Belçika Çoban Köpeği Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Belçika Çoban Köpeği

Belçika Çoban Köpeği, Belgian Shepherd türü farklı alt türlere sahip, her birinin sadakatinin ön planda olduğu, sahibe bağlılığın yüceltildiği alt gruplardandır! İşte bu türe dair detaylı incelemeler!

Artıları
  • Bölgesini sahiplenme ve koruma konusunda lider vasıflara sahiptir.
  • Özgür ruhlu bir köpek türüdür. Özgür ruhlu olmasına rağmen komutları kavramada çok başarılıdır.
  • Eğitilebilirliği yüksektir. Komutların anlaşılması ve yerine getirmesinde harika bir performans sergiler.
  • Algıları çok açık olduğu için uygulanması zor olan komutların yerine getirilmesinde dahi başarılıdır.
  • Ailesine oldukça düşkündür, insanlar ile bağ kurmaktan kaçınmaz.
Eksileri
  • Kısıtlı alanlarda yaşaması durumunda sıkılganlık belirtileri gösterebilir.
  • Sorumluluk çerçevesinde yaşamaya alışkındır.
  • Eğitim sürecinde disiplinin ön planda tutulması komutların anlaşılması için önem arz eder.
  • Eğitim süreci içerisinde eğlenceye de yer açılmalıdır. Eğlence ihmal edilirse sıkılabilir.
  • Kendi bölgesini farklı hayvanlar ile paylaşmaktan hoşlanmaz.

Belçika Çoban Köpeği muhteşem fiziksel özelliklere sahip olsa da bu özellikleri korumak için düzenli bir egzersiz sisteminin oluşturulması lazımdır. Bu egzersiz sistemini oluşturmadan köpeğin yaşamına devam etmesi durumunda özellikle kas erimesi ve eski formunu kaybetme gibi aksaklıkların yaşanmaktadır. Kulakları ve burnu oldukça hassastır. Çevresinde olan biteni kolaylıkla anlayabilme için oldukça özel bir zihinsel alarm sistemine sahiptir. Sahibine karşı bir tehlike ya da tehdit fark ettiği anda savunma için tüm gücü ile çaba sarf eder.

Belçika Çoban Köpeği

Özellikleri

Çoban köpekleri kategorisinde yer alan bu türün özellikle farklı alt türlerinin farklı alanlarda uzmanlık geliştirdiği görülmektedir.

  • En bilinen alt türlerinden bazıları Groenendael, Tervuren ve Malinois şeklinde sıralanmaktadır.
  • İçinde bulunduğu ortamı domine eden, verilen görevi öğretildiği şekli ile yerine getirmek için büyük efor sarf eden köpek türlerindendir.
  • Tüy yapıları oldukça kalitelidir. Genelde koyu renklerdedir. Alt türlere göre tüy renklerinde farklılık söz konusu olabilmektedir.

Belçika Çoban Köpeği

Bu köpek türünün hem sıcak hem de soğuk iklimlere karşı dayanıklı olması da tercih nedenleri arasında yer alıyor.

Karakter Özellikleri

Belçika Çoban Köpeği köpeği türün diğer üyeleri gibi parçası olduğu aileye olan sadakati ile bilinmektedir. Disiplinli yapısı ile tam bir görev köpeğidir. İyi bir eğitimden geçirildikten sonra dahil olup başarılı olmayacağı bir alan söz konusu değil! Hem fiziksek hem de zihinsel olarak aktiftir. Benimsenmediği ve sevilmediği ortamlarda hızla içe dönük bir konuma gelir.

Fiziksel Özellikleri

Belçika Çoban Köpeği boyutları oldukça gelişmiş olan türler arasındadır. Boyu 66-67 santim seviyesine kadar çıkabilmektedir. Kilosu ise 34-36 kilogram arasında farklılık gösterir. Belgian Shepherd hakkında bilgi alınırken beslenme düzeninin ve hareket durumunun köpeğin fiziksel durumunu direkt olarak etkileyecek nitelikte olduğunu bilmelisiniz.

Belçika Çoban Köpeği Zeki mi?

Belçika Çoban Köpeği eğitimi verilirken profesyonel kişiler tarafından süreç desteklenirse, hali hazırda zeki olan bu hayvanın benimsetmek istediğiniz kuralları kısa sürede kavrayacağından emin olabilirsiniz. Eğitim sürecinde disipline ve eğlence dengesine dikkat edilmesi gerek. Bu tür büyük köpeklerde eğitim sürecinin belirli tekrarlar ile hatırlatılması lazımdır.

Belçika Çoban Köpeği hastalıkları

Belgian Shepherd Koku Yapar mı?

Belgian Shepherd özellikleri koku yapmaya müsait değildir. Her köpek kadar koku yapmaya yatkınlığı vardır. Özel bir dezavantajı olmadığını bilmelisiniz. Bu aşamada köpeklerin genel bakımlarının ihmal edilmesi durumunda türü ne olursa olsun koku sorunu yaşanmaktadır. Bu koku sorunu tüylerden, kulaklardan ya da ağızdan kaynaklı gelişir.

Belgian Shepherd Apartmanda Bakılabilir mi?

Belçika Çoban Köpeği çok havlar mı; havlama seviyesini tehlike ve uyarı süreçlerinde artıran köpek türleri arasındadır. Belgian Shepherd apartmanda beslenir mi; apartmanda beslenmesi kesinlikle uygun olmayan türlerdendir. Havlama sorunu çözülse dahi, apartman daireleri bu köpeklerin rahat bir şekilde hareket edebilecekleri bir ortam sunmaz.

Belçika Çoban Köpeği fiyatları

Belgian Shepherd Bahçede Beslenir mi?

Belgian Shepherd tuvalet eğitimi bahçeli olan evlerde çok daha rahat verilmektedir. Apartman dairelerinde genelde ped konularak pedli olan alana tuvaletini yapması istenerek süreç yönlendirilmektedir. Fakat bahçeli olan alanlarda bu eğitim daha kolay olur.

Belgian Shepherd Evde Bakılır mı?

Belgian Shepherd evde bakılır mı; apartman dairelerinde bakım için uygun değildir. Sadece bahçeli olan evlerde kolaylıkla bakılabilir. Bahçenin büyük olması ve enerjisini atmasına ortam yaratması harika bir seçenek olacaktır.

Belçika Çoban Köpeği cinsi

Belgian Shepherd Evde Yalnız Kalır mı?

Belgian Shepherd bakanlar evde yalnız bıraktıkları zaman hayvanın çok sıkıldığını dile getirmektedir. Hatta bazı agresif özellik gösteren köpeklerin evin bazı alanlarındaki eşyalara zarar verebildiğini de kayıtlara geçmiştir. Belgian Shepherd evde yalnız kalabilir mi; bu köpek türünü apartman dairesinde yalnız bırakmak akıllıca olmayacaktır.

Belgian Shepherd En Fazla Ne Kadar Büyür?

36 kilograma kadar ağırlığı çıkabilmektedir. Belgian Shepherd sahiplendirme kategorisinde yer alan ilanlar incelendiği zaman özellikle köpeklerin boyutlarına dair fikir sahibi olmalısınız. Bu köpek büyük köpekler klasmanında kendini göstermektedir. Büyüklüğü hakkında daha sonrasında sorun yaşamama ve şaşırmama için maksimum boyutların göz önünde bulundurulması istenmektedir.

Tüy Döker mi?

Belgian Shepherd hastalıkları tüy ile alakalı bir ekstra dökülme sorununu meydana getirmeyecektir. Bu türün eklemleri ile alakalı bir dezavantajı söz konusu olsa da türün tüy dökümü konusunda sizi zorlayacak bir özelliğe sahip olmadığını bilmelisiniz. Belgian Shepherd tüy döker mi; tüy dökme süreci içerisinde tüy kaybını en aza indirmek için kalın ve ince telli olan fırçalar ile düzenli tarama faaliyetlerinin yerine getirilmesi lazımdır.

Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Belgian Shepherd yaşam süresi 12 sene ile 15 sene arasında değişim arz eder. Bu süre içerisinde özellikle dikkat edilmesi gereken husus standartları aşan ve çok daha uzun bir ömre sahip olan köpeklerin de mevcut olduğudur. Bunun tam tersi yönünde erken dönemlerde yakalandıkları hastalıklar sebebi ile erken hayatını kaybeden örnekler de maalesef ki mevcuttur.

Belçika Çoban Köpeği bakımı

Kaç Ayda Büyür?

Normal koşullar adlında Belgian Shepherd yavru halden standartlara erişmiş olan yetişkin hale 11-12 ay içerisinde erişecektir. Bu süreçte beslenmenin ve egzersizlerin ihmal edilmemesi önerilmektedir.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Belgian Shepherd yavruları doğum sonrasında sayı bakımından 4-6 aralığına ulaşabilmektedir. Belgian Shepherd ilanları incelendiği zaman yavru sayısının köpekten köpeğe değişebildiği, her köpeğin doğum sonrasında hayatta kalma şansını yakalayamadığı da bilinmelidir. Yavruların sayısının artması sebebi ile anne köpeğin her bir yavruya eşit oranda bakım sağlamasının bazı sorunlar ile karşılaşabildiğinin de ayrıca bildirilmesi gerekmektedir. Bu süreç içerisinde yavruların sahip tarafından da gözlemlenmesi lazımdır.

Belçika Çoban Köpeği alınır mı?

Belgian Shepherd Kaç Günde Doğurur?

Gebelik sürecinin ortalama bir aralık verme gerekirse 55 gün ve 63 gün arasında değişir. Bu süre köpeklerin ve yavruların gelişim döngüsüne göre farklılık arz eder.

Belgian Shepherd Bakımı

Belgian Shepherd bakmak zor mu; bakıma ilişkin sorun meydana gelmemesi için uzmanların vermiş olduğu aralıklarda veteriner kontrollerinin eksiksiz yapılmasına dikkat etmelisiniz. Bu şekilde biri eksiklik ya da hata yapmanız durumunda uzman sizi birinci elden uyaracaktır. Bakımda rutin olarak patileri, burnu, kulakları, anüs bölgesini, ağzı kontrol etmelisiniz. Bu şekilde bu alanlarda normalin dışında bir durum fark ettiğiniz anda durumu uzman hekiminize bildirmelisiniz.

Belçika Çoban Köpeği yavru

Belgian Shepherd Nasıl Eğitilir?

Belgian Shepherd yorumları eğitim sürecinde profesyonel destek almak zorunda kaldıkları anlaşılmaktadır. Bu tür çoban köpeklerinin oldukça disiplinli bir sistem üzerinden eğitime tabi tutulması gerekir. Oldukça kuvvetli hayvanlar olduğu için disiplinde bir açık meydana gelmemektedir. İtaat etme alanında bazı zafiyetler kendini gösterebilmektedir.

Belçika Çoban Köpeği özellikleri

Belgian Shepherd Yavru Fiyatları

Belgian Shepherd fiyat aralığı bu köpeğe gelen taleplerin de artması ile yükselişe geçmiştir. Ayrıca 10.000 TL ile 28.000 TL arasında değişim gösteren bir fiyat aralığının bulunduğu görülmektedir. Belgian Yani Shepherd cinsi köpek fiyatları köpeğin sağlık durumundan hangi eğitimleri aldığına kadar etkiler.

Belçika Çoban Köpeği Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Sağlık Sorunları:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları