Sevimli dostlarımızın hiçbirinin pahası ölçülemez. Ancak bazıları sahiplenmek için daha fazla maliyete sahiptir. İşte en pahalı küçük köpek cinsleri ve onların özellikleri!
Köpek sahiplendirme için günümüzde köpeklerin farklı özelliklerine bağlı olarak bazı ücretler talep edilebiliyor. Bu ücretlerde köpeklerin cinsi ve türüne yönelik değişikliklerin görülmesi mümkün. En pahalı küçük köpek cinsleri arasında günümüzde Pomeranian, Fransız Bulldog ve Chow Chow Köpekleri bulunuyor.
Pomerian, minyatür boyutu ve kabarık tüyleri nedeniyle çok dikkat çeken bir köpek türüdür. Ev ortamında kolaylıkla yapılabilmesi nedeniyle günümüzde sıklıkla tercih ediliyor. Akıllı, enerji ve sosyal bir yapıya sahiptirler. Eğitime yatkındırlar ve düzenli bir sabır ile eğitilmeleri mümkündür ancak bazen inatçı olabilirler.
Dikkat çekmeyi seven ve sahiplerine sadık bir bağ kuran bu köpekler günümüzde fiyatları nedeniyle en pahalı küçük köpek cinsleri arasında bulunuyor. Bu köpeklerin fiyatları günümüzde neredeyse 17.500 ile 42.500 arasında değişiyor.
Bir diğer pahalı küçük köpek cinsi ise Fransız Bulldog köpekleridir. Bu köpekler küçük yapısı ve büyük kulakları ile çok karakteristik bir görünüme sahiptir. Genellikle kısa tüylüdürler ve farklı renk seçenekleri sayesinde herkese uygun bir görünümleri vardır.
Karakter olarak sevecen, oyuncu ve insanlarla iyi geçinen köpeklerdir. Aktif olmalarına rağmen fiziksel olarak aşırı olabileceği etkinliklere ihtiyaç duymazlar. En pahalı küçük köpek cinsleri olarak değerlendirilen bu köpek cinsinin de fiyatları günümüzde 9.000 TL ile 35.000 TL arasında değişiklik gösterebiliyor.
Bir diğer pahalı olarak değerlendirilebilecek olan köpek türü Chow Chow köpekleridir. Kalın çift katlı tüyleri bulunur ve soylu bir görünüme sahiptir. Bağımsız bir yapıya sahip oldukları halde sahiplerine karşı sağlık olabilirler. Ayrıca eğitilebilir bir yapıya sahipler.
Sosyalleşme ve erken yaşta eğitim bu tür için çok önemlidir. Ayrıca kalın ürünlerinden kaynaklı özellikle sıcak hava koşullarına karşı hassastırlar. Bu da onlara özel bir bakım gereksinimi doğurabilir. Tüy bakımı yapılması için dikkat edilmesi gerekir.
Bu köpeklerin fiyatları da 8.000 TL olarak başlıyor ve 15.000 TL olacak kadar yükselebiliyor. Ancak bu köpeklerin maliyetli olmasından altında yatan nedenler birkaç faktörün birleşimi olarak karşımıza çıkıyor.
- Pahalı olan küçük köpekli izleri tarihsel olarak soylu aileler tarafından tercih edilmiş ve nadir bulunan cinslerdir. Bu nadirlik onların fiyatlarını artırır. Daha nadir bulundukları için talep durumunda daha yüksek fiyatlara sahip olacaklar.
- Ayrıca pahalı köpek cinsleri genellikle dikkat çekici bir görünüme sahiptir. Belirgin fiziksel özellikler, belirle kombinasyonları ya da kaliteli tüy kaplamaları bu cinslerin değerinin yükselmesine neden olabilir.
- Sağlık ve genetik testler de köpeklerin fiyatlarının değişmesine neden olabilir. Yüksek kalitede üreme ve sağlık testleri sağlıklı yavruların üretilmesini sağlar. Bu da maliyeti artırır artırabilir çünkü köpek yetiştiricileri kaliteli ve sağlıklı genetik standartları sürdürmek için çaba harcamalıdır.
- Ayrıca bazı köpek cinslerinin özel eğitim ve sosyalleşme gerektiği de görülür. Bu durumda da köpeklerin maliyetleri artış gösterir. Bu eğitim ve çaba köpeklerin uygun bir şekilde davranılmasını sağlamak için harcanan zaman ve kaynakları artırabilir.
- Bazı pahalı cinsler genetik sağlık sorunlarına yatkın olabilir. Bu yavruların ve yetişkinlerin köpek sağlığını korumak için daha fazla maliyet oluşmasına neden oluşturabiliyor. Bakım ve veteriner masrafları sahiplendirme fiyatlarının yanında ekstra olarak harcama yapılmasını sağlar.
En pahalı küçük köpek cinsleri genetik kalite, estetik özellikler ve sağlık durumu gibi bir dizi faktörün sonucu olarak ortaya çıkıyor. Köpek alırken sadece maliyeti değil aynı zamanda köpeğin ihtiyaçlarını ve sağlık durumunu da göz önünde bulundurmak son derece önemli olacaktır.
Ayrıca pahalı olan bu cinslerin genellikle daha nadir olduğunu görüyoruz. Nadir olarak tercih edilen cinsler arkasından farklı problemleri ya da sorumlulukları getirebilir. Bu nedenle köpek sahiplenmeden önce mutlaka tüm durumların farkında olarak sahiplendirme işlemi gerçekleştirmelisiniz.