Dutch Shepherd Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Dutch Shepherd

Dutch Shepherd Hollanda Çoban Köpeği olarak da anılmaktadır. Korumacılık ve sahiplenme kavramlarının vücut bulmuş halidir!

Artıları
  • Köpek sporlarında başarılıdır ve sevecen aile köpeğidir.
  • Çabuk öğrenen bir yapıları var kısacası eğitimleri kolay geçer.
  • Uyumları doğaları onların en iyi etkinlik arkadaşları olmasını sağlar.
  • Askeri alanda kullanılacak kadar zeki köpeklerdir.
  • Arama- Kurtarma için ve iyi aile köpeği olarak eğitilebilir.
Eksileri
  • Sıkıldığı zamanlarda agresif ve yıkıcı hale gelir.
  • Genel olarak insanlardan uzak duran kişiliğe sahip.
  • Devamlı ilgi isteyen aktif köpeklerdir, pasif ailelere uymaz.
  • Köpek parkında öteki köpeklere agresif davranır.
  • Günlük egzersiz yapması ve düzenli olarak yürüyüşe çıkması gerekmektedir.

Parçası olduğu aileye sadakatinin koşulsuz olduğunu, kendini ailenin bir ferdi gibi hissederek onun güvenliğini sağlamak için çok özel çaba sergileyeceğini bilmelisiniz. Hanenizde ona yer açtığınız için memnun olacaksınız. Hem çoban köpeği hem de çiftlik köpeği kategorisindedir. Farklı hayvanların sorumluluğunu alır. Çok detaylı bir bakım gerektirmeden kendine verilen görevi kolaylıkla icra eder.

<yoastmark class=

 Özellikleri

Dutch Shepherd köpeği Hollanda’da kırsal alanlarda hayvanların kontrolünü sağlayan çobanlık görevi üstlenen temel türlerdendir.

Dutch Shepherd alınır mı?

  • AKC kontrollerinden sonra bu türün Mıscellaneous Class üyesi olduğu anlaşılmıştır.
  • Bu köpek türünün dost canlısı yanı kadar disiplini, aileye olan aidiyeti de sıklıkla tercih edilmesini sağlayan asıl hususlardandır. Kendine görev verildiği zaman mental aktivitesi çok daha yüksek seviyeye çıkan türlerdendir.
  • Oldukça yüksek enerjiye sahiptir. Bu enerjisini görev üzerinden atar, komutların dışına çıkmaz.

Bu köpeğin sorumluluk bilincinin oldukça yüksek olması ve aynı zamanda enerjik olması sürü hakimiyetini kolaylıkla elinde tutmasını mümkün kılar.

Karakter Özellikleri

Dutch Shepherd hakkında bilgi alınırken ve karakter incelenirken sahibini memnun etmek için efor sarf eden en bilinen köpek türlerinden biri olduğu anlaşılıyor. Özellikle sahibinin verdiği komutlara sadıktır. Ailesini korumaya isteklidir. Atletik bir görünümü olduğu kadar karakter bakımından da enerji doludur.

Dutch Shepherd bakımı

Fiziksel Özellikleri

Hollanda Çoban Köpeği boyutları 35 kilograma kadar çıkabilmektedir. 63 santimlik maksimum boy seviyesi ile kıyaslandığı zaman çok da kilolu bir köpek türü olmadığı anlaşılıyor. Hem hareket kabiliyetini artıran hem de çevikliğini pekiştiren bu özelliği dikkat çekiyor! Dutch Shepherd hastalıkları incelenirken hareketinin kısıtlandığı alanlarda özellikle kaslarında bazı kronik sorunların ortaya çıkabileceği anlaşılıyor.

Dutch Shepherd boyutları

Zeki mi?

Verilen tüm direktiflerin algılanması ve hayata geçirilmesinde son dönemlerde en öne çıkan köpek türleri arasındadır. Zekası oldukça parlaktır. Bunun ek zihinsel oyunlar ile daha da ön plana çıkarılması mümkün!

Koku Yapar mı?

Köpek bakmak isteyen kişilerin akıllarında beliren en temel soru işaretlerinin başında acaba evde kötü bir koku olur mu başlığı geliyor. Koku sorununun önüne geçmek için bakım adımlarının rutin düzende eksiksiz yerine getirilmesi lazımdır.

Dutch Shepherd cinsi

Dutch Shepherd özellikleri genetik olarak kokuya yatkınlık gibi bir olumsuzluğu içinde barındırmıyor. Fakat bakım ihmal edilirse tabi ki kokuya ilişkin problemler olabilir.

Apartmanda Bakılabilir mi?

Apartmanda beslemek için uygun bir köpek türü değildir. Hem apartman sakinlerinin sorun çıkartması hem de bu köpeğin kendini bu sınırlandırılmış alanlarda rahat hissetmemesi yeterli gerekçelerdir. Dutch Shepherd apartmanda beslenir mi; illa apartmanda beslemek isteyen kişilerin belirli sorumlulukları da üstlenmesi gerekir.

Dutch Shepherd fiyatları

Özellikle egzersiz dengesini tutturmanın ve bir rutin oluşturmanın sizin için çok zor olabileceğini unutmamalısınız. Dutch Shepherd evde yalnız kalabilir mi; evde çok uzun saatler boyunca tek başına kaldığı zaman hayvanın sıkılması nedeni ile evdeki ortama zarar verebileceğini de göz önünde bulundurun!

Bahçede Beslenir mi?

Bahçede köpek bakmak apartman dairelerinde bakmaktan daha mantıklı bir seçim olacaktır. Dutch Shepherd evde bakılır mı; evde bakımına nazaran kendi için oluşturulmuş serbest bir ortamının bulunması bu köpeği olumlu etkileyecektir.

Dutch Shepherd hastalıkları

Bahçede beslenme sürecinde koşu yapacağı, kaslarını hareket haline getirebileceği bazı oyuncakların eklenmesi de verimlidir.

 Evde Bakılır mı?

Dutch Shepherd çok havlar mı; havlama seviyesi düşük olan köpek türlerindendir 5 üzerinden numaralandırmak gerekirse 2 seviyesinde havlama sıklığı mevcuttur. Bunu da genelde tehlikeye karşı uyarı bağlamında yapmaktadır. Bu havlama sorununun olmaması evlerde bakıma çok uygun olduğu anlamına gelmeyecektir.

 

Genel olarak hareket kabiliyeti yüksek ve iri bir köpek olması sebebi ile bahçeli evlere ya da geniş alanlı çiftlik – kırsal evlere uygun bir türdür.

Evde Yalnız Kalır mı?

Dutch Shepherd yorumları bahçeli evlerde yalnız bırakılmasının sorun yaratmadığını yansıtıyor. Hatta evde olmadığınız zaman hanenin güvenliğinin tesis edilmesinde bu köpeklerin büyü caydırıcı bir unsur olduğunu eklemek gerekir.

En Fazla Ne Kadar Büyür?

Dutch Shepherd yavruları düzgün bir bakıma sahip olursa kısa sürede yetişkinlik boyutuna ulaşacaktır. Bakımın gereksinimlere uygun şekilde tamamlanması durumunda boyun 63 santime kadar çıkabildiğini bilmeniz gerekir. Oldukça iri bir köpek türüdür.

 Tüy Döker mi?

Tüyleri çift katlıdır. Ortalama uzunluktadır. Su geçirmediği için herhangi bir ıslanma sorunu ya da soğuğa dayanıksızlık durumu da meydana gelmeyecektir. Dutch Shepherd tüy döker mi; aşırı derecede tüy dökmemektedir. Bazı dönemlerde tüy dökümü sıcaklık değişimleri nedeni ile hız kazanmaktadır. Bu dönemlerde de veterinerden destek almak mantıklı bir hamle olacaktır.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Bakıldığı koşullara göre değişim gösterdiği de göz önünde bulundurularak Dutch Shepherd yaşam süresi seviyesinin 11 yıl ile 14 yıl arasında değiştiği anlaşılıyor.

Dutch Shepherd özellikleri

Dutch Shepherd sahiplendirme kategorisinde köpeğin kaç yaşında olduğu ve hangi hastalıkları geçirdiğine dair de bilgi sahibi olmanız istenmektedir.

Kaç Ayda Büyür?

Dutch Shepherd ilanları kıyaslanırken belirtilen yaş aralığı ile köpeğin ölçülerinin uyumlu olup olmadığını göz önünde bulundurmanız gerekir. Bir yavru köpeğin standart yetişkin boyutlarına ortalama 12 ay içerisinde ulaşması beklenmektedir. Tabi bazı beslenme yetersizliklerinde bu sürenin daha uzun bir sürece yayılabildiği de görülmektedir.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Gebelik sürecinin sağlıkla sonuçlanmasının sonrasında dünyaya 6-8 arası yavru gelecektir. Dutch Shepherd bakanlar yavruların büyüme sürecinde tek sorumluluğun anneye bırakılması durumunda bazen yetersiz beslenme nedeni ile yavruların bir kısmında gelişim bozuklukları olabileceği bilinmektedir.

Kaç Günde Doğurur?

Dutch Shepherd yavru dünyaya gelme aşamasında olağan düzenin dışında herhangi bir aksaklık yaşandığı zaman özellikle veterinerden destek almak çok büyük önem arz ediyor. Hem anne köpeğin hem de yavruların sağlığı için bu süreçte ayrıca efor sarf etmeniz gerekir.

Bakımı

Dutch Shepherd bakmak zor mu; bakım konusunda zahmetsiz olan köpeklerdendir. Özellikle açık alanda bakıldığı zaman hem hayvanın egzersiz sürecinde ayrıca bir sorumluluk almanız gerekmeyeceği için çok daha rahat edeceksiniz. Ayrıca bunun dışında tüy tarama ve rutin veteriner kontrollerinin ihmal edilmemesi gerekir. Yani bu şekilde sinsi şekilde ilerleyen bazı hastalıkların henüz yoğunlaşmadan anında tespit edilmesi sağlanıyor.

Nasıl Eğitilir?

Dutch Shepherd eğitimi verilirken algıları oldukça açık olan bu türün, size zorluk çıkartmamaktadır. Sonuç olarak Dutch Shepherd tuvalet eğitimi gibi başlangıç düzey eğitimlerde de asla zorluk meydana gelmemektedir. Yani eğitim adımlarında bazı spesifik komutların yerleşmesinde sorunlar söz konusudur. Ayrıca bu alanda uzmanlığı olan eğitimci gruplardan yardım alınması şarttır.

Yavru Fiyatları

Dutch Shepherd cinsi köpek fiyatları 27.500 TL ile 35.000 TL klasmanında alçalıp yükselmektedir. Köpeklerin bulunduğu yaş grubunun ödemeniz gereken fiyat aralığına direkt olarak etki edeceğini de bilmeniz gerek. Dutch Shepherd fiyat aralığı değişiklik gösterir.

Dutch Shepherd Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları