Sinirli arşivleri - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Sinirli

Home » Sinirli
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Pražský Krysařík

Pražský Krysařík bu ırk Prag Ratter olarak da bilinir. Irkın tarihi arka planının çok zengin olması dikkat çekmeye devam etmektedir. Özellikle 8. Yüzyıldan bu yana kesintisiz şekilde varlığını sürdürür konumda olması ayrıca dikkat çekmektedir. Irkın ilk kullanım alanlarının başında Avrupa’da bir dönem oldukça büyük sorun olan farelerin yakalanması olduğu da anlaşılmaktadır. Bu farelerin hastalık yapmaması için sayılarının kontrol altında tutulması önem arz eder.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.8/5
Bilgilendirme
Miniature Dachshund

Minyatür Dachshund, 1500’lü yıllardan bu yana Almanya’da görülmektedir. 1800’lerde ABD’ye getirilmiştir ve sosis seven ABD sosis görünümlü bu köpeği çok sevmiştir. Av köpeği olsalar da tazılık vazifeleri için de eğitilmişlerdir.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.5/5
Bilgilendirme
Chilean Terrier

Chilean Terrier Amerika’da yer alan İngiliz plantasyonlarının etkisi ile meydana gelmiş olan ırklardandır. İngilizlerin getirmiş olduğu Terrier ırkı ile Şile’de yer alan yerel ırkın bir araya getirilmesi ile oluşturulduğu tahmin edilmektedir. Melezleme süreçlerinden bu yana sergilemiş oldukları yüksek dikkat ile özellikle bir bekçi köpeği olarak tam performans sergiledikleri anlaşılmaktadır.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.5/5
Bilgilendirme
Olde English Bulldogge

Olde English Bulldogge ırkının ortaya çıktığı alan Pensilvanya olmuştur. Bu eyalette melezlenen köpeğin oldukça modern ve yeni bir ırk olduğu bilinmektedir. Bu ırkın oluşturulması sırasında Bulldog, American Bulldog, Bullmastiff ırkının melezlenme adımlarının çok büyük bir öneme sahip olduğu anlaşılmaktadır. Irkın gelişim süreci içerisinde bilhassa Dr. Fechheimer’ın katkısının gözden kaçırılmaması gerekir.

Sinirli köpekler çevrelerine gergin olduklarını belli etmek için farklı tavırlar sergileyebilirler. İşte köpeklerin en sık karşılaşılan sinirlenme nedenleri ve yapılması gerekenler…

İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde de sinirlenmek, tepki göstermek için havlamak veya agresif davranışlar sergilemek son derece normaldir. Köpeğinizin karakterine bağlı olarak onu dizginlemek için yapmanız gerekenler farklılık gösterebilir. Sinirli köpekler dikkatlerini çoğu zaman başka köpeklere veya kendisine tehdit oluşturan hayvanlara verdikleri için gözleri sahiplerini görmez. Sürekli olarak havlayan, sinirlendiği şeye doğru koşmak isteyen bir köpeği sakinleştirmek için durmadan konuşmayı deneyebilirsiniz. Dur, gel, hayır gibi komutları sert ve ısrarcı bir şekilde söyleyerek tasmasından çekebilir, sinirlendiği olaydan uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

Köpeklerin siniri anlık olarak geçebileceği gibi bazı durumlarda uzun süre boyunca devam edebilir. Daha önce kavga ettiği bir köpekle karşılaştığında, sevmediği bir insanı veya aracı gördüğünde aşırı derecede havlama eğiliminde olan köpekler tehdit oluşturabilir. Bu tür durumlarda yapmamanız gereken şeylerin başında köpeğinizin ağzını tutmak, alt çenesinden bastırarak susmasını sağlamak geliyor. Eğer hayvan dostunuz bir şeyden dolayı etkilendiyse ve tepkisini göstermek istiyorsa, bunu fiziksel temas olmadan yapmasına izin vermeniz gerekiyor.

Havlamak, köpekler için bir konuda tepkinin gösterilmesindeki ilk yoldur. Başlangıçta mimikleriyle ve duruşuyla ne yapacağını belli eden sinirli köpekler eğer onları sinir eden şey geçmediyse, en yüksek sesle havlama yoluna gidebilirler. Evde havlayan, sahibinin sözünü dinlemeyen, bir şey isteyen köpekler özellikle bu durumu sürekli dönerek veya istedikleri şeyi işaret ederek gösterirler. Tuvalete gitmek istiyorlarsa kapının önünde havlarlar, mama istiyorlarsa mamasını nerede veriyorsanız oraya giderek mama kabının önünde havlarlar. Bu tür durumlar genellikle sinir belirtisi değildir. İsteğini duyurabilmek ve sahibini yanına çekebilmek için tepki göstermesi gerektiğini anlamış zeki bir köpeğin davranışlarıdır.

Küçük köpek cinsleri özellikle yanlarına birden büyük köpekler geldiğinde, kendi alanları işgal edildiğinde, koklamasını istemediği bir tarafından taciz edildiğinde çok sert tepki gösterebilir. Bu tepkiyi bazıları yerdeyken göstermez fakat kucağınıza aldığınızda ani hareketlerle havlayarak ve ısırma eğiliminde bulunarak sinirlendiklerini yansıtabilirler. Köpeklerin kendilerine ait olan özel alanlarının başka insanlar veya hayvanlar tarafından işgal edilmesine karşı çok net tavır koyduklarını söylemek mümkündür. Orta ve büyük boydaki köpekler, alfa davranışlar sergileyerek ona ait olan bölgeye girmeye çalışan ve izin vermemesine rağmen onu koklamaya çalışan köpeklere tepki gösterebilirler.

Sinirli Köpekler

Eğitimi yeteri kadar verilmeyen her ırkın normalde rahatlıkla sosyalleşebileceği insanlara ve hayvanlara karşı daha agresif davranması şaşırtıcı olmayan bir durumdur. Sosyal sorunlara sahip olan, hiç beklemediğiniz anda durduk yere insanları ısıran köpeklerin özellikle de bebeklik dönemi eğitimsiz geçmiştir. İsteklerini havlayarak gösteren, istemediği ve yapılmasından hiç hoşlanmadığı durumları ise ısırarak belli eden hayvanların bu tavrı en kısa süre içerisinde bırakması sağlanmalıdır. Ödül mamalarıyla, temel komutlarla, tuvalet eğitimiyle ve sakinleşmesi için özel eğitimlerle agresifliğin önüne geçebilirsiniz.

Sinirliliği bir türlü geçmeyen, sürekli olarak farklı hayvanların üzerine koşarak ısırma eğiliminde bulunan köpeklerin tasmasız dolaştırılmaması son derece önemlidir. Bazı türler özellikle yakın arkadaşlarıyla oyun oynamak istedikleri ve tasmanın çözülmesini talep ettikleri için olağandışı davranışlar sergileyebiliyorlar. Normalde tasması bağlıyken sürekli olarak havlayan, gördüğü köpeğin üzerine koşmak ve zarar vermek istiyormuş gibi duran hayvanların, tasması çözülünce sakinleştiği görülebiliyor. Eğer daha önce kavga ettiği ve birbirine zarar verdikleri köpekleri dışarıda gördüyseniz, tasmasını serbest bırakmamanız son derece etkili bir yol olacaktır. Davranışlarını dizginlemesini, kontrolün sizde olduğunu anlamasını sağlamak için tasmasından çekerken bir yandan da konuşmayı unutmamalısınız.

Bulunduğu ortamı sahiplenen, yanındaki insanları korumak için çok gergin olduğunu etrafa hissettiren köpeklerin boyuna bakmadan her köpeğe saldırmaya çalıştığını görebilirsiniz. Bu durumla özellikle yetişkin, küçük boyuttaki canlılarda çok sık karşılaşılıyor. Arkadaşlarını gördüğünde onların yanına gitmek için tasmayı aniden çekiştiren, sizi o hayvanın yanına götürmeye çalışan hayvan dostunuzun isteklerini yerine getirmeye özen göstermelisiniz. Eğer sürekli olarak onun isteklerine aykırı davranışlar sergilerseniz, izin vermediğiniz her şeyi yapmak için sizi çekiştirmeye başlayacaktır. Tuvalet eğitimi ve temel komut eğitimleri başta olmak üzere bir köpeğin istediği şeylerin nasıl yerine getirilebileceği hakkında detaylı araştırma yapmanız gerekiyor.

Bazı köpekler canları acıdığında, hasta olduklarında, hayati tehlike yaratabilecek durumlarla karşılaştıklarında çok saldırgan davranışlar sergileyebiliyor. Bazıları ise çok daha sakin kalarak, hareketsiz bir şekilde yatma eğiliminde oluyor. Köpeğinizin sürekli havlamasının, sinirli gibi davranmasının nedeni aslında bir şey istemesi olmayabilir. Hastalandığı ve bu sorunun en kısa süre içerisinde çözülmesini, rahatsızlığının geçmesini istediği için de tepki gösteriyor olabilir. Başta parazit ve iç organlardaki ani batma hisleri nedeniyle köpeklerde beklenmedik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Sinirli köpekler iyi yetiştirilmemekten kaynaklanan agresifliğe sahip olmayabilir. Doğuştan, genetik olarak bu özelliğe sahip olan birçok tür bulunuyor.

En sinirli köpekler incelendiğinde özellikle korumacılığı ve ortama hükmetme becerileri son derece yüksek olan agresif türlerin öne çıktığı görülüyor. Bu köpeklerin diğer hayvanlara karşı daha baskın davranmaya çalışması, farklı dominant köpeklerle mücadele içerisine girmesine, birbirlerine diş bilemelerine neden olabilir. Eğer kendi köpeğinizin davranışları hakkında genel olarak bilgi sahibiyseniz, baskın bir karaktere sahipse ondan daha pasif türlerle yakınlaşmasına izin verebilirsiniz. Aynı türde ve beraber büyüyen köpekler çok iyi arkadaş olmalarına rağmen bazen birinin canı yandığı için aniden ısırması nedeniyle kavga etmeye başlayabilirler. Köpeklerdeki ruh hali değişimi insanlardaki gibi son derece hızlıdır.

En sinirli köpekler listelendiğinde Kangal, Dogo Argentino ve Alaska Kurdu türleri bu listeye ilk sıralardan girmeye hak kazanıyor. Kendisine güvenen, ortamın sahibiymiş gibi davranan, birlikte olduğu insanı veya hayvanı korumak için kendini öne atan türler genellikle aniden sinirlenmeye yatkın türler oluyor. Eğer küçük veya orta boyutta köpeklere bakıyorsanız, bu canlıların sizinle baş başayken ve dışarıdayken nasıl davrandıklarını incelemeniz gerekiyor. Dışarıda ortamı keşfetmek, kendi ortamına giren yabancı köpekleri savuşturmak için ekstra bir çaba içerisine giriyorsa, köpeğinizin tasmasını çözmemeniz çok daha iyi olacaktır. Mücadele etmeye başladığı canlılara zarar verebileceği gibi kendisi de zarar görebilir.

Hayvan bakmayı bilmeyen insanlar, agresif köpekler yaratmak, her an saldırmaya hazır makineler yetiştirmek için karanlık ortamlarda vakit geçirmesini sağlıyor. Bu tür davranışlar sadece özünde korumacı ve saldırganlık olan köpekler için değil, son derece sakin bir karaktere sahip olan köpekler için de psikoloji bozan hale gelebiliyor. Hayvanların yalnız kalmasını sağladığınız ortamların onun mental sağlığını olumsuz etkilememesine, sürekli olarak kanlı etlerle beslemek yerine güzel mamalarla beslenmesine dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde sadece size bağlı olan, sizin dışınızda herkese düşman gibi davranan bir canavar yaratabilirsiniz.

Köpeklerin psikolojik değişimlerini ilk aylarda ve ilerleyen yaşlarda net bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Sinirli köpekler sahiplerinin sözlerini dinlemek yerine tam olarak hangi hedefe odaklandıklarına ve ne istediklerine bağlı olarak, ona ulaşmaya çabalar tavırda oluyorlar. Hayatınızın büyük bir bölümünü birlikte geçireceğiniz hayvan dostunuz sinirlendiğinde sırtını ve başını sevmeyi unutmamalı, sakinleşmesi için komutlar vermekten kaçınmamalısınız.