Köpekler Neden Domuz Eti Yiyemez? - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Köpekler Neden Domuz Eti Yiyemez?

Home » Köpekler Neden Domuz Eti Yiyemez?

Köpekler neden domuz eti yiyemez? Köpeklerin domuz eti yemesi kötü mü? Köpeklere domuz kemikleri verilir mi? Köpeklerin domuz eti yemesi ile ilgili olarak merak edilen her şey burada!

Köpekler neden domuz eti yiyemez; domuz eti içerisinde bulunan baharatlara karşı köpekler hassas olduğu için domuz eti yiyemezler. Sade pişmiş domuz etinin tüketilmesinde köpekler için bir sorun olmayacaktır.

Köpekler Çiğ Domuz Eti Yer Mi?

Köpeklerinizi barbekü sosu gibi çeşniler ile pişirilmiş olan yiyecekler ile beslemekten kaçınmalısınız. Birçok sosun tuz ve şeker oranı son derece yüksektir. Bununla birlikte içerisinde soğan ve sarımsak gibi ilave tatlandırıcıları bulundururlar.

  • Köpeğinize barbekü sosu ile kaplanmış olan bir parça domuz eti vermeniz durumunda birçok olağandışı semptomlara karşı da dikkatli olmanız gerekir.
  • Köpekler için toksisitesi yüksek olan sarımsak tozu ve soğan tozu gibi baharatlar domuz eti içerisinde vardır.
  • Köpeklere çiğ domuz eti vermenin de sakıncaları oldukça fazladır.
  • Çiğ ya da az pişmiş domuz etinin tüketilmesi trichinosis olarak bilinen parazit enfeksiyonunun oluşmasına neden olur.
  • Parazit trichinella spiralis larvalarına sahip olması nedeniyle köpekler ya da insanlar için domuz etinin çiğ tüketilmesi güvenli değildir.
  • Domuz eti yolu ile bulaşan birçok enfeksiyon vardır.
  • Köpeklerin çiğ domuz eti yemesinin semptomları arasında ağrı ve sertlik, kas iltihabı, letarji, yüksek ateş, ishal, kusma ve mide rahatsızlığı vardır.
  • Bu semptomların tümü köpeklerde mevcut değildir ve tipik olarak bağışıklık sistemi daha zayıf evcil hayvanlarda daha şiddetli semptomlar ortaya çıkar.

Köpekler neden domuz eti yiyemez; köpeklerin domuz eti yiyememesinin nedeni domuz eti içerisinde bulunan ve köpeklere zararlı olan baharatlardır.

Bir Köpek Ne Kadar Domuz Eti Yer?

Köpekler Neden Domuz Eti Yiyemez?

Köpekler Neden Domuz Eti Yiyemez?

Köpeklerle ilgili çok merak edilen konulardan biri de köpeklerin ne kadar domuz eti yiyebileceği hakkındadır. Köpeklere aşırı miktarda domuz eti vermek sağlıklarını olumsuz etkiler.

Domuz eti aynı zamanda köpeklerin sindirimi için zordur. Bu da pankreas iltihabına ve hazımsızlığa neden olabilen bir tür yağ açısından son derece zengindir. Köpekler neden domuz eti yiyemez; köpekler için domuz eti sağlıklı değildir. Bu nedenle de köpeklerinize domuz eti vermekten kaçınmanız gerekir.

Köpeklere Domuz Kemikleri Verilir Mi?

Köpeğinize domuz eti kemiklerini vermeniz önerilmemektedir. Yemekten kalan kemikleri köpeklerinize atma her zaman çok cazip olsa da bunu yapmadan önce düşünmelisiniz.

Köpekleriniz kemikleri çiğnemeyi sevse bile tam olarak %100 güvenli değildir. Pişirilmesinin ardından kemikler kuru ve bu onların çok daha kırılgan hale gelmesine neden olur.

Kemirilmesi durumunda keskin parçalara ayrılarak yemek borusuna ve iç organlara da zarar verir. Bu da köpeğin boğulmasına sebep olur. Pişmemiş kemiklerin parçalanma şansı çok daha düşük olsa bile yine de kırılmasının ihtimali vardır.

Köpeklere Domuz Eti Vermek Güvenli Mi?

Köpeklere domuz eti vermek ile ilgili olarak akıllarda birçok soru işareti vardır. Bunlardan bir tanesi de köpekleri domuz eti ile beslemenin güvenli olup olmadığı ile ilgilidir. Bazı domuz eti türlerinin köpeklere verilmesinde bir sorun yokken bazıları köpekleriniz için tehlikeli olur.

Köpeğinize domuz eti vermeden önce neyin güvenli olup neyin olmadığını bilmelisiniz. Köpeklerin sadece pişen domuz eti yemeleri gerekir. Ayrıca etin lezzetli olması için kullanılan toz biber, sarımsak, hardal, soğan ve bol miktarda tuz gibi tüm baharat ve sosların olmaması gerekir.

Köpeğiniz için baharatlar ciddi sağlık sorunları oluşturur. Jambon ya da domuz pastırması, sosisli sandviç dahil domuz eti ürünü vermekten kaçınmanız gerekir.

Köpeklerin domuz eti yağını yememeleri gerekir. Birçok domuz eti ürünü yüksek oranlarda yağ içerir ve pişirilmesinin ardından yağ parçaları kalır. Bununla birlikte bu yağların sindirimi son derece zordur. Pankreasta oluşan iltihaplanma ve tahriş mide rahatsızlığı yaşanmasına neden olur. Yağ oranı yüksek olan yiyecekler köpeklerde pankreatite gelişmesine neden olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Girilen Irklar
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları
Özellikleri: Bakımı + Fiyatları