Sessiz arşivleri - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Sessiz

Home » Sessiz
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.8/5
Bilgilendirme
Russian Tsvetnaya Bolonka

1950’lerde Ruslar evde bakılacak güzel bir cins üretmek için çaba sarf ettiler ve Bolonka ortaya çıktı! Bu dekoratif ırkı üretmek için pek çok hayvan çiftleştirildi ve sonuç mükemmel oldu. İlk atası Tin Tin adında bir lapdog. Tin Tin küçük ırklarla çiftleşti. Bu nedenle Rus renkli Lapdog’u da denen bir cinstir.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.8/5
Bilgilendirme
Xoloitzcuintle

Tarihi bakımından en eski köpekler arasındadır. Yaklaşık üç bin yıl öncesine kadar varlıklarına dair kanıtlar mevcuttur. Genel olarak bekçi köpeği olarak bilinen bu cins son derece sadıktır. Diğer cins köpekler ile arası iyi olan bu ırk oyun oynama konusunda hem insanlar ile hem de farklı köpekler ile uyum içerisindedir. Azteklerden bu yana varlığını sürdüren bu ilginç görünümlü ırk hala popülerliğini sürdürüyor.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.5/5
Bilgilendirme
Polish Greyhound

Polish Greyhound ırkı köpekler arasında geçmişi oldukça kadim olan alternatiflerdendir. Chart Polski olarak da anılan bu ırkın atik yapısının dikkat çekici özellikleri memnuniyet uyandırmaya devam ediyor. Polonya coğrafyasında yaygın olan beden olarak oldukça küçük olan kuşların avlanması sırasında dahi üstün bir yetenek sergilemektedir. Irkın özellikleri oldukça bariz olsa da tanınması 1996 senesinde tamamlanmıştır.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.0/5
Bilgilendirme
Bernese Mountain Dog

Bernese Mountain Dog İsviçre gibi büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve bununla bağlantılı olan süt ürünleri konusunda aktif rol oynayan ve hayvanların güdülmesinde çok karakteristik bir yere sahip olan köpek ırkları arasındadır. 1800lerde hayvan soyunun genetik kalitesi bakımından sorunlar olsa da; 1900lerde girişilen çaba ile genetik sağaltım sağlanmıştır.

Sessiz köpekler, apartmanda bakarken çok fazla ses çıkartmayacağı için tercih edebileceğiniz türlerdir. Bazı türler her an havlamaya yatkınken bazıları nadiren havlamaktadır.

Köpeklerin olağan olaylar karşısında verdikleri normal tepkilerini, beklenmedik durumlarda da vermesi halinde ev yaşamı için uygun oldukları düşünülüyor. Özellikle evde bakılan köpeklerin ve çevrede apartmanların olduğu bahçede bakılacak köpeklerin çok fazla ses çıkartmaması, insanları rahatsız etmemesi çok önemli bir konudur. Birçok aile sırf köpeğine zarar verilebileceğini düşünerek, fazla ses çıkartmayan ve insanların sinirlenmesine neden olmayan sessiz köpekler arasından tercihte bulunuyor.

Tazılar, çoban köpek cinsleri ve korumacı türler hem bahçede hem de evde herhangi bir olağandışı durumda fazlasıyla havlama eğiliminde oluyor. Sahibinin her türlü tehdit durumundan haberdar olması, potansiyel tehlikelerin önceden önlenebilmesi için çoban köpekleri agresif tavırlar sergileyebiliyor. Kulübeye bağlamanız veya evin içerisinde serbest bir şekilde dolaşmasına izin vermeniz, köpeğinizin fazla havlamasını doğrudan etkileyen faktörler arasında gösterilmiyor. Evinizde olduğu gibi bahçede de rahat eden köpeklerin özellikle çevredeki insanlara karşı agresif davranması, fazla havlaması rahatsızlık verebilir. Komşularınız tarafından şikayet edilmemek için mahalle aralarında veya evinizde bakmak için çoban köpekleri yerine fazla havlamayan türleri tercih edebilirsiniz.

Sürekli olarak insanlardan şikayet alan, hayvanlarının ses çıkartması nedeniyle insanların kötü bakışlarına maruz kalan hayvanseverler bulunuyor. Mahalle arasında bir köpeğin saatlerce havlaması nedeniyle yüzlerce kişinin rahatsız olması son derece sık karşılaşılan bir durumdur. Köpeğinizin bahçenizde olması veya evinizin içinde olması, çok fazla ses çıkartması nedeniyle insanların yaşadığı rahatsızlığın giderilmesini sağlamaz. Köpeğinize hangi durumların tehdit olabileceğini, hangi durumlarda sakin kalması gerektiğini çok küçük yaşlardan itibaren öğretebilirsiniz. Tek komutunuzla susması için gerekli eğitimi verebilirsiniz.

Sessiz Köpekler

Bazı türler özellikle sahiplerinden ayrı kaldıklarında, uzun süre boyunca kendileriyle ilgilenilmediği takdirde fazlasıyla havlayabiliyor. Bu tür problemlerin üstesinden gelebilmek için köpeğinizle bağınızı sıkı tutmanız gerekiyor. Dışarı çıktığınızda gerginlik yaşamayacak, canı sıkılmayacak ortamın oluşmasını sağlayabilirsiniz. Bazı köpekler yalnız kaldıklarında veya stres yaşamaya başladıklarında koltukları ısırmaktan, terlikleri parçalamaktan, bir şekilde tepkilerini göstermekten keyif alıyor. Bazıları ise gerginliklerini uluyarak veya havlayarak atmaya çalışıyor.

Yavru veya yetişkin olması fark etmeksizin neredeyse her türün bir şekilde ses çıkartmaya çalıştığını görebilirsiniz. Burada önemli olan nokta köpeğinizin ne kadar sesinin çıktığı, ne kadar uzun süre havlama eğiliminde olduğu ve genel olarak sakin olup olmadığıdır. Sürekli olarak çevresel faktörlere karşı algıları aşırı derecede açık olan, sürekli olarak sahibini koruma ihtiyacı hisseden bir köpeğin davranışlarında bunu görebilirsiniz. Havlamaya yatkın, sahibinin veya çevresindekilerin tehlikede olduğunu düşündüğü zaman boyuna bakmadan cesur hareketler sergileyen birçok köpek türü bulunuyor. Özellikle küçük ve orta boydaki türlerin sahiplerini aşırı derecede benimsediğini, yanlarına yabancı bir köpek veya tanımadığı bir insan yaklaştığında tepki gösterdiğini görebilirsiniz.

Sessiz köpekler evlerde ve bahçelerde sahiplerini mağdur etmeden kolayca bakılabilecek canlılar arasında yer alıyor. Özellikle bahçelerin, tarlaların ve çiftliklerin korunması gerektiği durumlarda ev sahiplerinin çoban köpeklerine yöneldiği görülüyor. Çoban köpeklerinin ve bekçi köpeklerinin temel amaç olarak evi korumayı hedeflemesi nedeniyle evin diğer fertlerini haberdar edecek şekilde yüksek sesle havlaması normaldir. Eğer evde bekçilik özelliği bulunan köpeğe bakmayı düşünüyorsanız, evde olmadığınızda ve apartmanda herhangi bir ses duyduğunda fazlasıyla havlayabilir.

Hayvanların nasıl bir karaktere sahip olduğunu anlamak, genel olarak korkak mı yoksa cesur mu davrandığına dikkat etmek gerekiyor. Eğer ani seslere veya yabancılara karşı aşırı derecede korumacı ve saldırgan tavırlar sergileyen bir köpeğe sahipseniz, köpeğinizin normalin üzerinde havlaması normaldir. Her türlü dış etkenin tehdit olmadığını, size veya köpeğinize zarar gelmeyeceğini zaman içerisinde öğretmeniz gerekiyor. Apartman ortamında farklı, yakınlarda komşularınızın olmadığı bahçeli evlerde farklı türleri tercih edebilirsiniz.

Tarlanızın savunulması, farklı hayvanların veya insanların girmemesi için çoban köpeklerini sahiplenerek, bulunduğu alanı savunmasını sağlayabilirsiniz. Saldırgan tavırlarla veya fazlaca havlayarak tehdit unsurunu savuşturmayı hedefleyen köpeklerin sessiz olması avantajlı bir durum değildir. Küçük ve orta boydaki türler genellikle apartman dairelerinde yaşayan hayvanseverler tarafından sahiplenildiği için bu türlerin sakin ve sessiz olması çok önemlidir. Fazla havlamayan köpekler evlerde, iş yerlerinde ve etrafta fazlasıyla komşunun bulunduğu ortamlarda yoğun stres durumlarında dahi havlamayacaktır.

Sessiz köpekler incelendiğinde Maltese Terrier, Akita Inu ve Irısh Setter türlerinin en az havlayan türler arasında olduğu görülmüştür. Bu türlere dünyanın dört bir yanında ulaşabilir, sahiplenebilir ve evinizde besleyebilirsiniz. Ev ortamına uyum sağlayabilecek, siz evdeyken veya evde olmadığınızda çok fazla ses çıkartmayacak türleri tercih edebilirsiniz. Köpeklerin gerginliklerini farklı şekillerde atmaya meyilli oldukları biliniyor. Bazıları çok uzun mesafeyi yüksek tempoyla koşmak isterken bazıları havlamayı, bazıları da çevresindeki eşyaları ısırmayı tercih edebiliyor.

Sessiz küçük köpekler hem minyon olmaları nedeniyle son derece sevimlidir hem de hayvanseverler tarafından her ortama uyum sağlayabildiği için tercih edilirler. Küçük türlerin diğer hayvanlarla yan yana geldiklerinde fazlasıyla gergin hareketler sergilediği, uzun süre boyunca çok yüksek sesle havladığı görülebiliyor. Farklı bir canlı tarafından tehdit edilmediğinde, normal bir ruh halindeyken son derece sevimli ve sakin olduklarını söylemek mümkündür.

Evde bakılacak hayvanların çeşitli kriterleri karşılaması gerekiyor. Tuvaletini eve yapmayan köpekler, ev ortamında gerginlik yaşamayacak sessiz köpekler apartman ortamında yaşamını sürdürmek için uygun olan türlerdir. Dışarıda gezerken ve evdeyken sakin davranarak çok fazla havlamayan türlerin çoğu zaman benzer karakteristik özellikleri bulunur.

Köpeklerin fazla havlamaması, her şeye aşırı derecede tepki göstermemesi, sakin davranması için çeşitli eğitimler mevcut. Özel komutlar sayesinde köpeğinizin susmasını sağlayabilir, olağan durumların herhangi bir tehdit oluşturmadığına alışmasına yardımcı olabilirsiniz. Örneğin bazı köpekler ezan sesinden dolayı ulumaya başlarken, bazılarının bu davranışı sergilemediği görülüyor. Apartmanda yaşayan aileler, komşularının ve kendilerinin rahatsız olmaması için özellikle gece geç vakitte havlamayacak türlere ilgi gösteriyor. Bazı köpeklerin ambulans, polis arabası ve itfaiye gibi hem ışıklı hem de sesli araçlara karşı aşırı tepki gösterdiği görülebiliyor.

Sessiz köpekler ev hayatına uyum sağlama açısından başarılı olan türlerdir. Küçük, orta veya büyük boyutta olmasından ziyade köpeğinizin çok ses çıkartarak komşularınızı rahatsız edeceğini düşünüyorsanız sessiz türlere yönelebilirsiniz. Bazı türlerin özellikle evde kimse olmadığında ve tehdit hissettikleri durumlarda aşırı derecede havladığı, bu nedenle çevredekilerin rahatsız olmasına yol açtığı biliniyor. Sabaha karşı ulumayan, sürekli olarak gergin hissederek havlama ihtiyacı duymayan köpeklerin evinizde ve bahçenizde beslenmesi son derece kolaydır.

Günlük egzersiz ihtiyaçlarının karşılanması, düzenli olarak tuvalete çıkarılması, eve yabancı ve tehdit oluşturabilecek birinin yaklaşmaması son derece önemlidir. Günün herhangi bir saatinde bu durumların aksi sorunlarla karşılaşılması halinde köpeğinizin bir anda huysuzlanmaya başladığını, çevreye rahatsızlık verdiğini görebilirsiniz. Daha önce hiç köpek bakmamış ve köpeklerin nelere tepki verebileceği hakkında bilgisi olmayanlar, hayvanların hiçbir sebep yokken havladığını düşünebiliyor. Bazı küçük türler evin camından bakarak, dışarıda geçen herhangi bir araç için de aşırı derecede tepki gösterebiliyor. Büyük türler ise eve sevmedikleri veya tanımadıkları biri girmeye çalıştığında çok fazla havlayabiliyor.