Cilt Sorunları Nedir? Tedavisi Var mı? - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Cilt Sorunları

Home » Cilt Sorunları
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
ÖNEMLİ UYARI

Evcil hayvan evlat edinme ve evcil hayvan bakımıyla ilgili en son bilgiler burada.

*Sorumluluk Reddi: Burada belirtilen özellikler sıklıkla bu cinsi temsil ediyor olsa da, köpekler kişilikleri ve görünümleri değişkenlik gösteren bireylerdir. Belirli bir evcil hayvanla ilgili ayrıntılar için lütfen evlat edinme kuruluşuna danışın.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Biewer Terrier

Biewer Terrier ırkının bu derece sevilmesinin ve ayırt edici olmasının nedeni resesif olarak görülen alacalı yapıya sahip olmalıdır. Bu ırkın gelişiminde Bay ve Bayan Biewer’ın büyük etkisi bulunmaktadır. Çiftin vefat etmesinden sonra ırkın genetik koruma konusunda savunmasız kaldığı ve farklı üreticiler tarafından da kopyalandığı anlaşılmaktadır.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Finnish Spitz

Finnish Spitz ırkının bir diğer adı Suomenpystykorva olarak anılmaktadır. Bu ırkın özellikle Rusya’nın merkez bölgelerinden Finlandiya’ya gelen göçmenler tarafından bölgeye getirildiği düşünülmektedir. Özellikle küçük kuşların avlanması sırasında çok önemli bir yere sahip oldukları bilinmektedir. 1800lerde bu ırkın varlığının tehlikeye girdiği görülmektedir. Daha sonra kurtarmak için atılımlarda bulunulmuştur.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Phalène

Phalène Batı Avrupa’nın en popüler ve sevecen köpek ırkları arasında yerini almaktadır. Hatta Anakara’nın en sık tercih edilen köpeklerinden biri olduğunu da söylemek mümkün. 1500lerden bu yana varlığını kesintisiz şekilde sürdürmekte olan bu ırkın tarihi geçmişine ilişkin sanat eserlerinde bilgi almak mümkün. Urbino Venüsü isimli tabloda resmedilmesi geçtiğimiz yüzyıllarda ırkın varlığına ilişkin elimizde bulunan en temel kanıtlardandır.

Cilt sorunları olan köpekler hangileridir ve ne tür sorunlar görülebilir ırklarına göre kronik cilt sorunları olan köpekler nelerdir, nasıl bakım uygulanır? Bunları senin için inceledik. Sahiplenmeden önce mutlaka bu göz at.

Cilt sorunları köpeklerde tıpkı insanlarda olduğu gibi deri hastalıkları olarak tanımlanır. Çeşitli faktörlere bağlı olarak gelişebildiği gibi kalıtsal olarak da görülebiliyor. Hem deride hem de tüylerde oluşan bu sorunlar nasıl geçirilir? Merak ediyorsan içeriklere hemen göz at.

Cilt Sorunları Hangi Köpeklerde Var?

Cilt Sorunları görülen köpeklerde yaygın şekilde tüylerin döküldüğü bilinmektedir ve mevsimlerin dışında da tüylerinde hem bütünsel olarak hem de yer yer açıklıklar görülebilir ve cilt altında kızarıklıklar belirgin şekilde görülür. Deri problemleri genellikle şöyle sıralanır;

  • Yavru köpeklerde genellikle dermatit görülür.
  • Deri iltihaplanması ve buna bağlı olarak yara, kabuklanma, akıntılı deri bozuklukları görülür.
  • Köpeklerde mantar hastalığı da cilt sorunları arasındadır.
  • Uyuz veya tüy dökülmesi gibi etkiler genel cilt problemleri arasındadır.

Köpeklerin cilt, kürk yapıları ve derilerinde yer alan germanatif, çeşitli durumlarda farklı etkilenir ve deri hastalıklarına neden olabilir. Bu bölgede bulunan hücreler fazla gelişemezler veya gelişmelerinde bozukluklar görülür. Kıl köklerinde besin dengelemesi tam yapılmadığı için genellikle kürkünde form bozuklukları kıl dökülmeleri başlar ve bu da temel cilt bozuklukları olarak değerlendirilir.

Kalıtsal olarak görülebildiği gibi doğuma bağlı olarak bazı türlerde de tüy dökülmeleri mevsimsel veya diğer faktörlere bağlı olarak yanlış beslenme periyotları beraberinde giden hastalıklar veya alerjik reaksiyonlara göre tüy dökülmeleri görülebilir.

Cilt hastalıkları konusunda belirli birkaç köpek cinsinden bahsetmek çok da mümkün değildir. Neredeyse tüm köpek cinslerinde tüy dökülme problemi farklı nedenlere bağlı olarak bilinmektedir. Ancak daha çok görülebilen bazı ırklar vardır. Onları da listemizden inceleyebilirsin.

Cilt Sorunları

Köpeklerde Cilt Sorunları Tedavisi Var mı?

Cilt sorunları edinsel tüy dökülmeleri ya da doğumsal tüy dökülmeleri olarak 2 farklı durumda görülmektedir. Hangi nedenden oluştuğuna bağlı olarak veteriner hekimin analizleri, testleriyle birlikte önerdiği yöntemleri uygulayarak bu hastalığın tedavi edilmesini sağlayabilirsin.

Edinsel tüy dökülmelerinde genellikle egzama görülür, mantar veya parazit gibi çeşitli faktörler de görülmektedir. Kimyasal zehirlenmenin bile yaşandığı bazı köpek cinsleri bulunmaktadır. Bu nedenle sahiplendiğin veya sahiplenmeyi düşüneceğin köpeğin beslenme periyotları, yatkın olduğu hastalıklar ve bakım koşullarına göre mutlaka bilgi alman önerilmektedir.

Doğumsal olarak görülen tüy dökülmeleri ise genellikle gebelik döneminde ortaya çıkan bir rahatsızlık türüdür. Gebe köpeğin yavrusunun, anne karnında çok yeterli şekilde beslenmesi veya anne karnındaki yavrunun da yeterince vitamin alamaması ve gelişmesine bağlı olarak tüy dökülmeleri görülmektedir. Genellikle çeşitli takviyeler ve beslenme periyotlarında göre iyileştirilebilir bir durum olarak bilinmektedir.

Bazı köpek cinsleri ve yavru köpeklerde görülebilen dermatit ilk etaplarda belirlenebiliyor. Bir yıldan daha küçük köpeklerde görülebilen dermatit hastalığı, özellikle karın bölgesinde varlığını sürdürür. Çene kısımlarında veya ırklara göre farklı bölgelerde sık tüy dökülmelerine rastlanmaktadır.

Staphyloccus bakterisinin neden olduğu dermatit hastalıkları genellikle ilaçla tedavi yöntemiyle düzeltilebiliyor. Ancak bunun bir de farklı versiyonu vardır. Buna da maya dermatiti deniliyor.

Köpeklerde yaygın şekilde görülebilen cilt problemlerinden biri de maya dermatit hastalığıdır. Kulak bölgesinde veya mide kısımlarında görülebilir. Böcekler, çeşitli alerjik unsurlar, pire veya uyuz gibi etkilere bağlı olarak köpeklerde çok sık şekilde maya dermatiti ve buna bağlı olarak kürk formunun bozulması, tüylerde dökülme etkileri görülebiliyor. Yoğun şekilde koku oluşabilir. Deride kalite düşüklüğü, kızarıklık, şişme ve yaralar görülebilir.

Cilt Sorunları Olan Köpek Sahiplenilir mi?

Cilt sorunları olan bir köpeğe nasıl bakılır? Bakım için fazla masraf ayrılması gerekiyor mu? Peki cilt sorunları olan köpeği sahiplenmek çok mantıklı bir durum mudur? Köpeklerde görülebilen deri hastalıklarına bağlı olarak sahiplenme periyodunu kendin belirleyebilirsin.

Ancak bu tür hastalıkların her köpekte hem yavruluk döneminde görülebileceği hem de sağlıklı bir köpekte de herhangi bir alerjene bağlı olarak daha sonradan gelişebileceği bilinmektedir. Bunlardan en belirgin olanı ise köpeklerde egzama türüdür.

Ancak cilt sorunları olan köpeklerde mutlaka tedavi sürecine gidilmesi gerektiğini bilmen gerekiyor. Zira kendi kendine geçen hastalıklar değildir ve ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Özellikle egzama, vücutta yaralanma, yaralar, kabuklanmalar, kızarıklıklar ve dolayısıyla köpeğin tüylerinde genel görüntüsünde bozukluklara ve ağrılı kaşıntılara neden olabiliyor.

Bu da doğal olarak köpeklerin yaşam kalitesinde düşmeye ve dolayısıyla sahibinin de etkilenmesine neden olabilir. Köpeklerin bakımı için sadece veteriner tarafından önerilen ve onların ırklarına uygun kozmetik ürünleri, şampuanlar, bakım kremleri kullanmak gerekiyor. Buna bağlı olarak vitamin ve mineral desteklerinin de sadece veterinerin önerdiği mamalar ve takviyelerle yapılması, supplement eklenmesi çok önemlidir.

Staphylococucus olarak bilinen çeşitli mikro organizmalar tarafından görülebilen bir hastalık türüdür. Köpeklerde iltihaba neden olur ve bu iltihaplanmalar ilaçlarla, takviye desteklerle iyileştirilmemesi sonucunda ciddi rahatsızlıklara tetikleyebilir.

Elbette köpek sahiplenmeyi düşünenler, deri hastalıkları olan bir köpeği sahiplenme konusunda çok istekli olmayacaktır. Ancak ilk etapta onları sahiplenirken gerekli testleri yaptırman muayenelerini ve tahlillerini yaptırman daha sonradan senin rahat etmeni sağlayacaktır.

Cilt Sorunları Olan Köpek İyileşir mi?

Cilt sorunları olan köpeklerin nasıl iyileştirilir? Temel konu budur. Örneğin besinlere karşı alerjisi olan bir köpek daha düzgün ve sağlıklı beslenme yöntemiyle elbette iyileştirilebilir. Genellikle protein oranının bakımından zengin rejimler uygulanarak alerjiler geçirilme yöntemine gidilir. Yanlış ve mamalar verilmesi veya mide yapısını bozacak olan takviyeler verilmesi, köpeklerde gıda alerjisinin artmasına veya oluşmasına neden olabiliyor. Bu da sadece tüy dökülmesi değil, iltihaplanma gibi çeşitli alerjilere bağlı olarak farklı hastalıkları da tetikleyebilir.

Belirtileri gösteren köpeklerin mutlaka veterinere götürülmesi ve tahlillerinin yapılarak teşhisinin konulması gereklidir. Ardından elbette köpeğin, veterinerin vereceği ilaçlara göre hızlı bir şekilde iyileşmesi görülebilir.

Bazı köpeklerde görülebilen mantar hastalığı yine cilt sorunları arasında değerlendirilmektedir. Kısa süreli tedavi edilmeyen ve genellikle birkaç yıl boyunca devam eden bir cilt sorunudur. Kaşıntıya bağlı olarak görülmektedir. Ancak en çok rahatsız eden deri hastalıklarından biri de hot spots olarak bilinir. Yani yaralar ve sıcak noktalar olarak tanımlanan bu hastalık temel köpekleri hastalıkları arasında yer alıyor.

Anal ve genital bölgelerde görülebilen daha çok ıslak ve nemli bölgelerin hastalığı olarak bilinmektedir. Sıcak hastalık, deride tahrişe kızarıklıklara neden olmaktadır. Köpeklerin yağmurda kalması banyodan sonra ıslak kalması, nemli ortamlarda sık bulunmasına bağlı olarak sıcak deri hastalığı sık görülmektedir ve bu diğer cilt problemlerine nazaran daha ağrılı ve daha fazla yaraya neden olur.

Son olarak sana köpek sahiplenmeden önce bir hastalıktan daha bahsetmeliyiz. Cilt tümörleri. Bu tür tümörler genellikle beraberinde farklı hastalıkları da tetikleyebiliyor. Kızarıklık ve şişliklerden ziyade daha sert yumrular şeklinde köpekte görülebilir. Hem cilt yüzeyinde hem de derinin altında görülebilen bu tümörler mutlaka kontrol edilmelidir. Zira iyi veya kötü huylu olup olmadıkları, veteriner tarafından yapılacak testler ve klinik muayenelere göre belirlenmelidir.

Zira bu sert tümörler çoğu zaman kanserli hücreler olabilir. Şayet sorunsuz ise genellikle cerrahi müdahaleler ile alınarak tedavi edilirler.