Tüy Dökmeyen Küçük Köpek Cinsleri Listesi - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Tüy Dökmeyen Küçük Köpek Cinsleri

Home » Tüy Dökmeyen Küçük Köpek Cinsleri
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrierler 19.yüzyılın ortalarında İngiltere’nin Yorkshire bölgesinde geliştirildi. Bu cinsin ilk ortaya çıkışında etkili olan İskoçya’dan İngiltere’ye çalışmaya giden İskoçyalı işçilerdir. Bu cins bölgede fareleri avlamak için yetiştirilmiştir; hastalıkların yayılmaması adına o dönem farelerin yakalanması en temel problemlerdendir. İskoç Terrier ırkı ile yakın akrabalığı mevcuttur.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Maltese

Maltese Toy olarak tanımlanan köpek ırkları arasında tarihi en eskilere dayanan ırklar arasında yerini almaktadır. Özellikle orantısı ile Antik Yunan döneminde filozofların değerlendirmelerine konu olmuş olan ırklardan biri olduğu düşünülmektedir. Ortalama 2000 yıl kadar önceye dayanan tarihinin insanlar ile her daim yakın ilişkiler içermesi ise memnuniyet uyandırmaktadır.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Minyatür Schnauzer

Minyatür Schnauzer ırkının atalarının soyunun 1500lere kadar dayandığı biliniyor. Bu ırkın özellikle bir dönem Avrupa şehirlerinde oldukça büyük sorunlardan olan sıçan sayısındaki artışa karşı aktif bir silah olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır. Atik yapısı ile farelerin yakalanmasında tereddüt etmeden harekete geçebilmektedir. Bu ırkın temel gen stoku incelendiği zaman özellikle Continental kısmının baskın geldiği görülüyor.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Bolognese

Bolognese İtalya’nın en sevilen ve en bilinen ırkları arasında yerini almaktadır. İtalya’da bilhassa güzelliğe verilen önemin arttığı Rönesans döneminde bilinirliğinin ve popülerliğinin kat ve kat arttığı görülmektedir. Hatta kraliyet aileleri arasında gönderilen ve özellikle büyük de bir beğeni uyandıran armağanlar arasında yerini almıştır. Medici ailesi birçok kişiye bu ırkı hediye olarak göndermiştir.

Ev ortamı için en uygun köpekler hangileri; tüy dökmeyen küçük köpek cinsleri. Özellikle alerjisi olan ve köpek beslemek isteyen kişiler için en iyi tercih!

Tüy dökmeyen küçük köpek cinsleri, alerjisi olan ya da evlerin de tüy dökülme sorununu en az seviyeye indirmek isteyen kişiler için en doğru tercihtir. Bu cinsler hem düşük tüy dökme eğilimi olan bir tüy yapısına sahiplerdir hem de genellikle alerjen madde salgılamazlar.

Işte şimdi bu köpeklerden bazılarına göz atarak köpekleri yakından tanıyalım. Ilk olarak bahsedeceğimiz köpek türü Maltese. Köpeklerin zarif ve beyaz tüyleri bulunduğunuz ve tüyleri uzun bir yapıya sahiptir.

Aslında ilk bakışta tüy dökme ihtimali var olarak görünen bu köpekler neredeyse yok denecek kadar az tüy dökme problemine sahiptir. Sevimli ve cana yakın karakter özelliklerinin yanında küçük yapısı ile de ev ortamlarına uygundur.

Bu köpekler enerji fazlalığına rağmen diğer köpeklere oranla daha az egzersiz ihtiyacı duyar.

Tüy dökmeyen küçük köpek cinsleri arasında diğer köpek cinsi ise Poodle. Minyatür ya da toy boyları da benzer özelliklere sahip olduğu için 2 türün de tüy dökmeyen özelliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Bu köpeklerin tüyleri kıvırcık ya da kıvırcık benzeri olabilir. Tek bir katmandan oluşan tüy yapısına sahiptir ve tüy dökme problemi neredeyse yoktur. Zeki ve eğitilebilir bir yapıya sahip olan bu köpek cinsi aynı zamanda aktif ve oyuncu köpeklerdir.

Başka bir tüy dökmeyen cins ise Shih Tzu. Bu köpekler uzun ve ipeksi tüyleriyle tanınan bir köpek cinsidir. Tüyleri düz ya da hafif dalgalı görünüme sahip olabilir. 2 katmandan oluşan yapıya sahiptir ancak tüy dökülme problemi son derece azdır.

Karakteristik özellikleri arasında sevecen, sakin ve arkadaş canlı olmaları öne çıkıyor. Son derece sevimli olan bu arkadaşımızın tüylerinin sağlığı için mutlaka olarak düzenli bakım yapılması gerekir. Uzun tüyleri düzenli olarak kazanmazsa dolaşabilir.

Son bahsedeceğimiz tüy dökmeyen küçük köpek cinsleri köpeği ise Bichon Frise. Bu köpeklerin de tüyleri genellikle beyazdır ve oldukça sevimli bir görünüme sahiplerdir. Kıvırcık görünüme sahip olan tüyleri oldukça yumuşak bir yapıdadır. Neşeli ve sevgi dolu yapısının yanında enerjik karakteri bulunuyor.

Bu köpekler ayrıca çocuklarla ve diğer hayvanlarla da iyi bir şekilde geçinebiliyor.

Bu tüy dökmeyen küçük köpek cinsleri evcil hayvan sahipleri için çok büyük rahatlık sağlıyor. Ancak bu köpeklerin tüy dökmüyor olması bakımının daha az olacağı anlamına gelmez. Köpeğinizin bakımı için dikkat edeceğiz durumları şöyle belirtelim;

  • Bu köpekler her ne kadar düşük tüy dökme eğilimine sahip olsalar da düzenli tüy bakımı gereklidir. Tüylerin düğümlenmesi ve temiz tutulması için düzenli olarak taranması ve hatta ihtiyaç duyulması durumunda banyo yaptırılması gerekir.
  • Bazı küçük köpeklerin gözleri ve kulakları çok hassas olabilir. Gözleri temizlemek ve göz çevresindeki tüyleri kırpmak bu köpeklerin göz sağlığını sağlayacaktır. Ayrıca kulakları da belirli aralıklarla mutlaka temizlenmeli.
  • Tüy dökmeyen birçok cins enerjiye ihtiyaç duyar. Günlük yürüyüşler ve oyunları ve fiziksel ihtiyaçları karşılanmalı ve mutlaka zeka oyunları sayesinde zihinsel uyarı sağlanmalıdır.
  • Ayrıca köpeğinizin sağlık kontrollerini yaptırarak her zaman sağlıklı olduğundan emin olarak gerekir. Düzenli veteriner kontrolleri sayesinde köpeğinizin sağlık serüvenini takip etmelisiniz.
  • Sağlıklı bir beslenme düzeni tüy dökmeyen köpeklerin sağlık durumunu korumaları konusunda yardımcı olur. Ayrıca köpeklerin kaliteli mamalarla beslenmesi tüy sağlığını etki eder ve bu da köpeklerin çok daha az tüy dökmesine neden olur. bu köpekler zaten düşük tüy dökme eğilimine sahip olduğu için kaliteli beslenme sayesinde neredeyse yok denecek kadar az bir problem olabilir.

Tüy dökmeyen köpekler alayda sorunu olan ya da temizlik açısından rahat bir seçenek arayan kişiler için harika bir çözüm olacaktır. Bu ciltlere iyi bir bakım sağlanarak onların sağlıklı bir yaşam sürdürmesini sağlanırken aynı zamanda ev ortamında yoğun tüy dökme problemleri görülmez.