İskenderun Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde sokak hayvanlarının tedavileri yapılmakta ve dışarda yaşaması mümkün olmayan hayvanlara barındırılmaktadır.
Sokak hayvanları barınağı, İskenderun Belediyesi önderliğinde kurulmuştur. Hayvan rehabilitasyon merkezi, İskenderun Belediyesi tarafından 1 Ekim 2011 yılında bitirilmiştir. Öncesinde İskenderun Kedi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 2017 yılında açılmıştır. Cumartesi günü 10.00-13.00 saatleri içerisinde rehabilitasyon merkezine gider. Hayvan içi günlerde ise ziyaret saati 10.00 ila 16.30 arasındadır. Barınakta hafta içi öğle tatili 12.00- 13.00 şeklindedir.
İskenderun Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi Nerede?
Belirli saatlerde hizmet veren barınak, sadece Pazar günü kapalıdır ve hayvan severlerin ziyaretine açıktır. İskenderun Belediyesi Rehabilitasyon hizmetleri;
- Sokak hayvanlarının toplanması ve muayene edilmesi.
- Hayvanların aşılanma ve işaretlenme işlemleri.
- Sokak hayvanlarını kısırlaştırılması.
- Yararlanan ya da hasta sokak hayvanlarının tedavi edilmesi.
Bu işlemler, barınakta sokak hayvanları için düzenli olarak verilen hizmetleridir. Tedavisi ardında sokakta yaşaması mümkün olmayan hayvanlar merkezde bakılmaya devam ediyor. Buradaki görevliler, hayvanların tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenmektedir.
Özellikle sokak köpeklerinin yer aldığı barınaktan hayvan sahiplenme hizmeti var. Bunun için tedavi tamamlanan ve aşıları yapılan köpekler önerilmektedir. İskenderun Belediyesi Rehabilitasyon Merkez adres bilgisi Meydan, 513/1. Sokak, 31200 İskenderun/Hatay şeklindedir.
İskenderun Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi İletişim
İskenderun hayvan barınağına ilçe belediyesinin internet adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca belediyeni beyaz masa uygulaması sayesinde de sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi hakkında bilgi edinmektedir.
Barınağın telefon numarası (0326) 613 70 79’dur. Bu numara üzerinde yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanları barınağa bildirilir. Ayrıca 0533 156 43 33 cep telefonu numarası da barınak iletişim bilgisi olarak paylaşılmaktadır.
Bu iki numara sayesinde merkeze ulaşabilirsiniz. Barınak hakkında soru sormak, bağış yapmak veya sokağınızdaki hasta hayvanları bu numaralara bildirebilirsiniz. Barınakta tedavisi yapılan hayvanlar hakkında bilgi de alabilirsiniz. Üstelik hayvan sahiplenme prosedürünün barınağı arayarak öğrenirsiniz.
Barınağın kendi web adresi bulunmuyor. Merkez hakkında bilgi için İskenderun Belediyesi’ nin internet adresi referans olarak görünüyor.
İskenderun Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi Yorumları
Son zamanlarda yapılan İskenderun Belediyesi Rehabilitasyon yorumları genelde şikâyet içeriyor. İnsanlar, barınak ve buradaki yetkililerle yaşadıkları sorunları paylaşıyor. Şikayetler arasında en dikkat çeken telefonlara bakılmamasıdır.
Hayvan severler, bilgi almak ya da yararlı hayvanları bildirmek için aradıklarında kimseye ulaşmadıklarından şikayetçidir. Ayrıca bazı insanlar, hayvanlara iyi bakılmadığını ve burada yaşayan canların çoğunun hasta olduğunu belirtiyor. Bir kullanıcı, merkeze sabah gittiklerinde öğleden sonra gelmeleri belirtildiğini söylüyor.
Belirtilen saatte gittiklerinde içeri alınmadıklarını bildiriyor. Başka bir hayvan sever ise iyileşme ihtimali olmayan, hasta ölmek üzere olan köpeğin kendilerine verildiğini belirtiyor. Veterinere götürdükleri köpeğin gençlik hastası olduğunu öğrenmişler ve köpek bir süre sonra öldüğünü belirtmiş.
Barınak hakkındaki diğer şikâyette ise hayvan sever içeriye alınmadıklarını belirtiyor. Ayrıca görevlilerin fotoğraf çekmenin yasak olduğunu söylediğini de ekliyorlar. Başka bir hayvan sever, kedi kaybolduğu için merkezi aradığını ancak dikkate alınmadığını bildiriyor. Barınakta kötü bir koku olduğu ve hayvanların hasta olduğu şikayetlerin ortak konusu olarak karşımıza çıkıyor. Kısacası merkezin hizmetinin kötü olduğuna dair çok fazla geri bildirim ve şikâyet bulunuyor.
İskenderun Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi Mama Bağışı Kabul Ediyor mu?
İskenderun Belediyesi Rehabilitasyon Merkez mama bağışı yapabilir ya da buradaki hayvanları sahiplerden birine ev verebilirsiniz. Bağış ve sahiplenme işlemleri için merkezin açık olduğu saatlerde barınakta olmanız gerekiyor.
Rehabilitasyon merkezi hakkında şikayetler fazla olsa da kendiniz görmeden karar vermemelisiniz. Barınaktan köpek ya da kedi sahiplenme konusunda bilgiyi ilçe belediyesini arayarak da alabilirsiniz. Ayrıca beyaz masa uygulamasına başvurduğunuzda size işlemler hakkında bilgi verilir.