F harfi ile başlayan köpekler listesinde hangi köpekler var? Tüm F harfi ile başlayanları bu kategoride görebileceksiniz.
F harfi ile başlayan köpekler özel ve cins köpeklerdir. Başka evcil hayvanı olmayan ve sahiplerinin sevgisini tekellerine almış olan köpekler, yeni bir evcil hayvan geldiğinde aşırı derecede kıskanç olabilirler. Bunun nedeni, sahibinin kendisinden başka biriyle ilgilenme konusunda isteksiz hissetmesidir. Yeni evcil hayvanınız köpek yavrusuysa, ona bakmak için daha fazla zaman harcayacaksınız ve bu da kıskançlığınızı artıracaktır.
F harfi ile başlayan köpekler merak edildiğinde bebeklere karşı nasıl davrandığı da merak konusu olabiliyor. Sahibinin ailesinde bir bebek doğduğunda, ailenin çoğunun ilgisi bebeğe yönelir ve sahibinin hayatının bebeğe odaklandığı ve onu kıskandığı birçok durum vardır. Sahibinin kendisinden başka birine şefkat göstermesindeki yalnızlık ve hayal kırıklığı duyguları, ilk çocuğun ikinci çocuğu doğduğunda hissettiği duyguların aynısı olabilir. Sahibi sevgilisiyle ya da yakın arkadaşıyla vakit geçirdiğinde köpek kıskanıp müdahale edebilir. Bunun nedeni, yabancıların yalnızca kendi topraklarına girmelerine değil, aynı zamanda sahipleriyle dost olmalarına karşı da ihtiyatlı ve kıskanç olmalarıdır. Bir ziyaretçiye havlarken dikkatli olun çünkü bu aynı zamanda kıskançlık duyguları da içerebilir.
F harfi ile başlayan köpekler sinirlendiğinde farklı tepkiler gösterme eğilimi de gösterebiliyor. Sahibinin dost ya da ilgi duyduğu kişilerin arasına karışmak, oynamak için kendi oyuncaklarını getirmek, sahibinin ellerini ve ayaklarını yalamak gibi davranışlar sık görülen davranışlardır ve şımarmak isteme duygusunun ifadesidir. “Bakma” ve “kendi başlarının çaresine bakmalarını isteme” isteğiyle, sahiplerini memnun edecek eylemlerde bulunmaya çalıştıkları düşünülüyor. Sahibinin bakışları kendisinden başka bir şeye odaklandığında köpek başka bir odaya geçebilir, uykuya dalabilir ve depresyona girebilir. Görünüşte hoşnutsuz bir davranış, köpeğin depresyonda olduğunun kanıtıdır. Fiziksel durumunuzda herhangi bir değişiklik fark ederseniz, mümkün olan en kısa sürede hastaneye götürün, çünkü kıskançlıktan dolayı aşırı depresyona girebilirsiniz.
Kıskançlık arttıkça, kıskançlıklarının nesnesine havlayabilir veya hırlayabilirler. Burada önemli olan sahibinin yüksek sesle tepki vermemesidir. Eğer tepki verirseniz şakaların fark edilmenizi sağlayacağını düşünmek kolaydır. Ancak kıskançlığınızın nesnesi bir bebek veya köpek yavrusu ise onları incitmemeye dikkat edin. F harfi ile başlayan köpekler genel olarak sinirli köpekler kategorisidir diyebiliriz. Kıskançlığın nesnesi bir şeyse köpek onu yok etmeye çalışabilir. Aileniz uzaktayken uzaktan kumanda çiğneniyorsa veya sıklıkla kullandığınız bir şey kırılıyorsa, köpeğinizin kıskançlığından şüphelenmelisiniz. Kıskançlığın yanı sıra stres de yıkıcı davranışlara yol açabilir.
Bazı durumlarda genellikle tuvalet hatası yapmasalar bile sahibinin dikkatini çekmek için kasıtlı olarak hata yaparlar. Bununla birlikte, lazımlık başarısızlığı uzun süre devam ederse, suçlu kıskançlık olmayabilir. Bir hastalıktan kaynaklanmış olabilir, bu nedenle dikkat edin ve gerekirse hastaneye götürün. Köpeklerde kıskançlık, sabırsızlıktan ve sahibinin dikkatinin kendisinden çekileceği kaygısından kaynaklanır.
Kıskançlıkla başa çıkmanın önemli bir yolu, çeşitli günlük durumlarda köpeğinize öncelik vermek ve köpeğinizin aile grubundaki sıralamasının değişmeyeceğini ona bildirmektir. Köpeğinize öncelik vererek kaygıyı hafifletin. F harfi ile başlayan köpekler anlayışlıdır. Bu yüzden onların bazı hareketlerine karşı eğitim sürecini hızlandırabilirsiniz. Rahatlamasını sağlamak sizin elinizde. Bağırmak köpekler için streslidir. Stresin birikmesi sorunlu davranışı daha da kötüleştirebilir; bu nedenle yürüyüşe çıkarak veya egzersiz yaparak stresi azaltalım. Orta derecede egzersiz yaparak ve sahibiyle iletişim kurmaya zaman ayırarak stresi azaltabilir ve kaygıyı azaltabilirsiniz.
Pek çok insan, kıskançlıktan dolayı çeşitli davranış sorunlarıyla karşılaştıklarında köpeklerini bağırma ve azarlama eğilimindedir. Bununla birlikte, azarlamanın köpeğe ekstra stres katabileceği ve sorunlu davranışı daha da artırabileceği durumlar vardır. Önemli olan sorunlu davranışlarla uğraşırken sakin kalabilmektir. Ayrıca, yaramazlık yapmayı bıraktığında köpeğinizi ödüllendirdiğinizden emin olun.