Gürültücü arşivleri - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Gürültücü

Home » Gürültücü
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Lhasa Apso

Lhasa Apso ırkının Tibet bölgesinin en karakteristik hayvanlarından biri olduğu düşünülmektedir. Bu bölgede yaygın olan manastır hayatına adapte olmuş olan köpeklerdendir. Irkın aynı zamanda Abso Send Kye olarak da adlandırıldığı anlaşılıyor. Bu ırka sahip olmanın özellikle son senelerde kolaylaştığı; daha öncesinde sahip olmanın sadece manastır üyelerine özgü olduğuna dair tahminler mevcuttur.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.0/5
Bilgilendirme
Russkiy Toy

Russkiy Toy ırkının genetik yapısı İngiltere’de oldukça meşhur olan Toy Terrier ile benzerlik göstermektedir. Oldukça küçük boyutları sayesinde popülerliği kısa sürede artış göstermiştir. 1700lerden bu yana özellikle dikkat çeken özelliklerinin başında bir dönem sadece soyluların sahiplenebildiği hayvanlar kategorisinde yer alıyor olmasıdır.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.8/5
Bilgilendirme
Türk Palisi

Yüzyıllardır Türklere sürü gütmek, bekçilik yapmak için yardım etmiş, Türkleri korumak için arkadaş olmuşlardır. Küçük boyutlarına rağmen cesur yaratıklardır. Sahibine öyle çok bağlıdır ki adımlarını takip eder ve ne kadar yaramazlık isteği olursa olsun kendi içinde yaşayarak bunu zıplayarak göstermeye ve atlatmaya çalışır.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
3.8/5
Bilgilendirme
Keeshond

Keeshond ırkının genetik haritasına hangi hayvanların katkı yaptığı henüz net olarak ortaya koyulamamıştır. Irkın özellikle Spitz ırkı ile yakından bağlantısı olduğu düşünülmektedir. Akrabalık durumu sadece bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda Pomeranian ile de genetik bağı olduğu düşünülmektedir. 1700lerden bu yana insanlar ile yoldaşlık yapan ve sevilen ırklardandır.

Gürültücü köpekler zaman zaman sahiplerinin hayatını zorlaştırabiliyor. Köpeklerin neden havladığını, neye tepki gösterdiklerini ve havlama durumuna karşı nasıl bir önlem alınması gerektiğini bilmek önemlidir.

Gürültücü köpekler kategorisinde yer alan ırklardan birini tercih ettiyseniz kesinlikle köpeğinizin havlamasının sorun olmayacağı bir daire tarzınızın olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle apartman dairelerinde bu köpek cinsleri komşular için sorun yaratabilmektedir. Bu tür aksaklıklar yaşamamak için sık havlayan köpeklerden yana tercihini kullanmak isteyen kişilerin oldukça dikkatli olmaları gerekir. Yaşam alanının geniş olması ve yakında köpeğinizin havlamasından rahatsız olabilecek herhangi bir kişinin bulunmaması önem arz etmektedir.

Gürültücü köpekler kategorisinde kişilerin köpeklerin neden havladıklarına ilişkin en azından genel geçer hususların farkında olması gerekiyor. Bu aşamada köpeklerin havlamalarının asıl nedeni tehlike hissetmeleridir. Yakınlarında kendilerini tehdit altında hissedecekleri bir gelişme meydana geldiği zaman durumun olumsuz yönde etkilenmesi söz konusu olabilmektedir. İçerik bakımından inceleme yapıldığı zaman bazı köpeklerin kendi alanlarına giriş yapıldığı zaman da seri şekilde havlayarak sorunu bildirmek için çaba sarf ettikleri de görülmektedir. Köpeklerin kendi alanlarına giriş sırasında diğer köpekleri tehdit ve kendi bölgesine giren bir yabancı olarak tanımlaması nedeni ile bir uyarı ve giriş yapılmaması için bir göz dağı olarak da havlayabildiği bilinmektedir.

Gürültücü köpekler kategorisi içerisinden seçim yapacak olan kişilerin evlerinde huzursuz bir ortamın bulunması durumunda köpeklerin her zamankinden çok daha sık havladığı tespit edilmektedir. Bu köpeklerin evde yaşanan huzursuzluğu direkt olarak anlayabilecek kapasitesinin olması ayrıca dikkat çeker. Örneğin kavga durumlarında ya da aile fertleri arasında yaşanan gerginliklerden köpek direkt olarak olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Aile fertlerine dair dikkat edilmesi gereken detaylardan bir diğeri de kesinlikle bu köpeğin sinirlenebileceği ve kendini baskı altında hissedebileceği bir durumun ortaya çıkmaması, kendini baskı altında hissetmemesidir. Sürekli olarak kavga edilen evlerde köpekler çok daha asabi bir tavır takınmaktadır. Köpeklerin hassas ruh hallerinin bulundukları ortamın enerjisini anında algılayarak buna uygun bir tepki geliştirdikleri de anlaşılmaktadır.

Gürültücü Köpekler

Bazı ailelerin köpeklerin fazla havlaması nedeni ile evden uzaklaştırma kararı alabildiği görülmektedir. Bunun özellikle hayvanın ruhsal dengesi için büyük sorun teşkil edebileceğini bilmelisiniz. Köpekleri sahiplenmeden önce tüm özelliklerine hakim olmalısınız. Sizin yaşam koşullarınıza uygun olup olmadığı konusunda gerekli olan bilgilerin alınmasının hemen akabinde süreci değerlendirmelisiniz. Köpeklerin sizin yaşam koşullarınıza uygun olmadığını düşünüyorsanız en başta sahiplenmemeniz gerekir. Onları önce hayatınıza dahil edip daha sonrasında çok gürültü yapıyor diye sokağa bırakmanın asla tasvip edilmeyen bir durum olduğunu bilmelisiniz.

Sizin onu hayatınıza almanızın sonrasında o köpek sizi hay7atının merkezine oturtur. Sizin hayatınız için o bir detay olsa da siz onun hayatının ta kendisi olacaksınız. Bu nedenle köpek sahiplenmenin çocuk oyuncağı olmadığını bilmeli; köpeğin duygularının farkında olarak bu tür kararlar almadan önce iki kere düşünmelisiniz.

Gürültücü köpekler kategorisinde inceleme yapıldığı zaman kişilerin dikkat etmesi gereken hususlardan bir diğeri de köpeğin risk altında hissetmesidir. Köpeğin risk altında hissetmesi ve kendine karşı olumsuz tavırları tespit etmesi durumunda oldukça büyük sorunlar meydana gelebilir. Sadece havlama konusunda değil; diğer alışkanlıklar konusunda da problemler yaşanacaktır.

Köpeklerin kendini risk altında hissetmesi durumunda özellikle dikkat etmeleri gereken detayların başında köpeğin huzurlu bir yaşam alanının olması gelir. Farklı hayvanlar ile paylaşılan yaşam alanlarının bu ırklar için çok da isabetli bir tercih olmayacağını bilmeniz gerekiyor. Gürültücü bir köpek sahiplenecekseniz hem sizin hem de çevrenizde oturan kişiler için tek hayvan bakmanız daha doğru olacaktır.

Gürültücü köpekler kategorisinde dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğeri de kesinlikle eğitim sürecidir. Köpeklerin havlamalarının kontrol altına alınması için profesyonellerden yardım alabilirsiniz. Profesyonel olan ekipler köpeklerde havlama sıklığını kontrol altına alabilecek olan farklı yöntemler deneyebilmektedir. Bu köpeklerin eğitim süreci içerisinde çok hassas davranılması gerekmektedir. Eğitimin bireysel olarak verilmeye çalışılmasındansa; uzman ekiplerden yardım alınması daha mantıklı olacaktır.

Bazı köpeklerin farklı konularda eğitim alırken de sıklıkla sorun yaşadıkları ve tepkilerini havlayarak gösterdikleri de anlaşılıyor. Bu nedenle eğitim sürecinde en azından spesifik olan karmaşık komutları ortaya koyarken; dikkatle seçim adımının tamamlanması lazımdır. Havlama seviyesinin sizin için soruna neden olmasına izin vermemelisiniz. Engelleyici bir faktör olarak kabul etmemeli, eğitimi yarıda kesmemelisiniz.

Köpeklerin kendi ihtiyaçları karşılanmadığı zaman da gürültü yaparak kendini ifade ettiği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Örneğin tuvalet düzeninde bozulmaların olması ve köpeğin gereken süreçlerde dışarı çıkamamasının havlamaya neden olabileceği bilinmelidir. Köpeklerde havlamanın psikolojik sebepleri mevcutken bunun fiziksel bir boyutunun olabileceği de unutulmamalıdır. Örneğin vücudunun bir bölgesinde keskin bir ağrısı olan köpeklerin kendini havlayarak ifade etmeye çalıştığı vaka sayısı oldukça fazladır.

Tam da bu nedenle sahiplerin havlamayı gözden kaçırmaması; bunun bir aksaklığın yansıması olabileceğini bilerek çok hassas davranması lazımdır. İhtiyaçların karşılanma süreci içerisinde dikkate alınması gereken bir diğer nokta da beslenmedir. Düzenli beslenme rutinleri varken birden beslenme sürelerinin atlanması durumunda köpeklerin kendilerini stres altında hissedebildikleri ve gürültü yaparak kendilerini ifade etmek için çaba sarf edebildikleri de biliniyor.

Kızgınlık dönemlerinde de köpeklerde bu tür havlama sorunlarının meydana gelebileceği biliniyor. Kızgınlık döneminde köpeklerin karakter özelliklerinde değişimler yaşanabilir. Normal koşullarda çok sessiz olan bir köpek havlama hakkında büyük sorun yaratabilir. Bazı köpekler ise gürültücü olmasına rağmen bu dönemde içedönük bir hal alabilir. Bu tür huy değişikliklerinin kesinlikle farkında olmanız gerekecektir. Kızgınlık dönemi ile alakalı olarak kısırlaştırma ameliyatları ile bu sorunun kesin olarak çözülmesinin mümkün olmayacağını bilmeniz gerekiyor. Köpekler kısırlaştırma sonrasında da bu tür sorunlar ile karşı karşıya kalabilmektedir.

Köpeklerin havlama seviyesini artırmak için çevresinde bulunan uyarıcıların minimum seviyeye indirilmesi gerekir. Uyarıcılar ne kadar fazla olursa havlama seviyesi de o kadar artacaktır. Köpeklerin havlama seviyesine ilişkin sorun yaşanmaması için tüm bu hususların dikkatle göz önünde bulundurulması gerekiyor. Özellikle dikkate almanız gereken detay televizyon ve müzik çalar gibi hususlara büyük tepki verebildikleridir. Köpeklerin bazıları bu televizyonları da anlamlandıramadığı için kendine bir tehdit olarak alabilmektedir.

Çevrenizde yer alan uyarıcıları ne kadar çok kısıtlarsanız onun tepki verebileceği unsurların da o kadar minimize edilmesi mümkün hale geliyor. Köpeklerin süreç içerisinde sorun yaşamadan havlamaya dair eğitim alması için köpeklerini kliniklere ve eğitim kamplarına getirebildikleri de görülüyor. Bu eğitim kamplarında hem size hem de köpeğinize havlamaya dair gerekli olan destek verilecektir. Köpeklerde sorun yaşamamak için tüm bu detayların dikkate alınması; onun stresten ve sürekli uyarıcılık ortaya koyan kaynaklardan uzak durması gerekir.

Köpeklerde stres kaynaklarının elimine edilmesi onlar için sakinliğin anahtarı olacaktır. Stres kaynaklarının bir kısmı psikolojikken bir kısmı da fiziksel olacaktır. Köpeklerin beslenme düzenlerinin ve egzersiz düzenlerinin sorunsuz kurulması durumunda özellikle sorun yaşanmaması için büyük çaba sarf ediliyor. Köpeklere ilişkin sorunların kronik hale gelmesi durumunda kesinlikle veterinerinizden yardım almalısınız. Veterineriniz yaşanan sorunun nasıl çözüme kavuşturulabileceği hakkında size gerekli desteği verecektir.