Akita Özellikleri, Bakımı ve Fiyatları
Home » Akita

Kabarık tüyleri ve tombul görünüşü ile son derece sevimli bir yapıya sahip olan Akita, görünüşünün yanında ağır başlı yapısı sayesinde karakteristik özellikleriyle de size kendini sevdirecek.

Artıları
  • Sahiplerine son derece bağlı ve sadıktır. Ailelerine ve evlerine güçlü bir bağ geliştirirler.
  • Doğal bir koruma içgüdüsüne sahiptir.
  • Zeki köpeklerdir ve temel itaat eğitimi konusunda başarılı olabilirler.
  • Büyük, güçlü ve zarif bir görünümleri vardır.
  • Genel olarak dengeli ve sakin bir karaktere sahiptirler.
Eksileri
  • Bağımsız bir doğasından eğitim sırasında bazen başkaldırıcı davranışlara neden olabilir.
  • Diğer köpeklerle ve yabancı insanlarla iyi geçinme konusunda zorluk yaşayabilirler.
  • Büyük ve enerjik bir cins oldukları için düzenli ve yeterli egzersize ihtiyaç duyarlar.
  • Özellikle mevsimsel olarak yoğun tüy dökebilirler.
  • Bazı genetik sağlık sorunlarına yatkın olabilirler.

Akita köpeği, Japonya’nın köpek ırklarından biridir. İlk olarak avcı ve bekçi köpeği olarak kullanılmıştır. Büyük ırk bir köpek cinsidir. Sevimli görüntüsünün yanında sahiplerini önemseyen ve koruyan bir köpek türüdür.

Akita

Akita Özellikleri

Özellikleri olarak aslında her bir köpeğin ortalama özellikleri olsa da kendine ait detayları bulunduğunu unutmamak gerekir. Bu köpek cinsinin genel özellikleri şöyledir;

  • Hastalıkları konusunda bu köpeklerin çok fazla genetik hastalıklarının bulunduğunu söyleyemeyiz. Yalnızca iyi bakılmazsa dişlerinde problemler oluşabilir.
  • Oldukça büyük bir köpek cinsidir. Korumacı yapısı nedeniyle açık havada beslenmeye uygundur.
  • Koruma, bekçilik ve avcılık gibi farklı amaçlarla kullanılmıştır.

Akita

Akita Karakter Özellikleri

Bu köpek cinsinin söylenen genel karakter özellikleri;

  • Çok havlar mı; korumacı köpekler oldukları için tehlike gördükleri anda havlayabilirler. Ancak sürekli olarak bir havlama görülmez.
  • Sahiplenme ve ailelerine derin bir bağlılık gösterirler. Son derece sadık ve koruyucu bir doğaya sahiplerdir.
  • Bu köpekler genellikle bağımsız bir karaktere sahiptirler ve kendi kararlarını kendileri alabilirler.
  • Sanki ve dengeli bir ruh hali sergilerler. Ancak yabancılara karşı temkinli yaklaşırlar.
  • Kendisini ailesine karşı son derece koruyucu bekçi niteliklere sahip olarak görür.
  • Akita ilanları ile bir köpek almak istiyorsanız köpeğinizin eğitimli olmasına dikkat etmelisiniz. Bu köpekler yeteri kadar eğitim almazsa insanlarla beraber yaşamak için yeterli yetkiye sahip olmayabilir.

Fiziksel Özellikleri

Akita hakkında bilgi olarak sunacağımız fiziksel bilgiler ise şu şekilde;

  • Bu köpekler büyük bir ırktır. Dişi ya da erkek fark etmeden 71 cm kadar yüksekliğe ulaşabilirler.
  • Kilo olarak ise yaklaşık olarak 32 ile 45 kg arasında değişebilirler.
  • Kalın ve çift katmanlı bir tüy yapısına sahiplerdir. Yoğun tüy nedeniyle oldukça kabarık görünürler.
  • Renkleri genellikle siyah, beyaz ve kahverengi renklerinden oluşur. Bazen bu renklerin karışımı da görülebilir.
  • Geniş ve güçlü bir kafatasına sahiptirler. Gözleri de genellikle küçük ve üçgen şeklindedir.

Akita Zeki mi?

Ortalama bir zeka seviyesine sahiptir. Eğitim sürecinde işbirlikçi olabilirler ancak bazen kendi iradelerini takip edebilirler. Algılama konusunda ne çok iyi ne de çok kötüler. Akita bakmak zor mu; köpeğinizi nerede besleyeceğinize bağlı olarak bu durum değişiklik gösterir. Genellikle bu köpeklere bakmak çok zor değil.

Akita hastalıkları

Koku Yapar mı?

Çok sık tüylere sahip olduğu için özellikle koku yapmasına yönelik bir ortam oluşuyor. Köpeğimizin herhangi bir şekilde koku yapmaması için tüy bakımına dikkat etmeniz gerekir. Akita bakanlar yeteri kadar bakım yapıldığı zaman bu köpeğin herhangi bir şekilde kokmadığını belirtmiş.

Akita Apartmanda Bakılabilir mi?

Apartmanda beslenir mi; büyük boyutları ve enerjik yapısı nedeniyle genellikle apartman yaşamına uyum sağlamazlar. Geniş bir bahçe veya açık alan, daha uygun bir yaşam alanı olur. Apartman onlar için dar bir alan olarak görülecektir.

Akita fiyatları

Bahçede Beslenir mi?

Geniş bir bahçe, onların hareket ihtiyacını karşılamalarına yardımcı olur. Ancak bahçe için de sunulan ortamlarda son derece önemli. Köpeğinizin rahat hareket edebileceği alanlar sunmalısınız. Akita yorumları kapsamında kişiler genellikle köpeklerini açık ve bahçeli bir alanda tutmayı tercih etmişler.

Evde Bakılır mı?

Evde bakılır mı; bu köpekler çok büyük oldukları için evde bakım için uygun bir ortama sahip değillerdir. Hem onlar hareket edecek alandan rahatsız olurlar hem de ev içerisinde çok fazla ses yapabilme potansiyeline sahipler.

Akita Evde Yalnız Kalır mı?

Evde yalnız kalabilir mi; bu köpekler bir süre yalnızlığı tolere edebilirler ve yaklaşık 10 saate kadar yalnız kalabilirler. Ancak daha uzun süre yalnızlıklar da köpeğinizin duygusal olarak kendini kötü hissetmesi mümkün olacak. Bu nedenle köpeğiniz olabildiğince çok uzun süre yalnız bırakmamanız tavsiye edilmektedir.

Akita cinsi

Akita En Fazla Ne Kadar Büyür?

Boyutları olarak genellikle 61-71 cm yüksekliğe sahip olur. Büyük ve kaslı bir yapısı vardır. Son derece büyük bir köpek cinsidir. Bu köpeklerin dişi ya da erkeklerin de büyük boyutlarda olduğu görülmektedir.

Tüy Döker mi?

Yoğun bir tüy yapısına sahip olduğu için mevsimsel olarak tüy döker. Tüy dökülme problemi maalesef neredeyse tüm köpeklerde var. Bu köpeklerin tüyleri de uzun olduğu için dökülme durumunda fark edilecektir.

Akita Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Bu köpekler ortalama olarak normal bir köpek kadar yaşayabiliyor. Ancak iyi bakılması durumunda köpeğin yaşam süresinin 5 yıla kadar uzatılması mümkün. Yaşam süresi genellikle 10 ile 15 yıl arasındadır.

Akita boyutları

Kaç Ayda Büyür?

Akita yavru doğduktan sonra 18 ay içerisinde yetişkin boyutuna ulaşır. Bazı köpeklerde ise bu süre 12 aya kadar kısa olabiliyor. Genelde ilk 6 ayda çok daha büyük bir değişim fark edilirken ikinci 6 ayda o kadar fazla bir değişim görülmüyor.

Kaç Tane Yavru Yapar?

Akita yavruları doğumda genellikle 3 ila 12 arasında oluyor. Oldukça geniş bir yavrulama miktarına sahip olan bu ırk da tabii ki köpeğinizin bireysel faktörlerine bağlı olarak değişiklikler görülmektedir. Köpeğinizin sağlıklı bir şekilde yavrulaması için uygun ortamların sağlandığından emin olunması gerekir.

Kaç Günde Doğurur?

Gebelik süresi genellikle 63 gün sürer. Doğum süreci, doğumun yaklaştığını gösteren belirtilerle başlar. Akita sahiplendirme için köpeğinizin dolmasını bekliyorsanız ortalama olarak 60 gün içerisinde köpeğiniz doğum yapacaktır.

Akita fiyat aralığı köpeğin cinsiyeti ve yaşına göre değişiklik gösteriyor. Ancak hiçbir köpeğin olması gerekenden erken bir sürede sahiplenilmesi tavsiye edilmemektedir.

Akita Bakımı

Akita köpekleri, düzenli tüy fırçalama, tırnak kesimi ve kulak temizliği gibi bakım gerektirir. Ayrıca enerji seviyelerini dengeleme ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilme için günlük egzersiz, zeka oyunları ve dengeli beslenme sağlanması şart. Gözler, kulaklar ve diş sağlığı gibi unsurlara da özen gösterilmesi gerek. Tuvalet eğitimi için mutlaka uygun alanların seçimi yapılması şart.

Akita özellikleri

Ayrıca bu köpekler kendi kararlarını verdikleri için sizi dinlemeden farklı yönlere gitme eğiliminde olur. Beraber yürüme ve itaat gibi konularda özen göstermeniz gerekir.

Akita alınır mı?

Akita Nasıl Eğitilir?

Eğitimi için pozitif pekiştirme yöntemleri ile eğitimi daha etkili bir şekilde öğrenmektedir. İyi bir sosyalizasyon süreci ve temel itaat komutlarının öğrenilmesi önemlidir. Ancak akıllı ve bağımsız doğaları nedeniyle sabır ve tutarlılık gerektirmektedir.

Akita yavru

Köpeğinizin eğitimi için gerekli durumlarda profesyonel yardım almaktan kaçınmamanız gerekir. Bu köpekler yeteri kadar eğitim almazlarsa koruma içgüdüleriyle saldırgan davranışlar gösterebilirler.

Akita Yavru Fiyatları

Akita cinsi köpek fiyatları satıcının ya da farklı durumlara bağlı olarak fiyatlarda değişiklik görülebiliyor. Ancak günümüzde en güncel fiyatlar 27.000 TL ile 40.000 TL arasında değişiyor. Bu geniş farkın oluşmasının altında ise birçok farklı neden yatıyor.

Akita Details

Çocuklarla Anlaşma:
Aileye Bağlılık:
Salya:
Kürk Tipi:
Kürk Uzunluğu:
Menşei:
Boyu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları