiyonu olarak biliniyor.

Doğrudan kalbe yerleşen çeşitli kurtların neden olduğu ve tedavi edilmesi çok da mümkün olmayan bir enfeksiyon türüdür. Evcil hayvan sahiplenmeden önce mutlaka aşılarının yapılmış olduğunu incelemen sana tavsiyemizdir. Ayrıca sahiplendiğin hayvanda parazit olması durumlarını önceden tespit edebilir veya köpeğinin verdiği belirtilere bağlı olarak olup olmadığını anlayabilirsin. Böylelikle sağlıklı ve konforlu yaşamını sürdürmesini ilk elden desteklemiş olursun.

Köpeklerde daha yoğun olarak iç parazitler görülür. Bunlar vücudun içerisinde bağırsak, sindirim ve boşaltım sisteminde görülebilen parazit türleridir. Dış parazitler ise daha çok dış deride oluşan farklı hayvanlardan veya enfeksiyon kaynaklı oluşabilen parazit türleri olarak bilinmektedir. İç kısımda oluşan ve enfeksiyona neden olan birkaç parazit türü şöyle sıralanabilir; Toxascaris leonina, Dipylidium caninum ve Echinococcus türleri, pek çok cinste görülen enfeksiyonlardır.

Köpeklerde Parazit Enfeksiyonları Hastalığının Tedavisi Var mı?

Parazit enfeksiyonları tedavi edilmediği durumlarda daha büyük sağlık sorunlarını tetikleyebiliyor. Örneğin kancalı kurtlar daha çok kan kanserinin oluşmasına neden olan temel parazit türleri arasındadır. Ayrıca köpeklerin sindirim, hazım ve boşaltım sistemini doğrudan etkiledikleri için iç organlarda fonksiyon bozukluğunu oluşturabilir.

Zaman içerisinde organ yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunları da oluşabilmektedir. Ayrıca bu tür parazitler ve bağlı olarak görülen enfeksiyonlar, bağışıklığın güçsüz kalmasına neden olabiliyor.

Görülebilen yuvarlak kurt kaynaklı enfeksiyonlar, bulaşıcıdır. Bu, doğrudan köpeğin gelişim evrelerini etkiler. Silindirim sorunlarına kaynak oluşturur ve gaz sancılarını tetikler. Fiziksel olarak dış kısımdan gayet rahat anlaşılabilir bir enfeksiyon türüdür.

Parazit Enfeksiyonları

Karın bölgesinde daha çok şişlik ve gaza bağlı olarak kabarıklık net bir şekilde görülebiliyor. Bu parazitler, köpeklerin dışkılarıyla atılır ve diğer köpeklere de bu yolla bulaşırlar. Bağırsaklarda yaşar ve serbest dolaşım halinde köpeklerin sağlık sistemini bozarlar.

Köpeklerde parazit enfeksiyonlarına neden olan temel çeşitlerinden birisi de kancalı türleridir. Daha çok ince bağırsak bölgelerinde yaşarlar ve adeta asalak olduklarını göstermek için astara yapışarak yaşamlarını devam ettirirler. Petlerin kanını emerek besleniyorlar. Bu da doğal olarak anemik hastalıklarının oluşmasına, ciddi deri hastalıklarının oluşmasına neden olabilir.

Hemen her köpek cinsinde görülebilen enfeksiyonlar, yavruluk dönemlerinde oluşabiliyor. Pomeranian, Bulldog, Alman çoban köpekleri ya da Su Spanyelleri gibi pek çok ırkı sayabiliriz.

Parazit Enfeksiyonları Hastalığı Olan Köpek Sahiplenilir mi?

Parazit enfeksiyonları arasında köpeklerde yaygın olarak ve tehlikeli olarak bilinen tiplerden birisi, kalp kurdu enfeksiyonları olarak tanımlanır. Dış faktörlere bağlı olarak görülmekle birlikte sivrisinek tarafından salgılanmaktadır ve doğrudan kanına enjekte edilmektedir.

Köpeğin kalp bölgesine yerleşen bu yumurtalar burada büyür ve gelişmeye başlar. İlk etaplarda belli olmayabilir ve sadece köpekte solunum sorunları, alerjik etkiler, öksürük veya fiziksel yorgunluk gibi davranışlar olduğu için kalbe yerleşen kurtların anlaşılması biraz zaman alabiliyor. Akciğer ve kalp arasındaki damarlara yayılır ve köpeğin hayatını olumsuz yönde etkilerler.

Kamçı kurtlarına bağlı olarak görülebilen enfeksiyon türleri de yine bağırsak sisteminde ve fakat kalın bağırsaklarda meydana gelen kurt türleri olarak biliniyor. Doğal olarak sindirimi bozar ve bağırsakların işlevselliğini yitirmesine neden olur. Çoğu zaman bu parazitler direkt olarak iltihap oluşturuyorlar.

İlk etaplardan itibaren köpeklerde ishal ya da kanlı ishal olması neticesiyle tespit edilebilir kur türüdür. Şayet tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açılabilir ve ilk etaplarda ani şekilde zayıflamasına neden olabilir.

Köpeklerin çoğunda görülebilen tenya çeşitleri dış faktörlere bağlı olarak görülebilen etkilerdir. Kanatlı hayvanlar veya kemirgenlerden de bulaşabilir. Ancak köpekler arasında geçebilen bir hastalık değildir. Küçük yaştaki köpekler veya ileri yaştaki köpeklerde görülebiliyor. Fakat etkileri daha çok yavru petlerde olumsuz olabiliyor. Aşıları yapılmayan köpeklerde sindirim fonksiyonları ve iç organların işlevlerini doğrudan etkileyebilir kurtlardır.

Elbette tenyalar, birbirinden farklı seçeneklerde bulunabiliyor. Türlerine göre boyutları, ebatları, yaşadıkları alanlar farklıdır. Farklı hayvanlardan bulaşırlar, ancak kedilerden ya da köpeklerden geçmezler. Büyük baş, küçük baş, kemirgenler, sürüngenler, kuşlar gibi farklı gruplardan kaynaklanan tenya çeşitlerine göre köpeklerin ciğer veya beyin bölgelerinde de kistik dokular oluşabilir. Bu nedenle aşılarının yapılması ve tedavilerinin eksiksiz uygulanması önem taşıyor.

Parazit Enfeksiyonları Hastalığı Olan Köpek İyileşir mi?

Parazit enfeksiyonları hastalığı olan köpekler, elbette iyileşiyor. Yani bu daha çok yavru köpeklerde olsa da sahiplenilmiş çok sağlıklı bir köpekte zamana bağlı olarak görülebilir bir durumdur. Bazen beslenme programına bağlı olarak bazen sosyalleştiği ortamlarda, parklarda ve bahçelerde ya da çiftliklerde, diğer hayvanlarla temasından dolayı görülebilen enfeksiyonlardır. Sadece hızlı tespit edilmesi ve veterinere hızlı götürülmesi halinde hızlı şekilde tedavi edilebilir hastalıklardır.

Teşhis yöntemleri genellikle gaita tahlilleri ile yapılır. Köpekten alınan dışkı örneği incelenir ve özel ilaçlar mikroskobik görüntüleme eklentileriyle hangi tenya, şerit veya kıl kurdu gibi cinse bağlı olduğuna karar verilir.

Ardından ilaç veya beslenme listeleri hazırlanarak hızlı bir şekilde tedavi sürecine gidilir. Kalp kurdu enfeksiyonları dışındaki diğer parazit çeşitleri ve bunlara bağlı olarak görülebilen enfeksiyonlar genellikle hızlı şekilde tedavi edilmektedir.

Hem dış yüzeyde görülebilen enfeksiyonlar hem de köpeklerin iç organlarında ince ve kalın bağırsaklarında görülen enfeksiyonlar hızlı teşhis edildiğinde hızlı bir şekilde çözümlenebilir. Birçok aşıda zaten piyasada bu hastalıkların önlenmesini sağlıyor. Sokak köpekleri için de genellikle ücretsiz şekilde yapılan aşılar vardır. İç parazit ve dış parazitine karşı düzenli olarak aşıları yaptırmak, köpeklerin daha sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için oldukça önem taşıyor.

Tüm sistemlerden ve cihazlardan erişime açık olan köpeklerde parazit enfeksiyonları online kategorimiz üzerinden bu hastalığın kalıtsal olarak görüldüğü cinslerin tamamına dair bilgi alabilirsin. Köpek sahiplenmeden önce sağlık kontrollerinde neler yaptırman gerekiyor ve yaşam boyunca hangi aşıların yapılması gerekiyor gibi ihtiyacın olan tüm bilgiler için sistemimiz daimi olarak güncellenmektedir.