Burnunun diğer köpeklere kıyasla daha farklı bir görünüme sahip olması nedeniyle Tarsus Çatalburun ilgi gören türler arasında bulunuyor. İşte Tarsus Çatalburun hakkında merak edilenler…
- Avcılık yeteneklerinde son derece iyidir.
- Akıllı ve öğrenmeye açık bir mizaca sahiptir.
- Sahiplerine karşı son derece sadık ve bağlı bir tutum sergiler.
- Çocuklarla iyi geçinirler ve aile içinde uyum sağlar.
- Orta düzeyde tüy dökümü yaşarlar.
- Yeterli fiziksel ve zihinsel egzersiz yapması gerekir aksi halde davranış sorunları yaşanabilir.
- Bazı bireylerde yüksek seslilik ve havlama eğilimi olabilir.
- Kalın tüy yapısı nedeniyle sıcak hava koşullarında rahatsızlık yaşayabilirler.
- Agresif davranışlara eğilim gösterebilirler.
- Yalnız bırakılmamaları tavsiye edilir.
Genel olarak sakin tavırları ve aile ortamında yaşamaya uyumlu karakteristik özelliklerinin yanı sıra burnunun ortadan ikiye ayrılmış gibi durması, köpeğe gösterilen ilgiyi arttırıyor. Tarsus Çatalburun cinsi köpek fiyatları 4000 TL ile 8000 TL arasında değişiklik gösteriyor.
Çatalburun Özellikleri
Tarsus Çatalburun hastalıkları arasında genellikle kalça bozuklukları ve hipotiroidizm gibi sorunlarının olduğu görülmektedir. Bu tür olası hastalıkların dışında kalıtsal ve her yavrusunda karşılaşılan hastalıklarının olmadığını söylemek mümkündür. İşte Tarsus Çatalburun köpeklerinin genel özellikleri;
- Ortalama enerji seviyesiyle günde 1 kilometrelik yürüyüş, egzersiz ihtiyacının karşılanması için yeterli olacaktır.
- Sahibine karşı son derece nazik, isteklerini karşılamak ve komutlarını uygulamak için fazlasıyla çaba sarf eden bir türdür.
- Oyun oynamaya yatkın, çeşitli oyunları düzenli olarak oynaması seven türler arasında gösteriliyor.
- Köpeklerle dostluk kurma, agresifleşmeden oyun oynama konusunda becerikli.
- Çok fazla bakım gereksinimi bulunmayan türler arasında yer alıyor.
- Sıcaklık ve soğukluktan fazla etkilenmiyor.
- Sese ve diğer dış etkenlere karşı hassas türler arasında gösteriliyor.
- Bekçilik konusunda oldukça becerikli, bahçelerde ve çiftliklerde sık tercih edilen köpeklerden biridir.
- Tanımadığı birinin geldiğini haber vermek ve tehditleri bildirmek için havlaması dışında ekstra havlamalarla çevreye rahatsızlık vermemektedir.
Karakter Özellikleri
Dengeli, genel olarak sakin ve agresif tavırlarsan uzak bir tür olduğu içinTarsus Çatalburun hakkında bilgiverilirken arkadaş canlısı köpekler arasında gösterilmektedir. Yavruyken ve yetişkin olduğu dönemde sahibine son derece sadık, sevgi görmekten çok hoşlanan, oyun oynamayı seven, eğitime açık bir tür olduğu bilinmektedir. Diğer köpeklerle anlaşamadığı takdirde başlangıçta sakin ve pasif bir tavır sergilerken daha sonra agresifleşebilir.
Fiziksel Özellikleri
Tarsus Çatalburun özellikleri dişiler ve erkekler için hem yükseklik hem de kilo açısından bir miktar farka sahiptir. 14 kilogram ile 25 kilogram arasında değişen ağırlığın yanı sıra 43 santimetre ile 63 santimetre arasında değişiklik gösteren boyuta sahiptir. Son derece enerjik ve hareket etmeyi seven türlerden biri olması nedeniyle genel olarak çok kilo almamaktadır.
Zeki Mi?
Son derece sadıktır. Bunun yanı sıra oldukça zeki bir türdür. Tarsus Çatalburun, her yaştan insan tarafından sahiplenilen türlerdendir. Tarsus Çatalburun evde bakılır mı; evet. Bahçeli eve sahipseniz hiçbir sorun yaşamadan bakmanız mümkündür. Eviniz bahçeli değilse her gün dışarı çıkarmak ve ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra egzersiz yapmasını sağlamak koşuluyla evde beslersiniz.
Koku Yapar Mı?
Koku yapma konusunda sorun yaşatmaması nedeniyle, evde bakmak isteyenleri mutsuz etmeyen köpekler arasında gösterilmektedir. Tarsus Çatalburun tuvalet eğitimi çok kısa süre içerisinde verilmektedir. Yavru olduğu dönemde tuvaletini evdeki belirli bölgeye yapması sağlanmaktadır. Yaklaşık 7 aylık olduğunda tuvaletini tutarak, evde besleyen ailelerin mağdur olmamasını sağlayan bir türdür. Günde iki kez dışarı çıkarılması, bulunduğu ortamı kirletmemesini sağlayacaktır.
Apartmanda Bakılabilir Mi?
Apartmanda bakmak isteyenler için köpeğin davranışları itibariyle bazı sorunlarla karşılaşılması söz konusudur. Yalnız kaldığında, tuvaleti çok fazla geldiğinde ve sahibi yanında olmadığında havlayarak haber vermektedir. Tarsus Çatalburun apartmanda beslenir mi; günün büyük bir kısmını çalışarak veya evde olmayarak geçiriyorsanız, apartmanda Tarsus Çatalburun beslemeniz tavsiye edilmemektedir.
Bahçede Beslenir Mi?
Bahçeli evde köpeğinizin dışarıdan gelen herhangi bir zarara karşı korunduğu ortam oluşturduysanız tasması çözülüp bahçede vakit geçirmesini sağlayın. Tarsus Çatalburun yorumları incelendiğinde, bu köpeğin dışarıda gezmeyi çok sevdiği gibi bahçede olmaktan da evde olmaya göre mutlu olduğuna yönelik detaylarla karşılaşılıyor. Yağmurdan ve kardan çok fazla etkilenmeyeceği üzeri kapalı alan oluşturarak yılın her döneminde bahçede yaşamasını sağlayabilirsiniz.
Tarsus Çatalburun Evde Bakılır Mı?
Tarsus Çatalburun bakanlar tarafından bu türün en sevilen özelliklerinden biri, evde gün boyu etkileşime girebileceği bir kişinin olması halinde dahi rahatlıkla bakılabiliyor olmasıdır. Yani evde kimse olmadığı zaman çok fazla havlayabiliyor fakat evde ona bakan ve ilgilenen en az bir kişinin olması sakinleşmesini sağlıyor. Tarsus Çatalburun çok havlar mı; evet, yalnız kaldığında ve stres seviyesi çok yükseldiği takdirde fazla havladığı bilinmektedir.
Evde Yalnız Kalır Mı?
Tarsus Çatalburun evde yalnız kalabilir mi; hayır. Sonuç olarak evde yalnız bıraktığınızda gerginliğini eşyaları parçalar. Ve çok fazla havlayarak atmaya çalışmaktadır. Ayrıca köpeğinizin rahat hissetmesi için en azından bahçede vakit geçirmesini sağlamanız gerekiyor. Sonuç olarak bahçeniz bulunuyorsa, tuvaletini bahçeye yapmasına yönelik eğitim verebilirsiniz. Ev ile bahçe arasında rahatlıkla giriş çıkış yapabileceği kapınız varsa köpeğiniz son derece mutlu ve olabildiğince az stresle yaşamını sürdürecektir.
En Fazla Ne Kadar Büyür?
Tarsus Çatalburun ilanları arasında bu türün yetişkinlerine de rastlayabilirsiniz. Yani genellikle dişilerin yetişkin olduklarındaki yükseklik 55 santimetre, erkeklerdeki yükseklik ise 63 santimetredir. Tarsus Çatalburun boyutları incelendiğinde, ortalama ağırlıktaki köpeklerden biri olduğu anlaşılıyor. 14 kilogram ile 25 kilogram arasındadır. Bu köpeğin boyutuna göre zayıf sayılan ortalama kiloya sahiptir.
Tüy Döker Mi?
Tüy dökmeyen, ince ve derisine yapışık halde duran tüyleri var. Ayrıca çok sevimli bir görünüme sahip olan köpekler arasında yer alır. Sonuç olarak Tarsus Çatalburun köpeği mevsim geçişleri de dahil yılın her döneminde ortalamanın altında tüy döker.
Kaç Yaşına Kadar Yaşar?
Türkiye’nin en çok ilgi gösterilen türüdür. Ve karakteristik burnuyla adını duyurmuştur. Tarsus Çatalburun yaşam süresi 13 yıla kadar çıkar.
Tarsus Çatalburun özellikleri
Kaç Ayda Büyür?
Tarsus Çatalburun yavru olduğu dönemi yaklaşık olarak 24. Ayda sona erdirmektedir. Yani bu aydan itibaren vücudunda kemik gelişimi tamamlandığı için yetişkin köpek olarak tanımlamak mümkündür.
Kaç Tane Yavru Yapar?
1 ile 8 arasında Tarsus Çatalburun sahiplendirme açıklamaları yapıldığı bilinmektedir. Sonuç olarak ortalama yavru sayısı 5 ve 6 olarak kayıtlara geçmiştir.
Çatalburun Kaç Günde Doğurur?
Tarsus Çatalburun yavruları çoğu zaman 65 günde doğmaktadır.
Çatalburun Bakımı
Tarsus Çatalburun tüy döker mi; Hayır. İnce tüylüdür. Ve derisinin üzerinde kalın olmayan bir tabaka halinde duran tüyleri dökülmemektedir. Ayrıca tüylerinin yanı sıra diğer bakımlar açısından da son derece kolay bakılan türlerdir. Tarsus Çatalburun bakmak zor mu; hayır, çok fazla bakım gerektirmemektedir. Ve dengeli karaktere sahiptir. Bu nedenle ilk kez köpek sahibi olacak kişiler tarafından dahi rahatlıkla bakar.
Nasıl Eğitilir?
Yavruluk döneminde sahibine alışması gerek. Ayrıca bunun için gün içerisinde birkaç saat boyunca aralıksız bir şekilde ilgi gösterir. Birlikte uyur ve böylelikle parkta gezer. Komut alır ve ayrıca komutlara karşılık verir. Sonuç olarak bu duruma geldiği takdirde köpeğinizi temel komutlardan başlayarak eğitebilirsiniz. Tarsus Çatalburun eğitimi oyuncaklarla ve en sevdiği mamalarla kısa sürede verilmektedir.
Yavru Fiyatları
Tarsus Çatalburun fiyat aralığı 4000 TL ile 8000 TL arasında değişmektedir.