Evde Bakılacak Küçük Köpek Cinsleri Listesi - Köpek Cinsleri | Köpek Cinsleri Fiyatları

Evde Bakılacak Küçük Köpek Cinsleri

Home » Evde Bakılacak Küçük Köpek Cinsleri
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.5/5
Bilgilendirme
Papillon

Papillon ırkının en ilginç özelliklerinden biri uzun yüzyıllar boyunca Avrupa’da soyluların en sık tercih ettikleri köpeklerden biri olmalarıdır. Özellikle soylu kadınların hayatlarının en temel eşlikçilerinden biri oldukları bilinmektedir. Avrupa’ya damgasını vurmuş olan ressamlardan Rembrandt’ın resimlerinde bu ırka rastlamak mümkündür. Irk bakımından Fransa ile bağlantıları kuvvetli olsa da özellikle türün tam ortaya çıkışında İtalya ve İspanya’nın yeri reddedilemez.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.5/5
Bilgilendirme
Japanese Chin

Japanese Chin ırkının menşei hakkında tartışmalar devam etmektedir. Bu ırkın özellikle Çin kaynaklı mı Japon kaynaklı mı olduğunun sıklıkla tartışmalara konu olur. Bugünkü manası ile bilinen Chin ırkının Japon soyluların hayatına entegre olmuş ve bu bölgede bilinen köpeklerden biri olduğu görülmektedir.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Minyatür Schnauzer

Minyatür Schnauzer ırkının atalarının soyunun 1500lere kadar dayandığı biliniyor. Bu ırkın özellikle bir dönem Avrupa şehirlerinde oldukça büyük sorunlardan olan sıçan sayısındaki artışa karşı aktif bir silah olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır. Atik yapısı ile farelerin yakalanmasında tereddüt etmeden harekete geçebilmektedir. Bu ırkın temel gen stoku incelendiği zaman özellikle Continental kısmının baskın geldiği görülüyor.
Köpek Cinsleri:
YAVRU
Evcil Hayvan
* Can dostunu bulacağın yer burası olabilir.
4.3/5
Bilgilendirme
Border Terrier

Border Terrier ırkının İngiltere ve İskoçya arasında oldukça sık çatışmaların da yaşandığı sınır bölgelerinden kaynaklandığı görülmektedir. Ataları hakkında net bir bilgi vermek şuan için mümkün olmasa dahi, Dandie Dinmont soyunun bir parçasıdır. 1700lerden bu yana varlığını sürdürdüğü o dönemden kalma sanat eserlerinde resmedilmesinden de anlaşılır.

Evde bakılacak küçük köpek cinsleri büyük bir kişilik sığdırmış küçük sevimli dostlardır! Hem apartman yaşamına uygun boyutları hem de sadık arkadaşlıklarıyla size sıcacık bir ev sunacak dostlarımızı yakından tanıyalım!

Evde bakılacak küçük köpek cinsleri fiziki yapıları hem de enerji ihtiyaçları kaynaklı küçük alanlara ihtiyaç duyan köpeklerdir. Bu köpekler genellikle küçük ırk olarak bilinirler ve aileleriyle beraber bağ kurmaktan hoşlanan bir karakteristik yapıya sahiplerdir.

Bu köpeklere örnek verecek olursak Bichon Frise köpeklere evde bakılmak için uygun olan ırklar arasında yer alır. Beyaz ve kabarık tüyleri ile kendine özgü görünüşe sahiptir. Büyük ülkeler ortalama olarak 23 ile 30 cm arasında değişir. Kiloları ise 5 ila 10 kg arasında olur.

Bu köpeklerin tüylerinin düzenli olarak taranması gerekir ancak tüy dökülme düzeyi son derece düşüktür. Enerji ihtiyacı yüksek olduğu için düzenli egzersiz ve oyun zamanları köpeğinizin sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.

Ayrıca sağlık açısından bu köpekler göz ve kulak sorunlarına yatkın olabilirler. Düzenli veteriner kontrolleri önemlidir.

Evde bakılacak küçük köpek cinsleri arasında bir diğer köpek türüne de Maltese köpek cinsinden bahsedebiliriz. Bu köpeklerin uzun ve ipeksi tüyleri bulunur. Tüyleri göz alıcı güzeldir ancak düzenli olarak tüy bakımı yapılması ve banyo yaptırılması gerekebilir.

Küçük köpek cinsleri arasında yer alan bu köpek yaklaşık olarak 21 25 cm boyunda ve 1,8 ile 3,6 kg ağırlığında olabilir.

Kişilik özelliklerinde ise genellikle sevecen, cana yakın ve sadık bir karaktere sahip oldukları görülür. Son derece aktif bir yapıya sahiplerdir ancak küçük oldukları için ev ortamı onlara yeterli alanı sağlar.

Bakımları için göz ve diş sağlığına özen gösterilmeli. Beslenmeleri yaşlarına ve aktivite seviyelerine göre mutlaka ayarlanmalıdır.

Coton de Tulear da evde bakılacak köpek cinsleri arasında olabilir. Bu köpek türünün de hem fiziksel hem de karakteristik özelliklerine şöyle bakalım;

  • Bu köpeklerin tüyleri pamuk gibi beyaz bir yapıya sahiptir ve ismini de buradan alır.
  • Boyutları yaklaşık olarak 23 ila 30 cm yüksekliğe ulaşır.
  • Ağırlık olarak ise yine küçüklüğünü koruyan köpekler 4 ile 6 kg ağırlığa sahiptir.
  • Tüy bakımı gerektiren bir ırktır ve düzenli tarama ile banyo yaptırılması gerekir.
  • Bu köpekleri evde bakmaya en uygun forma getiren şey tüy dökmüyor olmalarıdır.
  • Karakter özellikleri arasında ise neşeli, arkadaş canlısı ve sosyal köpekler oldukları görülür.
  • Oldukça aktif köpekler olmalarına rağmen enerji seviyeleri düşüktür. Bu da iç mekan ortamlarını onlar için yeterli yapmaya yetiyor.
  • Bu köpeklerin de bakımından göz ve kulak sağlığına dikkat etmek önemlidir. Beslenmeleri dengeli ve sağlıklı olmalıdır.

Bahsetmiş olduğumuz köpeklerin dışında tabi ki evde bakılacak küçük köpek cinsleri farklı birçok köpek türü bulunuyor. Bu köpeklerin bakımı evde kolay, sevimli ve sadık dostlar olarak öne çıkar. Ayrıca bu köpeklerin boyutları küçük olduğu için küçük alanlar dahi onlara çok büyük bir yermiş gibi gelir.

Ayrıca bu köpeklerin genellikle tüy dökülmesi problemi görülmez. Böylece evinizde büyük bir tüy problemi olmaz ve birçok köpek alerjisi olan kişi tarafından dahi tercih edilebilir. Ancak bazıları tüy dökebilir ve bu konuda dikkatli olunmalıdır.

Ancak her köpek gibi düzenli ve temel kontrolleri, sağlıklı beslenme ve egzersiz ihtiyaçlarını özen göstermek önemli bir durum. Her bir köpeği karakteri farklıdır ve onlara uyumlu bir şekilde yaşamak için onların ihtiyaçlarını anlamak gerekir.

Küçük köpeklerin dikkat edilmesi gereken en önemli noktası bu köpeklerin dış etkenlerden kolay etkilenebiliyor olmasıdır. Özellikle bazıları çocuklarla iyi anlaşabiliyor olsa da çocukların mutlaka onlara kibar davranması gerekir.

Ailenizde köpeklerinizle beraber daha iyi bir yaşam sürebilmek için köpeğinizi eğitiminiz de önemli. Evde bakılan küçük köpek cinsleri eğitilebilir yapıya sahiptir ve en iyi eğitim küçük yaşlardan itibaren başlandığında verilebilir.