Kaş Hayvan Barınağı, Kaş Belediyesi tarafından açılmış ve hizmetlerine devam etmektedir. Sahipsiz sokak hayvanları için geçici barınma merkezi formülünde hizmet veriyor.
6 bin 500 metrekarelik kapalı ve açık alanları bulunan merkez, ilk olarak 2013 senesinde hizmete başlamıştır. Sahiplendirme çalışmaları doğrudan belediye faaliyetleri ile yapılıyor.
Kaş Hayvan Barınağı Nerede?
Kaş Hayvan Barınağı, Antalya şehrinin Kaş ilçesinde yer alıyor. Modern şekilde dizayn edilmiş barınak, Batı Akdeniz’in en büyük hayvan barınma ve rehabilitasyon merkezi olarak değerlendirilmektedir.
AĞULLU, 07580 KAŞ/ANTALYA resmi adresi ziyaretlere ve sahiplendirmek için başvurulara açıktır. Doğrudan erişimler ve ziyaret saatlerini öğrenmek için 0242 836 1020 nolu telefondan ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca resmi internet adresine belediyenin sayfasından geçilebiliyor. Genel olarak e-Pati bölümünde verilen hizmetler dahilinde;
- Kedi Sahiplenme
- Köpek Sahiplenme
- Özel Bakıma İhtiyaç Duyan Kedi Sahiplenme
- Özel Bakıma İhtiyaç Duyan Köpek Sahiplenme
İçin bilgi ve başvuru kabulü sağlanıyor. Barınakta 600’den fazla hayvan bulunmaktadır. Ayrıca tüm sağlık alanlarında hizmet verilmektedir. Üstelik ameliyathane ve yatakta tedavi hizmetleri de sokak hayvanları için sağlanmaktadır.
Kaş Hayvan Barınağı İletişim
Kaş Hayvan Barınağı ihbar ve bilgilendirme için 444 0 711 ile 02428361020 telefon numarası üzerinden hizmet veriyor. Tüm konularda bilgi almak, talep ve görüşleri iletmek için info@kas.bel.tr mail adresinden erişim sağlanmaktadır. Ayrıca kaş Belediyesi resmi web sayfası https://epati.kas.bel.tr/ adresleri üzerinden tüm hizmetlere dair hizmet veriyor.
Belediyenin mama ihalelerine dair yayımladığı sonuçlara; https://www.kas.bel.tr/sonuclanan_ihaleler/kas-belediyesi-hayvan-bar%C4%B1nag%C4%B1-kuru-mama%C2%A0al%C4%B1m%C4%B1-5153 adresinden ulaşılmaktadır.
Sosyal platformları üzerinden sahiplenme ve sahiplendirme için bilgi paylaşımları ise; https://www.instagram.com/explore/locations/877079647/kas-hayvan-barnag-kas-animal-sanctuary/ bağlantılarından sunuluyor.
Kaş Hayvan Barınağı Yorumları
Kaş Hayvan Barınağı adına yapılan yorum ve değerlendirmelerin önceki senelerde çok olumsuz olduğunu görmek mümkün. Özellikle 2013 senesinde verien hizmetlerin ve köpeklerin kaldıkları alanların hijyenden uzak ve sağlık koşullarının eksik olduğu yönünde bilgilendirmeler sağlanmıştır.
Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan girişimler ile 5199 sayılı yasa desteklenmiştir. Ayrıca 2020 senesinde; Süleyman Soylu talimatı ile Emniyet ve Jandarma Teşkilatında, Hayvana Şiddet ve Vahşete Karşı Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma Şube Müdürlüğü oluşturulmuştur.
Dolayısıyla son yıllarda hayvan barınaklarında yapılan kötü muamele, şiddet ve sağlıksız koşullar önlenmiştir. Hayvan barınağının da geçtiğim birkaç yıl içerisinde iyi sayılan hizmetlere başladığı, hayvanseverlerin yorumlarından anlaşılmaktadır.
Kaş Hayvan Barınağı Mama Bağışı Kabul Ediyor mu?
Kaş Hayvan Barınağı belediyeye ait olduğu için yardım ve destek konusunda talepte bulunmuyor. Belediye bütçesinden mama ihalesine ve sağlık hizmetlerine ayrılan miktara dair bilgiler verilmektedir. Bununla birlikte ihaleleri ve tesisin bütçesine dair verileri web sitesi üzerinden inceleyebilirsin.
Ancak yine de mama bağışında bulunmak, kulübe ve çeşitli destekteler de bulunmak isteyen gönüllülere de hizmet verilmektedir. Öncelikle telefon üzerinden bilgi ve randevu alınır ve daha sonra barınak ziyareti ile mama bağışı sağlanmaktadır.
Oldukça büyük bir alana kurulu tesiste hem bahçeli açık alanlar hem de kapalı alanlar geliştirilmiştir. Ameliyathanede bakım ve tedavi, kısırlaştırma ve ücretsiz aşılama uygulamaları yapılıyor. Araç, personel ve ekipman destekleri de sağlandığı için kimsesiz sokak hayvanları için başvuruda bulunulmaktadır.
Sahiplenmek isteyenlerinde belediye web sitesi üzerinde bulunan e-pati uygulaması üzerinden kedi sahiplenme ya da köpek sahiplenme menüleri üzerinden işlem yapması gerekmektedir. Barınak genel olarak, geçici tedavi ve barınak kapsamında hizmet veriyor. Kısırlaştırma, aşılama ve genel sağlık uygulamaları ardından köpekler tekrar bırakılmaktadır. Kalıcı barınma ve beslenme hizmetleri bulunmadığı belirtilen konforlu bir bakım merkezidir.