Dişi köpekler erkek sahiplerini kıskanır mı: Dişi köpeklerin erkek sahiplerini kıskanması elbette zaman zaman söz konusu olmakla bunun nedenleri tabi ki merak edilir.
Dişi köpeklerin bir kısmında sahiplerini kıskanma eğilimi görülmektedir. Ortalama olarak bu durum tüm hayvanlarda var olan bir duygudur. İşte önemli olan ise hem bunun nedenlerini bilmek hem de ilgili durumla karşı karşıya kalındığında nasıl hareket edeceğini öğrenmektir. Tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Dişi Köpekler Erkek Sahiplerine Karşı Daha mı Kıskançtır?
Dişi köpekler erkek sahiplerini kıskanır mı: Kız veya bir diğer ifade ile dişi köpeklerin erkek sahiplerine karşı kıskanç olmaları tam anlamı ile karmaşık bir konudur. Bunun nedeni ise her hayvanın özel olmasıdır. Elbette burada bireysel olarak tanımlanan farklılıklar karşımıza çıkar.
Burada ilgili durumu belirleyen değişik parametrelerin arasında ise her daim cinsiyet, eğitim, yaş, sosyalizasyon seviyesi öne çıkar. Bunların başarılı bir biçimde tamamlanmasının ardından olası kıskançlık durumlarının yaşanması söz konusu olmayacağından bu detayı unutmayınız.
Kıskançlık davranışlarının gösterilmesi aynı zamanda ortamda bulunan diğer canlı uyarıcılarla da yakından alakalıdır. Bir kadın veya başka bir köpek olması, hayvanın sahibinin bunlara ilgi ve alaka göstermesi kıskançlık durumlarını tetikler. Bundan ötürü eğitim çok büyük bir öneme sahiptir.
Dişi Köpeklerin Erkek Sahiplerini Kıskanmasının Nedenleri Nelerdir?
Dişi köpekler erkek sahiplerini kıskanır mı: Erkek sahiplerini kıskanması her iki tarafın cinsiyet rollerine bakıldığında aslında son derece normal bir durumdur. Dişiler erkek kişiyi potansiyel bir eş olarak görür. Çünkü her zaman içinde var olan ve doğuştan gelen ürüme duyguları ile hareket eder. İşte bundan dolayı sahibini kıskanma duygusu içine girer. Bağlılık hisleri daha kuvvetlidir.
Aynı zamanda dişilerin ilgiyi çok sevmeleri daha farklı bir neden olarak karşımıza çıkar. Bundan dolayı sahipleri kendilerinden farklı bir hayvan ya da insan ile meşgul olduğunda bir nevi kıskançlık duygusu içerisine girmeleri genel anlamda çok sık karşılaşılan bir durumdur.
Bazen ise buna değişen durumlar neden olur. Aileye yeni katılan bir kişi hayvanın kıskançlık duymasının önünü sonuna kadar açmaktadır. Bundan farklı olarak yeni bir hayvanın satın alınması da bunun gerekçeleri arasında karşımıza çıkar. Bireysel kişilik ve tür de bunu etkiler. Unutulmaması gereken nokta hayvana yeterince ve aynı zamanda dengeli şekilde ilgi gösterilmesidir.
Dişi Köpeklerin Erkek Sahiplerini Kıskanmasının Hormonal Bir Sebebi Var Mıdır?
Dişi köpekler erkek sahiplerini kıskanır mı: Köpeklerin zaman zaman sahiplerini kıskanması çok normal olmasının yanı sıra özellikle dişilerde bu durum daha sık bir biçimde görülür. Fakat hormonlarla alakasının varlığına dair araştırmalar devam eder. Bu nedenle de net şeyler ifade etmek yanlış olacaktır. Dişilerin hormonları elbette erkeklerden farklıdır. Daha narin olmalarından ötürü duygusal anlamda çok daha hızlı şekilde bağ kurabilirler. İşte bunun sonrasında erkek sahiplerini kıskanmaları oldukça normal bir durum olacaktır.
Bunlardan farklı olarak kıskançlığın nedenleri arasında çevre koşullarının değişmesi bir diğer husustur. Elbette özellikle verilen sosyalizasyon eğitiminin de unutulmaması gerekiyor. Hem ilgisizlik hem de bağlılık gibi temel kriterin öne çıkmasından ötürü kıskançlık komplike bir durumdur. Bunlara göre hareket edilmesi esastır.
Dişi Köpeklerin Erkek Sahiplerini Kıskanmasını Önlemek İçin Neler Yapılır?
Dişi köpekler erkek sahiplerini kıskanır mı: Dişi köpeklerin sahiplerini kıskanmaması için yapılması gerekenler şöyledir;
- Dengenin sağlanması bunların başında gelir. Eşit şekilde zaman ayrılması mühimdir. Tabi ki bu durum evde birden fazla köpeğin olması durumunda geçerli olan bir yöntemdir.
- Aynı zamanda hayvanın var olan davranışlarının kontrol altına alınma için iyi bir eğitim verilme zorundadır. Bu sayede başta kıskanma olmak üzere benzeri şeylerin yaşanmasının önüne geçmiş olursunuz.
- Özellikle hayvana zaman ayırmak, onunla iyi bir bağ kurmak diğer bir yapılan olarak karşımıza çıkar. Bunun anlamı ise zihinsel ve fiziksel olarak onun meşgul edilmesi, ayrıca uzun yürüyüşlere çıkılmasıdır.
- Herhangi bir istenmeyen davranışın olması halinde ise mutlaka pozitif pekiştirme teknikleri kullanılmalıdır.
Tüm bunların gerçekleştirilmesinden sonra artık kıskançlık duygusunun olmadığını görürsünüz.